Jump to content

Altea Xl Stylance 1.9 Tdi Sau Octavia Combi Trend 2.0 Tdi

nelutzu
 Share

Postare recomandată

Versus-ul poate parea ciudat la prima vedere, insa datele sunt urmatoarele:

bugetul maxim aprobat la firma: 16500 euro fara tva, restul din buzunar.

In acesti bani intra o altea de 1.9 tdi sau o octavia combi de 2.0 tdi.

Acuma pun in balanta ce au in plus (din punctul meu de vedere) fiecare:

Altea:

+ scaune culisante in spate. Foarte important, cand ma duc in delegatie au loc toti la picioare in spate, cand ma duc in concediu cu copii am loc extra in portbagaj.

+ directie Servotronic. Asta nu am gasit-o la skoda nici ca optionala.

- greutatea mai mare cu 100 kg deci un consum putin mai ridicat

Skoda:

+ motorul de 2.0 TDI trage mai bine caroseria destul de mare al combi-ului, fata de 1,9 la altea.

Ca sa imi iau Altea de 2.0 TDI trebuie sa scot din buzunar 1700 euro, bani de care pun 1000 si ceva de litri de motorina.

Am fost sa le vad pe ambele, inclin spre Altea din punct de vedere al confortului, exterior si interior. Parerea mea, nu dati cu pietre fara argumente.

La skoda nu aveau un combi in showroom, numai un Scout care nu mi-a facut impresie deosebita ca finisaj. Aicea includ portbagajul care trebuia trantit serios sa se inchida.

Parari pro si contra? Luna asta trebuie sa ma hotarasc, in august sa dau comanda sau sa iau una pe stoc convenabila.

Daca dau comanda, va fii alba. Daca nu, depinde ce au pe stoc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ar fi sa aleg intre cele doua, as alege masina pe care si eu mi-o doresc intr-o anumita masura, adica Octavia 2. Insa cu ceva mai multe optionale decat sunt oferite la pachetul Trend, adica climatronic, ESP, xenon, geamuri electrice spate, pachet de drumuri grele si altele. Din punctul de vedere al dotarilor, e clar ca Altea XL sta mult mai bine ca Octavia 2. Poate ca mai nimerita ar fi fost o comparatie intre cele doua masini cu aceasi motorizare, 1.9 TDI. Octavia e sensibil mai ieftina decat Altea XL, si astfel la Octavia 2 iti mai ramaneau si bani de optionale, pana la pretul Altea XL.

Iti recomand sa citesti si topicul Seat Toledo vs Skoda Octavia 2.

Link către comentariu

Daca ar fi sa aleg intre cele doua, as alege masina pe care si eu mi-o doresc intr-o anumita masura, adica Octavia 2. Insa cu ceva mai multe optionale decat sunt oferite la pachetul Trend, adica climatronic, ESP, xenon, geamuri electrice spate, pachet de drumuri grele si altele. Din punctul de vedere al dotarilor, e clar ca Altea XL sta mult mai bine ca Octavia 2. Poate ca mai nimerita ar fi fost o comparatie intre cele doua masini cu aceasi motorizare, 1.9 TDI. Octavia e sensibil mai ieftina decat Altea XL, si astfel la Octavia 2 iti mai ramaneau si bani de optionale, pana la pretul Altea XL.

Iti recomand sa citesti si topicul Seat Toledo vs Skoda Octavia 2.

Am citit toate topicurile ce au legatura cu Seat/Skoda/Altea XL si motoarele 1.9, 2.0 TDI chiar si 1.4 TSI.

In balanta au ramas facilitatile oferite de Altea vizavi de puterea motorului de 2.0 care se incadreaza in pret numai la Skoda. Daca bugetul permitea Altea 2.0 TDI, nu mai stateam in cumpana. Dar nu permite.

Vizavi de comentariul de mai sus, cum ca Seatul este facut foarte prost si nu e fiabil (fata de Skoda) ma abtin cu stoicism si spun numai ca sunt aproape 100% egale ca fiabilitate. Cel putin din experienta de la noi la firma, Seat Leon Spirit 2006/Skoda Octavia Tour 2006. Asa ca motivul respectiv cade.

