Jump to content

Navi MFD


PandaAlex
 Share

Postare recomandată

Am un passat variant din 2002 cu RNS MFD si o mica problema: cand intorduc CD-ul de navigatie imi apare pe ecran un mesaj de tipul "Navigation wird acktiviert! Bitte StVO befolgen" si de acolo nimic - pauza. Am cautat in manual dar nu gasesc ceva clar. Am mai vazut intr-un topic mai vechi dar si acolo fara raspuns la intrebare. Tradus cuvant cu cuvant ar insemna "va rugam urmati regulile de circulatie"????

Ma poate ajuta cineva?

PS: Daca imi apare in meniu la AUX optiunea Audio-Video inseamna ca am interfata instalata sau nu? Cand aleg optiunea Audio-Video se inegreste ecranul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Ai tradus foarte bine.De curand mi-am cumparat si eu un navi de la BECKER Ferrari si anuntul asta apare si la mine pe display imediat cand pornesc aparatul,trebuie cu degetul apasat pe scris,dupa care trebuie apasat pe "Navigation" si deabia atunci se activeaza/incarca harta.La mine pot pune menu-ul in 18 limbi si de ex. in engleza vin altfel de anunturi dar la tine nu stiu exact.Oricum daca pe display nu poti nimic apasa trebuie sa existe vre-un buton care sa te duca mai departe la navigatia propriu zisa.Banuiesc ca atunci cand ai cumparat masina ai primit si un manual de utilizare a ap. Navi,daca nu incearca sa-ti cumperi unul de la VW.Cat despre AUX o poti avea insa daca nu ai legat la ea nimic e normal sa fie ecranul negru.

Atasez si 2 imagini cu Navi-ul meu asa ca idee sa vezi cum merge la mine:

post-5905-1215681840_thumb.jpgpost-5905-1215681856_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce nu schimbi limba MFD in engleza, ai primi mai multe raspunsuri la intrebari. La germana nu se prea pricep multi. :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mersi alteacupra. Am incercat mai multe combinatii de butoane dar nu reusesc deloc. Masina e cumparata second si are un manual in germana. Lam descarcat si pe ala in engleza dar nu gasesc nimic concret. Sau sunt eu ... Limba am inteles ca se schimba dupa ce activezi navigatia, sau nu?

Cat despre aux as vrea sa stiu unde se gaseste interfata aia (in bord sau in portbagaj unde e si cd changerul. Masina e un variant.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mihai.Nechifor

limba se poate schimba si fara sa fie navigatia activa. pur si simpul intri in meniu la limba si selectezi engleza sa poti intelege ce vrea sa spuna prin eroarea aceea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

PandaAlex, cablul de auxiliar ar trebui sa iti vina din torpedo, iar in portbagaj deasupra de magazia de CD-uri ar mai trebui sa ai o "cutie" daca ai avea TV-Tuner. Daca nu ai nici una nici alta, inseamna ca nu ai nici un aux conectat la masina :icon_thumright: Oricum la TV tuner iti apare imaginea, iar la AUX (I-Pod, mp3 player) iti apare ecranu negru pana atingi viteza de 7 km/h cand o sa-ti apara "For your personal safety..."

Ti-as propune sa schimbi limba in engleza si apoi iti va fi mai usor sa rezolvi problema :blink:

P.S.: Acelasi lucru iti apare si cand stai pe loc ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si cand merg si cand stau pe loc.

Am cautat in meniu o optiune pentru limba dar nu gasesc asa ceva. Pot intra numai in meniul de la audio. In cel de la navi nu ma lasa. Cand apas butonul NAVI imi apare avertizarea aia si nu mai face nimic.

In manual am gasit doar atat - citez: "Switching the system on/off ..... First the start display with the VW logo will appear on the screen. Then the menu used the last time the system was active will appear on the screen. The following message will also appear: The navigation system is being activated. Please observe RTR!(Road Traffic Rules)" Mesaj ce imi apare si mie, dar de aici nu mai scrie ce sa faci. :blink:

TV tuner se pare ca a avut ( se vad "urmele" lasate in compartimentul de deasupra cd changerului), dar se pare ca fostul proprietar la vandut separat. Trebuie sa desfac capitonajul si sa caut mai bine ceva cabluri cu mufe libere. Daca or fi?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mihai.Nechifor

pai din traducere reiese ca atunci cand deschizi mfd-ul se reia sesiunea de unde a ramas cand ai inchis-o ultima data navigatia fiind activa si din acest motiv nu iti da voie sa faci altceva ci sa observi drumul si regulile de circulatie. parea mea ca tre sa dezactivezi navigatia si spoi poti umbla in meniu sa schimbi limba. daca gresesc sa ma corecteze cineva. numai bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Am pe Skoda un sistem de navigatie original...MFD.

