Jump to content

Cand apare Fabia 2?

ray78
 Share

Postare recomandată

daca poza este reala, atunci spun ca mie imi place. cel putin spatele este ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rvacaru

11

• Aer Curat

7

• Michael

6

• R4z

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

@ raz.ro : nu prea seamana mult cu cele de la Astra. Sau seamana dar nu se aduna.

Link către comentariu

Yesss... multumesc sabotorule ;)

Clar, poza albastra confirma: aia e Fabia 2, am presimtit bine :-)

Hihi e simpatica, dar Fabia 1 e mult mai frumoasa, cel putin pana ne "updatam" toti la Fabia 2, cand o sa sustinem contrariul .. hihi

Link către comentariu

In AutoBild scrie ca Fabia 2 va fi construita pe actuala platforma (din ratiuni de cost).

Masina e cea din poza rosie si cea albastra. Nu se arata din fata, dar scrie ca e ca si Roomster pana la stalpul din spate (linia de design).

Pe langa Fabia 2, intra in circulatie si Roomster, o "furgoneta" sa ii zic asa, care are un design general cel putin dubios...

Roomster-Pret: 12500-16500 €

Motoare ca si Fabia, dar:

1,2l cu 70 in loc de 64 PS (acelasi cuplu)

1,6l cu 86 PS si 126 Nm

Vanzarea incepe in septembrie 2006

2007 Fabia II

2008 Yeti (Elemente de Fabia si Golf IV 4Motion)

2009 Superb II

Noile motoare la Fabia II:

1,4l-TFSI 125 PS, 200 Nm

1,4l-TSI 170 PS, 240 Nm (Fabia RS)

1,9l-PD-TDI 105 PS, 250 Nm care din 2009 va fi inlocuit de 1,6l-CR-TDI 105 PS

Nou motor la Yeti:

1,8l-TFSI 150 PS, 250 Nm

Atat deocamdata.

Foarte atragator mi se pare 1.4 TFSI 125CP pe Fabia.... un pic de turbo si 25 CP in plus fata de a mea e tot ceea ce isi poate dori un utilizator normal de Fabie ;)

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Cand spun ca : " In AutoBild scrie ca Fabia 2 va fi construita pe actuala platforma (din ratiuni de cost). "

se refera la platforma actuala a Fabiei sau la platforma actuala a grupului (am in vedere noul Polo) ?

Ca ar fi cam ciudat ca Fabia 2 sa aiba aceiasi platforma tehnica precum Fabia 1.

Dau informatii mai exacte privind data lansarii si punerea in vanzare ?

Link către comentariu

Platforma actuala. Nu exista nici o platforma noua nici pt Polo ("noul" Polo, care de fapt e un facelift) este construit tot pe platforma actuala (in 1999 Fabia a fost prima construita pe aceasta platforma, daca nu ma insel).

Ramane asa fie din ratiuni de cost, fie pt ca e suficient de buna.

Nu se zice data lansarii, dar eu cred ca va fi prezentata in toamna 2007 la IAA Frankfurt... om vedea... ;)

Link către comentariu

Daca o vor lansa de abia in toamna lui 2007 (practic ar mai fi aprox. 2 ani) ar fi bine pentru cei care cumpara sau de abia au cumparat acum actualul model (care mai au inca un motiv de bucurie - situatia mentinerii aceleiasi platforme tehnice, inseamna destul de mult, chiar si cu ratiunile economice ascunse). In celelalte cazuri, mai au de asteptat.

Link către comentariu

adica VW nu scoate nici o platforma noua pentra clasa mini pana atunci ? :)

Link către comentariu

:( Pai de ce sa scoata, daca actuala este buna? :(

Nu sunt destul de scumpe VAG? Vrei sa fie si mai scumpe?

Ei, trebuie sa avem si rezerva ca sunt informatii dintr-un ziar! Nu sunt de la "poarta fabricii".

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Personal cred ca, pentru noua generatie de Fabia, Polo, Ibiza vor avea o platforma tehnica noua sau o vor modifica (in sensul imbunatatirii si adoptarii unor solutii mai noi) pe cea actuala.

Dimensiunile vor creste, probabil o alta suspensie, alte modificari de ordin tehnic (de ex.: discuri spate indiferent motorizare).

Link către comentariu

Si eu sunt convins ca se vor opera modificari, dar nu cred ca majore. Cat de mult pot creste dimensiunile ?? Sarim in fosta clasa compacta daca mai crestem :(

Link către comentariu

Corect, mai ales ca Skoda si-a pozitionat, de la inceput, modelele la limita superioara a claselor respective.

Insa chestiunea cu cresterea dimensiunilor vad ca este o tendinta generala a tuturor producatorilor auto. Practic, daca stam sa facem o comparatie vom observa ca Fabia (actualul model) este comparabil ca spatiu si unele dimensiuni cu Golf 2 si chiar cu Golf 3. Astfel am putea emite supozitia ca Fabia 2 va fi comparabila cu Golf 4.

In sprijinul acestei idei: sa vedem cu a evoluat Octavia 2 si cum se pozitioneaza ea.

