Jump to content

Impresii chiptuning...

andREI
 Share

Postare recomandată

cum ii ziceam si d-lui voinea stiu cum se scrie touareg dar mie nu imi place cu o si am luat O-ul jos chiar de pe portiera din spate. e un inceput de tuning si asta.

oricum e irelvant, putea fi o simpla greseala de tipar. nu e cazu de fata. pur si simplu ma irita cum arata scris TOUAREG asa ca acuma pe al meu scrie T UAREG.

nu orice fraier poate seta parametri. am mai explicat asta. parametri sint setati gata in fisierel map. tuneru doar da click pe un buton mare si rosu al aplicatiei pe care scrie UPLOAD sau cam asa ceva. deci pentru cliku ala va ia 200de euroi cu reducere pt studenti. ca parametri din map file nu-s creati de voinea, nici aplicatia.

in fine acu pe bune ca imi inchei interventiile pe tema asta care ma irita deja.

ingaduiti-mi in sa ies din scena in ambianta unui moment poetic care e f potrivit in opinia mea pt ceea ce se intampla pe forumu asta:

"in cazarma cea de piatra,

nu ai mama, nu ai tata,

nu ai frati, nu ai surori,

numai pasi alergatori" - Marin Sorescu

and again no hardfeelings. trag nadejde ca nu voi fi cenzurat. doar atat cer, fara cenzura! osanditi-ma cat vreti dar lasati pe fiecare sa judece cu mintea lui ceea ce s-a spus aici.

la revedere, inima, iubire, bere.

ps: puteti sa ziceti ce vreti pe tema asta sau despre mine (nu va faceti probleme de constiinta ca nu ma cunoasteti, bagati tare) eu nu mai intervin. doar sa nu va legati de mama ca va piiiiiiiiip in valve tzugulanilor!

Modificat de charlie_root
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

d-rive > stai linistit ca nu sunt prea multi tuneri(a se citi <100) in lumea asta care sa faca harti mai bune ca cele din fabrica. Oricand cei din fabrica pot mapa masinile mai bine decat orice tuner sau la fel de bine. Chip tuningul nu tine de care pe care ci de compromisurile pe care le faci ca sa ajungi la puterea/cuplu dorit. Daca totul tinea de chip cum zici tu de ce motoarele de 1.9 TDI de 90/105/130/150 au componente diferite unele de altele. Deci nu intelege gresit tunerul nu se da mai smecher decat producatorul ci incearca sa indeparteze cateva limitari puse de producator (limitari puse pt protectia motorului, reducerea noxelor, etc etc). Spun asta pt ca nu cred ca producatorii stau si codeaza harti in WinOLS :Driver:, cautand ca besmeticii prin posibilele mape, ci ei au softuri bine puse la punct si de asemenea intreaga documentatie referitoare la cipul ce trebuie programat.

Link către comentariu

1. deranjant din punctul meu de vedere e ca aici domenste o atmosfera de cazarma la a carui carma se afla insi f implicati economic poluand astfel atmosfera hobista care ar trebui sa exste intr-un astfel de forum.

eu am ajuns aici prin google. si am crezut ca aterizez in universul vw romanesc cand colo se pare ca am derapat tocmai in tcmturbo world. ar trebui sa schimbati domeniul web in cazul asta in forum.tcmturbo.ro sau asa ceva. otherwise is very confusing for casual visitors like me.

2.iarasi deranjant e ca aflu ca pe aici dispar topic-uri intregi penca asa vrea the big emperror sau pretorienii sai. that's all.

3.una peste alta eu unu n-o sa mai fac multi pureci pe aici ca pute rau de tot. parerea mea.

1. cred ca ti-ai luat-o tare in armata daca si acum ai pe creier chestia asta cu cazarma :lol: Zici implicati economic, pai ca sa iti arat ca nu stii pe ce lume traiesti... cata publicitate ai vazut tu pe forumul asta... ne dispera cu publicitatea... cine-i google asta care te-a trimis la noi firar el sa fie, sa vezi ce-i fac daca aflu unde sta :lol: Despre TCM Turbo, pai citeste si invata ce vezi scris pe acolo poate asa evitam o gramada de tampenii... daca esti confuz e naspa, revino-ti si discutam dupa aia, mai in clar :Driver:

2. si zi ti-a disparut topicul ai? e naspa rau nu? si daca unul e the big emperror si altii sunt moderatorii tu te simti sindicalistul Miron Cosma, mai Luceafarul bitilor.... :lol:

3. cu purecii sunt de acord cu tine, nu de alta dar sa nu mai dai si la altii :lol: si ca pute, stii ceva la faza asta esti neobrazat si jignesti mii de oameni, cine pana mea de vultur esti mataluta sa jignesti atatia oameni mai doritorule de ToUAREG? Ti-ai dori sa ai Touareg nu? ciuda ca nu ai si nu mai jigni o lume intreaga ca pana una alta pe tine nu te-a jignit nimeni, daca esti suparat pe chesti asta du-te tot prin google inapoi de unde ai venit pana la origini...

