Jump to content

Seat Toledo vs Skoda Octavia 2

maxu
 Share

Postare recomandată

Vrea un var de-al meu asa ceva si nu stie ce sa aleaga. Motorizarea va fi la ambele 1.9 tdi de 105 cp. La dotari, din cate s-a uitat zice ca Toledo are standard ceva in plus la aceiasi bani. Dar tot nu stie ce sa aleaga. Astept pareri despre cum se comporta masinile pe drumurile noastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca in primul rand ar trebui sa se hotarasca ce fel de masina vrea si abia apoi sa se gandeasca la dotari.

Spun asta pentru ca cele doua masini sunt extrem de diferite din punct de vedere al designului. Skoda este clasica , in timp ce toledo este extrem de avangardist.

Link către comentariu

Motorizarea fiind aceeasi, ceea ce face diferenta sunt linia masinii, dinamica ei si interiorul.

Pe rand:

Seat Toledo >> design exterior frumos, spate mai putin reusit; dinamica buna, centru greutate usor mai ridicat decat Octi 2; interior ce lasa impresia de ieftin - chiar asa si este, din pacate - prea multe plastice urat finisate.

Skoda Octavia 2 >> design exterior modern, in linia actuala clasica; dinamica buna, indiferent de prezenta pachet drum greu; interior foarte frumos la Elegance.

Sugerez un drive-test cu ambele modele pt impresii personale.... Eu recomand DSG pt ambele variante.

Link către comentariu

Pe rand:

Seat Toledo >> design exterior frumos, spate mai putin reusit; dinamica buna, centru greutate usor mai ridicat decat Octi 2; interior ce lasa impresia de ieftin - chiar asa si este, din pacate - prea multe plastice urat finisate.

Skoda Octavia 2 >> design exterior modern, in linia actuala clasica; dinamica buna, indiferent de prezenta pachet drum greu; interior foarte frumos la Elegance.

Sugerez un drive-test cu ambele modele pt impresii personale.... Eu recomand DSG pt ambele variante.

Toledo: urat, aparitie rara, calitate interior dubioasa.

O2: design banal, nimic deosebit, masina si atat. Interior de calitate si bine gandit.

Asta e ce am vazut eu, urcandu-ma in cele doua masini.

@Doru:Recomanzi DSG din experienta proprie, sau din auzite? Zic asta pentru ca am auzit si eu aseara sub balconul meu, la lumina becului, povesteau 2 tipi despre DSG si le-a placut si lor. Oare sa il recomand si eu ?

Link către comentariu

Recomand Skoda , interiorul lui Seat mi se pare cel mai urat interior care l-am vazut la vreo masina serioasa in viata mea , eu as vrea sa imi cumpar Leon FR si nu imi iau masina asta din cauza ca e groaznica la interior.

In rest subscriu la ce zicea @rvacaru. Recomand DSG , am pe masina de aproape un an , o alegere buna , chiar daca e scumpisoara cutia asta face toti banii.

Toledo e si mai greu , deci mai puturos la demaraje , plus ca vizibilitatea la SEAT e o chestie care iti place sau nu , pe cand la Octavia totul e acolo unde trebuie , inclusiv montantii fata.

Link către comentariu

@Doru:Recomanzi DSG din experienta proprie, sau din auzite? Zic asta pentru ca am auzit si eu aseara sub balconul meu, la lumina becului, povesteau 2 tipi despre DSG si le-a placut si lor. Oare sa il recomand si eu ?

:D Radu, esti tipul care se baga singur in seama, din ce vad. Ne stim de undeva? Sau iti place doar sa provoci? Membru Senior? :D

Pt informarea corecta a initiatotului acestui versus, am condus Seat Toledo 2.0TDI 140CP cu DSG.

Si cred ca unul din tipii aia de sub balcon erai tu... :P

Link către comentariu

Mai oameni buni..... reveniti-va putin - nu ma intere nici design, nici culoarea bordului - ma intere care a avut mai mule probleme si care mai putine, care e mai fiabila. Si tinand cont ca vrea motorizarea de 1.9 sa fiti siguri ca nu e vitezoman si nu il intere daca ii puturos sau nu, sau ca vrea DSG sau nu. Si eu i-am recomandat skoda, dar el sta pe ganduri. Tre sa mearga la drive-test, ca asa l-am sfatuit, cu amandoua, dar ar vrea sa stie care e mai FIABILA. Stiu ca pe dedesubt sunt la fel, tren de rulare, etc, cu setari ale suspensiei diferite, dar in rest diferente de design, asa ca vreau sa stiu care dintre ele e facuta mai bine.

Link către comentariu

Desi imi place designul la Seat, vizibilitatea din interior lasa de dorit foarte mult. Nu stiu cum au trecut testele astea. Chiar cu a mea am problema asta. Zilele trecute era sa urc o tanti pe capota :D Eu zic ca nu e de jucat cu problema asta.

Recomand tot Octi2 si cu DSG daca se poate. Si interiorul la Octavia chiar imi place.

Modificat de kasius
Link către comentariu

Eu in loc de Toldedo as baga la versus Altea. O optiune pur subiectiva :D

Link către comentariu

:P Radu, esti tipul care se baga singur in seama, din ce vad. Ne stim de undeva? Sau iti place doar sa provoci? Membru Senior? :P

Pt informarea corecta a initiatotului acestui versus, am condus Seat Toledo 2.0TDI 140CP cu DSG.

