Jump to content

Masina Pana In 6000 Euro

Tonyus
 Share

Postare recomandată

Banuiesc ca de banii astia masina noua cade din discutie, asa ca va rog sa ma lamuriti ( pe mine si eventualii nelamuriti) cam la ce masina, model sa ma gandesc. Tin sa mentionez faptul ca masina va fi folosita de familie (3 persoane- 2 parinti si o fetita de 3 ani) in regim de provincie (Marghita,Bihor-rareori Oradea) si ca ocazional voi avea de dus obiecte mai voluminoase sau mai grele (nu cartofi, varza,etc..) dar stau la casa care e in permanenta renovare/modificare.

Diesel cade din discutie pe motiv de intretinere scumpa /parcurg mai putin de 15000 de km pe an

In speranta ca am postat unde trebuie (am dat search dar nu am gasit nimic concret) ma intereseaza orice parere pertinenta de la actuali/ fosti proprietari de masini care se incadreaza in categoria de mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La banii astia eu as alege o Skoda Fabia SH (evident), motor 1.4 poate chiar 1.6. Am cautat pe www.autovit.ro si am gasit citeva. Eu as alege un break daca as avea de carat mai mult. Dar numarul de km si virsta masinii implica anumite riscuri, deci fii foarte atent.

Link către comentariu

gasesti si matiz nou cred, dar chel :icon_cool:

Polo, fabia...pe benzina si din romania ca sa nu mai dai taxa de inmatriculare. Sau daca o gasesti in afara in bani buni, undeva in jur de 5000-5300 ai putea sa achiti si o taxa mica de 300 euro pt un motor 1.2 sau 1.4 benzinar. Cauta prin romania dar sa o iei eventual de la un prorprietar de drept, poate chiar o masina la mana a 3-a, fosta adusa din afara.

Pentru bagaje voluminoase, merge sa rabatezi bancheta spate.

Succes la cumparaturi!

Ps: poti citi pe forum pareri despre aceste masini si motoarele lor, cu tot ceea ce inseamna intretinere si bucurii/probleme. Daca ai citi tot nici nu ar mai avea rost acest topic.

Link către comentariu

• Administrator

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=40746

http://vwforum.ro/index.php?s=&amp...st&p=623193

Cam ce-ai putea gasi pe forum in banii disponibili. Bine, primul anunt nu prea este o masina de familist, :D dar ... este in suma respectiva.

Link către comentariu

@ Aditu: zici ca merge si un Hatchback, gen. Fabia,Polo?

Eu ma gandeam la cazul in care mergem la un mall, sau ceva asemanator, cu familia. Unde mai pun: scaunul pt. copil, nevasta, cumparaturi,etc. ?

Nu se intampla des dar o data pe luna ar fi cazul, si atunci nu merg la 10-20 km ci fac aproape 200 (Marghita-Oradea= aprox.140km dus intors + plimbari in oras).

Link către comentariu

pai merge si Hatchback gen fabia polo ca au portbagajul maricel, nu ca la matiz. si daca e mai poti pune bagaj si pe bancheta din spate ca incape si copilul :D .Asa exista fabia kombi dar nu stiu daca gasesti in banii tai. Asta chiar s-ar preta pentru ce vrei tu. Poate chiar una cu motor SDI, care consuma si putin si nu e nici prea pretentios la intretinere. Ceva mai lenes, dar nu cred ca sportivitatea e una din prioritatile acum.

Cauta pe net poze cu ele si interiorul...daca nu pot sa iti dau eu catvea poze partea din spate/portbagaj de la Polo (tot de pe google)

Dar ai cautat si sa vezi in ce bani le gasesti? Acum plec de la birou...dar maine daca am timp o sa ma uit pentru cateva exemple pt tine. Imi plac cumparaturile! ;)

Modificat de Aditu
Link către comentariu

Hai ca nu m-am putit abtine :icon_cheesygrin: Uite ceva de genul asta

post-17144-1206629036_thumb.jpg

Link către comentariu

Multumesc frumos pentru sfaturi!