De ce ti-am zis toate astea? Pentru ca ti-am dar sansa sa dovedesti ca esti ceva, cineva ca stii ceva... esti fix pix si bine faci ce faci... ca idee, esti roman? nu ca as avea ceva cu alte natii dar comportamentul tau si numele de Charlie... sper ca nu si Chaplin, de asta te-am intrebat daca esti roman ca sa nu fi naibii vreun francez, englez ceva ca eu ii iubesc tare pe astia si crede-ma nu vrei sa fii iubit de mine...

Eu incetez pentru ca deja e mascareala mare topicul asta, asta ai reusit sa faci mascareala deci tu esti.... charlie radacina... multa bafta si succes iti urez si mai baga un google ceva poate mai gasesti ceva interesant si te mai faci de cacao si prin alta parte... deci m-ai suparat cu "pute" pe aici....

Link către comentariu

:D Ce bascalie , ma uitam la profilul lu' charlie si am tras urmatoarea concluzie: fratilor da omu asta chiar v-a enervat :D . Printre ultimii vizitatori la profilul lui erau: cipos, voinea, electricu... Oameni buni, ignoranta doare cel mai tare, deci haideti sa luam masuri. Consider ca mascariile au aparut cam din ambele tabere, asa ca mai bine incepem sa schimbam totul prin a ne schimba mai intai pe noi insine, asta ca aluzie la ultimul pst a lui d-rive care nu prea e demn(postul nu d-rive) de un dialog civilizat si nu la misto!

P.S. : nu se sesizeaza nimeni pt un warn la faza cu "pute" ????

Link către comentariu

e oftopic rau discutia.... din pacate moderatorul poate fi acuzat de subiectivism daca sterge ultimele posturi....

in fine, si-a facut cineva tuning la Upsolute?

Link către comentariu

pai colegule baracuda, m-a spart asta in continuu cu, cazarma lui si cu dictatura de pe vwforum si apoi s-a referit la general ca treaba pe aici pute, cum isi permite asa ceva? cine e el ca sa spuna asta? sa dovedeasca ca e cineva, ceva si cu asta basta... cred ca cel mai bine ar trebui ca "domnul" cu pricina sa fie warn-uit si posturile astea de cacao sterse...

Link către comentariu

Profil:

- inginer electronist (ca si mine :D )

- a scris la viata lui embedded software (presupun in asamblor sau biblioteci in C++) ca si mine :D

- facut a doua facultate si reprofilat (da, electronica nu este prea rentabila, stim :D)

- actualmente lucreaza in administratia fiscala (da, da, mult mai rentabil...)

- masina Touareg TDI (nu stim daca personala sau de serviciu)

Personal prefer sa combat ideile, nu oamenii. Pentru ca am intalnit oameni foarte ciudati dar cu idei bune ! Dar asta mi s-a parut chiar interesant...Daca o fi adevarat...

Cam ca si atunci cand ma plimbam prin Dumbravita (o localitate lipita de Timisoara) si ma uitam dupa un duplex amarat de 3 camere si teren de 380 mp.

Si intreb si eu agentul imobiliar: stiti unde lucra vecinii de pe strada (case mai bune). Si el spune: potentialul vecin de duplex lucreaza la Politie, urmatorul este o doamna de la Finante (Administratia fiscala), urmatorul tot la Politie, urmatorul este doctor la spitalul judetean...

Si ma tot miram: ia uite ce bine se castiga la stat ! Dintr-un salariu de aprox 1500 de RON (plus/minus 500 RON) iti faci casa... Foarte interesant...

Softul in principiu nu este pe gratis. Chiar si un soft nenorocit pe microcontroller pe 8 biti necesita efort mult, iar daca nu vrei sa scrii tot de la zero cumperi biblioteci (inclusiv suportul lor...). Dar noi suntem obisnuiti sa gasim muzica, filme, jocuri, softuri pentru telefon si mai nou chiar pentru un motor de mii de Euro free de pe Net (nu vorbesc de Freeware sau Shareware). Mai un virus, mai un crash fara suport dupa dar este free. Ca la orice tara UE, nu ?

PS: Succes celor care vor sa puna un soft Free/pirat pe un motor de 5000-10000 Euro.

