Jump to content

Armare Alarma Prea Rapid ?


underground
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am o problema ciudata legata de o combinatie intre alarma auto Wintec L722 si Ibiza Rider.

Daca actionez butonul de activare al alarmei inainte ca becul din plafoniera sa se stinga (aproximativ 30 sec.) alarma scoate sunetele specifice unei usi deschise.

Daca actionez butonul dupa ce se stinge becul totul este ok.

Alarma nu are intrerupatoare la usi montate separat, ea este conectata la modulul care aprinde si temporizeaza lumina habitaclu si portbagaj.

Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat as fi recunoscator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt caracteristicile unei alarme care nu are intarziere pentru plafoniera temporizata.

Ar trebui sa aiba aceasta functie care sa ignore plafoniera pana se stinge, insa ceea ce mi se pare ciudat, este faptul ca atunci cand armezi din telecomanda alarmei si se inchid usile nu se stinge si plafoniera.

Vorbeste cu cel care ti-a montat-o si spune-i sa caute alte legaturi, adica sa se lege pe firele ca sting instantaneu plafoniera cand inchizi usile cu cheia masinii.

Poti verifica si tu chestia asta.Cand te dai jos si se aprinde plafoniera, inchide usa si inchide cu cheia masinii.Vei vedea ca plafoniera se stinge instantaneu.

LE:Am verificat pe site-ul importatorului acestei alarme si in functiile alarmei nu apare chestia asta cu intarzierea plafonierei, care este specifica in general masinilor europene.

La fosta firma la care am lucrat, importam o alarma din Coreea, similara cu cea pe care o ai si tu si la fel nu avea aceasta optiune.

Modificat de seat_cornelius
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina este un model Rider care nu are inchidere centralizata deci nu exista legaturi electrice intre yala si plafoniera. Deci eu inchid masina din cheie dar plafoniera se stinge ea dupa cca. 30 secunde.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Atunci e clar de ce se produce fenomenul.Plafoniera ramane aprinsa dupa ce se inchid usile mecanic, alarma neavand acel modul de ignorare, se armeaza instantaneu si vede usa deschisa fiindca plafoniera e aprinsa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si rezolvarea acestei probleme ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vorbesc cu colegii mei de la tehnic, si iti raspund mai tarziu.

Se face, daca tin bine minte un modul cu un releu care se leaga la alarma si la plafoniera si care intarzie armarea,nu sunt foarte sigur si nu vreau sa spun aberatii.

Solutia extrema ar fi schimbarea alarmei cu totul, cu una care are aceasta optiune dar banuiesc ca nu prea esti foarte incantat de aceasta posibilitate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok.Am vorbit cu colegii mei de la tehnic si mi-au spus ca modelul asta de alarma are acea optiune de ignorare a plafonierei.

Functia trebuie insa programata din telecomanda alarmei, cei care au montat-o ar fi trebuit sa o faca de la inceput.

Recomandarea lor este sa citesti manualul alarmei si sa incerci sa o programezi singur sau sa mergi la cei care au instalat-o, sa o programeze ei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Solutia corecta ar fi legarea corespunzatoare a alarmei la firele de confirmare deschidere usi, nu la comanda lampii de plafoniera. Pana la urma tot cei care au montat alarma trebuie sa remedieze. Din punctul meu de vedere este greseala de montaj. Se poate bine-nteles seta timpul de asteptare al stingerii plafonierei la 30 sec., dar nu este, ma repet, solutia corecta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de raspuns.

Cei care mi-au facut montajul sustineau ca asa e alarma si nu au ce-i face, deci nu ma pot duce la ei pentru o reprogramare.

Ce ma intriga e ca ar trebui sa stie ei cei mai bine cum se face treaba deoarece sunt o firma profi totusi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am gasit un manual cat de cat complet pe net si am sa fac eu programarea.

Se poate inchide topicul. Multumesc.

Modificat de underground
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am efectuat setarile conform manualului dar se comporta identic.

Deci poate e un pic defecta. :angry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Dupa cum spuneau si colegii, este instalata gresit. Cauta schema electrica a masinii si vei gasi un fir care pleaca din contactele usilor si nu trece prin temporizatorul plafonierei. Dupa cate imi amintesc eu, din contactele usilor se duce catre bord si revine temporizat, dar de alta culoare, probabil ei au desfacut plafoniera si au facut legatura in prag pe firul ei, scoate fata de usa ( la sofer), identifici contactul, masori (cu usa deschisa) sa vezi pe care fir vine curent, daca este de alta culoare decat cel de care este legata alarma ai rezolvat problema, in pragul interior te legi la acel fir. Sau mai simplu, daca plafoniera are si pozitie Instant on/off, vezi ce culoare are firul pe respectiva pozitie a contactului, de asemeni il cauti in prag si legi alarma. Atentie conteaza si polaritatea + sau -.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut. s-a rezolvat problema. Am descarcat un alt manual "original" al alarmei si am respectat procedura corecta de programare.

Adica acuma inchid din telecomanda dar senzorii devin activi doar dupa

Mod functionare:

1). "plafoniera inteligenta" - asa se numeste modul de programare.

sau

2). dupa 30 secunde

sau

3). dupa 45 secunde

Eu am pus pe numarul 1.

Multumesc mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!