Jump to content

Montaj Inchidere Din Telecomanda


DCOZ
 Share

Postare recomandată

Am si eu o problema care vreau s-o rezolv si nu am dat de raspunsuri suficiente cautand in Forum. Daca ma puteti ajuta...

In iarna mi-am rupt urechea de la butucul incuietorii de la sofer (inghetul...) si nu am mai putut folosi-o, in schimb am folosit-o pe cea de la copilot (pasagerul din dreapta). Insa in timp (de curand) mi s-a rupt si pe partea asta, si iaca nu mai pot incuia acum deloc masina de tot (incui pe dinauntru de la sofer pt tot, si las descuiata doar pe cea din dreapta fata).

Precizez ca am inchidere centralizata cu pompa vacuum, din exterior se inchide totul (cele 5 usi plus buson carburant) de la cheia de la sofer si de la copilot. Dinauntru numai de la sofer. M-am uitat pe forum despre problema cu butucii, trb sa ii inlocuiesc (am desfacut si stiu acum care e treaba). Chestia e ca multi mi-au recomandat sa-mi pun si inchidere din cheie (ma ajuta si iarna etc). Zis si facut, am luat o alarma auto de 110 RON (firma KLS - are cineva?), am testat-o desfacuta, pare in regula. Schema o atasez aici:

post-6796-1216321123_thumb.jpg

Intrebarea mea este simpla: cum fac legaturile la partea electrica de la pompa de vacuum a inchiderii centralizate, ca pe schema nu mi se descrie deloc functionalitatea firelor din partea de sus (zona JP2) care banuiesc ca sunt pt racordarea la IC. Mentionez ca alta schema nu are si in descrierea functionalitatii alarmei, include clar inchiderea centralizata. Deci ce fire de la alarma ajung la ce fire de la pompa de vacuum IC? Aveti vreo schema electrica de la pompa de vacuum a IC?

Multumesc anticipat, si astept raspuns cat de curand posibil...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pana ce o sa-mi vina un raspuns, am mai rezolvat o problema. Am alimentat din nou alarma si am masurat pe firele pt inchidere centralizata: Primele trei fire sunt pe deschidere, NO / - / NC iar ultimele trei pe inchidere, NO / - / NC (stiu deci acum ce fac firele/comenzile din alarma spre IC).

Au ramas insa alte nedumeriri:

1. Care si cum se dau comenzile la pompa de vacuum IC, cum se leaga firele (o schema electrica ceva de la pompa de vacuum IC)

2. Releul pt starter la mine e NC, si nu NO cum apare pe schema. De asemenea, nu-mi actioneaza de nici un fel (indiferent ce i-am facut alarmei); am legat direct firele releului (alb-galben) la firele din unitate alb-galben (simuland cumva contact cheie facut). Gresesc cumva? Am incercat si cu intreruperea firului alb (contact cheie scos) si evident nimic. Triggerul pt usa deschisa (firul albastru) pare sa mearga (la scurt pe firul alb).

3. Pentru ce foloseste "Trunk Release"?

4. Stie careva semnificatia firelor de iesire din portiera sofer si celelalte usi? (e unul maro care are legatura cu IC si vreo 5 colorate care macar unul trb sa aiba legatura cu trigger-ul de usa deschisa si probabil vreo 2 pt confirmare inchidere si deschidere IC). Mentionez ca nu am geamuri electrice, decat trapa e electrica. La portiera sofer, becul din interior nu se aprinde la deshiderea ei (cum se intampla la celelalte usi), ma gandesc ca e posibil sa nu functioneze contactul de usa deshisa care imi cam trebuie integrat totusi in schema alarmei. Oricum in schema ar trebui sa bag contactul banuiesc al vreunui releu actionat la deschiderea oricarei usi (ex. lumina din habitaclu). Aveti idee care este dintre cele cateva pe care le gasesc langa panoul de sigurante?

Multumesc

Modificat de DCOZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

3. Pentru ce foloseste "Trunk Release"? - pentru portbagaj

Mergi la un centru care se ocupa cu montajul alarmelor sau ia legatura cu Lulu, vad ca se pricepe la partea electronica

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DCOZ:

Pasul 4:

In stalpul de la masina aveti o mufa rotunda unde in ea intra mai multe mufe si scoatetzi de acolo prima mufa [pozele 5,6], mufa este cu 5 firele, legati firul pt inchidere la firul 3[Gri] si firul pt deschidere la firul 2[Verde]......

