Jump to content

Info Sharan

gabriel randasu
 Share

Postare recomandată

Eu as vrea sa raman tot cu sharan si m-am gandit ca pierd mai putin daca schimb doar motorul...nu stiu ce sa fac.Ca sa o vand iau putin pe ea si trebuie diferenta mare de bani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesant,tot atit am facut si cu passatu,dupa ce am cumparat de la reprezentanta piesele am facut vreo 50mii si lam vindut dar nu facea figuri,oricum e ciudat(passat=700mii km) motor as lua de pe un audi daca ar fi sa iau.

Link către comentariu

Ai tinut cont de numarul gaurilor de pe garnitura de chiulasa care reprezinta la ce cota este chiulasa?

Link către comentariu

Da,era la 3 tacuri.In oras nu e poblema doar la drum lung.

Link către comentariu

Mda,am mai intrebat cativa prieteni si problema ar fi chiulasa,ei spun ca  buna este chiulasa ce scrie pe ea Made in Poland,cele facute in Germania sunt cu probleme la Sharan.Am inteles ca pana nu a pus una Poloneza nu a scapat de probleme.

Link către comentariu

Chiar daca as gasi o chiulasa made in poland (sh ca doar nu vorbesc de una noua) cred ca prima data m-as intreba "pai ala de ce-a dat-o jos daca era buna ?"  :pale:

Curios ca si nelu_24 tot motor AUY are ca si mine din ce vad la semnatura.Razvan, da colegii tai tot cu motorul asta au avut probleme?

Link către comentariu

Eu Adrian nu m-am confruntat cu acest tip de probleme, eu m am saturat de schimbat filtre, ulei, distributii, si alte consumabile.

Si iti pot garanta ca la 270000 am inca garnitura originala la chiulasa, este un tric cum iti dai seama daca e originala sau nu e vorba de o gaura patrata ptr o clema ce tine cred cablul ce duce la senzorul axei cu came.

Bafta si spune daca ai nevoie de ceva ca vin in julie

Link către comentariu

Salutare.Cum se demonteaza cotierele de la scaunele fata ?As vrea sa le retapitez ca sunt frecate(mai ales a soferului),a facut cineva operatiunea asta ?Am desfacut capacelul, am scos surubul(care se prinde de scaun) dar nu reusesc sa le dau jos....mai au vreo smecherie de nu ies ? :tuktuk:

post-5886-0-32422400-1398691589_thumb.jp

Link către comentariu

Nu ar trebui sa mai aiba nimic. Ale mele ies imediat cand scot surubul. Agita-le putin.

Link către comentariu

Senzori de parcare.

Am observat ca de la un timp, atunci cand doresc sa dau cu spatele, becul din consola centrala (cel ce are legatura cu senzorii de parcare), nu mai sta aprins non-stop cand dau cu spatele, ci palpaie (ca in video atasat). Ati avut si voi pb. de genul acesta? Daca aveti vreo idee de rezolvare, multumesc.

Multumesc

IMG_0549.avi

Modificat de locdeparcare
Link către comentariu

Salut baieti,azi am schimbat maneta cu tempomat inpreuna cu cea de stergatoare,deci ambele,de pe un vw si am vazut ca functionau mai ales pilotul care ma interesa.Dupa ce l-am montat corect constat ca tempomatul tot NU functioneaza,adica martorul la bord se aprinde,si cand apas pe buton NU vrea sa ramana la viteza pe care am selectato , adica  100km .Are idee cineva de ce se inpotriveste.  O seara placuta.

Link către comentariu

Salutare, am si eu o problema pe care nu am reusit sa o rezolv de ceva vreme. Am butoanele din bord cam rigide, cand apas pe ele sa dau caldura sau orice altceva se apasa greu, cred ca in trecut o fi varsat cineva ceva lipicios pe ele si acum merg greu.Cum sa le degresez fara a afecta circuitele din interior? de asemenea nu imi merge suportul de pahar din dreapta....nu mai iese din locas, cum sa il repar ? Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Silvian91imAuto

@EKR
Butoanele din bord le scoti foarte usor impangandu-le din spate (din interiorul bordului). Scoti afara casetofonul/navi/player/HU din bord sau scoti cu surubelnita plata (cu grija sa nu zgarii) un capac (unde nu ai buton) alaturat butonului ce vrei sa-l scoti pentru a avea posibilitate.

Recomand sa impingi butoanele in exterior dupa care sa le cureti bine. Butonul e o capsula, cred ca poate intra apa in buton dar cu grija poti curata problema.

Ai aici putin ;) ajutor din partea mea in legatura cu suportul de pahar:

Demontare, curatare, ungere suport pahar (cup holder) Sharan 7M.

