Jump to content

Grile aerisire bord


Bobocel
 Share

Postare recomandată

am scos eu sambata toata grila de ventilatie, eu am gasit-o pe a mea in partea stanga dezlipita dintr-un punct de prindere, innadire, am lipit-o si in mare parte scartaitul a disparut.

e destul de simplu de scos, trebuie doar putin tupeu.

prima data se scoate sita de sus care e prinsa numai in cleme, deci se scoate prin tragere, dupa ce se ridica putin cu o surubelnita ceva sa nu se zgarie, eu am bagat lama unui briceag si apoi am prins-o cu degetele.

apoi se scoate mufa de la senzorul de clima cred ca este acolo mai in spate, pe sita.

apoi se vede un singur surub la mijlocul si putin mai in spate de plasticul negru si mai lucios, cel mai bine se vede din afara masinii, prin parbriz

se desface de tot surubul, se prinde cu ambele maini de plasticul negru si lucios si se trage inspre tine si totodata in sus deoarece are doua cleme metalice care se prind in dreapta si stanga surubului.

acum se vad cele doua suruburi care mai tin grila, se desfac si acestea si se trage la fel si de grila ramasa, de pe lateral din stanga si dreapta in sus, se tine in niste forme facute in bord, se vad lejer... cand este ridicata se deconecteaza din mufa butonul de avarie si inca unul de la airbag off, apoi se scoate incet in sus foarte usor.

sa va uitati si in stanga si in dreapta sa nu fie dezlipita din 2 imbinari iar clemele sa fie toate si unde se strang suruburile sa nie crapat plasticul, la mine era si ala si l-am lipit si acolo.

asta e tot

am atasat si o grila cum arata pentru a va face o idee, sper ca nu se supara colegul de pe forum din al carui topic am luat-o.

post-23097-1284455076_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Co5ma

    8

  • 4abc

    8

  • Cosmo17

    6

  • dakul77

    5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acestea sunt operatiuni care se fac cand este cald afara, sa fie plasticul cat mai maleabil si elastic, daca este rece afara devine casant si sunt mari sanse sa stricati ceva pe acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Domnilor, am avut si eu o problema asemanatoare tot in dreapta bordului. Zornaitul se isca fix intre 1600 si 2000 de ture. Am pus sotia sa tina accelerat si am cautat. Zgomotul avea sursa sub capota. Capacul ce ascunde mecanismul stergatoarelor vibra pe caroserie. Am pus putin purfix si am scapat. Sper sa va fie de ajutor. Succes!

Buna ziua,

Multumesc forumului. Astfel, am rezolvat si eu aceasta problema, insa putin diferit fata de colegul camsonat. La mine a trebuit doar sa rearanjez acel capac si totul e OK. Deocamdata :)).

Sper sa va fie de folos!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

In legatura cu aerisirea centrala la Golf V... am desfacut-o ...nimic rupt...am ajuns sa iau alta noua pentru ca imi zdranganea pe creieri la temperaturi joase sau la denivelari... si surpriza neplacuta... zdrangane in continuare.am prins si cele doua cleme si suruburile si tot are "greierele respectiv"concluzia slab materialul sau mai rau slab sistemul...cred ca tijele care deschid sau inchid ventilatia si de fapt toate subansamblele piesei(adica aerisirea centrala) zornaie in voie la diferente de temperatura.Puteti strange si intepeni tavita aia de plastic cat vreti...zdrangane piesa cu cele doua guri de aerisire...si repet eu am ajuns sa iau una noua si e la fel. Ba pot sa adaug ca e facuta in Mexic fata de cea veche( facuta in Germania) si e vizibil mai prost lucrata.Mentionez ca e de la reprezentanta si e originala difera doar tara in care a fost produsa piesa.Am vazut ca nu sunt singurul ce are aceasta problema si trag concluzia ca au fost din start prost gandite golfurile V in ceea ce priveste acele grile centrale de aerisire.

Daca este prin minune careva care a scapat de acest zgomot definitiv o sa-i urmez si eu sfaturile si chiar m-as bucura sa ne spuna cum. Ce e clar ca au destule puncte slabe golfurile 5 fata de golf 4.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut si golf IV, si acolo imi zdranganea sertaru de deasupra CD-playerului si alte elemente de bord. Eu nu consider ca asta e un minus, eu cred ca asta e consecinta rularii indelungate a masinii pe drumurile patriei.

PS : Golful V bate la aproape orice un golf IV.

Si ca sa fiu ontopic : Si mie imi "pocnesc" sau zdrangane uneori grilele centrale.

Modificat de tobo`
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am un greier de cateva zile in partea dreapta, credeam ca este ceva in portiera de zornaie asa dar azi am golit tot pe acolo si zgomotul inca e tine scai. e ceva plastic acolo desfacut sau desprins, umblat putin pe acolo si sper sa revina linistea.

:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu aveam un greiere in partea dreapta care era de fapt un surub desfacut pe laterala dreapta a bordului sub capacul de plastic ca cel de la sigurante din partea stanga poate e si la voi la fel s-a mai discutat pe la pagina 2 e si o poza acolo.

Modificat de mmm81
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Va rog puteti sa mi ziceti cum se demonteaza motorasul de la aeroterma. la mine zdrangane aeroterma ca un cooler de calculator care nu mai functioneaza cum trebuie... inteleg ca motorasul e de vina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi dimineata am umblat la temperatura in masina si am observat ca nu a mai facut sunetul acela de cooler defect... cam ciudat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, si eu am greierele enervant din consola centrala, desi am desfacut de 5 ori pana am rupt

cateva cleme de pe sita superioara, dar tot asa face. Am si pus folie din aluminiu sub acele 2 suruburi

dar degeaba. Am avut mai demult surubul din dreapta bordului slabit, dar dupa ce am strans tot se aude

ceva deasupra torpedoului (cu tot ca am strans cele 6 suruburi de sub si supra torpedou).

In weekend o sa vad daca tevile sau capacul de la stergatoare poate sa fie problema cum au scris colegii mai sus.

O sa revin cu amanunte daca reusesc sa rezolv ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...
marianfocsani

salut! am scos grila, dar nu reusesc sa o desfac ca sa o pot lipi. crezi ca ma poti ajuta? multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Daca a reusit careva sa desfaca rama de pe grielele de aerisire centrale il rog sa imi dea si mie un sfat despre cum trebuie sa procedez ca sa scot rama cu pricina. Lipirea butonului am dibuit-o numai ca nu prea stiu cum sa scot rama. Pozele sunt si ele binevenite, dar nu neaparat necesare.

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Dynu,

Poti sa ne spui te rog cat a costat priza aia centrala?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Banda de aluminiu nu va atenua acei greierasi de la consola/grila centrala.

Eu am rezolvat cu banda textila ("fabric tape") si mi-a disparut problema in proportie de 90%. Ce-i drept, am cam blindat acele plastice cu banda textila, sa nu mai fie vreun loc unde sa poata freca plastic pe plastic.

Ce ai vazut in TSB-ul ala cu banda de aluminiu nici macar carpeala nu se poate chema.

Atata vreme cat sita superioara sta fix, nu ai de ce sa iei una noua, intrucat va incepe sa trosneasca la fel. Pur si simplu trebuie sa o captusesti. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Are cineva chestiile de directionare a aerului ? Sau gura de aerisire cu totul ? Imi trebuie cele din stanga si dreapta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Salut,

 

Am vazut ca se discuta aici de gurile de ventilatie. Ce putin timp imi tot zdrangane la gropi ceva inauntru grilei centrale de sus care sufla in parbriz dar nu cea pe lung ci, cea dreptunghiulara. Mai intai a inceput cu niste caraieli la plasticul ala care ar fi capacul. Trosneste din cand in cand la denivelari. Daca tin mana pe el nu mai face. Acum venind din concediu am observat alte tronsneli in interior pe la clapetele de aerisire zic eu. 

 

Ati avut si voi de aface cu oratanii din acestea? Exista ceva un sprai antivibratii sau ceva sa-i pun sa nu mai zdangane, pocane pe acolo. Oricum trebuie sa umblu acolo sa vad daca nu cumva nu s-a descentrat ceva sau este slabit vreo componenta dar daca tot umblu as vrea sa-i gasesc ceva sa si rezolv problemele. 

 

Din cauza soarelui plasticul se intareste si devine casant iar in timp trosneste la vibratii insa, trebuie sa existe o solutie pt astfel de probleme:) 

 

Merci anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

 

Si mie imi face la fel. Cred ca termenul e "greierasi" :P

Iti atasez doua documente care s-ar putea sa-ti fie de ajutor:

 

http://www.mirrorcreator.com/files/03FKT7E9/819-30_Etka_-_gura_de_ventilatie_centrala.pdf_links

http://www.mirrorcreator.com/files/0JC4TOKF/2005.09.14_TSB_Squeaks_rattles_noise_repair_kit.pdf_links

 

Bafta ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu cred ca e normal sa cedeze,la un moment dat, plasticul de acolo.Ganditi-va la faptul ca porniti masina cand sunt  40-50 de grade in interior, si dati drumul la AC.

Asta zilnic. Eu le-am gasit deja crapate. Solutia este doar inlocuirea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...
  • 1 month later...

Aceeasi problema am si eu, niste greieri la gura de aerisire dreapta langa portiera dar doar pe drumurile mai putin decente :-D.

Cand apas pe marginea gurei de aerisire inceteaza greierii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Salut!

 

Deci ca sa fiu sigur: la consola spate, capacul(cadranul) care imbraca gura de ventilatie si suportul de pahare ,se scoate prin tragere incepand din partea de jos(dinspre mocheta)?

 

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa scoti intai suportul de parare, are doua suruburi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se mai pot repara.... depinde ce ai rupt la ele

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • loghy changed the title to Grile aerisire bord

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!