Jump to content

Seat Leon 1.9 Tdi

S I M A

Postare recomandată

Acum o luna jumate, am vandut matizul si am tot cautat o alta masina. Vroiam ceva hatchback din grupul VAG sau Ford.

Avand BAC-ul anul acesta, nu prea am avut timp sa caut o masina, insa, odata terminat BAC-ul m-am pus pe treaba.

Eram hotarat pe un Golf IV, insa nu eram sigur ce varianta de motorizare; benzina sau diesel? Desigur, fiecare are avantajele si dezabantajele ei, insa.. eu fiind student, imi doream o masina economica, cu un consum redus.

Am pierdut multe nopti pe autovit si urmaream fiecare masina adaugata care corespundea pretentiilor mele. Vroiam neaparat geamuri electrice, climatronic, computer de bord, si eventual... volan imbracat in piele.

Cum Golfuri nu prea gaseam sa se incadreze in micul meu buget de 7500 euro, am inceput sa caut altceva. Ford Focus imi facea cu ochiul, insa...unul singur l-am gasit cu climatronic, nu mi-a placut. Am inceput sa ma uit la Seat si am gasit cateva Leon-uri perfecte asa ca am inceput sa sun.

Sambata am stabilit o intalnire cu un baiat, avea un Leon 1.6 benzina, masina ok, super ingrijita INSA... consumul dat in carte de 10l urban m-a speriat. Am ajuns acasa, am intrat iar pe autovit si am gasit un alt Leon 1.9 diesel. Dotari ok, pret 7800 negociabil.

Duminica am plecat iar la Bucuresti ca sa vad Leonul. Mi-a placut din prima. M-a incantat faptul ca, masina a fost cumparata de la reprezentanta din Romania, avea carte service cu toate reviziile efectuate la zi, din 15 in 15.000 km ultima fiind facuta in aprilie 2008 la 115.00 km (masina are acum 118.000km) .

Baiatul care era proprietar, tocmai o pusee pe net si nu se astepta in nici un caz sa o dea dupa o zi ! nu-i venea sa creada, a fost prima lui masina, tinea mult la ea :icon_thumright: ... i-a parut rau ca a vandut-o :icon_thumright:

Am negociat putin pretul, a lasat la 7500 euro, am facut actele si asta a fost.

Si acum cateva date despre masina. :

Seat Leon 2001 1.9 TDI 110cp

consumul mediu pe comp. de bord in 300km e de 6.7.

Dotari :

- Oglinzi electrice,incalzite, heliomate,rabatabile

- 4 geamuri electrice

- ABS,ASR si inca unul dar nu mai stiu

- Climatronic

- Mp3 Player Sony cu USB si AUX + 8 boxe (originale)

- Jante pe 15"

- Computer de bord

- Inchidere centralizata + Alarma Ungo

- Proiectoare

(si cam atat, cred ca nu am uitat nimic)

Plusuri :

- motorul mi se pare genial, are destula putere, consuma putin si nu da nici o urma de oboseala, nu scoate fum

- pozitia de condus e ok, m-am obisnuit imediat si vizibilitatea este foarte buna

- franele sunt foarte bune, ingheata imediat

- portbagajul este suficient de mare pentru nevoile mele

- interiorul este super ingrijit, nu are zgarieturi, butoanele nu sunt sterse, totul e ok !

(ar mai fi dar nu-mi mai vin in minte acum)

Minusuri :

- in primul rand, cutia de viteze mi se pare mult prea greoaie fata de mondeo-ul si matizul cu care am mers mai mult, o sa-i schimb uleiul si sper sa-si revina

- la viteze mari 160 + , este destul de galagioasa in interior, se aude vajaitu` ala de la vant

- fata de mondeo mi se pare cam instabila in curbe, (e si normal, mondeo e mai mare)

- nu e loc suficient in spate

- geamurile spate nu se inchid singure dintr-o singura apasare de buton ca cele de pe fata

- pedala de accelerare e mai jos decat frana si ambreiajul, nu inteleg de ce, insa asa erau toate 3 Leonurile care le-am vazut

- are o zgarietura cu cheia pe aripa dreapta, dar nimic grav.

Ce am de gand sa-i pun :

- cotiera

- imbrac volanul in piele nappa

- xenon

- si poate folii

Poze :

post-10471-1216734378_thumb.jpg

post-10471-1216734403_thumb.jpg

post-10471-1216734407_thumb.jpg

post-10471-1216734432_thumb.jpg

Link către comentariu
  • Administrator

Foarte frumoasa prezentarea. Dupa cate se pare deja te-ai indragostit de masina si usor usor vei uita Fordul. :icon_thumright:

Sa o stapanesti sanatos si sa ai grija de ea.

LE: Apropo, profilul cand il vei actualiza? :icon_thumright:

Link către comentariu

Gata cu profilul.

As putea spune ca m-am indragostit :icon_thumright: nu-mi mai vine sa ma dau jos din ea :icon_thumright:

post-10471-1216736293_thumb.jpg

post-10471-1216736298_thumb.jpg

Link către comentariu

Se vede ca ai pus mult suflet pentru achizitionarea masinii :icon_thumright: Sa o stapanesti sanatos si sa ai mare grija de ea asa cum a avut si primul proprietar :icon_thumright:

Link către comentariu
  • Administrator

Felicitari pt achizitie! :P

Arata foarte bine masina. Bafta!