Totusi la banii astia nu gasesc decat Fabia Combi 1.2 HTP. Avand in vedere si optionalele, de ex. AC care este necesar la un drum mai lung avand copilul in masina ( nu vreau sa o chinui pe fiica-mea cu temperaturi de 30+ grade C vara), la care inconvientul ar fi o scadere considerabila a puterii (am citit cum ca cineva zicea ca Fabia 1.2 HTP are 7 viteze - R, 1-5, si AC decuplat :P ),este destul de "lenesa".

La 1.4 nu am gasit decat MPI( 1.4 MPI cu 75 CP ;) ???) care are aproape aceeasi putere, deci nu isi justifica cilindreea/taxele,.Ideal ar fi un 1.4 16V cu 100+ CP dar e foarte rar si greu de gasit un exemplar bunicel/la pretul oferit de mine.

Asa ca daca cineva a avut/are Fabia Combi 1.2 HTP de/pentru mai mult timp, il rog sa isi zica parerea, cat mai obiectiva, asupra comportamentului masinii.

Multumiri anticipate!

Modificat de Tonyus
Link către comentariu

ei ... pai tu vrei si racheta in banii astaia? ma gandeam ca ai astepatari modeste si ca nu o sa tii masina o vesnicie. Apoi dupa 1-2 ani(nu are rost sa o tii mai mult) o schimbi si ti iei una poate mai puternica. Sau ia-ti un motor SDI si poate ii faci chip-tuning:)

Fi si tu rezonabil...

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=42647

Modificat de Aditu
Link către comentariu

@ Aditu: NUUUU! Nu ma intelegeti gresit! Nu vreau racheta. Doar ca nu stiu daca merita investitia intr-o masina SH cu aceasta motorizare.

Sunt familist in primul rand, vreau o masina confortabila, atat ptr mine cat si ocupantilor de pe bancheta din spate/lateral, ieftina ca intretinere, consum, cu un portbagaj destul de incapator.DAR nu ma convinge acel motor de 1.2 HTP la o caroserie de 1.100- 1.300 Kg.

Nu am condus nici o data asa ceva si nu cunosc pe nimeni cine ar putea sa-mi confirme/infirme daca acest motor e suficient ptr aceasta caroserie.

Link către comentariu

inteleg eu ce vrei tu. Dar nu tinti 100CP in banii astia. Eu am avut 8000 si nu m-am bagat. bine, la mine era problema de taxa ca mi-am luat din fara.

Cauta pe autovit sa iti faci o idee.

Daca citesti pe forum despre motoarele astea vei vedea ca sunt posesori de 1.2 benzina multumiti, fara sa zica ceva ca ar fi excesiv de puturoasa. Rasfoisest pe forum si vei gasi multe raspunsuri.

Parerea mea e ca 1.2 merge pe hatchback, mai greu pe break dar nu se stie, nu am condus personal asa ceva.

Si uita-te si de un SDI, TDI sub 90 cp...

Inca odata repet - rasfoieste topicurile de pe forum si vei gasi mai mult decat iti va fi necesar. :D

Numai bine!

Link către comentariu

Pai golul ala SDI, cred ca e perfect pentru ceea ce doresti tu :D (ma refer la acel link).. Dotari are, de frumos e frumos, are un consum SUPER-MIC .. Si e totusi 6100 !

Link către comentariu

2 usi si fara AC? Mersi dar nu.

Link către comentariu

1.2HTP 64CP e suficient pentru hatchback daca ai 1-2 persoane in masina. Daca sunt 4 persoane trage un pic mai greu, dar tot se misca decent spre deosebire de un Matiz de exemplu. Combi-ul nu e cu mult mai greu decat hatchabackul. Ma gandesc ca echivalenta ar fi hatchback cu o persoana=break cu 2 persoane ca si greutate la acelasi motor.

Link către comentariu

Posesor si al unei Fabii 1.2 HTP, dar versiunea cu 6 supape si ... 55cp, pot sa-ti spun ca pentru doua persoane si bagajele aferente masina se misca onorabil. Pe autostrada am putut merge constant si cu 160 km/h. La deal are ceva probleme, dar nu se descurca mai rau decat un logan 1.4 . Un avantaj al acestui motor este distributia pe lant -> costuri de intretinere mai mici.

