Jump to content

Consum Prea Mare La Audi A4 Tdi


alinn
 Share

Postare recomandată

Stimati membrii,va deranjez cu o intrebare.Fratele meu se confrunta cu o problema destul de grava intrucat masina sa Audi A4,TDI 131 cp,5 trepte,an fab 2002,a ajuns sa i consume 10 la suta urban si 8,5 extra.A incercat toate variantele de la tobe,catalizatoare pana la filtru de aer si nimic.La diagnoza reiese ca turbina baga mult mai multa presiune decat ar trebui.Mentionez ca a facut toate transplantele de pe un alt audi acelasi tip si nimic(cu exceptia turbinei).Daca se poate sa ma ajutati cu pareri,va multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consumul e calculat pe BC sau la pompa?

Cam mica diferenta dintre urban si extra. Pe oras e Ok, pe extern cu ce viteza merge merge?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie imi ia 10%-14% in functie de trafic in Bucuresti si 6.5%-7.5% in afara in functie de viteza cu care merg (daca merg mai tare, peste 160km/h imi consuma 7.5%, media pe 300 Km). Si asta in conditiile in care am soft. Spui ca din masuratori ii da ca turbina baga mai mult... Cat mai mult? De fabrica este 1.32 barr (aprox). Este sigur ca nu are soft pe masina (daca a luat-o SH de ex)? Presiune mai mare la turbo, inseamna mai mult aer in amestec nu ar avea treaba cu cantitatea de motorina injectata. Dupa cum spune si colegul rotnick, unde este facut consumul, la pompa sau dupa afisajul BC? Extraurban-ul pe ce distanta este calculat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pentru raspunsuri.Consumul e facut pe o ditanta de 870 km la un plin de 70 litri.Masina a fost cumparata sh din franta iar la ora actuala merge mai mult sotia lui,care nu merge deloc sportiv.Consumul pe care il declara e redat atat prin cantitatea de motorina pe care a consumat o ,cat si prin calculatorul ala de consum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cazul in care este ceva problema trebuie sa se simta si pe mersul motorului. Acceleratii greoaie (motor lenes), fum negru mult exista?

Oricum, sa nu se astepte la 4 in afara si 6 in oras cum zic cei care le vand :rolleyes:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Consumurile mele sunt urmatoarele: oras 8-14l/suta, extra urban 5-7l/suta. Consumurile sunt reale si sunt functie de traficul infernal din Bucuresti pentru varianta urban si functie de viteza de deplasare in extraurban. Pot spune ca nu am resetat computerul pe o perioada de un an si jumatate si am constatat ca pe cca 30.000 km am scos un consum mediu (care practic ar trebui sa fie luat in considerare) de 8.2 l /suta. Mentionez faptul ca merg oras 80% si abia 20% extraurban. Nota: daca ai facut ceva "modificari" pe la admisie sau evacuare (filtre, tobe esapament, soft, etc.) nu ar trebui sa fi mirat de un consum dubios.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...Pot spune ca nu am resetat computerul pe o perioada de un an si jumatate si am constatat ca pe cca 30.000 km ...

Chiar daca nu l-ai resetat tu, se reseteaza el dupa 2000 Km (nu stiu si dupa cate zile). Inclusiv kilometrajul partial. Asa incat, parerea mea e ca acel 8.2% este de la ultimul reset...oricum este bun. Ma refer la Computerul 2, cel care de obicei il resetezi manual, nu la Computerul 1 care se reseteaza la fiecare pauza de stationare mai lunga de 2h

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu inteleg de ce aveti consum asa de mare!

Eu merg zilnic in Bucuresti (de aproape 3 ani cu aceasta masina) intre 30-120 km la toate orele si consumul este constant (indiferent de aglomeratie) intre 7 si 7.5l/100. Am acest consum iarna dar si vara cu aerul conditionat pornit non stop. Mersul nu e super sportiv, dar este vioi, in nici un caz mers economic (batraneste). In afara, pe distante foarte mari (de ordinul miilor de km.) dar cu viteze de 120-150 km/h consumul este de 6-6.5l/100. Probabil la 90 km/h am 5l/100, dar nu pot merge cu aceasta viteza.

Toate consumurile sunt facute prin calcul, functie de alimentarea de la pompa. Fac mereu plinul si resetez kilometrajul.