Demontarea. Lasati playerul si celelalte componente ale bordurui montate. Este riscul de a scapa o rola impreuna cu foaia-arc in bord, eu am scapat-o (aveam H.U. si buzunarul demontate) si-am recuperat-o de sub scrumiera; daca nu scoateti suportul intreg.
Fiecare suport de pahar se elibereaza din consola centrala cu doua surubelnite plate si o tragere simtita inafara. Daca trageti prea puternic ve-ti scoate doar jumatate din suport, vedeti in poze.
Nu vad sa fie nevoie de a dezmembra mai mult de atat (ce se vede in poza):
Dt7iMqO.jpg
 Suportul ce gliseaza: http://imgur.com/AhC5Ayu  | Cutia/carcasa suportului: ( http://imgur.com/Rf4R3hE ) |
Cele doua surubelnile se baga in extremitatile (orizontal) din partea de sus a suportului, intre carcasa suport si niste cleme de plastic ale bordului (una in fiecare parte, doua per suport). Clemele, fiind din plastic, se pot rupe cu usurinta (am rupt una).
C6PU20D.jpg
(poza este facuta dupa ce-am terminat operatia)
Pentru curatare si ungere (http://imgur.com/p6dGfaR) am folosit WD-40, o perie de dinti, substanta de curatat geamurile (degresant, cu alcool), vaselia pt mecanisme fine si o surubelnia plata foarte subtire pentru a baga vazelina prin articulatii. Hartie sau ceva de sters mizeria si umezeala.
Dupa ce-i scos din bord. Scoate-ti partea culisanta din carcasa sa (doar cu mainile sau cu o surubelnita plata) largind deschiderea carcasei (trebuie sa faceti loc pinionului galben).
Carcasa am curatat-o cu peria de dinti folosind solutia de geamuri si-o clatire cu dusul de doua ori.
Suportul de pahare. Partea din spate unde se afla pinionul galben pana la orificiul in care bagi paharul, am curatat-o cu WD-40 si peria de dinti. Partea (din fata) in care se pune paharul am curatat-o cu solutia de spalat geamuri (ca e degresanta) fara sa ma ating de partea ce-am curatat-o cu WD-40. Rola de plastic am curatat-o cu solutia de geamuri.
Foaia-arc am extins-o, curatat-o cu solutia de geamuri si sters-o cu hartie. E nevoie de doi oameni aici, unul tine arcul extins si celalalt curata, sterge. Mizeria de pe foaia-arc face ca suportul sa iasa sacadat. Arcul nu avea urme de vaselina, deci le-am lasat pe ambele curate.
Vaselina am pus pe pinionul galben, pe pinionul maro, si prin toate articulatiile mari pe ambii suporti.
Am pus vaselina in colturile cutiei in care gliseaza suportul doar unuia din suporturi deoarece nu era urma de vaselina acolo dar eram curios sa vad rezultatul. Suportul respectiv iese mai lin decat celalalt fara vaselina in carcasa.
Sa fie zis... suportul de pahare nu avea urma de vaselina niciunde, dar daca tot l-am spalat de mizerie (au fost cleioase/murdare de cafele, sucuri varsate) si aveam vaselina de mecanisme fine, l-am uns.
Dupa curatare si ungere se monteaza totul la loc (e intuitiv).

Go play  :)).

Link către comentariu

@ locdeparcare: ti-a picat un senzor, la o scanare vei vedea care :|

@Dan Sharan: au functionat pe masina donatoare sau? fa o scanare pe masina ta pentru a vedea ce are. 

Link către comentariu

janos-maneta tempomat a fost probata de mine si functiona,iar la scanare la ce sectiune verific. Mersi

Link către comentariu

Silvian esti genial, un raspuns mai complet decat acesta nu credeam sa primesc.Desi nu m-am apucat de el, iti multumesc mult pentru sustinere.

Link către comentariu

am schimbat si eu acum la 330000 km chiluoasa , am luat de la Ramnic 300 de euro completa  , pina acum nici o problema cu aceasta, la mine disparea apa din borcan adica o refula , am mers cu ea asa de anu trecut prin decembrie ,dar cand a venit caldura refula tare .

Tot nu iam dat de cap cu tocitu cauciucurilor fata pe interior , schimbat amortizoare noi sachs toate bucsele , capete de bara facut unghi si aceasi simptoma , pur si simplu nu mai am ce sa-i fac , ma gandeam se poate stramba fuzeta  ca de la distanta se vede ca stau rotile cracanate ?

Link către comentariu

Si  cei de reglaj directie nu au zis din ce cauza stau cracanate?

Link către comentariu

lor le arata ca unghiu de cadere e ok spunea ca poate fi din jug acela care tine basculele si cica daca a fost busita , busita nu a fost ca treaba asta se intampla de un an si eu o am de 6 ani , am zis sa ma duc la reprezentanta pina la urma sa vad ce mai zice si aia

Link către comentariu

Buna la toti.La sharanul meu planetara intermediara are imprejurul ei un clopot de aluminiu care este prins de cutie.La alte modele am vazut ca rulmentul are doar o flansa cu doua gauri care vine prinsa direct pe blocul motor.La mine intermediara vine prinsa fie in cutie fie pe bloc.Stie cineva daca pot sa adaptez modelul cu flansa in locul celui cu "clopotul"in aluminiu?Am incercat sa  o sudez pe a mea dar din cauza clopotului in aluminiu nu reusesc.Aici in Italia cu 120 se euro am gasit modelul cu flansa,si daca se potriveste vreau sa pun din aia.Va multumesc.

Link către comentariu

Buna la toti.Am Sharan din 2010,Cd-Radio-cu navigatie cu ecran mare si color. Caut cd navigare Full Europa. Ma poate ajuta cineva ? Mersi

Link către comentariu

Nu mai posta in mai multe locuri. Asteapta pina cineva iti raspunde. Ce navigatie ai pune o poza sa vedem despre ce e vorba?

Link către comentariu

Nelu 24        

da se poate iti trebuie un adapator care vine prins de motor cu 2 suruburi zdravene ,si eu am luat adaptoru si o poti pune pe cea model nou fara clopot daca vrei o sati fac o poza la suport ca eu nici acuma nu l-am montat ca nu a fost nevoie

Modificat de Greg
Link către comentariu

@ Nelu

09B409905D

Modificat de Rune
Link către comentariu

Geniali,va multumesc.

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!