Link către comentariu

Mai bine nu se sterge nimic (Apropos moderatorii au ariile lor fiecare asa ca nu orice moderator poate actiona pe orice arie) si se muta intr-un topic separat. Asa ramane si topicul curat si nici nu se pierde nimic "valoros" :D

Link către comentariu

• Administrator

:D O noua dovada ca si pe forumul nostru se pot dezlantui tarele pe care le blamam la alte forumuri . A fost de-ajuns ca tipul ( Charlie ) sa zica ceva ca toata lumea s-a iritat si discutia a degenerat . Eu cred ca singurul lucru necesar in cazul asta era DOAR raspunsul lui Dragos . Si-atat ! Cred ca l-ar fi durut mai tare daca era ignorat decat acum . Asa v-a facut sa aratati a ... " neoameni " , iar citirea acestui topic de catre cei din afara forumului poate arata cat de " neoameni " sunt cei de pe acest forum .

Nu le mai dati apa la moara celor care vorbesc de rau acest forum . Lasati-l pe cel vizat sa raspunda si-apoi ignorati-l pe intrigant ! Faceti ca acest forum sa fie un exemplu de " asa da " , nu de " la fel ca celelalte " .

No offense ! Parerea mea ! :D

Link către comentariu

tuaregul nu provine din salarul meu de sysadmin la fisc ci din faptul ca pe cartea mea de vizita sub nume scrie: sotul patroanei. adica a lu nevasta mea. i hpe u guys catch my drift. oricum masina e in lizing pe firma lu nevasta. asta ca sa dormiti linistiti caci nu sint unu din aia puscariabili pe care ii detest la fel de mult ca voi.

Link către comentariu

tuaregul nu provine din salarul meu de sysadmin la fisc ci din faptul ca pe cartea mea de vizita sub nume scrie: sotul patroanei. adica a lu nevasta mea. i hpe u guys catch my drift. oricum masina e in lizing pe firma lu nevasta. asta ca sa dormiti linistiti caci nu sint unu din aia puscariabili pe care ii detest la fel de mult ca voi.

eu o sa dorm linistit oricum, indiferent de unde ai masina, ce masina ai si / sau ce nevasta, este fix treaba ta si viata ta; probabil la fel fac si majoritatea de pe acest forum; singurul lucru pe care trebuie sa l accepti si tu este ca, este dreptul tau sa ai alta opinie (ca chip tuningul facut de voinea este scump/ prea scump, costa mai mult decit face, etc cum vrei sa i spui) fata de cei (care nu sint putini) care "de buna voie si nesiliti de nimeni" au apelat la serviciile lui dragos; daca tu accepti ca mai exista si alte citeva sute de membrii care au alte pareri decit tine or sa te accepte si ei pe tine cu opinia / parerea ta si asa vom merge mai departe fericiti pina la adinci batrineti in "cazarma" vw forum unde unele mai "put", altele nu, etc

bafta in toate si la toti

Link către comentariu

aryes 13 daca ii raspundea numai Dragos zicea domnul charlie ca are dreptate ca uite, de, ceilalti nu zic nimic, initial el nu s-a luat de TCM ci in general de cei cu chiptuning, mi se pare normal sa ii raspundem si sa ne spunem toti care dorim parerea, asa cum el are dreptul la o opinie si la o parere asa avem si noi ceilalti. M-a deranjat ca a aruncat in stanga si in drepata cu sageti si ironii, m-a deranjat ca este de foarte putin timp pe forum si isi permite sa critice, el nici nu a avut timpul fizic sa isi faca o parere si isi da cu presupusul si baga "cazarma" , "treaba pe aici pute" etc. Cei din afara forumului pot face bine sa intre si sa isi exprime parerea, oricare ar fi ea.

Ca sa va lamuresc, vine unul la tine in casa in vizita si incepe sa iti atribuie tot felul de adjective si catalogari, tu baiat finut taci, dar pana la un moment dat cand iti vine sa-i zici:pai frate daca nu iti convine nici aia, nici aia, eu sunt asa cum sunt si zici ca sunt hot si in afara legii.... pai atunci nu il dai mataluta frumusel pe usa afara? Eu am exemplu concret cu un unchi care a venit la mine acasa si a zis ca, casa mea nu se putea face cu munca cinstita si numai eu si cu ai mei stim cat am muncit ca sa reusim sa facem casa si vine maimutoiul ala si ma acuza de furaciune iar eu sunt satul de munca de mi-a iesit si pe nas, toti puturosii isi dau cu parerea...