Link către comentariu

PRETioasa masina :screwy:. Nu te lasa dezamagit ca geamurile spate nu se inchid dintr-o singura apasare de buton (nici Mercedes nu stie sa faca asta). Imi place culoarea, jantele ingrijite. Redu-i timpii de revizie la 11.000-12.000 km si o vei tine permanent intr-o forma de top.

Ai dat admiterea ?

Link către comentariu

jantele nu au absolut nimic, nu-mi venea sa cred cum, in 7 ani, nu au nici o zgarietura , nici o urma de lovitura de bordura sau de altceva.

Am terminat cu admiterea, insa a fost ceva usor... m-am inscris la Romana-Americana , poate am gresit , insa vreau o facultate mai lejera care sa-mi permita sa si lucrez un timp. Doar trebuie sa am bani ca sa intretin Leul , nu ?

in 3 zile de cand o am, am facut deja 500 km si sunt mai mult decat incantat. poate si pentru simplul fapt ca e A MEA :lol:

p.s. : sunt innebunit dupa culoarea bordului :P

post-10471-1216766592_thumb.jpg

Modificat de Sima7x
Link către comentariu

he he...frumoasa masina..si ingrijita....s o stapanesti sanatos..si la cat mai multi km fara evenimente neplacute.....printr-e modificari sfatul meu e sa bagi si remaparea...isi merita toti bani...si iti scade si consumul daca iti mentii stilul de condus de acum

Link către comentariu

Nu ma tenteaza remaparea, prefer sa tin motorul in parametrii lui normali si consider ca 110cp sunt suficienti pentru nevoile mele.

La 1.200 kg (parca atat are) , se infige foarte bine.

Am o mica problema.... masina avea lipit autocolant pe geamuri cu "de vanzare" si cand l-am dezlipit, au ramas urme de lipici d-ala. Cu ce le scot?

Link către comentariu

incearca cu spirt sau cu apa calda...cu apa calda sigur o sa le scoti!

Link către comentariu

@ pedala de accelerare e mai jos decat frana si ambreiajul, nu inteleg de ce, insa asa erau toate 3 Leonurile care le-am vazut

exista pedala de acceleratie la egalitate cu celelalte la alte masini ?

si la dacie si la toate acceleratia e mai jos nu inteleg de ce te miri si de ce te incomodeaza pt ca este tocmai cum trebuie asa ar trebui sa stai nu cu piciorul pe frana sau pe abreiaj :D

eu cred ca regratai fordul...

Bafta, frumoasa masina !

Link către comentariu

la matiz erau la acelasi nivel, la mondeo la fel, la un golf 4 la fel, la un logan la fel..

era o constatare, acum m-am obisnuit si nu ma incomodeaza cu nimic.

fordul e al tatalui meu, nu il regret, il pot lua oricand :D .

azi speram sa fac cateva poze ziua, insa a inceput ploaia :icon_cool:

Modificat de Sima7x
Link către comentariu

azi de dimineata am observat ca la usa din stanga, s-a strans apa jos.

Cum pot rezolva problema asta?

Link către comentariu

am aruncat acum cateva zile insa mie nu-mi ploua IN masina, ci s-a strans putin apa la tocul usii(acolo unde e protectia aia de plastic), cand deschid usa, cade imediat.

post-10471-1216991269_thumb.jpg

Link către comentariu

ok. Ca nu-ti "poluezi" topic-ul cu probleme tehnice ( e interzis de regulament in aria"Masina mea"- citeste la inceputul paginii), poti sa incerci sa deschizi un topic nou, dar parerea mea este ca cel idicat de mine e foarte apropiat ca si problema.

Si nu in ultimul rand : Felicitari pentru masina!!!

Ai facut o alegere ok.

Link către comentariu

Ok, stiam de aceasta regula insa am uitat...

am ajuns la 1000 de km cu masina, de duminica pana acum si totul e ok. e foarte placuta la drum lung si nu o obosesc deloc.

Maine (adica azi:) ) o rasfat cu o spalare si ii mai trag cateva poze :P

Link către comentariu

Frumoasa masina! Felicitari pentru alegere, sa fiti sanatosi!

Nu e greu de intretinut culoarea? adica zgaraieturile (Doamne fereste!) si mizeria se vad imediat pe vopseaua asta...

O.T. singurii treji la ora asta :P ... eu sunt la munca :P

Link către comentariu
am aruncat acum cateva zile insa mie nu-mi ploua IN masina, ci s-a strans putin apa la tocul usii(acolo unde e protectia aia de plastic), cand deschid usa, cade imediat.

e normal ce descrii atunci cand ploua, iar masina e parcata inclinata usor inspre partea opusa celei in care se strange apa

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

@adi_golfV culoarea e ok, ca aspect, insa... e greu de intretinut. praful se cunoaste imediat, raman urme de maini,.... e cam urat.

Sper sa nu-mi dea mari batai de cap .

@FABIAn RuSu in poza de mai sus, masina e parcata la tara, iar unde stau eu, e parcare normala si masina sta dreapta.

Link către comentariu

care ma poate ajuta si pe mine cu un stiker alb vwforum.ro mai mic si cu un set de suporturi pentru numere. ? cat ma costa?

Link către comentariu

O intrebare: de ce apare TDI ?

Stiu ca pentru modelul tau, era TDI

Link către comentariu
O intrebare: de ce apare TDI ?

Stiu ca pentru modelul, era TDI

am vazut ca se mai fac astfel de greseli si la golf IV, e norocos :P daca nu sub capota macar pe haion are 150 cp :D

Link către comentariu

nu am idee. asa am cumparat-o.

multa lume m-a intrebat cati cai am de sunt toate literele rosii :D

Oricum arata bine :P

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!