Jump to content

Golfuletul Meu Silver


MariusAP

Postare recomandată

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • MariusAP

    55

  • Muale

    7

  • H0lyBoy

    5

  • bbogdanmircea

    5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da, pot sa-mi iau un volan in 3 spite fara airbag si imi pun un airbag din ala :))

Link către comentariu

Am montat si eu azi tempomatul. Am reusit sa rupem si bratul la stergatorul din dreapta cand l-am scos :(... ca doar nu puteau merge bine chiar toate... Oare e OK daca se sudeaza in aluminiu ?... e rupt inspre surubul de prindere, e profil "U" acolo unde s-a rupt.

Am si o nelamurire legata de tempomat, am postat aici http://vwforum.ro/topic/14055-cruise-control-tempomat/page__view__findpost__p__1814977

Link către comentariu

Pana la urma, tempomatul functioneaza fara probleme, l-am testat si azi pe drum de la Turda la Cluj...

Mai ramane sa vad cum rezolv cu bratul rupt al stergatorului de pe dreapta. Eu credeam ca e aluminiu si il sudez, dar Al Bundy zicea ca materialul e antimoniu si ca imi trebuie alt brat :(. Acum sunt cu un singur stergator... si ploaia e "in zona"

Am primit azi si stickerele de la Muale, ramane sa le pun pe masina dupa ce o spal :)

Link către comentariu

solutii exista! :))

tempomatul e o modificare f utila,eu il folosesc si in oras.

e foarte relaxant la dum lung (pe DN sau Autostrada)

post-66542-0-01422900-1335175954_thumb.j

Link către comentariu

Sunt foarte curios cum o sa-mi iasa consumul in urma folosirii tempomatului, dar nu cred ca voi vedea ceva imbunatatiri (decat pe autostrada foarte probabil ca scoti un consum mai bun). Oricum, e foarte interesanta senzatia pe care o ai cu tempomatul in functiune, sa accelerezi din buton....vorba cuiva ... parca si trage mai bine masina :))

Modificat de MariusAP
Link către comentariu

Gata, am rezolvat si stergatorul dreapta rupt. Nu stiu ce material este in bratele stergatoarelor aero, dar pana la urma totusi s-a putut suda si e OK, am scapat de cautari prin dezmembrari.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Publicat (modificat)

Astazi am mai rezolvat o problema care imi statea pe "creier"... caraitul electromotorului la pornire. Inainte facea doar cand era frig, mai mult la pornirea dimineata. A fost desfacut si schimbat bucsa mare si a tacut un jumatate de an, pe urma am avut si probleme la pornire in iarna urmatoare, credeam ca e de la baterie dar pana la urma tot de la electromotor a fost... a revenit si caraitul. De data asta a fost schimbat si platoul cu perii, arata jalnic cel vechi... a fost montata si o bobina electromotor de la alta masina... parca opel, pentru ca isi daduse duhul inre timp. Dupa o perioada iar a aparut caraitul. Astazi m-am dus la un expert in electromotoare aici in oras si a fost facut ca la carte... desfacut bucatele absolut tot, curatat, gresat partile care se greseaza, schimbat bobina pentru ca cea veche se retragea in trepte si putin intarziat, schimbat si bucsa mare si cea mica din capat... de fapt in loc de bucsa mica din capat a fost pus un rulment cu ace care mi s-a spus ca e mult mai bun. Lucrare profi dupa parerea mea, costuri tot profi :). Acum doar ii arati cheia... work like a charm :)

Modificat de MariusAP
Link către comentariu

ai cumva niste poze cu operatiunea de remediere a electromotorului si cu piesele schimbate(sau ceva coduri de piese)...?!

si eu am un "carait" la pornire...si am acelasi cod motor ca al tau.

mersi.

Link către comentariu
pop cristian

ce rulment cu ace, din cate stiu valeo avea cu rulment cu ace, ai vreun cod sa il achizitionez si eu, la fel am schimbat si eu acea bucsa si dupa jumatate de an suna din nou, acum iarasi am pus una noua si as lua si eu un rulment cu ace, dc se poate il cumperi de la meseriasul tau , mil trimiti si suport eu costurile

Mersi

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Din pacate nu am poze cu operatiunea in detaliu, dar piesele cred ca trebuie comandate dupa codul electromotorului (e trecut pe electromotor, pe carcasa lui), Nu-ti recomand sa te apuci singur de desfacut la el... mai ales daca nu ai mai facut operatiunea si nu sti exact ce trebuie facut (o sa-ti fie dificil de remontat si nu sti ce anume trebuie spalat/degresat si ce nu, ce trebuie gresat si ce nu... etc... . Problema poate sa se rezolve doar prin curatarea electromotorului si eventual schimbarea celor doua bucse... sau poate sa fie necesara si schimbarea platoului cu perii, eventual si a bobinei respectiv a bendixului in cazuri mai rare. La mine cine mi-a desfacut electromotorul avea pe stoc toate piesele, inclusiv bobine pentru ca se ocupa in primul rand cu electromotoare.

LE: Cristian, il intreb unde gasesti rulment cu ace... de unde le achizitioneaza el (daca vrea sa-mi zica :) ) si iti spun.

