Jump to content

Evolutie Caroserie Broscuta

dihorul
 Share

Postare recomandată

Cred ca e necesar un topic dedicat schimbarilor vizuale facute de fabrica, in lunga viata a celui mai iubit model de masina, Broscuta. Incep eu cu ceva date sintetice despre inceputuri urmand ca cine se pricepe mai bine sa completeze cu datele necesare. Sunt multe discutii pe forum legate de aspect si anul masinilor unde apar neconcordante; nu intra in discutie anumite modele unde este gresit inregistrat anul de fabricatie in documente.

Prima poza e a prototipului dezvoltat in anii 30 de Ferdinand Porsche in garajul sau din Stuttgard, Germania.

Primul proiect al Broscutei era echipat cu un motor in doi cilindrii raciiti pe aer cu o putere absurd de mica. Dupa acest motor a fost dezvoltat un nou proiect cu patru cilindrii dispusi "boxer" raciti cu aer in formula pe care o stim.

Lansarea oficiala a avut loc in 1935 la pretul de 990 marci, o suma accesibila pentru respectiva perioada economica.

Incepand de aici evolutia a fost constantanta.

Franele cu tambur, caseta de directie, evolutii estetice cum ar fi geamul triunghiular de la usa, manere deschidere usi, esapament dublu, etc.

Primul model pus la vanzare a fost celebrul split in 1938.

A urmat modelul "oval".

Dupa modelul "oval", unul din favoritele mele personale, istoria incepe sa se scrie cu numere mari la productia de Broscute. Apare modelul 1200 si incepe productia si in afara Germaniei.

post-5838-1215361089_thumb.jpg

post-5838-1215361302_thumb.jpg

post-5838-1215361552_thumb.jpg

post-5838-1215361615_thumb.jpg

post-5838-1215361699_thumb.jpg

post-5838-1215361732_thumb.jpg

post-5838-1215361792_thumb.jpg

post-5838-1215361954_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 years later...

cine stie? caroseria de mexicana are aceleasi dimensiuni cu cea de 1300 post 68?

Link către comentariu

Ca dimensiuni da, merge pusa pe sasiu de post '68. Diferentele sunt subtile, de amanunt. Luneta este model mic ca la Spar Kafer si modele pre august '71, parca 40 cm.

Link către comentariu

asta vroiam sa stiu. veashca mea s-a cam gaurit si nu stiu incotro s-o iau. trebuie sa analizez variantele...

Link către comentariu

Merge bolt on fara probleme, daca nu tii la originalitate o caroserie de mexico sanatoasa merita, vezi broasca lu roakeru el a facut exact schema asta, sasiul lui e de pre '70

Link către comentariu

pai imi place originalitatea dar nu cred ca voi putea repara caroseria asta sa vina pe sasiu bolt on. ma mai gandesc

Link către comentariu

Merge bolt on fara probleme, daca nu tii la originalitate o caroserie de mexico sanatoasa merita, vezi broasca lu roakeru el a facut exact schema asta, sasiul lui e de pre '70

nu cred ca exemplul cu roakeru e corect si relevant ca informatie tehnica pentru ceea ce vrea sa stie rica...:)

exista diferente - probabil mai putin la dimensiunile generale cat la cele legate de sistemul de prindere al scaunelor - podelele sunt pentru 1303 si toate modelele post 72 - nu stiu daca de la pularie pana la prinderea din spate a podelelor difera dimensiunea - cel mai bine ar fi sa ne zica ceva dara19, ca doar a tot masurat (si injurat calitatea infecta a reperelor) podele si sasiuri in ultima vreme :P

Link către comentariu

si injurat calitatea infecta a reperelor podele si sasiuri in ultima vreme :D

:icon_thumright: oare s-au folosit aceleasi injuraturi ca la arad? :nono: daca da cam mare inghsuiala la mamicile alora

Link către comentariu

Alea, alea si chiar mai rele :P si la cazanu meu tot tablele alea au intrat si se potriveau numai unse cu vorbe de duh :P da decat tabla de frigider Fram ....

Link către comentariu

intr-o zi am auzit la infopro o stire in care se spunea ca proiectul new beetle a esuat si ca fabrica vw vrea sa reinvie vechiul beetle pe aceleasi principii constructive (?) si ca designul caroseriei va fi facut de un cunoscut artist plastic brazilian, al carui nume imi scapa ... stie cineva ceva mai mult?

Modificat de bogdan_bus
Link către comentariu

Nea Rica fa-mi o oferta pt o caroserie impecabila germana ,o am la munchen .

Link către comentariu

:icon_thumright: ... carapacea broastei de la munchen .. seamana cu titlul unei povesti de ion creanga

Link către comentariu

intr-o zi am auzit la infopro o stire in care se spunea ca proiectul new beetle a esuat si ca fabrica vw vrea sa reinvie vechiul beetle pe aceleasi principii constructive (?) si ca designul caroseriei va fi facut de un cunoscut artist plastic brazilian, al carui nume imi scapa ... stie cineva ceva mai mult?

cred ca il cheama Ferdinando de la Porscha

Nea Rica fa-mi o oferta pt o caroserie impecabila germana ,o am la munchen .

ma iei pe ocolitelea...ce contine caroseria?

Link către comentariu

Caroseria este goala doar cu instalatia electrica si tapiteria de plafon care nu este ok.ce ai vrea sa contina.

Link către comentariu

Eu propun sa lasam "bizniss-ul" in topicurile dedicate, si sa lasam acest topic pt. informatii tehnice si de design privind evolutia modelelor vw aircooled.

Link către comentariu

http://www.promotor.ro/hobby-concepte-auto...-beetle-6460936

Link către comentariu

parca new beetle e mai aproape de "adevar" decat asta brazilianu'

Link către comentariu

Chestia aia vrea să fie beetle?

S-a mai zis şi

Modificat de Osi
Link către comentariu

Ar fi frumos sa se reapuce de fabricarea ei asa cum era, cel putin asta e parerea mea.

Link către comentariu

cred ca newbeetle arata cel mai bine. sunt de parere ca un "newnewbeetle" ar fi deja prea mult. ce rost are sa faci doua versiuni noi ale aceluiasi vechi model? de fabricat in versiunea veche, 0% sanse.

Link către comentariu

cat adevar in reclama aia! ma uns pe suflet!

eu cred ca ar trebui sa faca 1303-ul cel care ar putea fi competitiv cu masinile de azi la tehnica!

Modificat de vwraider
Link către comentariu

• 4 months later...

Cum pot sa imi dau seama ce an este broscutza mea ? am verificat seria sasiului pe un site si imi zice ca e fabricata in 1953 :blink: si in cartea de identitate scrie 1963 ....are luneta mare nu este cea ovala ... ma gandesc ca poate sa fie recarosata ... :question:

Link către comentariu

Ovalul verde de pe linia lui 41... care oricum nu are acte ? :D

Link către comentariu

daca masina aia are serie de genul -1-0123456 da ar putea fi 1953. se intamplau insa greseli destule in acte pe atunci asa ca numai poze cu sasiul, seria si masina in sine poate spune daca a fost ceva sau nu a fost.

caroserii se gasesc usor de oval daca stii sa cauti.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!