Insa va fi interesant de urmarit pana unde si pana cand vor continua cu aceste cresteri/mariri.

Link către comentariu

Da, e ciudat... din urma vin piticii (gen Lupo, Fox, etc...) Fox nu e deloc o masina mica (asa cum era Lupo), dimpotriva, e inalta, si destul de spatioasa.

M-am mai uitat la pozele cu Fabia2... sincer, prima impresie este proasta. Poate si din cauza unghiului. Dar live poate e mai interesanta. Ma"deranjeaza" linia laterala a plafonului. Se vede clar ca vine de pe alta masina (Roomster) si a primit un "fund" care sa aduca a Fabie (aduce mai degraba cu prima generatie de A3). Sunt f curios sa o vad si din alte parti.

Iata si o poza cu Roomster. Destul de departe designul stopurilor de cel al prototipului Roomster, de acu cativa ani.

Link către comentariu

Daca ne gandim ca actuala Fabie a precedat aparitia lui Polo, fiind considerata de unii ca o testare a platformei, sub sigla Skoda, urmata de lansarea versiunii VW, nu se poate sa nu ne gandim prin analogie ca adevarata viitoare Fabia va avea o alta platforma (fie si o schimbare a celei actuale ... prin punctele esentiale).

Eu cred ca mai avem multe de aflat pana vom vedea pe piata adevarata Fabia 2.

Oricum pozele pe care le vad arata ca se misca ceva, dar sa nu uitam ca industria auto e plina de "intoxicari" inaintea aparitiei unor modele noi si mai ales a unor platforme noi.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Revin cu o noua imagine cu Fabia 2... inclin sa cred ca e f aproape de realitate (nu stiu de ce, dar mie asa imi pare)...

cred ca autobild de azi prezinta imagini cu Fabia II (cea rosie).

Imediat ce intru in posesia fotografiilor, le postez aici.

Mie mi se pare reusit designul pt Fabia 2 Hatch (cel din poza cu masina rosie), o maturizeaza si vad ca va fi ceva mai inalta, deci un castig pt spatiul interior. Linia montantului spate va avea o tusa deosebia, si placuta zic eu, departe de super-simplismul stil actual, chiar daca noul stil pare se semene putin cu cel al usii spate de la noul Suzuki Swift.

Poza cu masina albastra pare reala, unghiul din care e facuta poza si culoarea nu avantajeaza masina si lipsesc jantele de aliaj sau macar capacele care ar mai intregi linia.

Ganditi-va cum va fi o Fabiuta cum e cea rosie cu motorul de 1.4 TSI ... de 140 sau 170 CP ....

Partea frontala va fi probabil identica cu cea de la noul model de serie Roomster:

Link către comentariu

Sincer,

Mie nu imi place deloc Fabia 2. Tatal meu are o Fabia 1.9 sdi combi din 2002 si e super, din toate punctele de vedere. Eu acum imi aduc una identica cu a lui. Nu mi se pare ca e nevoie deja de un succesor al fabiei. Designul inca este de actualitate iar designul roomster-ului nu mi se pare unul reusit. Mie mi se pare ca seamana cu hyundai getz.

Octavia 2 e reusita, dar nu a facut furori precum Octavia 1.

Link către comentariu

• 1 month later...

chiar naspa ... cei de pe site-ul ala zic ca sema cu suzuki swift, eu unul nu stiu ce sa zic dar nu va fi mare succes (daca pozele alea sunt concludente macar un pic)

imaginile imi confirma faptul ca am facut o alegere buna cumparand actualul model de fabia ;), ramane de vazut cum va arata editia finala

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Da, urata masina. Fabia actuala e mult mai frumoasa. Fabia 2 are un design prea rotund, oarecum vechi... Seamana la stalpii din fata cu peugeot 307, care are deja cativa anishori de cand a iesit.

Link către comentariu

Desi nu cred ca va fi pe lista de interese, sper din toata inima sa fie fake. Este jenant de oribila :D.

Link către comentariu

Sustin parerea lui Akebono: masina aia din poze e oribila :D

Ce se intampla cu designerii de la Skoda? Dupa Roomster, "lovesc" din nou... :D

Link către comentariu

eu imi pun intrebarea daca va fi mai scumpa ca fabia actuala. Ca daca e asa.. va pierde o gramada de clienti , pe langa cei pierduti datorita unui eventual design nereusit.

Link către comentariu

Exista si posibilitatea ca Skoda sa devina, cu adevarat, "cenusareasa" grupului VAG. Daca analizam evolutiile de pe piata auto internationala (concurenta acerba, cauzata de o oarecare saturare a pietei), nu ar fi exclus sa se intample astfel. Roomster pare sa confirme aceasta "teorie". Iar Fabia ar putea fi urmatorul pas...

Link către comentariu

Din pacate noi am ignorat semnalul cand acum cca 2 ani cineva din conducerea VAG a declarat ca Skoda va fi pozitionata in concurenta directa cu Hyunday. Bad, bad....

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!