Charlie sa zici mersi ca ai avut ocazia sa fii pe un forum unde nu ai contribuit cu nimic si ai avut toate drepturile, altii muncesc si au pus timp si pasiune, au rapit din timpul cu familia lor ca sa tina in picioare poate cel mai bun forum auto din Ro, interese, pai ce interese, v-a obligat cineva vreodata sa va faceti ceva la masina la o firma anume? v-a bagat cineva ceva pe gat? NU, asa ca macar un pic de respect sa aratam fata de cel care a avut ideea sau cel care a tinut in picoioare toata treaba asta cu vwforum, nu sa vina un neica nimeni si sa spuna ca "pute" sa faca el ceva in viata si dupa aia sa vorbeasca, cum as putea eu sa imi permit sa critic forumul daca nu am fost in stare sa fac unul... pot eventual sa imi spun o parere dar nu imi pot permite sa spun ca "pute"

Link către comentariu

Ai si tu dreptatea ta. E corect ca nimeni nu detine adevarul suprem. Trebuie sa intelegi ca numeni nu e perfect si nimeni nu face ceva pe gratis cu adevarat sau 100%.

Voinea are un copil, sa ii traiasca, si a gasit aici o portita sa faca ceva bani. Ce profit are in final e greu de zis. Mai mic sau mai mare. E treaba lui. Si daca face ceva ilegal e treaba lui. In definiv el risca nu eu. Ca nu e moral e alta mancare de peste. Ia zi. Tu faci doar lucruri corecte si nu ai "furat" nici o data? ( nu e nevoie de raspunzi ).

Imi aduc aminte ca cineva s-a oferit sa faca remap gratis la o intanlire a vwforum. Asa ca exista si la noi "camaderie". E drept ca e mai rar.

Link către comentariu

• Administrator

@ d-rive . Ai dreptate , doar ca ... n-as vrea ca acest forum sa devina ca alte forumuri unde luatul la misto , invectivele si injuriile sunt considerate ceva normal . ;) Cred ca cel mai bine a sintetizat situatia si ridicolul ei bbm . Eu as proceda asa cum am scris . De multe ori nu merita sa te cobori la ;) inaltimea interlocutorului. :)

LE : Charlie_root : scrierea corecta in limba romana nu este faculativa pentru nimeni . Si-apoi , crezi ca intereseaza pe cineva situatia materiala sau profesionala a ta sau a mea ? Are vreo relevanta situatia materiala sau profesionala aici pe forum ? Faptul ca scrii jumatate de fraza in romana si cealalta jumatate in engleza nu-ti acorda statutul de " om cu carte ". Ba as zice ca din contra .

Modificat de aryes13
Link către comentariu

corect aryes 13, sa stii ca si mie imi pare rau ca m-am bagat asa de mult in discutie dar nu imi place sa nu iau atitudine, probabil ca o sa ma abtin de la comentarii, chestia e ca NU am nici cel mai mic interes fata de Dragos sau fata de cineva, daca charlie avea dreptate ii dadeam dreptate dar... nu are... oricum e de ajuns, cred ca toata lumea a inteles cum stau lucrurile. Daca te uiti in ordine cronologica la posturi o sa vezi ca el a fost cel care a inceput cu invective si apropouri urate... in fine sa stea in legea lui cu Touaregul lui cu tot si sa lase acuzele nefondate.

Link către comentariu

• Administrator

Hai sa punem frana. Serios acum dar eu sunt moderator pe aria asta si sanctionez de acum orice post ce nu este la subiect.

Mai usor si d-rive la cuvinte.. ai avut un post cam acid si tu mai sus

Daca tot are asa vizionare mare postul asta si vreti sa fiti de ajutor bagati un PM la mine daca aveti cunostinte bune la Spital Elias ... din pacate avem parte de o sarcina cu probleme in familia Voinea :) in perioada asta iar sotia mea si-a petrecut craciunul in spital dar macar de anul nou a fost acasa...

Link către comentariu

deci... frate.... e super tare cu chip, trage masina de o ia naiba :) si cu asta am revenit on topic ;)

p.s. VOINEA sa ma chemi la botez, daca nu...... numai vb cu tine ;)

Link către comentariu

Leonul din semnatura remapat, viteza maxima constructiva 181 km/h in talon, viteza maxima atinsa 181 km/h indicata pe vitezometru. Acum urmeaza intrebarea, dupa remapare nu se poate atinge o viteza mai mare decat cea constructiva, sau are vreo limitare masina, sau vreun defect, sau pur si simplu nu mai poate. In turatii pare ca ar vrea sa mai urce, e undeva pe la 3700 - 3900 rpm turometrul dar incremeneste, nu mai vrea sa urce nici 0,1 rpm :) . Este o problema a masinii sau pur si simplu atata poate ?!