La alarma ta nu mai ai alta harite unde scrie ce fac firele Orange White Yellow .. .. ? pt ca trb sa-ti explice care sunt firele pt comanda de Inchis si comanda de Deschis si mai ai doua fire care ar trb puse la PLUS sau la MINUS infunctie de cum este comanda pe PLUS sau pe MINUS, la golf 3 comanda este pe PLUS.

Daca nu ai specificatzia firelor poti sa faci alt fel sa pui alarma pe masa si o alimentezi si incepi sa masori pe firele respective.

In leg cu releu cate picioruse are? daca sunt 5 releu este si Normal inchis si Normal Deschis numai ca trb sa pui pe piciorusul care trb.

La punctul 4 vezi aici http://vwforum.ro/index.php?showto...8139&hl=DIY, aici gasesti tot legat de inchidere la tine este putin mai dif pt ca este alrma mai vin alte fire legate prin alta pare tot in link-ul de mai sus gasesti si unde vin puse firele pt semnalizare cand legi firele de semnalizare sa pui si tu o dioda cu sensul de circulatie a curentului dinspre modul sper semnalizare.

Daca crezi ca nu poti sa faci monatare fara sa strici foarte mult iti recomand sa te duci la cineva care se pricepe. sau daca ai timp si drum te astept la Bucuresti :) numai ca eu 2 weekend-uri sunt plecat din buc dar in cursul sapt sunt prin bucuresti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ia vezi poate te ajuta astea:

Da un pm si iti trimit ca nu pot sa uploadez e mai mare de 800k

Adding_Keyless_Entry_MKIII.pdf

Modificat de CVA G3
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult de raspunsuri, insa pana la urma reusisem sa-i dau de cap dinainte.

S-ar putea sa ajute si pe altii, ca sa nu se mai complice altfel:

Mi-am luat inima in dinti, am desfacut mufa cu contactele la pompa de vacuum IC si am testat voltajul, masa si eventuale contacte/continuitati facute pana mi-a venit acru. Pana la urma se pare ca, simplu, pe fiecare din anume 4 dintre pinii mufei se face confirmare de starea respectivelor 4 portiere corespondente: la pozitie descuiat da tensiune (+12V), la pozitie incuiat da pe masa - folosite si pt confirmare/feedback comanda. Nici o alta diferenta pe ceilalti pini (pinul 1 fir rosu-alb fiind alimentare +12V permanent, pinul 2 fir maro - masa). Asa ca am banuit ca respectiva comanda de inchidere/deschidere centralizata efectuata din butonul portierei de la sofer se facea prin starea masa/plus a pinului aferent portierei de sofer (pinul din mijlocul celor 3 pini izolati de pe mufa, de deasupra pinului 1 de alimentare permanenta). Am taiat asadar acest fir, si prin firele de NO comanda inchidere/deschidere de la unitatea alarmei (yellow cu white dau un impuls de continuitate la inchidere din telecomanda, si purple/black cu gray/black dau impuls de continuitate la deschidere din telecomanda), am reusit astfel sa pot comanda central pompa de vacuum IC. Interesant e deci ca merge nu doar pe stare permanenta de masa sau plus pt inchidere/deschidere la firul taiat din mufa, ci si pe impuls doar, cum da de fapt unitatea alarmei (asa cum am aratat in paranteza de mai sus).

Am insa / am ramas cu alte 2-3 intrebari:

A. pe schema, unde scrie KEY ON, inteleg: a) continuitate facuta printr-un releu alimentat de KEY ON, sau b) chiar tensiune directa de 12V de la KEY ON? Parerea mea e ca ar fi varianta "a)" - continuitate printr-un releu alimentat de la KEY ON, astfel ca se inseriaza comanda bobinei din schema, controlata de fapt din unitatea alarmei. Corect cum gandesc, sau gresesc?

B. m-am uitat la releu mai bine (l-am desfacut chiar), interior e si NO si NC, insa nu exista decat pinul pt NC in afara (si asa e desenat si pe el). Am deci doar 4 contacte, si nu 5, era evident ca daca erau 5 problema era rezolvata. Deci releul e NC pur-sange. Insa ma nedumereste faptul ca pe schema apare ca NO, ceea ce ar fi si logic, pt ca sa nu se poata porni electromotorul daca de ex. unitatii alarmei i se taie alimentarea de catre spargator. Problema e ca firele yellow-white nu-mi da nici o comanda de releu nici la armare, nici la dezarmare alarma (am observat dupa cate imi aduc aminte ca mi-a dat o data tensiune doar cand era dezarmata alarma, KEY era ON si se facea continuitate intre firul alb si cel albastru - adica situatia actionarii trigger-ului la portiera deschisa. Adica la deschiderea usilor din mers, caz descris in fituica unde se spune ca semnalizatoarele se declanseaza de 8 ori, pt atentionarea masinilor din spate. In rest nimic). E posibil oare (n-am apucat sa incerc inca) sa nu se actioneze releul la armare/dezarmare alarma din cauza ca chestiunea asta se numeste optiune "anti-hijack" si trb activata expres? Se spune in fituica despre asa ceva, cam confuz, insa poate stiti sa existe si la alte alarme la fel... Dupa cate m-am uitat in dictionar, termenul de "hijack" inseamna furt dintr-o masina sparta sau furt de masina sparta. Ma gandesc ca optiunea asta cu demarorul n-o fi fost activata implicit, sau am dezactivat-o eu din intamplare...