Link către comentariu

Comentariul la care te referi a fost sters, userul a fost sanctionat pentru postare aiurea.

Singurele probleme deranjante la Seat sunt legate de zgomotele plasticelor din interior. In rest, fiabilitatea nu are cum sa fie diferita, avand in vedere ca sunt facute pe aceeasi platforma, au aceleasi motorizari si acelelasi cutii de viteze. Suspensia e diferita, la Toledo va fi mai putin confortabila decat la Octavia, insa pe sosea vei avea un zambet larg dupa fiecare curba luata fara sa calci pedala de frana.

Revin cu sugestia de mai sus: de ce nu iei in calcul varianta cu Octavia 2 motorizata de 1.9 tdi? Ar ramane ceva bani de optionale.

Link către comentariu

Sincer, pentru cele doua optiuni pe care le-am pomenit mai sus: directia, care si la actuala masina imi place mai mult decat la Skoda, e mai rigida, mai ok de condus la viteza relativ mai mare, si scaunele culisante din spate.

Vizavi de optionale, singurul "optional" care m-ar incanta la Skoda si care s-ar incadra este motorul de 2 litri TDI.

Suspensia nu ma deranjeaza, imi place mai mult cea de la Leon fata de senzatia de barca de la Octavia Tour.

Link către comentariu

Din cate inteleg, deja esti aproape hotarat sa iei Altea XL. Cunosti ce ofera Seat in plus fata de Skoda si apreciezi asta.

Link către comentariu

Aproape hotarat. Doar ca ma mananca putin piciorul pentru motorul de 2.0 TDI.

Link către comentariu

Incearca la mai multi dealeri, poate un discount te poate face sa iei in calcul si Altea XL Stylance 2.0 tdi.

Link către comentariu

Maxim 5%, incercat la 2 dealeri, Cluj si Sighisoara. Daca ar fi existat 2.0 TDI pe versiunea Reference, atunci mai discutam. Asa Stylance 2.0 TDI nu incape de nici o culoare. Din pacate.

Link către comentariu

Am vazut ca e o diferenta destul de mare intre 1.9 si 2.0 TDI, cam 1500 euro fara TVA. Cred ca ai putea obtine mai mult de 5%, daca vrei amanunte da-mi un PM.

Link către comentariu

si eu cred la fel. Poti sa sari mai sus cu discountul si la una si la alta.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

intr-adevar umbla vorba de niscaiva probleme de fiabilitate la altea fata de octavia, probleme care nu tin insa de motor sau cutie ci de calitatea fabricatiei.

motorul de 1.9 nu m-ar deranja deloc ba chiar l-as alege in fata 2.0.

Link către comentariu

Nici pe mine nu m-ar deranja foarte tare motorul de 1.9. Problema este ca trec de la 101 cai/1300 kg cat are Leonu-l acuma la 105 cai/1500 kg cat ar avea Altea.

Saptamana aceasta ma duc la un testdrive cu o Altea XL 1.9 TDI la Topcar Cluj si dupa aia mai vedem.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ai facut alegerea?

Acum catva timp si eu m-am gandit la O2 si Altea XL (printre altele). La mine a castigat XL-ul. Vroiam cu motorul 1.4 TFSI, pana la urma a trebuit sa ma multumesc cu 1.9 TDI. Im-i este suficient ce ofera acest motor si fara chip tuning. Consumul este undeva in jur de 6l, cu multe drumuri lungi. Voi vedea ce consum o sa am la toamna/iarna, cand o sa circul mai mult in oras.

Deci sunt multumit de masina, daca ar trebui sa aleg din nou, as alege din nou Altea XL fata de Octavia 2.

Link către comentariu

de ce ?

1. Pentru ca dupa 5000 km sunt multumit de masina.

2. In afara de pachetul drumuri grele nu prezinta nici un avantaj O2 fata de XL pt. mine. Portbagajul este mai mare la O2, dar daca vrei si la XL poti sa tragi in fata scaunele si atunci ai peste 600l.

