Jump to content

Lichid De Frana

smariansilviu
 Share

Postare recomandată

ce cantitate de lichid de frana intra cand se face schimbul?stie cineva ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Manualul specifica asa:

Alea sunt cantitatile minime. Dar depinde foarte mult de metoda de schimbare.

Ei folosesc echipament care face acest lucru automat.

Parerea mea: ia cel putin 1.5 litri.

Modificat de alex_pescaru
Link către comentariu

sebastian stefan

La mine in factura scrie de 4 unitati dar nu scrie cantitatea .Cred ca 4x250ml

Link către comentariu

" Alex Pescaru "

Si la noi ( RO ) se foloseste acel echipament :icon_thumleft:

Mihai

PS. Nu stiu cat intra dar am incredere in cei din service

post-5732-1208272973_thumb.jpg

post-5732-1208272982_thumb.jpg

Modificat de mihai60
Link către comentariu

multumesc pt. raspunsuri

Link către comentariu

" Alex Pescaru " Si la noi ( RO ) se foloseste acel echipament :icon_thumright:

Prin "ei" ma refeream la cei din service, la modul general, si nu la "noi", pasionatii, care folosim alte metode, daca nu avem echipamentul necesar.

In service, la Cardinal Motors, Constanta, folosesc echipamentul de mai jos.

Am vazut procedura cand mi s-a efectuat aerisirea cilindrilor spate, in urma unei probleme cu un etrier.

Link către comentariu

• 9 months later...

Ce tip de lichid de frana se foloseste si ce marca considerati a fi eficienta pt Polo?

Link către comentariu

• 6 months later...

Salut,

Am un polo din 2007 si vreau sa schimb lichidul de frana. pe buson spune sa folosesc numai dot 4. in carte scrie ca pot sa folosesc si alt tip de lichid dar sa indeplineasca urmatoarele specificatiiUS FMVSS 116 DOT 4 sau DIN ISO 4925 CLASS 4.

Eu am cumparat un lichid de frana de la bendix dot5.1 cu urmatoarele specificatii FMVSS 116 Dot 5.1 Dot 4-seaj 1703-ISO 4925-NF.R 12640S

Imi puteti spune daca lichidul pe care l-am cumparat este compatibil cu dot 4?

Se curata instalatia inaite de shimbarea lichidului?

A mai folosit cineva acest tip de lichid?

Multumesc mult,

Laurentiu

Link către comentariu

• 1 month later...

Despre ce lichid sa folosesti ai info pe la usa dreapta cand o deschizi.se schimba odata la 2 ani.prima oara se elimina tot lichidu vechi si porma se introduce cel nou.nu cred ca se curata instalatia ca sunt doar nijte furtune.eu zic sa`ti cumperi un lichid dot 4 ca daca asa zice producatoru stie el ceva.oricum nu e scump deloc .intra c`am 750 ml.stima

Link către comentariu

• 3 months later...

Asa zic ei ca ar fi sanatos sa se schimbe la 2 ani dar nu v-as sfatui sa va aglomerati costurile cu schimbarea lichidului de frina decit cind este cazul. Eu il am de trei ani si ceva si inca nu se simte nici urma din efectul de arc care ar trebui sa apara in mod normal.Mai vad pe parcurs...ei spun multe...

Link către comentariu

sebastian stefan

Efectul se va simti in timp prin corodarea cilindrilor si pompei de frana si atunci sa vezi bucurie,si economie.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut. Si polonezu meu face 2 ani in vara si am vazut ca este recomandat sa schimb lichidul de frana. Intrebarea este conteaza doar specificatiile sau si marca? Eu am primit de la cineva acum o saptamana o cutiuta pe care scrie GULF BRAKE FLUID SUPER DOT 4 (brake and clutch fluid) cu specificatiile:

SAE J - FMVSS 116-DOT 4. Este suficient de bun pt masina mea? Uleiul asta are garantie (nu scrie nimic pe cutie)? Adica peste jumatate de an cand voi face revizia o sa mai fie bun? Iar ca si cantitate ajunge un litru jumate?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.

Modificat de anonimu
Link către comentariu

Daca lichidul de frana este DOT 4,este foarte bun.Ca si cantitate, ai nevoie de circa 600 ml de lichid iar cat despre valabilitate.........daca recipientul cu lichid este sigilat,e ok dar daca a fost desfacut si o fi 'tras' umezeala,mai bine cumperi alt lichid de frana(eu am pus Textar DOT 4 - bidon de 1 litru - 25 RON),deci nu este chiar scump...... DAR sfatul meu este sa mai astepti pana la revizia pe care spui ca vrei sa o faci peste jumatate de an,iar pana atunci,ca sa stai tu linistit:la orice service au tester pentru verificarea proprietatilor lichidului de frana........ si vezi daca este sau nu urgenta schimbarea lui.

Link către comentariu

Salut,

are cineva idee cat mai costa manopera pentru un schimb de lichid de frana la polo 9N?

