Jump to content

Apa In Golf/Bora


Adi_UZI
 Share

Postare recomandată

Si in loc de mastic, dupa ce il cureti bine, bine cu WD40 poti pune niste purfix tip "D" sau tip "K" pe fara de usa care n'are moarte!
Atentie el vine dublat....il rupi pe dindoua!
Bafta maxima!!!

Photo12.10.2016140918fa342.jpg


Photo12.10.2016140925cca11.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...
On 6/7/2016 at 5:54 PM, RazvanAVR said:

Imi cer scuze ca postez acum , am rezolvat problema cu apa , gura de scurgere care face legatura cu furtunul de la trapa era infundata , s-a rezolvat relativ usor , am bagat o sarma pe acea gura pana cand a iesit afara am repetat lucrul asta de 2-3 ori si acum nu mai intra apa , trebuie sa fac acelasi lucru si in partea din dreapta , bine ca e numai atat 

Atenție, s-ar putea să-ți intre din nou. Furtunele de la trapă se termină printr-o piesă de cauciuc (situată pe stîlpul ușii între balamale) cu un fel de supapă care lasă să iasă apa afară doar cănd se adună mai multă cred.După ce am curățat cu o sîrmă băgată prin scurgerea de la trapă a ieșit o grămadă de nămol din supapă, apoi doar apă curată și am crezut că am rezolvat. Ca să mă trezesc din nou la prima ploaie serioasă cu inundație la mocheta șofer. Piesa aceea de cauciuc îmbătrînește și nu mai etanșează pe furtun, se vede cum s-a scurs pe lîngă și a ajuns apoi în habitaclu. Nu știu cum să ajung la furtunul din interior, momentan am eliminat piesa de cauciuc cu supapă și am prelungit furtunul băgînd pe el unul mai gros. Momentan după cîterva ploi zdravene nu mai am apă pe mochetă.

resize.jpg

Modificat de galen
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salutare colegi.Am o problema la Golful meu.Pe la uda din drepta la pasager câteodată mi sescurge apa in masina.Am demontat fata de usa si acea tabla din aluminiu si am văzut garnitura crapata in mai multe locuri Am pus silicon roșu prt garnituri.Toata noaptea a ploat si azi dimineata la o curba am văzut un firicel de apa ca se scurge înăuntru.Ce trebuie sa pun?Trebuia silicon din ala de se pune la chiuveta.Si mai am o probleme la plafon am deslipit(atârna)acel material textil.Sa fie de la ploaie?Mulțumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Curata tot chederul vechi apoi degreseaza bine si aplica alt cheder(un post mai sus sunt si poze cu el adica chederul).Nu uita si de marginea boxei(gasesti poze tot pe aceasta pagina).Plafonul sigur a fost curatat cu produse necompatibile...daca ar fi sa iti ploua ar ramane patat si asta doar in dreptul usilor sus ori pe langa garnitura antenei uzata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut , din pacate am iar o problema cu apa in golf , cand ploua/spal,  se umezeste capitonajul de pe stalpii spate , golful este hatchback , am trapa , trebuie sa precizez daca masina sta inclinata se umezeste doar stalpul pe partea care e inclinata , sau cel putin asta am observat sper sa nu gresesc iar daca sta dreapta se umezesc amandoi , totusi pe partea stanga parca se umezeste mai tare , garnitura de la antena a sarit mai demult la spalatorie , se poate infiltra apa pe acolo ?e posibil sa fie de la antena ? sau din nou de la trapa ? Astept pareri , va multumesc.

IMG_1063gfdgdf.jpg

IMG_1061hghgf.jpg

IMG_1062;l;j;;.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca e de la antena.

daca aveai probleme cu trapa (vreun furtun rupt) curgea doar pe acolo, nu oscila in fc de inclinatia masinii.

gasesti garnitura de cumparat, desfaci plafonul si schimbi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As vrea sa izolez cu ceva trapa , dar nu stiu cu ce , daca pun scotch? as vrea sa ma asigur ca e de la antena sa nu ma apuc de desfacut degeaba 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@RazvanAVR Si eu am avut probleme cu apa si era de la trapa dar oriunde puneam masina imi uda doar la sofer si pana am rezolvat problema ca de am avut si noroc sa prin o perioada numai de ploi am izolat trapa cu scouth si nu iti recomand am scapat foarte greu de el apoi asa ca eu iti recomanda sa cumperi

13_banda_adeziva_pvc_cu_insertie_textila

nu lasa urme si se ia chiar usor de pe tabla

dar de ce nu incerci tu sa izolezi antena e si suprafata mai mica si ii poti pune silicon negru si o sa sti sigur daca e sau nu de la trapa

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius1982.11

antena aia nu mai arata a antena, e luat de pe ea tot stratul de plastic/cauciuc. E clar ca acolo s-a umblat.