Modificat de MariusAP
Link către comentariu
pop cristian

eu m-am ocupat de elctromotor este chiar usor de desfacut si de remontat, de curatat l-am curatat si de fiecare data cand l-am desfacut pentru zgomot am inlocuit tot ce se putea inlocui in el si platocu de perii si ultima data si bobina , ceea veche era perfect functionala dar am zis hai sa fie noua si asta, oricum sa speram atunci ca nu mai dam de zgomot

Link către comentariu

Cristi, eu am mai fost cu electromotorul si la alti electricieni... dar nu l-au "demontat" chiar in halul asta cum mi-a facut azi... deci absolut tot s-a desfacut bucatele. Eu sper sa nu mai am probleme macar 2-3 ani :). Sunt prea optimist ? Stai ca-ti trimit ceva pe PM imediat...

Link către comentariu

nu stiu ce sa zic...eu ma gandeam sa mi-l desfac eu si sa ma apuc de schimbat bucsa aia cu probleme...

care ar fi codul pt bucsa aceea, ca nu m-as apuca sa desfac electromtoru si sa nu am piesele cumparate...!?

am gasit un filmulet...si al meu face la fel....

sa fie de la bucsa aia?!

http://www.youtube.com/watch?v=60GB8lVNGU4

Link către comentariu

Ovidiu, sunt doua bucse (una mica si una mare) care ar putea fi cu probleme (e o boala la golf 4) si posibil sa trebuiasca si codul electromotorului pentru a le cumpara (nu sunt sigur de asta). Sunetul era asemanator si la mine.

Link către comentariu

Maine ma duc cu masina la un minidetailing... interior (cu aspirator cu injectie/extractie) + motor. Pe urma maine seara sau poimane o sa ma apuc iar de o spalare/decontaminare cu argila/ceruire

Link către comentariu

Am facut ieri operatiunea, iese foarte bine tapiteria, se curata foarte bine. Scaunele au fost demontate de pe masina si curatate, a fost curatata si podeaua de sub scaune. Bordul nu mi-a placut cum l-au facut, cam unsuros... l-am facut eu acasa cum trebuie (cum imi place mie). Motorul l-au facut cam pe fuga... comparativ cu data trecuta. Pe total am fost multumit... oricum eu m-am dus mai mult pentru tapiterie, fete de usi etc... si astea au iesit foarte bine. Astazi dupa ce dau umbrele in curte (dupa 18) ma apuc de spalat, decontaminat cu argila... ceruit. Probabil ca nu o sa am timp pentru toate, mai lasam si pe maine... doar ca in cazul asta trebuie sa spal iar masina maine :( ... ca se pune ceva praf si peste noapte.

Link către comentariu

Am terminat de vreo 30 de minute primele etape: spalare "luna si bec" si decontaminare cu argila de curatare. Masina s-a curatat foarte bine si am fost placut surprins ca nivelul contaminarii a fost substantial mai mic decat data trecuta la prima decontaminare. Se simtea cum argila nu mai agata asa ca si atunci. Din pacate, dupa cum anticipam... n-am mai apucat sa fac si ceruirea. La 18:30 s-au lasat umbrele in curte si m-am apucat de treaba... dar nu am terminat pana s-a inserat... poate sunt eu mai incet asa :). Maine din nou un jet pentru inlaturarea prafului de peste noapte, apoi uscare si ceruire. Si ceruirea cu ceara solida necesita ceva timp pentru aplicare si finisare/lustruire, am experienta de data trecuta :). Trebuie lucrat doar pe portiuni relativ mici, altfel sta prea mult ceara pe masina si lustruiesti pe urma la ea de-ti cad mainile :)

Revin maine cu etapele finale si eventual poimaine si cu poze :P

Link către comentariu

Sonax Xtreme am luat. Imi ajunge inca pentru cateva aplicari bune. Nu e chiar "the best", dar de la Sonax cred ca e cea mai buna.

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Tu vorbesti de filmuletul pus de Ovi.Tz ?

Nu e neaparat bendixul, asa suna si la mine si doar s-a curatat electromotorul si s-au schimbat cele doua bucse. Acum functioneaza mai bine ca unul nou :)

Modificat de MariusAP
Link către comentariu

Astazi am terminat si cu exteriorul, am aplicat ceara. Am fost plecat undeva si m-am apucat doar la 19:30 de dat jet pe masina, sters si aplicat ceara, inlaturat surplus si lustruit. A iesit super bine, e ca si sticla la atingere (ca o sticla curatata bine). aluneca jos laveta de lustruit de pe capota :). Foarte multumit e rezultat si de ceara Sonax Xtreme, s-a intunecat pe cand am terminat, pe cand am ajuns la fetele inferioare de usi, spoilere fata/spate si praguri deja nu mai era foarte buna lumina, nu se mai vedea bine daca au ramas sau nu urme de ceara... dar retusam maine daca cumva au ramas ceva urme... putin probabil. Tot maine poate ii fac si niste poze, cu tapiteria curatata, motorul... sa vedeti ca nu a iesit nici pe departe asa bine ca data trecuta, si normal, si cu exteriorul.

Link către comentariu

Pai...fara poze cum sa te cred? :P

Sent from my HTC using Tapatalk.

Link către comentariu

Am scos-o la poze si m-a prins ploaia :(. Macar am avut ocazia sa vad daca functioneaza ceara sau nu :). Am ramas si fara poze si cu masina uda....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!