Jump to content

Motor defect inchidere portbagaj

gelula
 Share

Postare recomandată

Am patit si eu aceiasi chestie iarna aceasta, portbagajul nu se mai inchidea. Am dat jos broasca, am desfacut actuatorul si am constatat ca tija ramasese blocata din cauza umezelii probabil. Am uns tija cu ceva ulei si problema sa rezolvat, mergand perfect si acum. Poate si la tine e aceiasi problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

recapitulez, poate nu am explicat bine, si multumesc ca imi raspundeti. de aproape o saptamana am demontat moketa la portbagaj am dat tot jos mai putin rezerva si merg cu teama sa nu arunce vrun curios un necaz in curtea mea..

deci, sunt 3 mufe (nu fire) acolo in imagine..cea din butoias, actuator, care primeste curent numai in momentul cand actionez telecomanda..la mn cand inchid/deschid se aude acel clinchet de 2 ori...ei de fiecare data cand se aude sunetul, atunci am si curent pe fir..am pus un led de 12 v si palpaie de 2 ori cand deschid si de 2 ori cand inchid.

mai in dreapta de actuator mai e o mufa, pe care nu am reusit sa o scot deoarece trebuie demontat  tot ansamblul acela, si inca nu stiu daca este necesar. despre acea mufa nu stiu nimic..are, nu are curent..

si a 3 a mufa e cea care intra in yala, si e putin oxidata, pe care am curent continuu (indiferent ca inchid/deschid)..in imagine se vede ca e cea care atarna. aici am o intrebare: daca dau cu spary de contacte si am curent continuu pe fir, e posibil sa faca scurt?

Modificat de FanBarcelona
Link către comentariu

daca dau cu spary de contacte si am curent continuu pe fir, e posibil sa faca scurt?

Nu. Spray-ul de contacte e neutru din punct de vedere electric.

Asa face actuatorul din capota la B5. Cloncane de 2 ori.

Tot n-ai raspuns. PRIMESTE TENSIUNE atat la deschidere cat si la inchidere??

Abia apoi vedem de ce nu se misca decat intr-un sens.

Link către comentariu

da cosmin, actuatorul primeste tensiune atat la deschiderea cat si la inchiderea din telecomanda...numai atunci, ca in rest nu are tensiune

insa firul de la yala..cel de care zic ca este putin oxidat, este normal sa aiba curent continuu??

Link către comentariu

Deci el primeste tensiune atat la deschidere cat si la inchidere, dar nu actioneaza decat pe deschidere?

In cazul asta e vinovat actuatorul (butoiasul).

Cum ai verificat prezenta tensiunii? Ai pus aparatul/lampa DIRECT in mufa actuatorului? Sper ca ai facut asta cu mufa la locul ei.

Link către comentariu

am scos mufa din actuator si am pus un led de 12 v..acesta s-a aprins in momentul in care am actionat din telecomanda inchis/deschis. insa pb la mn este ca nu se incuie portbagajul..

daca e din actuator, acesta se poate desface si curata sau musai altul perfect functional?

Link către comentariu

da, incearca sa-i cureti colectorul la motoras - se poate....

daca iti lucreaza si la inchidere, atunci de la actuator e problema.

Link către comentariu

Nu te grabi cu informatiile si incearca sa fii mai explicit.

Electronica si masuratorile nu se fac la intamplare. Trebuie parcursi toti pasii asa cum ti-i descriem noi aici.

Daca nu se incuie portbagajul, nu inseamna ca actuatorul nu-si face treaba. Urmareste miscarea actuatorului. Se face sau nu se face in ambele sensuri?

De asemenea e posibil ca actuatorul sa-si faca doar partial cursa, ori sa nu actioneze corespunzator mecanismul.

Trebuie vazute cu mare atentie toate aceste aspecte.

Am specificat sa faci masuratoarea cu mufa la locul ei (in actuator). LED-ul nu e un mijloc eficient de evidentiere a prezentei tensiunii. Trebuie simulate conditiile reale de functionare si asa masurat.

E posibil sa ai tensiune, dar curent foarte mic (datorita modulului confort sau a unui contact slab pe undeva). In situatia asta LED-ul ti se va aprinde, dar curentul e mic si insuficient pentru actuator. Iar daca e asa, LED-ul nu ti se va mai aprinde cu actuatorul conectat.

Link către comentariu

o sa incerc sa curat actuatorul, insa mi-ai dat de gandit cosmin in legatura cu ce miai zis legat de tensiune...

eu aud un sunet Numai in momentul in care inchid din telecomanda....dar ce aud? un sunet foarte foarte slab, un fel de motoras care da sa actioneze dar e blocat. initial nici nu l-am auzit, insa cand butonam pe acolo si din greseala am inchis din telecomanda, hop si un tzac mic...

dupa mai multe incercari am observat ca sunetul vinel numai cand inchid...pe deschis nimic..

nush daca in copilarie ati avut o masinuta cu telecomanda...daca va mai amintiti cand ii blocati rotile si apoi apasati butonul de inainte sau inapoi...exact asa se aude...acel tzac scurt, de neputinta..