Link către comentariu

Luati-o ca titlu de parere ;)

Vrei fiabilitatein banii astia , poti incerca tot ce s-a produs dupa 1995

pe Audi,Passat,Skoda,Seat si testate deja:

1.pe benzina 1.8 apoi 1.8 T care se fabrica in continuare cu anumite modificari.

2.pe motorina nu poti decat binecunoscutul in Romania :D 1.9tdi de 131 cp.

;)

Link către comentariu

Am mers cu polo din semnatura 3 pers + bagaje + AC la mare pe ruta arad mangalia si retur si nu s-a facut de ris pe sosele "motocicleta" ;)

De bagaje nu cred ca trebuie sa iti explic cite am avut daca 2 din cele 3 persoane erau femei...

Link către comentariu

exista si polo variant (break) - 6kv5 ;)

Prima mea iubire, 1.4 60 cai, n-avea climatizare insa cu bancheta din spate culcata puteam sa dorm linistit (si am 1.90) sprijinit pe scaunele din fata.

Consumul era decent, masina ajungeai cu ea in ture enorme ca sa urci un deal mai repejor (treceau microbuzele ca racheta pe langa :D ) insa pe mine m-a ajutat enorm masina aia si a rezistat la niste lucruri la care un motor nou nu stiu cat de bine tinea (apa in benzina iarna, venit in 3 cilindrii acasa, multumesc petrom curtea de arges).

Ca bonus ai sus pe acoperis deja in pretul masinii bari de transportat reglabile, solide. Cand n-ai nevoie de ea le dai in spate.

Varianta de 1.4 acum 2 ani era 4500 pe asigurare. Probabil una mai rasarita (aveau si o varianta de 100 cai) e cam in bugetul tau. Daca o iei pe la 5000 mai pune si schimbat de bucsaraie bascula (2 bucati, singurele lucruri de schimbat pe gropi, 3milioane), filtrul polen, filtrul ulei + ulei si it keeps on going...

uite o imagine (sorry pt hotlinking)

http://www.bestcars.com.ua/images/cars/2593_064527.jpg

Link către comentariu

Scuze ca nu am mai fost pe aici (am dat examenul pentru atestat sambata).

Pur si simplu sunt uimit. Cate raspunsuri ....nu mai stiu ce sa zic ,mersi oameni. :lol:

Link către comentariu

deci stiu sigur ca o sa ma injurati toti :beerchug: Dacia Logan nu vrei ? 1.5 DCI 85 de CP. consumu mic. Destul de mare masina.

PS : am mers eu pe Skoda Fabia 1.2 HTP 55 CP si e muci. o motorizare foarte proasta pentru Drumuri Lungi. am mers cu ea la mare din pacate :P (masina unei prietene)

Modificat de Alecu_VW
Link către comentariu

deci stiu sigur ca o sa ma injurati toti :beerchug: Dacia Logan nu vrei ? 1.5 DCI 85 de CP. consumu mic. Destul de mare masina.

Domnu' Alecu, ati citit titlul topicului ?!

Omu' vrea masina pina in 6000 Euro. Nici Logan-ul Dci 65cp nu se gaseste in banii astia, chiar SH.

O alternativa ar fi totusi Renault Clio Symbol SH.

Link către comentariu

deci stiu sigur ca o sa ma injurati toti :) Dacia Logan nu vrei ? 1.5 DCI 85 de CP. consumu mic. Destul de mare masina.

nu e vorba de injurat, e vorba ca risti sa devii acel 1% din cei care se incadreaza la topicul asta

http://www.daciaclub.ro/1-5-dci-asa-face-t...-t88747-s0.html

care din pacate mai e si oficial

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...t&p=1124676

concret: defect cunoscut, se merge pe spinarea clientului la iesirea din garantie.

Cam pacat intrucat motorul 1.5dci e unul din cele mai economice si ieftine motoare.

Da, sunt de acord cu 1.2 55cp incarcat la drum lung e cam chin. Pe plat e ok, insa la niste urcari trebuie tras sanatos de masina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!