Link către comentariu

• Administrator

mai multi CP si o sa poata mai mult la top speed.. un plus de doar 30CP nu pot sa-ti dea mai mult de 5-10kmh in plus (in general , deoarece sunt si exceptii rare). In general de la un plus de 40-50CP se castiga bine si in top-speed (peste 20kmh).

Link către comentariu

Atunci sa inteleg ca la 90 cai originali care ii avea, viteza maxima nu putea fi atinsa, adica ii lipseau acei 5km/h dati de cip?

Link către comentariu

Atunci sa inteleg ca la 90 cai originali care ii avea, viteza maxima nu putea fi atinsa, adica ii lipseau acei 5km/h dati de cip?

deci.... orice motor are o turatie maxima de functionare, turatia motorului este strans legata de rapoartele treptelor de viteza din cutie, sper sa ma intelegi, deci daca tu aveai 90 de cai si atingeai viteza maxima la 4500 de ture de ex(pur ipotetic), viteza era de 180km/h sa zicem, daca iti mai pui 20 de cai... tot la aceeasi turatie maxima de functionare a motorului vei obtine viteza maxima care tot de 180 de km/h va fi(chiar daca tu ai cu 20 de cai in plus) treaba asta te-ar ajuta fata de puterea veche doar in cazul unei mici pante unde cu cei 90 de cai masina ar fi inceput sa incetineasca chiar daca tu tii pedala la maxim, abia atunci s-ar fi simtit acel plus de putere, daca vrei sa faci o treaba dichisita ar trebui ca odata cu cresterea de putere sa schimbi si raportul final sau macar ultima treapta de viteza a cutiei, depinde de cutie, si atunci cu siguranta viteza maxima va fi mai mare.... mai simplist spus, daca ai crescut puterea trebuie sa "lungesti" cutia si iti va creste viteza maxima atinsa... sper ca m-am facut inteles, sunt varza de racit si parca zici ca sunt beat... asa ca daca am gresit cu ceva am o scuza :) :lol:

Link către comentariu

Ok, si turatia maxima de functionare a motorului poate fi diferita in treapta a 5-a fata de treapta a 4-a de ex?

Link către comentariu

Nu :) nu confunda cu limitarea turatiei maxime, pe aia o obtii doar in treptele inferioare si in "gol", in rest turatia maxima de functionare este aceeasi, cel putin teoretic

Link către comentariu

deci.... orice motor are o turatie maxima de functionare, turatia motorului este strans legata de rapoartele treptelor de viteza din cutie, sper sa ma intelegi, deci daca tu aveai 90 de cai si atingeai viteza maxima la 4500 de ture de ex(pur ipotetic), viteza era de 180km/h sa zicem, daca iti mai pui 20 de cai... tot la aceeasi turatie maxima de functionare a motorului vei obtine viteza maxima care tot de 180 de km/h va fi(chiar daca tu ai cu 20 de cai in plus) treaba asta te-ar ajuta fata de puterea veche doar in cazul unei mici pante unde cu cei 90 de cai masina ar fi inceput sa incetineasca chiar daca tu tii pedala la maxim, abia atunci s-ar fi simtit acel plus de putere, daca vrei sa faci o treaba dichisita ar trebui ca odata cu cresterea de putere sa schimbi si raportul final sau macar ultima treapta de viteza a cutiei, depinde de cutie, si atunci cu siguranta viteza maxima va fi mai mare.... mai simplist spus, daca ai crescut puterea trebuie sa "lungesti" cutia si iti va creste viteza maxima atinsa... sper ca m-am facut inteles, sunt varza de racit si parca zici ca sunt beat... asa ca daca am gresit cu ceva am o scuza :D ;)

Asta e cu dus si intors. Faptul ca cutia e scurta ajuta mult la demaraj. E unul din motive pt care zGb cu "doar" aprox 200cp face multe masini. Mult mai puternice. Asta pt ca acele masini au treptele mai lungi si viteza maxima mai mare.

Link către comentariu

Nu va suparati pe mine dar eu stiu altceva ,pe intelesul tuturor,daca iti pui chip iti va creste viteza maxima putin gen 3-4-5km/h ,undeva inatinte urca mai greu in ture akum o sa urce mai usor,de exemplu atunci and te chinuiai 5 minute sa ajungi la 180 akum vei ajunge mult mai repede si vei si depasi viteza aia.Dar ce zice d-rive ca dupa chip la acceasi turatie si aceeasi treapa vei avea mai multi km/h nu este adevarat.Iar treptele scurte ajuta si nu ajuta la plecarea de pe loc,cel mai mult AJUTA CUPLUL!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!