Pai toarna apa in trapa, cu ea deschisa complet (cu botul in sus) si vezi daca curge pe plafon si pe jos in spate.sau lasa-o in ploaie cu botul in jos, daca nu mai curge, e de la trapa cel mai sigur.

Oricum, varianta sigura e desfacutul.Gandeste-te ca in final tot la aia se ajunge.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Antena urmeaza sa o schimb dar nu am avut timp de ea ca fac naveta zilnic cu masina , urmeaza sa-i pun antena cum e pe passat (aripioara) inainte cand aveam probleme cu trapa , gaseam apa in spate la picioare dar acum vad ca umezeste stalpii  , cand o sa schimb antena o sa desfac si furtunele la trapa . Sper sa fie de la antena totusi , daca era de pe la trapa ma gandesc ca nu umezea pe stalpi.

 

Modificat de RazvanAVR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius1982.11

furtunul e bagat in trapa si prins cu un colier tip arc otelit. Furtunul e o singura bucata, slabe sanse sa crape fix acolo, ca nu are de la ce, in mod normal evident.

Ea se scurge in spatele barii, are un fel de duza de cauciuc in care intra furtunul, cum e si in fata

NSRbung.png

. Torna apa in trapa si vezi daca curge pe jos in spate sa vezi daca e infundata sau nu.

SunroofDrain2.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am umblat , mi s-au infundat furtunele iar, am tinut masina sub o cortina de vie si primavara cand apar strugurasii aia cad pe masina si mi-au intrat pe la trapa , aveti grija si voi in caz ca o tineti sub asa ceva  , o sa pun scotch cand se opreste ploaia si weekend-ul viitor ma apuc de ea ... daca pun scotch de ala invizibil ? stric ceva vopseaua ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Orice lipici se curata repede cu WD40....asa ca poti pune ceea ce vrei!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marius1982.11

ar trebui sa fie destul de simplu, strangi de cauciucul ala din poza de mai sus, astfel incat sa se la rgeasca gaura aia din care iese apa,moment in care ar trebui sa curga toata mizeria+apa si sa se desfunde. Varianta simpla. Asa a mers la mine cand am observat ca in timpul ploii nu picura apa din acele duze, in fata. Am strans de ea, a curs repede apa si aia a fost...

Varianta complicata e sa desfaci si sa scoti furtunul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum am observat ca si chederul portierei dreapta spate are o portiune de aproape 10 cm unde nu este etans cum trebuie , dupa ce trec ploile vreau sa le dau jos si sa le lipsesc iarasi , cu ce imi recomandati sa lipesc ? 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Care cheder ca nu inteleg?Nu ai ce lipi la ele pentru ca cel de pe usa vine prins in clipsuri iar cel de pe caroserie prin presare iar daca nu se inchide si nu etanseaza trebuie reglata usa si atat.Daca ai probleme cu fata de tabla din interior este discutata problema mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Despre chederul asta vorbesc , am observat ca intra in interior niste apa , dupa cum am zis nu este suficient de etans o anumita portiune (vreo 10 cm partea de sus) . Usa este reglata corect .Am stat in masina cand ploua si exact pe unde nu este etans se infiltreaza . Nu se prelinge pe langa portiera ca sa fie de vina reglajul . Am mai avut problema asta tot la portiera spate dar de pe partea stanga si l-am lipit cu silicon de baie de ulei , pe la fetele alea metalice de la portiere nu curge fiindca le-am siliconat pe toate . 

 

chedere-de-hayon-golf-4-803fa152c4800e46cc-0-0-0-0-0.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauta altul in dezmembrari ca nu ai ce sa lipesti la el...sa tasat si nu ai ca sa i mai faci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Buna seara,