A mers perfect pana cand intr-o zi a inceput sa-mi apara doar ecranul alb si asa a ramas.

S-a stricat display-ul?

Ce pot sa fac?

:huh:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutari la toata lumea! Am la masina un sistem de navigatie mfd cu ecran mare si am observat ca de cateva zile nu-mi mai arata pozitia geografica (latitudine, longitudine) si nu mai vede niciun satelit (pana acum vedea vreo 5-6). Precizez ca nu am harta pentru Romania dar pozitia geografica mi-o dadea daca introduceam orice alt CD de la VW cu orice harta.Ma gandesc ca o fi vreo setare de care nu stiu eu si poate cineva s-o fi lovit de problema asta.Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Buna, am si eu o intrebare pt ca nu am gasit pe acest forum asa ceva. Am un Golf 4 din 2003 in care am avut din fabrica un cd player Delta6 si de curand am achizitionat o navigatie MFD. problema pe care o am este ca nu imi merg deloc luminile la ea si de pornit si oprit doar din buton pot face acest lucru, cu cheia nu functioneaza.Ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi sau ce ar trebui sa fac .Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

buna..am si eu o intrebare :la masina din semnatura am instalat un cluster cu codul 1j0 920 846 c (cu maxidot deorece inainte aveam 1j0 920 826b cu minidot) dar rcd 200 mp3 care il am nu afiseaza in partea de sus a display-ului deoarece din cate am aflat nu poate asta.din acest motiv m-am hotarat sa renunt la rcd 200 mp3 si sa achizitionez o navi mfd 1(am gasit una deja )cu codul 3b0 035 191 c. intrebarea mea este pot face aceasta navi dupa instalare sa afiseze pe postul radio in partea de sus a bordului meu?adica cineva mea spus ca sunt incompatibile pt ca bordul meu e cu can -bus iar navi nu stie can ci 3lb sau asa ceva..iar daca nu sunt incompatibile ce fire trebuie ttrase si unde? mentionez ca clusterul meu are doar doua mufe in spate respectiv aia albastra si verde ..nu are nici una pe misjloc ca si la audi care sa se conecteze la mfd..multumesc mult.

Modificat de adygood
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

trebuie trase fire din mufa verde pentru ca nu ai avut maxi-dot standard nu ai avut nici fire trase. Din cate stiu si rcd200 afiseaza dar ii trebuie acele fire. Din pacate nu stiu care fire. Era cineva aici care stia dar nu mai este. Poate reusesc sa aflu si revin

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.ar fi super ...sa afiseze si rcd-ul...numai ca nu cred eu in asa o bucurie...mfd..are mufa separat pt asta...rcd nu are din cate stiu eu.

2.deci sa inteleg ca este compatibil clusterul pe care il ac chiar daca are can gateway cu navi mfd si ca pt afisare mai trebuie sa trag doar nite fire din mufa verde.cu niste coduri la mufele pt navi ma poate ajuta cineva?

Modificat de adygood
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci ce ma sfatuiti? sa iau mfd ? o sa il pot adapta la bordul meu 1j0 920 846 c in sensul sa imi afiseze pe display postul de radio?

2.exista mfd care stie can gateway si mfd care nu stie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Salut. De curand am cumparat un Sharan cu MFD de fabrica. De cand o am nu a mers niciodata navigatia pe ea, nici in Germania nici in Romania(are harta de Germania). Cand intru in meniul cu pozitia Geografica imi spune: Pozitia Geografica nu poate fi determinata. Oare e arsa antena Gps? Am verificat toate mufele de la antena pana la MFD si toate par sa fie in ordine. Astept sfaturi. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut, am un t5 multivan, si nu merge navigatia, nici nu am cd dar mi-a zis cel care a vindut masina ca nu merge. Este cineva care repara?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

unde se afla iesirea pentru auxiliar la passat cu navigatie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Ex member a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!