C. LuLuRo mi-a recomandat sa interpun dioda dinspre unitate spre semnalizare, adica sa nu bage tensiune in unitate daca se semnalizeaza de la sofer sau daca s-ar suprapune tensiunile (cazul in care s-ar semnaliza de la sofer si de la unitate concomitent). Dar tensiunea nu e aceeasi, toata de la baterie? Ca separare galvanica nu prea vad de ce ar fi, unitatea alarmei actioneaza tot un releu ce inchide un circuit cu alimentarea tot de la baterie, si banuiesc ca si in cazul sistemului de semnalizare al masinii e vorba cam de acelasi lucru. Pe schema din fituica apare ca firele se pot lega direct la "plusul" becului de semnalizare. Nu am verificat daca in repaos semnalizare de la masina, "plusul" becului e "in aer" sau la masa. Nici la unitatea alarmei n-am apucat sa verific daca atunci cand nu se da tensiune pe firele maro spre semnalizatoare, acestea sunt de asemeni "in aer" sau la masa. Banuiala mea ar fi ca ambele ar fi "in aer", astfel ca n-ar fi nici un pericol de scurtcircuit daca as lega pe direct, potrivit schemei. Am insa mici suspiciuni, din cauza ca sunt sisteme care ori dau pe plus ori dau pe masa, cum e cazul butonului de incuiere/descuiere usa portiera sofer. Nu mai stiu unde pe forum, am citit de un caz in care se poate arde unitatea alarmei, si ma gandeam sa nu fie chiar asta cazul, voi ce ziceti?

Cam atat deocamdata cu intrebarile.

In alta ordine de idei, am gasit o solutie zic eu ingenioasa antifurt, mai ales acolo unde e mai periculos/riscant (sa zic in excursii prin strainatati, in sud, nu prea departe de noi? :icon_cool: ) Iata despre ce e vorba:

Pe panoul de sigurante, cea cu nr. 15 (identificata ca fiind Engine Electronics, prima rosie de 10A dupa una albastra, putin in dreapta), daca o scoateti, merge totul, se da chiar la cheie-electromotor, insa motorul nu pleaca de nici un fel, ca si cum de fapt pompa de combustibil nu ar merge, identificata totusi ca fiind pe siguranta nr.18. Puteti face smecheria asta: cand o lasati noaptea si nu aveti prea multa pace dpdv al sigurantei masinii ce trb s-o lasati poate in vreo parcare de hotel, scoateti si siguranta asta - mai mult, bagati una falsa (arsa, adica), ca sa fie si mai greu de observat. Se poate intercala eventual si automat, prin intermediul unui releu actionat cum vreti voi, buton ascuns, pe alarma etc. Sper sa surada ideea, avand in vedere ca e mult mai bine sa mergi pe chestiuni nestandard, ciudate, ascunse, decat pe sisteme standard si folosite de multi (gen dezactivari prin alarma etc). Sper sa surada ideea, daca da, da-ti-mi si mie un feedback :icon_cool:

Modificat de DCOZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi poate spune si mie careva cat consuma un demaror de Golf 3 Diesel cand i se da la cheie? Pt functie dezactivare (antifurt), un releu cu specificatia 30A e OK daca vreau sa-i pun pe firul de la cheie? Daca firul e de 4 mm2 asa cum s-ar vedea acolo, asta ar insemna un consum de maxim 24A (tinand cont de ideea de 4-6A / mm2)? S-ar spune ca chiar daca pare, totusi curentul de forta al electromotorului nu trece niciodata direct prin cheie, ci se comanda doar Starter-ul care suporta forta "bruta" (http://vwforum.ro/index.php?s=&showtopic=29558&view=findpost&p=445374). In orice caz, as vrea sa stiu daca e OK sa pun un astfel de releu, sau exista vreo doza de risc?