Link către comentariu

am pus mufa in actuator..am pus ledul si am inchis din telecomanda...ciuciu, ledul nu mai lumineaza la fel de intens..abia daca palpaie...

pe deschis totul e ok..

avand in vedere ca o parte din problema e clarificata, care e urmatoarea miscare...?

p.s.:  ziceai cosmin ceva de modul confort, e posibil sa fie de la el nu??pe tester a dat 3 erori pe modul confort...

ca sa exclud modulul confort care ar putea fi o alta cauza a problemei?

p.s.2: un spary de contacte..wd40  e bun?

Link către comentariu

Eu am gasit la o masina acelasi defect ce l-ai avut tu si era actuatorul de vina. Din cauza uzurii, cand ajungea deschis la maxim se bloca. Nu-l mai putea trage inapoi. Ajutat putin cu mana, isi revenea. Apoi iar se bloca deschis maxim.

Am desfacut bucati actuatorul, curatat, uns totul pe-acolo si merge bine.

Deocamdata sa excludem probleme la modulul confort.

Link către comentariu

Daca citeati ce ti-am scris eu mai sus, avand in vedere ca am avut aceiasi problema, stiai ce ai de facut. Desfa actuatorul in doua, deblocheaza tija actuatorului care sigur e blocata, apoi unge cu ceva pe acolo. Exact asa se auzea si la mine, un sunet foarte slab din actuator, cand apasam pe inchis.

Link către comentariu

p.s.2: un spary de contacte..wd40  e bun?

nu, spray de contacte, alcool izopropilic... etc, nu wd40

Link către comentariu

cornel, sincer nici prin cap nu imi trecea sa fie de la actuator..am pus ledu, avea tensiune, sanatate, alta e problema..tu ai zis, intradevar, insa ma asteptam sa fie din alta parte...

ar fi bn totusi sa fie de acolo, ca scap ieftin..daca e de la modul confort, ma ia mama lu' 'al cu coarne..

florin, ms de informatie...nu stiam...

revin cu noutati imediat ce desfac actuatorul...

ms si cosminelului ca si-a batut capu' cu mn !!

sar'na!

Link către comentariu

am ramas dator cu o explicatie la ce am rezolvat..azi frumos afara la 10 si jumate ma apuc de desfacut actuator si alte surubele de pe acolo...dau 4 surubele jos, si totusi nu reusisem sa scot ansamblul de acolo...ca sa evit sa il desfac, nedandu-i de cap am dat cu wd40 in actuator, l-am ciocanit, l-am luat cu frumuselul nimic..

aduc laptopul si ma pun pe studiat...la postul 38 mura-n gura, explicatie cu poze pt tot romanul mecanic..m-am chinuit oleaca cu siguranta si am reusit sa scot ansamblul de acolo..am desfacut actuatorul, ciuciu vaselina..l-am uns frumusel, am facut o proba am vazut ca totul e ok, m-am pus sa il montez..mai fac o proba..cilindrul cand inainte cand inapoi...

bucuros nevoie mare dau sa inchid portbagajul sa fiu eu sigur...si parca totusi rezolvasem prea repede, nu-mi venea sa cred..inainte sa inchid m-am uitat la sistemul de deschidere de pe exterior...nu deschide..clapetele alea nu sunt tensionate...sa cada ceru pe mn...

ce nu am facut ???din ce am obs butucul de cheie este impins la maxim...suruburile sunt stranse bine..parghiile alea par ok, doar clapetele sunt distantate de plasticul care actioneaza yala...

arunc o privire finala si observ ca siguranta nu era intrata..imping mai bine butucul si se aude sunetul victoriei..tzanc...si totul e ok..

multam tuturor...

Link către comentariu

asta este codul pt actuatorul de la modelul meu ?

3B0 959 781 B

sau

1M0 959 781 A

a mers doar o zi ... :))

Link către comentariu

am luat actuator nou si nu seamana deloc cu al meu..e lipit nu e cu posibilitate de desfacere..si tija nu mai are inelul in capat..daca e cumva de b5.5 se potriveste..???

scrie pe el 1MO 959 781 A...

861131-57

cred ca mor...

Link către comentariu

• 11 months later...

Nu gasesc siguranta sa pot cobori mecanismul.

Link către comentariu

C o s m i n

Ce siguranta? E siguranta modului confort.

Link către comentariu

FanBarcelona

nicku24

la pagina 2 in partea de jos, poza 4...de aia ai tu nevoie..

Cosmin -  se referea la siguranta de la butuc, pe permite scoaterea mecanismului de pe pozitie..

offtopic- la pagina 3 este un arc ce vine pe telescop ce permite ridicarea portbagajului...aveti idee de unde l-as putea achizitiona undeva in tara...??

Link către comentariu

FanBarcelona

ceva de genu....apas pe buton si se ridica portbagajul...oare merge la mn, avand model 98?

Link către comentariu

C o s m i n

Ce conteaza? Caroseria e aceeasi. 

Nu partea electrica e problema. Ci partea mecanica. 

Citeste topicul si vezi ce crezi ca poti face.

Link către comentariu

• 3 months later...

salut.....am si eu o problema..de cateva zile se inchide portbagajul singur masina este cea din semnatura

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!