Jump to content

Ce Ulei de Motor Recomandati?

B77PZY
 Share

Postare recomandată

baga-i Royal Purple sau Ravenol RUP si gata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 months later...

Salutare!

Cat timp se poate tine in portbagaj un ulei (5w30 Ravenol) daca e deschis?

Am de vreo 2 ani un bidon de 1l din care am completat la schimbul de ulei 300ml si mi-a ramas 0.7l. Il tin "de rezerva" desi nu a trebuit niciodata sa completez intre schimburi. Dar ma intrebam daca, in caz de nevoie, este ok sa-l mai pun sau "s-a degradat" stand in portbagaj iarna/vara?
Merci!

Link către comentariu

Google zice asa:

Yes, engine oil does expire, though it doesn't have a strict expiration date like food. Unopened, it typically lasts for about 5 years from the date of manufacture, as long as it's stored in a cool, dry place. Opened oil, however, degrades faster and should be used within a year. 

Factors Affecting Oil Shelf Life:

Storage: Proper storage is crucial. Cool, dry, and shaded conditions are ideal to prevent degradation. 

Type of Oil: Synthetic oils generally have a longer shelf life than conventional oils. 

Opened Containers: Once opened, oil is exposed to air and moisture, accelerating the breakdown of additives and potentially causing contamination. 

Eu as fi zis ca nu are nimic, dar acum citind mai multe, nu stiu ce sa zic...

Link către comentariu

De 2 ani deschis, mai bine iei un bidon cand va fi necesar sa completezi ( daca va fi necesar ). Eu l-as arunca.

Link către comentariu

Poti sa il pastrezi pana la revizie , daca mai ai nevoie de 200ml acolo nu e niciun bai ca e desfacut 

La revizie poti lua unul sigilat in plus sa il pastrezi in portbagaj

Eu nu mai pastrez ulei in portbagaj , sunt pe toate drumurile la nevoie si masina nu pierde mai mult de 1L la 15.000 km

Link către comentariu

Ravenol 5w30 nu gasesc la nici o benzinarie. Bine, oricum nu am

avut nevoie deloc pana acum, dar il arunc si iau un bidon de 1l sigilat ca aia e…

Link către comentariu

Deci daca nu i desfacut e valabil parca 5 ani

daca i desfacut si nu i in motor e valabil............tot 5 ani

Faceti ca si cu anvelopele, dresing, umbra, eventual cartoane la roti cand sta in soare. Si ele sunt tinute de firma distribuitoare, in soare la 40 grade sau la minus 20 , cu zapada pe le, si unele peste altele, cate 20 in rand

Credeti ca uleiurile sunt tinute la frigider?

Il cumperi nou, si are deja 2 ani vechime, iar depozitul e .......in aer liber

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!