Jump to content

Tdi Sau Sdi ?


ovi_bravo
 Share

Postare recomandată

salutare dragi colegi, mi-am adus si eu din Germania un VW Touran, 1,9 TDI , AVQ 74 KW, 2004, 72.000 km si ma intreb daca am facut o alegere buna. Am auzit pe unii spunand ca motoarele SDI sunt mult mai fiabile, mai usor de intretinut si mai ieftine. Este adevarat ? Care este avantajul moatoarelor TDI in special cele pompe duse (PD)? Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai singurul avantaj fata de sdi este ca pe tdi ai turbina. In rest sint acelasi motor. Doar ca mult mai lenes. Si la cele 1600 kg cred ca ai nevoie de ceva zvic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SDI=fiabilitate=costuri mai mici - si este adevarat ca motorul e mult mai fiabil. O fi el acelasi motor, dar lucrind la o presiuna mult mai mica evident tine mai mult. In plus la TDI nu pica de obicei motorul - mai intii / mai probabil - pica turbina. Adica exact elementul care le diferentiaza.

Partea proasta la SDI - e puterea prea mica si demarajul slabut. Si nici nu merge upgrade cu chiptuning (obtii f. putin si mai mult fum). In oras nu te dezamageste SDI-ul. In afara localiatatilor vei fi dezamagit de reprize.

Nici eu nu am auzit de touran SDI. / doar pe golf IV si V, caddy etc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

TDI este de generatie mai noua. SDI e un motor diesel de generatie anterioara, fara turbina, cu performante slabute. Amandoua rezista suficient de mult (sute de mii de km, poate peste 500k) in cazul in care se fac reviziile la timp si sunt tratate corect. Fiabilitatea nu este un element de luat in considerare cand se compara cele doua dieseluri, pentru ca oricare dintre ele rezista suficient. La acceleratii TDI e fiara fata de SDI, mai ales la cele cu mai multi cai putere.

Fara discutie TDI rulz.

Modificat de valioglu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Nu inteleg, nici nu se pot compara cele 2 motoare, sunt 2 chestii diferite: motor atmosferic/motor turbo (valabil si la diesel, si la benzina).

Normal ca un motor atmosferic este mai fiabil ca unul turbo (mai multe piese in miscare).

Iar SDI, din ce stiu eu, nici nu are injectie directa de motorina, este alta tehnologie, nu este PD (ptr ca nici nu are nevoie).

Un diesel simplu este un motor care va merge la fel, indiferent de incarcare, destul de puturos, dar care nu este influentat de calitatea combustibililor si de temperaturile de afara (mai putin pornirea la rece, dar valabil la tot ce e diesel).

TDI e altceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

motorul de pe canddy 2000 sdi este pd , si merge destul de bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!