Jump to content

Probleme lumini


nicorec
 Share

Postare recomandată

Salutare.Sunt nou pe forum.Am un Seat Leon 1.9 TDI 2002 si am o problema cu luminile.Cand vreau sa pun pun pozitia sau faza scurta nu functioneaza...nu se aprind becurile de pozitie nici cele de faza scurta.Am verificat bercurile si nu sunt arse.Precizez ca nu imi arata pe bord ca pornesc luminile+ca faza lunga functioneaza

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai verificat sigurantele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da leam verificat si sunt ok

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce mai ramane.... blocu de lumini

verifica daca da flash-uri din maneta de semnalizare....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai verifica si celelalte functii ale blocului de lumini: proiectoare, lampi de ceata, intensitate lumini bord, regaljul pe inaltime si eventual beculetele de control de pe blocul de lumini.

Daca nu functioneaza nimic din toate astea, mai verifica sa fie bagata bine mufa. Iar daca si asta e ok, posibil sa-ti trebuiasca un bloc nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

salut. poate sunt off topic dar nu stiu ce sa ai mai fac. a un seat leon din 2002 motor 1.9 tdi. si am si eu o problema...intr-o seara am stat in masina cu un prieten cam o ora asa sa zic si am stat cu pozitile aprinse... cand am pronit masina am observat ca nu mai am faza scurta, faza lunga, semnal stanga-dreapta ,nici stergatoarele nu mai marg....pot decat sa dau flashuri si avariile imi merg...da stie cineva ce sa ai fac sa ma ajute si pe mn. la sigurante m-am uitat toate sunt bune. multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

verifica la baterie sigurantele de deasupra sau in interior sub bord mai sunt.

Modificat de Roger
quote inutil
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

salut! am si eu o mica mare problema cu luminile la un leon 1m 2002...nu-mi mai merg nici proiectoarele de pe bara fata si nici cel de ceata! stie careva daca poate avea vreo legatura cu sigurantele de pe baterie? tind sa cred ca nu e de la blocul de lumini pentru ca pana mai acum ceva vreme mergeau si am miscat de butonu ala putin cate putin si stanga-dreapta si tot degeaba! mentionez ca nici langa buton acolo nu-mi apare ca sunt aprinse proiectoarele!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu mi'am rezlvat problema. am schimbat mufa aia de la contact e o chestie alba asa. am schimbato pentru ca se topise acolo 2 papuci dinai. akum am schimbato si nu mai am nici o problema. salut si bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

da, o sa ma uit si eu sa vad care e problema pentru ca decat cu proiectoarele am probleme! in rest toate functiile blocului de lumini merg, se regleaza farurile, merg pozitiile, faza scurta, intensitatea luminii la bord, pot sa dau si flash-uri, doar ca nu-mi merg proiectoarele :| sigurantele sunt bune, nu mai stiu de la ce ar putea sa fie, da totusi cand o sa se mai incalzeasca o sa scot blocul ca sa mai verific pe-acolo, poate mi-au scos vreo mufa ceva la service...mersi de sfat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

deci da...azi fiind cu masina in service ca sa imi schimb un anume senzor de volant(sau de pe volant), am avut ocazia sa imi leg mufa mea de la lumini la un bloc de pe un golf IV si spre surprinderea mea, tot n-a mers! proiectoarele se aprind numai in cazul in care se aplica direct la contactul proiectorului in sine prin intermediul unui fir "+"-ul de la baterie!

offtopic: la service am fost la un baiat pe numele sau Marian, membru pe acest forum, foarte profi, scurt si la obiect! senzorul l-a adus de pe o zi pe alta si montajul a durat relativ putin...merita putina reclama:P service-ul e in regie vis-a-vis de club Princess! recomand cu incredere

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 12 years later...

Bună ziua! Sunt nou pe acest forum... Dețin un Seat Toledo 1M2 din 2002, 1.9Tdi 110CP ASV.Am și eu o problema foarte enervanta cu lumina de poziție pe tripla spate din dreapta care nu vrea sa funcționeze sub nicio forma decât în momentul când pornesc luminile de ceata, în rest îmi funcționează toate celelalte becuri de pe mașina (inclusiv poziția pe fata).

Am verificat:

Toate siguranțele sunt ok

Firul și nu am tensiune deloc pe el (decât în momentul precizat) mai sus

Am verificat contactele și sunt ok 

Am schimbat becul și tot același rezultat (menționez ca becul este dublu filament și funcționeaza lumina pentru stopul de frână din el) 

Am verificat trseaul de fire care pleacă de sub bord pana în portbagaj și nu sunt urme de oxidării, topiri sau scurt

Pe diagnoza nu îmi arata nicio eroare. 

Am încercat și cu alt bloc de lumini și degeaba, același rezultat. 

Firul este de culoare gri cu dunga alba, din ce am văzut, aceeași culoare o are și firul pentru becurile de ceata pe spate, pe cel de ceata l-am găsit plecând din bordul de lumini, dar pe celalat nu am găsit locul lui acolo si nici în cutia cu siguranțe, ii pierd urma în manunchiul gros de fire de sub bord 😅?

Dacă s-a mai confruntat cineva cu problema aceasta și poate sa îmi dea niște sfaturi. Am cautat și pe forumurile din alte tari și fără rezultat...

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!