Chiar ma intriga acest consum: poate sa fie Bucurestiul pustiu sau super aglomerat, consumul aproape ca nu difera (max. 0.5l/100). Cum explicati chestia asta? Monitorizez consumul si prin faptul ca la fiecare [cenzurat] (din cele patru de pe indicatorul rezervorului) merg 200 km in Bucuresti. Cu un plin merg cam 800 km in oras si 1000 km in afara.

La un plin alimentez cam 55-61 litri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pot sa spun ca am un consum asemanator cu cele de mai sus. De exemplu, cu computerul setat pe 2, imi ia aprox 9.2 in oras in medie, umblat si ziua si seara. In exterior, mergand f mult p autostrada nu imi sare de 6 pe un drum buc - cta, la mers pana in 160 km/h. Pe de alta parte, m-am intors cu niste prieteni de la munte, patru eram in total, deci masina nu era tocmai usoara, iar pe dn1, am reusit sa scot consumul de 3.4 in treapta a 5-a la putin sub 90 km/h. Deci orice e posibil, depinde de cum se circula cu masina respectiva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai spus ca "a ajuns sa consume"asta inseamna ca inainte consuma mai putin?nu ar trebui sa fie di filtri,tobe... mai degraba de pe undeva din traseul de admisie(debimetru)sau egr.Cei mai experti sa ma completeze!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Eu cu masina din semnatura merg in Bucuresti cu un consum mediu de 8.5 - 9 L/ 100km iar afara cu 6 - 6.5/ 100km asta la un mers nu forte agitat dar nici cuminte nu sunt :)

Consider ca acest consum este unul just pt. acesta masina (kg, motor, viteza, etc) tinand cont ca vin de pe un Opel AstraG cu un consum usor mai redus dar cu calitati mult mai scazute.

In perioada geroasa am avut un consum si de 10L - 10 si ceva... /100km urban. Deci nu cred ca alinn a confirmat un consum asa de mare incat trebuie sa se sperie.

Sa auzim numai de bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca zici ca baga pre mult turbina 2 varinate baga alt debitmetru sau modifica by-pasul al turbo mai exact din tija aiai de pe ea mai slabeste acea piulita si turobo o sa bage mi puti !!! dar peincipalu influent pentru puterea de supraalimentare e debitmetru sau senzorul de supraalimentare (pe intercoler)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Am si eu o intrebare... am un Audi A6 2.5TDI 180 cp, cutie automata, debia l am luat... cum fac sa ii resetez computerul de bord, unde iti arata consumul.. vreau sa il dau la 0.0 sa vad cat consuma

Modificat de Ionut93
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n

Ti apasat butonul de reset, de sub maneta de stergatoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai il tin da se inchide.... si dupa ce apas iar pe el se aprinde iar dar tot la fel

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutari,

Am si eu de 5 zile un A4, B7 1.9 116cp, 80.000km si cred ca papa un pic cam mult, si anume: 6.8 la 120km/h, peste 7 la 130km/h pe A2, si 11% in Bucuresti cu o medie de 21km/h(in w-end, cand este f liber in buc), NU ESTE CAM MULT? Am facut 500km cu ea, sunt f multumit de tot, mai putin de consum!!..........aaaa acum 2 zile a aprut si martorul pt filtrul de particule, am dat in 2-3km prin buc 3000rotatii/min si a disparut, sa fie din cauza astuia consumul?de atunci am mai facut 100km si nu a mai aparut.

De mentionat ca masina a stat pe bara mai bine de jumatate de an si nu am avut timp sa fac revizia, next week.

Aaaa...are jante de 17" si anvelope de 235.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

jantele mari sunt de vina

am acelasi motor pe care il ai si tu , iar consumul oscila in jurul valorii de 10l la suta de Km in oras cand aveam jantele de 17 cu 235x45R17 pe ele.

in final am pus jantele de 17 pe duba si am revenit pe audi la dimensiunea de 195/65R15

Cconsumul a scazut pana la 7-8% in oras.

Modificat de NeXuS_3
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa mult doar pt roti? Eu ma gandesc catre un EGR, un filtru de particule, unul de aer.....etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pune jante de 15" cateva zile si urmareste-ti consumu. La mine de acolo a plecat problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu am de unde, am sa fac o revizie, sa schimb filtrul de aer si mai vad dupa aceea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!