Jump to content

Cutie Si Planetare T2


silviu_cj
 Share

Postare recomandată

Salut , Vreau sa dau jos de pe un t2 cutia si planetarele. Dar am oservat ca multe dintre suruburi is intepenite sau au capul ros, cred ca ceva profesionist a incercat sa desfaca suruburile care au cap stelat cu inbus si a stricat capul :wub: singura solutie e sa tai planetarele ? nu ? ceva soluti mai pasnice am ? as vrea sa pastrez si planetarele .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... exista niste tarozi speciali, conici, cu infiletare inversa. Cred ca o solutiile ar fi

1 dai gaura apropiata de grosimea surubului in capul suruburilor pina se sectioneaza capul/ capetele si se desprind planetarele - apoi vezi cum scoti cioturile

2. folosesti tarozii aia speciali, daca ai/ gasesti, adica dai gaura adecvata (mai mica decit grosimea surubului) , infiletezi tarodul, si, la limita, daca mai stringi din el, va scoate si surubul prin invartire, in sensul de desfacere

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu..NU.. incercati asa ceva acasa pe masina voastra ..nu mai folositi extractoare din comert pentru ca: au o conicitate gresita si material slab... se vor rupe in gaura practicata in capul surubului, la sigur.. si va vor ingreuna munca....

solutie : gaura in surub cu fi 1,5 apoi cu 2,5 apoi cu 3,5......pina la diametrul care ne intereseaza .. se pot sari o parte din etape....... la sfirsit tarod de filet de care a fost surubul...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... da, asta ar fi solutia frumoasa, numai ca daca nu ai mare indeminare, poti strica filetele din cutie.

E drept ca si eu am rupt un tarod din ala, dar tot nu m-am lecuit. Are dreptate @bogdan ...

Modificat de tipatescu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am taiat capul surubului cu flexul si am scos capatul de planetara de pe ele, apoi le-am desfacut cu mopsul. Am avut noroc ca de la un capat iesisera toate. Daca problema e la ambele capete, daca nu vrei sa tai planetara va trebui sa desfaci butucul si port-butucul (lagarul de roata sa zic asa) de pe bratzul de suspensie (suruburile alea mari de 14 sau 16, cat or fi....).

Problema e similara si la 1302/3.

Eu am un bit stelat de f buna calitate, dar tot mi s-a intamplat sa mi se shfichiuiasca dintzii din surub.

Inainte de desfacere, gaurishca trebuie bine curatzata cu o shurubelnitza subtzire, ca sa poata partunde bitul pe toata adancimea. Ajuta si produse gen wd-40 si 3-4 ciocane fripte intai in capul surubului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai ales si mai intai ciocane!!! :icon_thumright: ca se mai turteste un pic si sta inbusu' mai fix!!!!nasoala e... totusi pozitia de dat ciocane... :rolleyes: animalu' trebuie' prins...fix...pe capre, :blink: sa nu fuga din shoc!sau emotzii... :lol: rezume'..depinde de cat de bune mai sunt joint'urile.... :icon_thumright:

Modificat de LIVIU/RATB
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am taiat capul surubului cu flexul si am scos capatul de planetara de pe ele, apoi le-am desfacut cu mopsul.

exact acelasi lucru l-am facut si eu la galbena lui ApunctG

dupa ce tai capul suruburilor si scoti planetara restul din suruburi le vei putea desface foarte usor cu un mops :D

singura problema este ca va trebui sa-ti cumperi set nou de suruburi ca prin magazine nu gasesti la duritatea aia ...

spor !!!

Modificat de ultimul venit
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la bus dejaba tai capu la surub! :blink: ca nu ese planetara!!deci: ce tocmai am facut la busu' lu GabiNeagu- :lol: la ce a mers am bagat inbus stelat de 8. la care nu, ca se cam.... :blink: hm....a avut el alt inbus, stea in 5 colturi.. :somnmare: deci..are trusa cu mai multe..deci se poate scoate... :lol: nu trebui numa' UN inbus...alalalaltu' a trebuie introbagat :lol: cu..un ciocanel micutz..de 500grame... :lol: clichet maaare..si...crrrrr..si ese!!! :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi de sfaturi !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi-mersi.. :icon_thumright: da' faci ceva cu ele??? :icon_cool:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La toata lumea se intampla sa se duca interiorul suruburilor imbus de la planetare, la T2, Golf 1, 2, 3 etc. Din multele planetare , nu am intalnci nici un surub care sa nu poate fi scos.

Se poate incerca prinderea cu un cleste de instalator bun (chiar trebuie sa fie buna, fara joc la falci sau falci uzate, foarte indicat sunt clesti papagal de instalator) a capului exterior a susubului, unbele merg si asa.

Ce nu merge asa sigur merge cu dalta ci ciocanul. Se bate cu varful daltei capul surubului in sensul de desurubare. Merge garantat. Nu trebuie ciocan de 5 kg si dat din pod.Cican normal, dalta de preferabil NEASCUTITA(sa nu taie in capul surubului ) Lovituri rare si ferme. Nu am intalnit surub care sa nu fi iesit. Merge si ceea ce zice Liviu, se poate incerca si baterea capului surubului cu ciocanul sa se stranga locasul imbus un pic, si daca nu ajuta la locas ajuta la destepenirea suruburilor. SOLutia extrema se taie capul surubului se trage planetara afara (cum zice misul asta daca macar la o parte cutie sau roata sau desfacut toate suruburile) Prezoanele ramase dupa taierea capului de obicei ies foarte usor cu un cleste In nici un caz nu taiati planetara, sigur se poate reusi prin una multe metode descrise mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Subscriu la ce a spus Bugtuner, numai ca a uitat sa zica de un spray degripant. Ajuta si ala in oarece masura. Cu daltita boanta sigur iese.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!