Jump to content

"Tank Jr." - Passat B6 4motion

Andrei_Tdi

Postare recomandată

S-a cam pus praful pe topicul asta, nemaipostand de mult. Ca sa-l dezmortesc putin, va spun ca m-am hotarat sa pastrez masina si sa-mi scot din cap gandul de o mai vinde.

Intre timp, masina a primit o distributie noua(Cea veche implinise 4 ani - 76.000km), revizie completa, ITP si nu in ultimul rand, o turbina noua! (upgrade ce mi-l doream de ceva timp, si pe care din pacate am ajuns sa-l fac prin prisma unei intamplari nefericite, si anume "decesul" turbinei originale la frageda varsta de 76.000km :( ). Asadar, succesorul la tron este un GT2056V(Multumesc si aici lui Cipos!), fratele mai mare de pe 2.5TDI, care domneste dupa legile scrise de catre Dragos Voinea & TCM Turbo.

Datorita faptului ca ambreiajul este cel vechi si, nestiind cata vlaga mai are in el, am optat pentru o limitare de cuplu. Dragos mi-a promis undeva la 200 de cai putere si ~400Nm. Nu stiu exact cat si cum are, dar dupa 2500rpm masina se trezeste la viata - pana acolo masina este foarte apropiata de stock.(iar simfonia oferita de noua turbina este dementiala!!). :D :Driver:

In viitorul cat mai apropiat sper sa inlocuiesc si FMIC-ul cu unul mai performant si sa-i refac traseul complet din furtune siliconice(Acum imi este putin teama ca o sa-mi sara cele originale) precum si un kit de ambreiaj+volant care sa tina "herghelia" in frau cu usurinta.

Ca si neplaceri, am ramas acum o saptamana fara oglinda(sticla) din dreapta(nu stiam ca si oglinzile de B6 se fura! :vaidecapulmeu: :( ) ..

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu
  • 10 months later...

New look, new attitude! :D

Pe scurt, pachet Sportline la interior si jante noi - BBS CV 17" incaltate cu anv. Pirelli Pzero Rosso 235/45/r17 la exterior. Am aplicat folii, rosii pe stopuri si usor fumurii pe faruri si pe semnalizatoare, atat cele din bara cat si cele din oglinzi. Mici detalii care imi par ca fac o diferenta mare.

Am luat si-un pachet complet de butoane tip Passat CC din care am montat doar blocul de lumini, restul urmand a fi montate dupa ce-mi vor veni ornamentele de bord & usi de la vopsit. Voi reveni atunci si cu alte poze !

Poze :)

post-30164-0-46766400-1342631656_thumb.j

post-30164-0-21220400-1342631666_thumb.j

post-30164-0-71712200-1342631674_thumb.j

post-30164-0-70094800-1342631690_thumb.j

post-30164-0-09168100-1342631699_thumb.j

post-30164-0-90204300-1342631707_thumb.j

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu
  • 1 month later...

Doar ce ne-am intors dintr-o vacanta prin tara, dupa aproximativ 1200km strabatuti pe drumurile patriei. Este cel mai lung drum pe care l-am facut cu masina de cand o am, si cu aceasta ocazie am reusit sa ajung pentru prima data si pe Transfagarasan, lucru ce mi l-am dorit de cand eram in liceu. Impresionant este putin spus... drumul este mai mult decat acceptabil, iar peisajul, fantastic. In schimb, mizeria lasata de trecatori nu poate sa nu iti lase un gust amar in gura... RO%20flag.gif

Cat despre masina, s-a comportat excelent. Ce m-a uimit in schimb, a fost faptul ca am reusit sa fac 1200km cu un plin si sa ma intorc si acasa cu ceva ramas pentru 1-2 zile de frecat prin oras! Si asta in conditiile in care, fortat de conditiile de trafic, drum, nu am reusit sa mentin un stil relaxat de condus. ^_^

Atasez si cateva poze.. :)

post-30164-0-03549900-1345489035_thumb.j

post-30164-0-88464000-1345489047_thumb.j

post-30164-0-56121200-1345489055_thumb.j

post-30164-0-42129000-1345489067_thumb.j

Link către comentariu

Andrei cum ti se par scaunele de sportline, fata de cele de comfortline?

Link către comentariu

in primul rand, mai frumoase.... in al doilea rand, mai confortabile...

Felicitari Andrei, arata foarte bine !

