Jump to content

Protectie Amortizoare

smariansilviu
 Share

Postare recomandată

nu mai am protectie la amortizoare fata sunt rupte sa mai intamplat la cineva ,se pot inlocui si daca da cum?

afecteaza cu ceva masina

se aude un trocanit in mers sa fie din aceasta cauza?

Modificat de smariansilviu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da , se pot inlocui

si ar trebui sa faci operatiunea cat mai repede

trebuie demontate telescoapele

fara acele protecti mizeria , noroiul de pe tija va distruge semeringul si o sa inceapa sa curga uleiul si astfel se distruge telescopul

Modificat de gokey
Link către comentariu

pot sa fac eu operatiunea asta , este dificil ?ce trebuie sa fac?

Link către comentariu

• Administrator

Este destul de dificil sa demontezi amortizoarele si nu cred ca poti face singur aceasta operatie.

Iti trebuie o presa speciala pt comprimarea arcului.

Te sfatuiesc sa mergi la service.

Bafta!

Link către comentariu

am luat protectii pt. amortizoare fata acum trebuie sa ma duc in service sa le montez sper sa fie bune .

model SACHS cod 900 004, pret 72 ron .am vazut ca si fabia si seat ibita 1.2 AZQ folosesc acelasi model .si afara de acesta mai este unul de la SKF cod VKDP 338005 in jur de 90 ron.

Modificat de smariansilviu
Link către comentariu

• 2 years later...

Din cate am vazut eu nu exista un topic si cu protectiile amortizoarelor din spate, asa ca mi-am permis sa scriu aici...

Nu stiu daca a mai semnalat cineva problema asta, dar eu am vazut-o la multe masini si, sincer, pe mine m-a disperat: imi tot pica protectiile de plastic tubulare de la amortizoarele spate si nu stiu ce sa le mai fac. Asa ca va rog sa-mi dati si mie solutii cei care intampinati aceeasi problema, ma gandesc ca trebuie sa fie vreo minte luminata care i-a dat de cap :)) Multam!

Link către comentariu

Ai postat bine aici pt ca titlul topicului e unul general, deci poti vorbi si despre protectiile amoritozare spate si fata.

Cum ai probleme? protectiile spate sunt din plastic si sunt fixate pe amortizor printr-un cauciuc mai poros, sau o spuma cauciucata :) Cand aceasta se rupe protectiile de plastic culiseaza spre tubul amortizorului, si lasa tija goala.

Solutie e sa schimbi acele flanse de fixareprotectie. Sunt ieftine, maxim 40 lei ambele, plus manopera de schimbare care implica demontare amortizor spate, operatie destul desimpla si nu mai scumpa de 100 lei.

Succes!

Link către comentariu

Si la mine au ramas tijele amortizoarelor spate golase...

Sa inteleg ca protectiile au cazut mai jos pe corpul amortizorului si as putea sa le ridic inapoi si sa le prind lipesc cumva sa stea cum trebuie?

Daca vreau sa le schimb cu unele noi as opta sa fac eu manopera, deci e suficient doar sa desfac partea superioara a amortizorului ca sa fac schimbul protectiilor? (adica sa desfiletez doar piulitele de pe tijele amortizoarelor)

Modificat de SergiuD
Link către comentariu

se demonteaza destul de usor daca suspenzi spatele ,poti cred sa demontezi doar capatul de sus ,sunt doar 2 suruburi si piulita telescopului , de lipit nu prea se pot lipi dar cumperi acele tampoane de cauciuc care nu sunt scumpe ,si problema e rezolvata .

Link către comentariu

Pai tocmai asta e problema Adi...mi se intampla asta chiar dupa ce am schimbat protectiile alea. Am incercat sa le lipesc cu silicon d-ala sanitar dar degeaba... Din cand in cand eu le mai ridic si le fixez cum ar trebui sa stea, dar in 2-3 zile le gasesc la fel. E posibil sa nu fi fost montate corespunzator de cei de la service-ul unde le-am schimbat?

Link către comentariu

si eu am schimbat de vreo 2 luni acele bucse ele erau dintr-un fel de cauciuc spongios ca un burete mai tare ,cele pe care le-am cumparat noi sunt din cauciuc si aparatorile de plastic au intrat destul de greu pe aceste bucse ,dar nu am mai avut probleme sa cada , sa iasa de acolo

Link către comentariu

Salutare!

gokey a spus mai sus urmatoarele: "ara acele protecti mizeria , noroiul de pe tija va distruge semeringul si o sa inceapa sa curga uleiul si astfel se distruge telescopul". Despre ce ulei merge vorba? cel de fr

Link către comentariu

E posibil sa nu fi fost bine fixate de cei din service. Da o tura peste ei ca nu ai ce pierde.

Link către comentariu

Salutare!

gokey a spus mai sus urmatoarele: "ara acele protecti mizeria , noroiul de pe tija va distruge semeringul si o sa inceapa sa curga uleiul si astfel se distruge telescopul". Despre ce ulei merge vorba? cel de fr

Link către comentariu

Merci de tot,

accept orce critica asupra mea deoarece cum am mentionat nu cunosc masina atit de bine.