Link către comentariu

Daca se face cu masinarie speciala pentru asa ceva, undeva la 1/2 ora de manopera. Daca se face ca pe vremuri la dacie, posibil mai mult. E bine sa suni si sa intrebi inainte de a merge la un service anume.

Link către comentariu

multumesc florin. am intrebat deoarece in manual scrie de lichid de frana care incepe cu US si codul ala cu FMV... pa cand ala cde care vorbeam eu incepe cu SAE J. o sa trec pe la un service cum zici si tu. :icon_cool:

Link către comentariu

• 2 months later...

Si-a facut cineva schimbul de lichid frina fara sa mearga la un service?

Link către comentariu

barbulescu marius

am facut eu la porsche bucuresti nord.. 180 ron cu manopera...

Link către comentariu

Si-a facut cineva schimbul de lichid frina fara sa mearga la un service?

Eu l-am schimbat cu vreo 3 saptamani in urma,din pacate nu am poze.Nu e greu deloc doar ca trebuie facut in doi ca sa aibe cine apasa pedala.Trebuie si un spray degripant ca ajuta mult sa curete depunerile de pe orificiile de aerisire.De asemenea am folosit un furtun transparent cumparat de la farmacie folosit la transfuzii ce se baga in capul orificiilor de aerisire si intr-o sticla in care sa curga lichidul vechi.E bun transparent pentru ca se vede imediat cand apare lichid nou ca arata altfel.Mai intai am scos sita de la recipientul de lichid apoi l-am golit folosind o seringa mare cu o bucata din acelasi furtun trnsparent infipt in loc de ac.Apoi am umplut recipientul cu lichid nou si am trecut la aerisirea fiecarei roti in urmatoarea ordine:dreapta spate,stanga spate,dreapta fata,stnga fata.Se desface orificiul de aerisire jumatate de tura apoi se apasa pedala de cateva ori pana apare lichid nou pe furtunas ,se strange orificiul si se trece la alta roata.Dupa fiecare roata se verifica si se completeaza lichid in recipient pana la maxim.Dupa ce se termina rotile se trece la ambreiaj.Acesta are la fel un aerisitor deasupra unde se baga furtunasul dupa care se slabeste jumatate de tura si se apasa pedala de ambreiaj.Dupa ce o apasati ea nu va mai reveni singura sus ci trebuie adusa cu mana.Dupa ce se termina aerisirea se strange orificiul si se da de mai multe ori la pedala pana cand se intareste din nou.La urma daca mai e nevoie se completeaza din nou pana la pozitia ''maxim'' cu lichid.Trebuie avut grija ca orificiile de aerisire nu se desfac cu aceiasi cheie,pe spate trebuie de 8 iar pe fata de 11,inelarele cu cot sunt perfecte.

Toata treaba mi-a luat vreo doua ore dar eu nu am dat rotile jos,am intrat sub masina pe rampa.Costuri:30ron 1litru lichid de frana Bosch Dot4+5ron seringa si furtunasul,deci 35 total.Euu zic ca merita fata de 180 la service

Mentionez ca nu sunt mecanic auto si operatia am invatato de pe net

Modificat de likutza
Link către comentariu

Procedura asta am citit-o la passat b5,dar poate la polo ar mai fi cite ceva de facut.Acolo zicea cineva si de aerisirea pompei de abs...Eu de aia am intrebat daca si-a schimbat cineva la polo.Pot aparea unele probleme usor insesizabile de genul schimbarii cursei pedalei frina,modul de lucru al abs-ului,etc.Numai bine.

Link către comentariu

Eu asa am facut si singura schimbare a aparut la ambreiaj adica acum merge mai usor adica apas cu o forta mai mica pedala.Cursele pedalelor nu s-au schimbat.Cat despre aerisirea pompei ABS nu am auzit de asa ceva dar e logic ca daca prin aerisitoarele de la roti iese lichid nou inseamna ca acesta a parcurs tot traseul de la vasul pt lichid-pompa de frana-ABS-etriere .

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Procedura asta am citit-o la passat b5,dar poate la polo ar mai fi cite ceva de facut.Acolo zicea cineva si de aerisirea pompei de abs...Eu de aia am intrebat daca si-a schimbat cineva la polo.Pot aparea unele probleme usor insesizabile de genul schimbarii cursei pedalei frina,modul de lucru al abs-ului,etc.Numai bine.

Merge si asa cum a facut likuta numai ca trebuie sa fii atent sa nu lasi tot lichidul de frana sa curga de pe instalatie adica sa nu desfaci capacul de la borcan si toate aerisitoarele in acelasi timp si sa astepti sa curga pt ca asa se goleste instalatia toata si ramane si ABS-ul dezamorsat.Trebuie aerisite unu cate unu pana cand incepe sa curga lichid curat.

Link către comentariu

• 1 month later...

Schimbat lichid de frana la polo din semnatura si la golf 5 1.9 TDI dupa reteta lu likuta.

Mai greu este cu aerisitorul de la ambreiaj in rest merge super rapid.

Link către comentariu

• 7 months later...

Salutare tuturor.

poate cineva sa ma ajute printr-un sfat? Mașina mea pierde lichid de fr

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!