Modificat de DCOZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

electronstietot

Poti sa pui linistit un releu de 30 amperi insa sa fie unul de firma nu pirat ca ramai in drum dupa cateva zeci de armari/dezarmari,poti folosi unul de VW original cu contacte normal inchise.....,succes.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles ideea, electronstietot, mi-a mai spus si altcineva sa pun un releu strainez. Acuma, eu nu inteleg un lucru: de ce as pune un releu normal inchis? Pe schema e oricum normal deschis, si logica mea e sa fie tot normal deschis: daca imi taie alimentarea de ex. de la alarma, sa nu se poata face contactul la cheie. Oricum nu vreau sa fac dupa schema, ca am vazut ca nu merge (nu a functionat la teste), o sa pun pe impulsul de dezarmare alarma din telecomanda (deschidere usi de ex., ca la mine l-am fixat de la 0,5 sec la 3,5 sec impulsul la deschidere dintr-un jumper din unitatea alarmei, am inchidere prin vacuum si d-aia). Asa ca ideea e ca dupa ce deschid usile, ma asez la volan, bag cheia, o invart si in acelasi timp o sa apas iarasi pe butonul de deschidere usi/dezactivare alarma de la telecomanda, ceea ce imi va da un impuls de 3,5 secunde, timp zic eu suficient pt pornire. Deci nedumerirea mea e de ce mi-ai propus tu un releu normal inchis (ciudatenia fiind ca odata cu alarma mi s-a dat tot un releu normal inchis), desi toata logica mea si pe schema ar fi necesar un normal deschis...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu gasesc alt topic . Nu de mult am avut o tamponare , m-a lovit un camion in spate mi-a indoit haionul , stopuri sparte, in fine mi-a plouat in masina si mi-a udat inchidere centralizata. Intrebarea mea este: se afla cumva vreo siguranta pe firele de alimentare sau trebuie sa iau alta inchidere????

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu cateva intrebari va rog , daca aveti ceva timp cei care va pricepeti la inchidere . daca iau o alarma din aceea cum sunt prin carrefour si cora ,alarma cu senzori de parcare la 200 ron sau ceva de gen , e greu de montat ? asta ar fi prima , a doua intrebare , vreau sa renuntz la clantze , sa le dau jos , si sa incarc cu fibra , chit si vopsea , vreau sa fac deschiderea pe buton . ce`mi trebuie ? si ....cum achizitionez si montez o cheie din aceea briceag . cheia am gasito` undeva la 50 ron , dar chipu acela ? sau modulul de unde il iau sau cum fac ?cat m`ar costa si`o astfel de investitie ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu gasesc alt topic . Nu de mult am avut o tamponare , m-a lovit un camion in spate mi-a indoit haionul , stopuri sparte, in fine mi-a plouat in masina si mi-a udat inchidere centralizata. Intrebarea mea este: se afla cumva vreo siguranta pe firele de alimentare sau trebuie sa iau alta inchidere????

Mi-am luat de curand manualul de intretinere, inclusiv schema electrica. Pe schema apare ca se interpun sigurantele 21 (15A) pe firul permanent de plus (rosu/alb) de 1 mm2, dar si siguranta 14 (10A) firul galben/rosu de 0,5 mm2 la KEY ON. Oricum verifica TOATE sigurantele, daca zici ca e posibil sa fi avut scurturi. Chiar si cu sigurantele arse detectate, tot trb sa vezi mai intai unde ai scurturile. Pompa de vacuum totusi este destul de bine ermetizata, e intr-o cutie cat de cat etansa, plus bagata intr-o cutie de polistiren care are rolul de a amortiza socurile mecanice mai degraba. Poti verifica pt teste si cu un 12V direct pe primul fir de la inchidere, daca nu e vreo alta problema de circuit.

Modificat de DCOZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am si eu cateva intrebari va rog , daca aveti ceva timp cei care va pricepeti la inchidere . daca iau o alarma din aceea cum sunt prin carrefour si cora ,alarma cu senzori de parcare la 200 ron sau ceva de gen , e greu de montat ? asta ar fi prima , a doua intrebare , vreau sa renuntz la clantze , sa le dau jos , si sa incarc cu fibra , chit si vopsea , vreau sa fac deschiderea pe buton . ce`mi trebuie ? si ....cum achizitionez si montez o cheie din aceea briceag . cheia am gasito` undeva la 50 ron , dar chipu acela ? sau modulul de unde il iau sau cum fac ?cat m`ar costa si`o astfel de investitie ?

Nu stiu cu senzorii de parcare, de obicei se dau gauri in bara din spate ca sa ti-i montezi (sunt kituri complete care ofera si burghiul chiar, daca nu cumva toate au asa ceva). Daca sunt senzori wireless, e ceva mai simplu ca nu trb sa tragi fire pana in fata, la bord, ci doar pana la unitatea wireless pe care o poti pune oriunde in spate si cat mai aproape de senzori.