Mi-a venit si mie randul sa scriu in acest topic. S-o iau cu inceputul... anul trecut cam prin perioada asta, dupa o ploaie destul de zdravana ma trezesc cu apa pe mochetele la sofer si pasager. Intru aici si incep sa citesc apoi am urmarit la masina sa vad pe unde intra apa. Am gasit pe unde intra apa si am rezolvat (pe la fetele de usi, am pus silicon si problema rezolvata). Au fost ploi, zapada, a venit primavara, vara cu ploile ei dar apa n-am mai avut in masina. Saptamanile trecute au inceput ploile si au inceput surprizele... mocheta de la pasager uda, incep sa caut pe unde intra apa si nu gasesc. Merg la spalatorie si rog baiatul de acolo sa dea cu apa pe masina pe la geamul din dreapta si apa nu intra. Abia apucase si s-a uscat mocheta ca iar mai vine o ploaie si iar se umezeste mocheta (doar in partea dreapta/pasager)... deja nervii la maxim. Aspir masina de apa si las sa se usuce tot si am zis sa prind o zi mai buna si sa ma apuc sa vad ce si cum si pe unde ar putea intra apa. Pe la parbriz pe acolo exclus sa intre apa pentru ca in luna august am umblat pe-acolo, am dat jos acel plastic si am curatat tot, am gresat angrenajul de la stergatoare, curatenie luna pe-acolo. Am verificat inclusiv pe la filtrul de habitaclu (se umblase acolo la revizia din vara) totul normal si acolo. Azi daca tot a fost frumos afara am zis sa verific si trapa. Deschid trapa (nu obisnuiesc sa folosesc/deschid trapa) totul era curat acolo, nu praf nu alte mizerii. Am bagat apa pe la gaurelele/scurgerile alea si ma asteptam ca apa sa iasa pe la evacuarile alea din cauciuc de la usi, pauza, apa nu curgea pe acolo ci pe sub masina pe undeva. Evacuarile nu par a fi infundate, am bagat o sarmulita pe-acolo si nu am scos mai nimic. Interesant este ca, pe partea stanga (la sofer) apa nu iese pe la evacuarea din usa, iese tot prin zonele incercuite insa mocheta nu este uda. Atasez cateva poze in care am incercuit zonele prin care iese apa. Este vorba despre masina de la profil, Bora variant. Ce parere aveti?... Trebuie musai sa rezolv problema. Credeti ca ar trebui sa bag ceva (ce?) pe sus pe la trapa pana la evacuarile alea din usa? E posibil sa fie infundat traseul? daca da, nu ar trebui am stalpi uzi? Pe unde ajunge apa pe mocheta pasagerului?

  

IMAG0440.jpg

IMAG0441.jpg

IMAG0442 (2).jpg

Modificat de steff
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mergi la un service care are aer comprimat si stut d'asta (ca in foto).....introdu sutul prin gaurile de scugere si sufla cu aer pe acolo....ar trebui sa se desfunde imediat.
Pe urma toarna apa sa spele mizeria.

Capturadeecrandin2017.11.03la17.11.03ec8

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru raspuns, Marius.

Sa inteleg ca scurgerile sunt infundate? Daca da, pe unde ajunge apa aia sub masina? Sunt desprinse "conductele" de acele stuturi/evacuari din cauciuc (vezi poza 3) de la usi, nu-s clipsate cumva? Pe-aici (la service-uri ma refer) e noaptea mintii, daca ti-as spune ce solutii mi s-au dat... mai bine renunt la masina. Ultimul "mecanic" mi-a zis sec: "Daca vrei sa scapi de problema, tragi o banda de scotch si sanatate nenica". Am crezut ca innebunesc. Nu vreau sa ma gandesc cum iti repara oamenii astia masina daca o lasi pe mana lor. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare din nou...

Daca voi ajunge in faza in care ultima solutie va fi banda de scotch pusa sus la trapa, asta nu mai e masina (parerea mea.) Pana sa aplic solutia data de Marius mai sus, am zis sa fac cam ce am citit pe-aici, sa incerc sa desfund eu acele scurgeri. Am cumparat un cablu de acceleratie sau ambreiaj pentru motociclete si am bagat acest cablu (oarecum otelit insa destul de flexibil pentru a avansa prin acel traseu) prin gaurile de sus de la trapa... surpriza, pe la gaurile din fata stanga-dreapta (de la trapa) cablul nu ajunge la acel stut din cauciuc... nu stiu si n-am reusit sa vad unde se duce, care-i defapt traseul?... Hai sa bag invers pe la stutul de cauciuc... nu este mizerie, nu este infundat traseul nici in stanga si nici in dreapta insa, cablul nu a iesit asa cum era de asteptat pe la gaura de sus :scratch: . Iese undeva in trapa sus dar nu am reusit sa vad pe unde. Am inceput sa bag apa iar apa se ambitioneaza sa iasa prin locurile marcate in pozele de mai sus si nici gand sa iasa pe la stutul ala de cauciuc. :wacko: Ce sa inteleg? Voi cum ati rezolvat aceasta problema?... Vin ploile, vine iarna...

Help me please!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@steff vezi mai sus (pag 29) ca am explicat eu cum am reusit sa rezolv problema. eu am scos stutul ala din usa si apoi l-am ghidat cu sarma pe care am bagato prin trapa

Modificat de matthew4u
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inseamna ca furtunul este sarit de pe stuturile de scurgere. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dap,scoate scurgerea de cauciuc din stalpul de usa,iese usor,dupa care ai sa vezi cel mai probabil furtunul,galbui in interior. El trebuie sa fie introdus in acea piesa de cauciuc ca apa sa curga afara,nu in caroserie. Valabil pe ambele parti si si in spate. Daca ai variant vezi sa nu iti intre apa pe la prinderile barilor pe plafon

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Aerofan locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!