Jump to content

Alarma Auto Gsm


Stefaann
 Share

Postare recomandată

Ok. Sistemul are doua microcontrollere, unul ATmega16 si altul ATmega8. O memorie de 1mega unde sunt stocate mesajele vocale. Am o alta placa electronica impreuna cu un microcontroller unde initial programez memoria cu mesajele vocale. Memoria cu datele gata scrise este introdusa in sistemul de paza unde datele sunt numai citite de ATmega 16, in functie de evenimentele care se intampla.

Practic Atmega16 gestioneaza prin Atmega8 memoria de mesaje vocale, o tastatura, un telefon mobil, un LCD 4x20 caractere, senzorii de intrare, comenzi de iesire si un decodor DTMF.

Practic se pot da comenzi DTMF direct din tastatura telefonului cu care vorbesti, in timp ce vorbesti, catre sistemul de paza. Acum pot da aproximativ 1000 de comenzi distincte, eventual cu parole inainte daca situatia o impune. Practic sistemul toate fi apelat si comandat de oriunde din lume. Acum aproape orice telefon are DTMF, chiar si telefoanele publice.

Daca se intampla sa se declanseze vreun senzor, ma suna sistemul si-mi pune mesajul corespunzator senzorului care s-a activat. Daca refuz apelul nu ma mai suna, altfel suna de cate ori l-am programat, max 256 de apeluri. Evenimentul ramane memorat iar eu pot suna imediat si interoga sistemul de paza.

Sistemul imi spune un mesaj de bun venit, imi comunica senzorul care s-a activat si ma invita sa setez DTMF, direct din tastatura tel mobil, trei parametri. Primul este cel al evenimentelor, unde desigur resetez cel mai frecvent si inca doi parametri. Cu unul dintre parametri pot activa sau dezactiva anumiti senzori. Frecvent se intampla ca senzorul care este spre strada, spre trafic sa ma deranjeze si atunci il sar din schema logica, sistemul nu-l mai monitorizeaza.

Atunci cand setez cei trei parametri din tastatura tel mobil primesc si confirmarea prin mesaje vocale daca setarea facuta de mine este valida sau respinsa. Daca este respinsa atunci ramane setarea initiala.

Cam asta se intampla...Totul consuma 50 mA/12V.

Aaa...in plus masoara continuu tensiunea de 12 V din bateria masinii, tensiune care este masurata cu precizie de 0,01volti si afisata continuu pe LCD. Vreau sa primesc apel si daca tensiunea din bateria

masinii scade sub 11volti, dar momentan n-am avut timp sa mai fac si treaba asta.

Trebuie sa alimentez sistemul prin trei baterii mici cu litiu astfel incat sa poata initia apelul GSM.

Multi ticalosi descarca bateria masinii, iar sistemele de paza sunt anulate.

Telefonul mobil este complet izolat de masina, comunica cu sistemul prin 4 optocuploare si doua transformatoare separatoare pentru semnalele audio de difuzor si microfon.

Mobilul are antena exterioara bagata in chederul care vine pe plafonul masinii, sa nu interfereze cu senzorii din masina care sunt destul de sensibili.

Sistemul are legatura si cu modulul confort al masinii, adica detecteaza usa deschisa sau tot ce poate alarma modulul confort.

Oricum mai am ceva idei si ceva de muncit. Pana acum numai programul lui ATmega16 contine 6000 de instructiuni.

Am urmarit sa pot primi apel catre orice telefon, sa pot seta aproape dupa orice telefon din orice punt din lume, fara sa ma trimita pe diverse site-uri unde sa primesc mesaj sau alte prostii, acces direct full.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am un VIPER 5000, care imi arata starea masinii si a senzorilor dar pe o raza de numai 400m. Suna bine functionarea acestei alarme.

Poti pune te rog mai in detaliu... (eventual ceva poze)...elementele componente, cam de unde se pot face rost, aproximativ cat costa...? :)

Ma gandesc ca daca se pot adauga functii in plus, una ar putea fi intreruperea functionarii motorului, de la distanta normal, daca a fost furata masina si tu poti sa-i opresti motorul. O alta varianta ar putea fi legarea la un sistem gps sa stii pozitia masinii in permanenta si ultima coordonata pe care a avut-o(in cazul in care nu mai are semnal)... sau cumva sa transmita numarul de km efectuati de masina din momentul in care a fost furata, ar ajuta enorm sa-ti recuperezi masina in timp util.

Oricum montarea unui telefon mobil ascuns in interiorul masinii pe care sa-l poti controla, devine o sursa de informatii pretioasa, mai ales daca are si camera video care s-ar putea scoate si ascunde undeva astfel incat sa vezi fata celui de la volan ;) si pe langa toate astea sa-l conectezi si la sistemul audio al masinii ( sistem fantoma) sa-i poti zice una alta hotului, de exempu cum arata si ca stii fiecare miscare a lui. :(

Modificat de adi_bm
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si sistemul asta se gaseste de cumparat la magazine? sau lai facut tu? cam cat costa cu totu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suna interesant, vreau sa stiu de unde se cumpara, eu nu am decat un mobil legat la alarma si trimite apel la declansarea alarmei, deci vreau mai mult.