Cat despre clante, nu-ti recomand deloc sa renunti total la ele, din simplul motiv ca-ti mai trebuie si o deschidere de urgenta, mecanica, in caz ca-ti moare bateria. Asta daca nu vrei sa-ti fortezi clanta sau sa-ti spargi vreun geam in astfel de cazuri, nu de alta.

Pentru deschidere din telecomanda, daca ai deja modulul de deschidere centralizata cu actuatoarele, nu-ti trebuie decat o alarma auto, care costa in jur de 1 milion si ceva in sus. Daca aia de 200 ron zici ca este unitate de senzori parcare cu alarma auto inclusa, probabil e OK: iti poti da seama simplu uitandu-te la componenta kitului - daca exista si 2 telecomenzi, mai mult ca sigur ca-ti e suficient, inseamna ca e si cu unitate de alarma auto, pe care o poti racorda relativ usor la modulul de inchidere centralizata (pompa de vacuum) din spatele masinii (ceea ce am facut eu). Toate alarmele auto curente au conectivitate cu inchiderea centralizata, astfel ca sa apesi doar un buton: cand inchizi usile, se armeaza si alarma in acelasi timp si invers...

Posibil sa te intereseze: vezi ca exista si kituri complete unitate bluetooth handsfree pt mobil si senzori parcare, ambele afisate pe oglinda retrovizoare (nr format, distanta, mp3 prin bluetooth inclus etc), nu stiu daca si cu alarma inclusa. Oricum pe tine te intereseaza sa ai neaparat alarma auto, ca sa te poti folosi de telecomanda acesteia.

Modificat de DCOZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai ...daca`mi moare bateria , o schimb pe afara , iar daca ....sunt inauntru o pot deschide de dinauntru , simplu :)) iar bateria nu moare in fiecare zi . putina atentie si totul va merge cum cred .nu stiu ce est pompa de vaccum , sau ce zici tu acolo :) daca te pricepi si esti dispus sambata duminica sa ma ajuti , vino` la intalnire , iau niste bere sa ne cinstim , si`o montam aman2 , ce zici , reusim ? unde`s doi intotdeauna puterea creste :D practic n`as vrea sa iau o alarma de 1 milion , si sa dau 1 milion la montaj la service , mai bine mai pun 1 milion sau doua chiar si iau un viper misto , decat sa dau la aia atatia bani pt 2 fire si 3 suruburi .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Duminca care vine daca vii la intalnire vorbim .. si te ajut eu cu montat inchidere alarma si senzori de parcare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca tot suntem la capitolul inchidere centralizata, are careva o schema a pinilor pompei de la inchiderea centralizata?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceasta e schema pinilor

post-6155-1218027611_thumb.png

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vin luluro , doar daca ...vii si tu dupa ora 20 ....mersi ...sper sa apuc sa ajung si sa le achizitionez . ms vb duminica

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Daca am inchidere centralizata insa din cheie(fara telecomanda) ...ce trebuie montat pentru a avea si din telecomanda?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O alarma care are si telecomanda, iar alarma + inchiderea legate intre ele vor face ce doresti tu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

underground, mersi mult pentru raspuns...atunci cred ca o sa tintesc vreo alarma

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Buna, sunt praspat proprietar de Golf Mk3 si as dori sa imi instalez inchidere centralizata si alarma pe masinu

Din schema de montare nu inteleg cum trebuie sa fac legaturile intre unitateaalarmei si actuatoare!Pe schema imi indica

ca trebuie sa conectez firul alb si cel galben la un actuator iar la celalalt alb /negru si galben/negru, acestea se leaga la firele

albastru si verde? Care la care?

Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am uitat inca ceva, sper ca nu e obligatorie folosirea functiei pentru blocajul motorului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

functia de blocare a motorului nu e obligatorie .... daca vrei sa o pui, daca nu vrei nu e pui .... alarma oricum merge .... blocarea motorului e o functie de siguranta .... asta e parerea mea ....

salutare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

montatul nu e asa dificil,trebuie sa ai putina pricepere. sa fi atent ca ai mai multe obtiuni privind modul de legare a inchiderii la alarma. alarma are si o mufa cu 6 fire care le legi in functie de tipul inchiderii. adica: dac inchiderea filoseste semnal fata de +12v atunci tre sa legi unul din fire la plus,daca e p -12v legi la minus. pozeaza skema si iti explic. asa e mai dificil de inteles.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!