Jump to content

Diverse, In Ale Broscariei..


Fikat
 Share

Postare recomandată

http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic...680&start=0

cum stau la servici, am avut ocazia sa am documentez cat de cat in ale broscariei. astazi va retin atentia cu o mica dar utila informatie...

in poza puteti vedea cum arata o camera de ardere la o broscuta care a circulat putin, cu viteze reduse, km putini.

simptome: bujii afumate, motor greoi, rateuri, amestec bogat etc.

rezolvare: chiar daca nu e intotdeauna valabil, pentru un motor sanatos se recomanda calatorii lungi. asa se arde benzina din ulei, se curata toate canalele de ungere.. etc

pina astazi nu intelegeam de ce o masina care sta, face km putini poate sa mearga prost..

am gasit in topicul de mai sus o poza... la ce e acolo nu-i de mirare. puteti citi in topic cum oameni cu masini de garaj le scot in weekend la spala si le duc la mecanic pentru reglaje, ca merg intrerupt.

alte indicii din acelasi topic:

- la plecare, cu o bucata de hartie frecati platina, va lustrui un pic suprafetele , in zilele cu umiditate platinile au tendinta sa se oxideze.

-

morala: faceti km cu masina, pe cat de des posbil, mergeti constant, ingrijiti-va de starea termostatului si a socului. un rulaj cu motorul la temperatura optima face ca masina sa mearga bine mereu, si nu veti intampina probleme la mers in aglomeratie sau la drum intins. nu-i de mirare ca apar o groaza de topic-uri despre bujii, ca se afuma, se uda, la masini care nu fac km multi, ci doar ture in jurul blocului.

P.S.

nu am pretentii de mecanic, sau de cunoscator, insa stiu ca la fikat am avut numai probleme mecanice, de pornire, ca m-am uitat la masina in loc sa o alerg sa se dezmorteasca.. :)

"Lemme guess.... low mileage and owned by a little old lady!

One of my mechanics when I was younger worked on Bentleys, Rolls Royces and exotics. His #1 complaint from customers was that the car "just seemed sluggish" and needed a tune-up. Honestly, all he'd do is drive the car on the highway over to Tampa and back (blowing out the "carbon") and the cars would run beautifully afterward. He'd tell them that's all he did and that's all they needed to do, but they were too set in their ways. Back it out on Sunday, wash it, drive it back into the garage and wax it, and bring it to Woody twice a year for a "tune up". "

post-2659-1209364496_thumb.jpg

Modificat de Fikat
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are dreptate Fikat. Pe pielea mea am testat acest lucru. Cum masina mea sta 11 luni pe an (o stiu de trei ani si nu a parcurs mai mult de 6000 Km in tot acest timp), inainte de a da o cheie, schimb uleiul si bujiile, pun benzina proaspata si reglez platina.

Dupa acest exercitiu, parcurg cateva mii de Km fara probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!