Jump to content

Zgomote Suspecte - 1.8t


Nautilus
 Share

Postare recomandată

De catva timp am o problema ciudata: la presiuni turbo mari (>1 bar) se aude un zgomot suspect, ceva intre fluierat si huruit, (ca un urias fluier metalic de militian, in lipsa unui termen mai potrivit :lol: )

De obicei zgomotul apare la accelerare, cand presiunea turbo urca peste 1 bar, dar uneori a aparut si la 0,5 bar sau la 0. Nu se manifesta intotdeauna, iar atunci cand apare e suprapus peste suieratul DV. Sunetul motorului nu se schimba, presiunea turbo nu fluctueaza (pe ceas), comportamentul motorului nu se schimba (fara smucituri, scuturaturi, pierdere de putere etc), acceleratia e foarte buna, singura problema e "fluieratul".

Valva DV (Forge 006) a fost curatata si unsa de curand.

Motorul are soft pentru ~1.5bar presiune maxima (evident nu trebuie sa stea la asemenea presiuni decat foarte putin timp), o admisie mai libera (tub 105/110mm pana la cutia filtrului de aer) si intercooler mare. Bobinele de inductie au fost inlocuite de curand.

E o posibila indicatie a unei defectiuni la turbo? Era de asteptat ca un turbo pe moarte sa produca si alte probleme, fluctuatii ale presiunii, pierderi de putere etc

Ma adresez in special membrilor care au avut de inlocuit o turbina de 1.8T, ii rog sa spuna daca au avut parte de astfel de zgomote suspecte inainte

Multumesc

~Nautilus

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!