Jump to content

Garantie Internationala Seat


hopirla007
 Share

Postare recomandată

Salut. Avand in vedere faptul ca livrarea unui Leon dureza in jur de 3 luni(cu optionalele pe care mi le doresc), m-am hotarat sa imi achizitionez Leonul din Germania. Am avut noroc si am gasit exact ce imi doream la vreo 2 dealeri. Mentionez ca masina o doresc pentru mine si nu pentru revanzare.De aceea vreau neaparat sa fie noua. Masinile pe care le-am gasit au 5, respectiv 10 km l bord.Deci sunt nou noutze. Acum urmeaz intrebarile: garantia se pstreaza?exista vreo sansa sa aiba kilometrajul dat inpoi si ele sa fie vandute ca si msini noi? ce complicatii pot aparea in legtur cu actele si cm care ar fi formalitatile pentru a aduce masina in tara. Sper sa nu va fi stresat cu atatea intrebari intr-un singur post :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai linistit ca ai garantie internationala la masina. Banuiesc ca te-ai dus la un dealer seat nu? Daca da sunt sanse minime sa aiba km "lucrati". Daca e noua e in showromm de prezentare asta e poate s-a mai urcat cineva in ea dar tot noua e. Vezi ca in Germania poti obtine disccount mult mai mare decat la noi. Mai este un coleg pe forum care si-a luat FR tdi la un super pret; masina tot noua. Nu mai stiu exact unde dar a scris pe forum toata povestea achizitionarii FR-ului search for it la "masina mea" sau "cumparare masina din germania" nu mai stiu exact.

LE: pentru info formalitati vamale taxe etc discutia poate continua AICI (o sa gasesti tot ce iti trebuie numai rabdare sa ai sa citesti un topic f lung..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sal

sa ne spui si noua cu cat e mai ieftina masina comparativ cu preturile de la noi

ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Actele de proprietate ale masinii vor fi in germana? daca da, e nasol pt ca nu stiu o boaba.si referitor la negociere...e cam acelasi lucru.trebuie sa imi gasesc un prieten care macar desluseste limba ca sa nu ma pacalesc.

Da.E masina in showroom.Dealerul mai comercializeaza si VW si Opel.Sper sa fie ok. Masina costa 25200, iar ca si specificatie la pret este un -19% Tva recuperabil. Pe persoana fizica se poate deduce TVA?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@hopirla007

Este "noua" masina sau este "Halbjahreswagen" ori "Jahreswagen"?

Halbjahreswagen=masina are sub 6 luni de cand a parasit fabrica si are in talonul masinii deja ca prim proprietar dealerul repectiv.

Jahreswagen=masina are sub 12 luni de cand a parasit fabrica si are in talonul masinii deja ca prim proprietar dealerul repectiv.

Masina noua=modelul masinii este modelul actual,adica masina poate fi de cateva luni de zile la dealer in vitrina insa este modelul actual,exemplu:masina este an fab. 2007 dar model an 2008 si nu are trecut nici un alt proprietar in talon,nici chiar dealerul iar tu vei fi primul!!!

Daca este unul din cazurile "Halbjahreswagen" ori "Jahreswagen" atunci masina nu mai este oficial si juridic noua iar ca atare dealerul respectiv e obligat sa vanda masina sub pretul original desi masina,sa zicem,are 0 KM la bord.De aici si diferenta de pret care de altfel,pe tine nu ar trebui sa te deranjeze numai daca vei vinde masina mai departe la mana a 3-a;primul prop. este deja dealerul,al 2-lea esti tu si al 3-lea va fi succesorul tau.

Cat despre TVA,trebuie sa mearga si pe persoane fizice ca si noi suntem in UE.

PS:Daca iti trebuie vreo traducere rapida a unor termeni necunoscuti,te ajut cu placere,atat cat pot si eu.Ai vreun link sau vreo pagina web a dealerului unde e masina sa citesc si eu poate iti pot spune mai multe de (viitoarea ta) masina? :Driver:

LE:Rasfoieste si topicul asta poate gasesti si aici mai multe raspunsuri la intrebarile tale

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

garantia se pastreaza

eu am luat un seat din luxebourg de la un parc auto si am scris la seat spania

mi-au raspuns cei de la porche romania si mi s-a spus ca daca am cartea de service si reviziile facute la timp nu e nici o problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Findca suntem in UE nu mai recuperezi TVA daca cumperi pe persoana fizica.

Daca cumperi pe persoana jurudica platitoare de TVA trebuie sa duci dovada ca persoana juridica este platitoare de TVA si atunci dealerul trebuie sa-ti dea masina la valoarea neta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!