Modificat de al bundy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am intalnit masini la care fara motorul pornit aveau cam 10,8V... Poti pune sa te anunte sub 10V. Daca hotul iti face scurt pe electromotor(cel mai probabil), atunci tensiunea va scadea la 0. De aceea ar fi bine ca, atat telefonul, cat si restul sistemului, sa-l alimentezi prin acumulator.(protejat daca se face scurt pe intrare/alimentare)... Si inca o data felicitari.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

neaparat sa ne spui pretul si niste poze daca poti. Si sa ne mai spui cat dureaza montajul si cat costa manopera si daca trebuie sa dezmembrezi jumate de masina sa pui senzorii :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Valentin M

Este o alarma care te suna, iti vorbeste, iti spune ce s-a intamplat cu masina ta si asta din orice loc al lumii.

de asemenea si tu poti suna si intreba propria-ti masina ce mai face. Ea iti raspunde in ce stare se afla si te lasa sa configurezi o multime de lucruri, chiar atunci pe loc, daca nu vrei asta, inchizi si raman setarile care au fost.

Practic stai putin la discutii cu masina.

Daca esti la serviciu si vrei sa vorbesti cu cineva si n-ai cu cine...iti suni masina.

Colegii de serviciu mai fac misto de mine uneori, cand ma suna cineva....cica este iubita mea TDI.

Alarma asta n-are o fata comerciala, este facuta de mine pentru masina mea, este o placa de test cu o multime de componente electronice.

O sa pun si ceva poze astazi.

Nu ascund faptul ca mi-ar placea sa produc si sa vand asa ceva in serie, o sa vedem totusi care este

cererea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Placa de comanda fara LCDApel GSMComenzi GSM.

post-10839-1210452029_thumb.jpg

post-10839-1210452137_thumb.jpg

post-10839-1210452234_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vitezomanul

La ce pret s-ar ridica toata treaba in cazul in care am vrea si noi? Adica sa efectuezi tu tot: aparatul in sine+instalare pe masina? Pe mine unul chiar m-ar interesa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foarte interesant :wub:

1. Cat costa tot ansamblul?

2.Ce senzori ai pe masine? (soc,habitaclu,perimetru,geam spart) ?

3.Cat dureaza montaju ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stefaaan, daca pui toate astea in practica si incepi productia de serie sunt sigur ca o sa se gaseasca o multime de cumparatori, inclusiv eu :wub:. Mergi insa cat mai curand la OSIM si inregistreaza-ti inventia. Repejooor.

Respect pt tot ce ai realizat. Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vitezomanul

In privinta inregistrarii la OSIM m-am gandit si eu sa iti zic, dar la o simpla cautare pe google am gasit asta. Deci exista ceva deja, in schimb cred ca ajutorul din partea ta ar fi ca ansamblul construit probabil ca este mult mai ieftin decat un model de serie ce l-am putea achizitiona de pe net.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Super treaba, eu am zis asa la plesneala despre discutia cu infractorul, dar se pare ca exista optiunea asta :lol:

Lasand gluma la o parte, vreau si eu una bucata alarma gsm.

Ar fi o protectie foarte buna... daca hotul nu se inarmeaza cu un sistem de bruiaj GSM, da-ti un google pe "bruiere gsm" . :)

Modificat de adi_bm
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

subscriu costuri/ pret...samd, si multi alti doritori pe langa mine.

du-te la osim, cred ca poti breveta ce ai facut acolo(am terminat electronica da mi-e sila sa inteleg ce ai facut acolo), daca ai oarecare nevoie de ajutor la OSIM da de veste...am cateva cunostinte bune pe acolo care iti pot da un sfat

Oricum felicitari pt ce ai facut acolo.

Modificat de Ace2
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 7 months later...

Ma intereseaza si pe mine alarma. de cumpărat.

Dacă nu produci minunea dar ai vrea sa mă ajuţi să

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Sunt convins ca fiecare dintre noi ar dori sa stie in orice moment locatia unde se afla vehiculul si starea lui

Iata mai jos un dispozitiv care poate facea acest lucru si dupa mine pretul de 650 lei nu mi se mare mult. eu am acest dispozitiv, i-am facut proba pe o skoda si acum vreau sa-l montez pe noul tiguan . Celor interesati le pot pune la dispozitie si manualul .

Alarma auto GPS/GPRS/GPS se instaleaza in interiorul vehiculului, se alimenteaza la 12V si se va introduce in el o cartela SIM pentru retele GSM (Vodafone, Orange, Cosmote, etc)

Comunicarea cu alarma auto GPS/GPRS/GPS se face prin mesaje SMS sau prin Internet, prin intermediul protocolului GPRS.Este operational in retelele GSM (800/900/1800/1900Mhz)si are Modul : Sincom300/340 GSM&GPRS chip, SIRF Star III GPS chip.