Link către comentariu

Andrei cum ti se par scaunele de sportline, fata de cele de comfortline?

Fata de cele de CL, la prima impresie mi-au parut o idee mai rigide, tind sa cred ca sunt facute dintr-o spuma usor mai tare. Lasa impresia ca sunt mai mici, te "imbratiseaza". La inceput, am simtit un usor discomport la umeri, spatarul ingustandu-se la partea de sus. Nu mai sunt precum niste fotolii, ca cele originale. Dar diferenta cea mai mare se vede pe viraje. Nu mai am senzatia ca o sa pic din scaun :) la cele de CL, dupa drumurile mai lungi, incepea sa ma doara spatele, oricat de mult ma jucam eu cu reglajele. Acum, chiar si dupa un drum de 1200km, nu am mai avut niciun discomfort.

Si in plus, arata si mult mai bine, dau un aspect mult mai bun per total interiorului.

Multumesc de urari Florin!

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Ai cautat si de HL sau ai fost hotarat pentru SL? Si cat au costat?

Link către comentariu

Am observat in seara asta ca mi-a aparut urmatorul simptom: Cand virez pe loc sau la viteze foarte mici ( <15km/h) se aude un parait, deocamdata usor, de la roata dreapta zic eu. De la ce ar putea fi?

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

cap planetara roata dreapta, uita-te sa vezi daca ai rupt burduful de la acesta

Link către comentariu

Dap, initial le-am facut rosii complet, dar cand erau si pozitiile aprinse, nu se mai distingea aproape deloc semnalizarea! Asa ca, la insistentele unor prieteni care au mers intr-o noapte vreo 100km in spatele meu, am decis sa le dau jos pe cele dinspre exterior, pastrand doar folia de pe cele de pe capota portbagajului. Parca arata chiar mai interesant asa, am vazut destui care se opreau, se uitau la spatele masinii si nu intelegeau ce e diferit! :))

Am rezolvat cu paraitul, flansa amortizorului este de vina!

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Ornamente bord restilizate in culoarea negru lucios. Poze dupa montaj. Am sa revin cu poze clare, la lumina zilei :)

post-30164-0-88106000-1347189895_thumb.j

post-30164-0-01941900-1347189903_thumb.j

Link către comentariu

Par frumoase..niste poze mai de Doamne-ajuta? :D

Imi plac mult stopurile,arata demential

Modificat de B_U_T
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ai vazut cat de mult schimba aspectul trimurile negru lucios? O sa vezi ca sunt putin cam pretentioase :D sau putin mai mult :)) , super frumoase scaunele.

App trebuie sa iti vopsesti si trimurile din jurul comenzilor de la volan , schimbau mult aspectul acestuia:D

Modificat de Gode
Link către comentariu

Gode, am vazut la cineva trimurile de la comenzi vopsite si nu mi-au placut cum veneau. Parea pea incarcat. Dap, schimba foarte mult aspectul. Doar ca eu le-am cam sfeclit pe ale mele pe alocuri.. le-am polishat si de la caldura creata in timpul operatiunii au aparut cateva bule sub lac :(

Am promis poze dar nu am apucat sa le fac. O sa ma ocup zilele astea si o sa vezi si bulele de care vorbesc..

Modificat de Andrei_Tdi
Link către comentariu

Masina frumoasa... 4motion... super!

Imi plac stopurile si scaunele sport. Asteptam poze cu decorul Piano Black.

Intrebare - tu ai vopsit trim-urile sau ceva profesionist?

Link către comentariu

Eu nici nu m-am incumetat sa imi bag nasul in vopsirea trimurilor am lasat un profesionist sa faca asta ca sa nu le stric :D :)))

Link către comentariu

Mi le-a facut un prieten care este pregatitor/vopsitor. Aratau super frumos. La polish le-am belit.. :(

Link către comentariu

Eu nu le-am mai polishat le-am lasat asa ca au iesit aproape perfecte singurul lucru care nu a putu fii salvat au fost inele cromate de la ceasuri dar o sa imi caut alt trim de la ceasuri si o sa le izolam mai bine :D

Link către comentariu

Cromul de la geam l-am pierdut si eu, am incercat sa le izolez. Cand am dat banda la o parte s-a luat cromul de la lipici. Este extraordinar de prost.. Imi place cum arata si fara. E mai Sporty :P

Link către comentariu
  • cristi511 locked şi unlocked this topic
  • cristi511 a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!