Si cred ca unul din tipii aia de sub balcon erai tu... ;)

Doru , nu are rost sa punem problema asa , el a insinuat ceva , tu nu trebuie sa treci la ironii , uite asa escaladeaza un conflict , miza e prea mica in cazul de fata :) :P De fapt cred ca amandoi ati glumit :lol: :P

Link către comentariu

Ce treaba are senioria cu ineptiile tale?

De ce trebuie neaparat sa ne cunoastem, ca nu inteleg...

Eu te-am intrebat frumos daca ai folosit DSG astfel incat sa iti faci o parere care sa iti dea dreptul sa il recomanzi. Atat. Si eu recomand pneurile Ceat, desi habar nu am ce e cu ele. Periculos nu?

Frumos ar fi "cred ca DSG e o optiune interesanta". E tare diferit de "recomand DSG", nu crezi ? Si eu am condus cateva O2 dar asta nu imi da dreptul sa recomand nimic la masina asta. Pot doar sa "cred" ca unele chestii sunt asa si altele altfel, intelegi?

Link către comentariu

Eu te-am intrebat frumos daca ai folosit DSG astfel incat sa iti faci o parere care sa iti dea dreptul sa il recomanzi. Atat. >> La intrebarea ta am raspuns deja, in caz ca nu ai obsevat.

Frumos ar fi "cred ca DSG e o optiune interesanta". E tare diferit de "recomand DSG", nu crezi ? >> Intre CV manuala si DSG, pt ~2000 euro in plus (daca sunt disponibili...) as alege DSG, de aceea o si recomand. In plus, drive-test, deja am mentionat asta...

Link către comentariu

Pentru prevenirea flame-urilor, avand in vedere experientele anterioare, aceasta arie este extrem de strict moderata si orice "iesire" va fi imediat sanctionata cu warning si suspendare. Reclamatiile impotriva actiunilor de moderare de pe aceasta arie NU vor fi luate in considerare.

As vrea sa nu fie nevoie sa recurgem din nou la sanctiuni...

Link către comentariu

Mai oameni buni..... reveniti-va putin - nu ma intere nici design, nici culoarea bordului - ma intere care a avut mai mule probleme si care mai putine, care e mai fiabila. Si tinand cont ca vrea motorizarea de 1.9 sa fiti siguri ca nu e vitezoman si nu il intere daca ii puturos sau nu, sau ca vrea DSG sau nu. Si eu i-am recomandat skoda, dar el sta pe ganduri. Tre sa mearga la drive-test, ca asa l-am sfatuit, cu amandoua, dar ar vrea sa stie care e mai FIABILA. Stiu ca pe dedesubt sunt la fel, tren de rulare, etc, cu setari ale suspensiei diferite, dar in rest diferente de design, asa ca vreau sa stiu care dintre ele e facuta mai bine.

Stai linistit, ambele sunt fiabile ... :Driver:

Am condus ambele modele, cu aceeasi motorizare (1.9 TDI), fara DSG.

Seatul condus are acum aprox. 30 mii km (1,5 ani vechime), Skoda aproape 45 mii km (2 ani vechime). Fara probleme. Asta legat de fiabilitate ...

Motorul e ok., designul e total diferit si tine de gusturile fiecaruia, dotari aprox. la fel.

Personal, in acest caz, as merge pe Skoda (...de, sunt eu mai conservator din fire ... :lol: )

Link către comentariu

Daca voiai sa compari Toledo 99-2004 cu Octavia mai ziceam... aceeasi clasa (limuzina sedan) forme ce se aseamana aproximativ ( spun asta pt ca la cumpararea masinii actuale aveam in vedere Toledoul, Skoda Octavia sau Fordul Modeo de dupa 2001) dar la care Seatul cistiga ceva la aerodinamica. In schimb sa compari Toledoul nou (care imi pare rau daca supar pe careva dar nu prea vad cu ce difera fata de Altea) care intr-adevar are o consola de bord imensa pe care o poti folosi in loc de masuta, cu un spate nereusit copiat dupa cel la fel de nefericit al Renault Megane II cu Skoda Octavia II ce pastreaza linia clasica a sedanului este o fortare cam mare. Iar ca sa o faci doar pentru a compara motoarele ....

Modificat de Reed
Link către comentariu

• 1 year later...

mi se pare cam ciudat sa citesc peste tot unde e vorba de toledo: spate nereusit, urat etc etc, eu l-am ales tocmai pt acel spate care imi place f mult, fata de altea ce mi se pare in spate o masina usor "neterminata", se gata cam brusc, oarecum o specie matiz mai grasutz (aici exagerez cu comparatia, stiu). deci e chestie de gusturi...

ca fiabilitate inca nu ma pot exprima din experienta proprie dar din experientele prietenilor octavia vs. altea (toledo) are ca rezultat un mare "=".

ca si confort si placere de-a o conduce dupa ce le-am testat ambele am ales toledo.

LE: daaa, am vazut acuma ca raspund dupa aproape 2 ani :)

Modificat de lautrec
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!