Localizarea si urmarirea: Localizarea autovehicolului care este dotat cu alarma auto GPS/GPRS/GPS se face in felul urmator: La declansarea alarmei, dispozitivul trimite un SMS catre telefolul mobil (care este autorizat sa primeasca mesajele)in care este specificat ca s-a declansat alarma si coordonatele GPS ale pozitiei autovehicolului.Aceste coordonate pot fi introduse in GOOGLE MAP sau in GPS auto pentru a afla locatia pe harta. Aceste coordonate pot fi trimise si automat prin GPRS catre internet si avand instalat softul necesar puteti localiza si urmari autovehicolul pe computerul personal.

Functiile alarmei:

Alerta de Alarma: La declansarea alarmei autovehicolului ,Alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 3 in 3 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "Sensor alarm+ lat/long (coordonatele GPS)"

Alerta de USA DESCHISA: Cand usa autoturismului este deschisa iar alarma este armata, Alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 3 in 3 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "Door alarm+ lat/long (coordonatele GPS)"

Alerta ACC : Daca alarma masinii este armata, si totusi se porneste motorul cu cheia si se pleca din loc, Alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 3 in 3 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "Door alarm+ lat/long (coordonatele GPS)"

Alerta pt oprirea motorului din mers Daca autoturismul se afla in deplasare cu motorul pornit, se poate da o comanda prin SMS pentru oprirea lui(se intrerupe alimentarea cu combustibil) Repornirea se poate face numai dupa ce se da alta comanda SMS pentru pornire.

Alerta baterie descarcatata: Cand tensiunea bateriei acumulator a autovehicolului este 3,7 volti Alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 30 in 30 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "low battery+ lat/long (coordonatele GPS)"

Alerta lipsa tensiune alimentare:Daca se intrerupe alimetarea cu curent a alarmei, Alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 3 in 3 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "power alarm+ lat/long (coordonatele GPS)"

Alerta de miscare: Daca autovehicolul este miscat cu ajutorul motorului sau prin tractare sau transportare cu platforma Alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 3 in 3 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "Move+ lat/long (coordonatele GPS)"

Alerta SOS. Alarma are un buton SOS. Cand se actioneaza asupra lui alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 3 in 3 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "Help me!+lat/long (coordonatele GPS)

Alerta parasire zona: Cand autoturismul paraseste un perimetru dinainte stabilit, alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 3 in 3 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "stockade!+lat/long (coordonatele GPS)

Alerta de depasirea vitezei: Cand autoturismul depaseste o anumita fiteza dinainte stabilita , alarma auto GPS/GPRS/GPS trimite din 3 in 3 minute catre telefonul mobil setat un SMS cu "speed!+lat/long (coordonatele GPS)

Alerta Monitorizare vocala: Prin simpla apelare a numarului din Localizatorul GPS, se poate asculta ce se intampla pe o raza de cca 5m.

Alerta Lipsa semnal GPS:Cand vehiculul intra intr-o zona fara semnal GPS,sau cand masina intra in garaj se va trimite SMS de instiintare. Cand legatura cu GPS se restabileste transmite inca un SMS

Alerta pentru verificarea starii autovehicolului:

Se poate trimite un SMS cu comanda “check+password” catre tracker si el iti va trimite info despre putere baterie GPS ACC usi ,semnal GSM catre telefonul mobil setat.

Power: ON; Battery: HIGH; GPS: OK; ACC: Off; Door: Off; GSM Signal: Normal

Trackerul GSM/GPRS/GPS este echipat cu acumulator Li-ion reancarcabil, care ii permite o autonomie max 24 ore

Cutia aparatului contine:

- Localizatorul GPS GT102

- Cablul alimentare

- Releu pt controlul electricitatii si al alimentarii cu combustibil

- Microfon

- Antena GPS + Antena GSM

- CD + Manual de utilizare

Garantie 12luni.

Modificat de tigus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Interesante inventiile, dar ma gandesc oare de ce nu fac treaba asta din fabrica? Pentru cativa euro in plus s-ar reduce si rata furturilor de autorisme! Sau poate ar gasii "baietii" o solutie si la asta? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

Salut ,eu am un GSM/GPRS/GPS TRACKER TK 100 cumparat de pe internet,insa manualul este numai in chineza cred insa am reusit sa il montez insa functioneaza numai locatiea masini cu google maps.Chem numarul Trackerului si imi trimite sms cu locatiea masinii,deschid coordonatele cu google si vad unde se afla masina.Problema este ca nu pot face funtionabil microfonul din dotatiea masini si nici butonul SOS,in schimb mai are doua fire iar in manual aceste 2 fire nu exista si totodata nu pot sa il leg pe alarma masini pentru ca nu inteleg din acest manual.Asa ca am renuntat la el si acum vreau sa fac un modul GSM pentru alarma mea dintrun telefon,am ajuns cu montajul,inclusiv releul de 12v pana la legarea lui pe iesirea de la sirena,problema este ca nu stiu daca impulsurile de la sirena poate bace bobina releului sa inchida contactul intre firele de la telefon pentru apelarea rapida?Stie cineva mai mult?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!