Link către comentariu

• 3 years later...

salut. am schimbat amortizoarele pe spate recent. am observat ca o protectie nu sta bine. tot am un zgomot in partea din spate la gropi :(

Modificat de vwpolo08
Link către comentariu

are cineva idee cum se monteaza? am vazut imaginea asta, dar nu cred ca e ordinea exacta.

ma gandesc sa cumpar acel tampon (acel cauciuc de vine infipt in burduf/tub) si sa incerc sa montez.

Link către comentariu

• 2 months later...

Am schimbat si eu recent protectiile de pe spate si cred ca am aflat de ce se reteaza ele si pica ; Cand va duceti la spalatoriile auto cei de acolo dau cu turbojetul direct pe ele si le taie , deci grija mai mare la spalatorie .

Link către comentariu

• 2 months later...

Doresc sa schimb flansele amortizor fata,stie cineva ce cheie imi trebuie pentru piulita de sus si jos amortizor? presa de arcuri am.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

eu am desfacut cu o inelara putin cotita de 22, problema e ca pt amortizoarele OEM trebuie inbus de 7 sa blochezi tija sa nu se invarta cand desfaci piulita

am schimbat toate 4 amortizoarele impreuna cu tampoanele si protectiile aferente toate Monroe, amortizoarele sunt varianta Original, toate 4 sunt bitubulare cu gaz, o pereche e facuta in Cehia iar cealalta in Polonia, pe fata au fost 160 bucata, cele de pe spate 130 bucata, kiturile protectii amortizoare 75 fiecare, ambele vin pt stanga-dreapta (cu discount totalul a fost de 700)

masina se comporta foarte bine acuma fiindca celelalte erau cam obosite mai ales cele de pe fata, deci recomand varianta de mai sus cu gaz si pe fata chiar daca OEM sunt doar cu ulei

singura chestie ar fi ca am revenit pe protectiile OEM pe fata deoarece sunt mai lungi si se prind sus pe flansa nu pe tampon asfel ele protejeaza sa nu intre praful la rulment, iar in partea de jos fiind mai moi stau mai bine fiindca am transferat si inelul de plastic pe care se asezau pe amortizorul OEM, inelul l-am prins cu un colier din plastic si i-am mai pus unul sub inel sa nu coboare sa stea fix unde trebuie, tamponul cumparat l-am folosit deoarece e mai lung si protejeaza mai bine amortizorul, oricum la cel OEM tamponul e mai scurt fiindca tija ramane mai putin afara cand e comprimat complet

post-75511-0-78627000-1414098941_thumb.j post-75511-0-53940700-1414098955_thumb.j

tampoanele si protectiile ce au venit pe Monroe sunt identice cu cele de pe Sachs, deci cred ca si ei le cumpara de la altcineva (poza e de pe net)

post-75511-0-00789000-1414099168_thumb.j

pentru cine doreste sa faca manopera singur are nevoie de o presa de arcuri, am gasit Yato la 85 lei, si un bit M8 parca, sa demonteze planetara dreapta sa poata scoate fuzeta de pe telescop, planetara fiind lunga da in consola bratului, am luat si o tubulara de 36 in 12 colturi pentru piulita planetarei dar nu am reusit s-o bat afara, cred ca trebuie presa, am scos fuzeta si din pivot (binenteles ca la un surub am avut nevoie de flex)

Link către comentariu

Update - schimbul protectiei de mizerie de pe cealalta parte

asa se monteaza protectiile noi pe tampoane ceea ce arata de ce rulmentii din flanse raman neprotejati post-75511-0-83973800-1414530516_thumb.j post-75511-0-05760800-1414530526_thumb.j post-75511-0-34464900-1414530535_thumb.jpost-75511-0-08075800-1414530545_thumb.j

rezultatul arata cam asa, sarma care tine plasticul pe care se aseaza protectia de mizerie e prinsa temporar cu sarma dar trebui neaparat colier de plastic prins jos deoarece altfel protectie nu coboara fiind la fix pe acel plastic post-75511-0-99835500-1414530745_thumb.j post-75511-0-20959200-1414530751_thumb.j post-75511-0-61599100-1414530764_thumb.j

Intrebare: flansa are o pozitie de montare fata de cele 3 suruburi de prindere in oala sau se poate roti oricum, e simetrica ?

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut am o intrebare pentru cei care au schimbat protectiile la amortizoare spate,dupa ce desfiletez piulita nr1, axul amortizorului nu se desprinde de partea metalica (nr.3), cu o cheie am prin de partea nr.2 crezand ca axul este infiletat in partea metalica dar ulterior sa rupt acel tamburus, am si batut usor in capatul axului si nu a iesit. Multumesc

post-50776-0-26982700-1453222234_thumb.j

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!