3. Siguranta: desi sunt construite pe acelas platforma, XL a obtinut 5 stele pe cand O2 4 la EuroNCAP.

4. Design: arata un pic altfel decat majoritatea masinilor. O2 combi are acelas stil ca majoritatea masinilor combi (mi-e im-i plac masinile combi), dar XL are un stil mai unic.

5. Alegerea optionalelor este mult mai clar la Seat decat la Skoda, unde aproape fiecare surub este trecut in lista de optiuni. La Seat nu trebuie sa studiezi ore in sir ca sa vezi toate optiunile pentru configurarea masinii, pe cand Skoda are o lista foarte stufoasa.

6. La momentul respectiv am calculat pretul pt. ambele masini, si O2 mi-a iesit putin mai scump decat XL.

7. La primul contact dealerul Seat din Brasov mi-a inspirat incredere, pe cand dealerul Skoda nu.

Pachetul de drumuri grele a fost cel care m-a pus pe ganduri pentru O2, dar pana la urma restul a contat mai mult.

Link către comentariu

Ai facut alegerea?

Acum catva timp si eu m-am gandit la O2 si Altea XL (printre altele). La mine a castigat XL-ul. Vroiam cu motorul 1.4 TFSI, pana la urma a trebuit sa ma multumesc cu 1.9 TDI. Im-i este suficient ce ofera acest motor si fara chip tuning. Consumul este undeva in jur de 6l, cu multe drumuri lungi. Voi vedea ce consum o sa am la toamna/iarna, cand o sa circul mai mult in oras.

Deci sunt multumit de masina, daca ar trebui sa aleg din nou, as alege din nou Altea XL fata de Octavia 2.

Am cam facut-o, in sensul ca m-am hotarat la Altea XL, Stylance 1,9 TDI.

Acuma asteptam finantarea.

Ce ma deranjeaza la Altea este lipsa de flexibilitate la alegerea optionalelor, in sensul in care sunt variantele de baza (Reference, Stylance si Sport-up) la care poti adauga numai cateva optionale. De exemplu, m-ar fi multumit Reference + Climatronic si reglaj lombar la scaune. Dar nu se poate numai daca iei Stylance, care are in plus chestii care nu ma intereseaza neaparat (jante aliaj, comenzi audio, etc). As fi preferat sa fie disponibil motorul de 2.0 TDI pe Reference, puneam clima si reglaje lombare si mai dadeam eu diferenta. Dar nu se poate.

Oricum pana vine finantarea tatonez un discount la o reprezenanta Volkswagen (alta decat Cluj) sa vad daca nu ma incadrez la un Golf 5 Variant Confortline 2.0 TDI cu ceva optionale, sau de ce nu chiar un Touran 1.9 TDI, Trendline. Daca nu, atunci ramane Altea XL.

Link către comentariu

si inca ceva: la mare masina a stat intr-o parcare printre zeci de masini, de toate felurile: Mercedes ML, Audi A4/A6, Pasat, Octavia, etc. si eu nu as fii schimbat cu nici una XLul meu. Cu asta nu vreau sa zic ca Altea XL este masina mai buna decat un A6. Dar se potriveste mai bine pentru mine si bugetul meu.

Am cam facut-o, in sensul ca m-am hotarat la Altea XL, Stylance 1,9 TDI.

Felicitari. Eu zic ca nu o sa regreti.

Partea cu optionalele ma deranjat un pic si pe mine, dar asta e. Nu poti avea pe toate.

Si eu am studiat un pic Touranul, dar din cate am vazut pretul este cu destul de mult peste Altea XL.

Link către comentariu

Asa este. Insa Seat-ul da 5% discount, la Volkswagen am promisiune de mai mult. Zilele astea voi afla cat inseamna mai mult.

Link către comentariu

Zorro Classic

Pentru bugetul alocat mi se pare cea mai buna optiune. Eu am facut alegerea intre 3 modele VAG: Touran (prea impersonal si colturos), Skoda Octavia 2 Combi (motorizari nesatisfacatoare pentru mine), Passat Variant (prea multi bani pentru configuratia visata).

A castigat Altea Xl si nu-mi pare de loc rau. Desi masina este perfectibila, iti da exact ce si cat trebuie pentru banii platiti.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!