Jump to content

Zgomote Suspecte Ibiza/Cordoba

X-Ecutor
 Share

Postare recomandată

Probabil ca ai dreptate Andrei, dar in cazul meu este vb de Cordoba. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

60

• X-Ecutor

28

• Cornel.B

20

• blacka

15

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut. Am un Seat Ibiza din noiembrie 2007(

SA FII SANATOS ! CUM AI REUSIT ? EU SUNT ABIA IN AUGUST 2007

Modificat de eneflorin75
Link către comentariu

salutare

;) cred ca vroia sa zica noiembrie 2006

On topic, ibiza mea are 8 anisori si inafara de scartaitul scaunului de la sofer nu am remarcat niciun altfel de scartait sau greieras

Oricum scartaitul scaunului de la sofer este destul de penibil, mai ales cand mai este cineva in masina :)

Ma gandesc oare de la ce masina potriveste ca sa-l schimb, stiti cumva?

Cu respect, Zetea!

Link către comentariu

salutare

:lol: cred ca vroia sa zica noiembrie 2006

On topic, ibiza mea are 8 anisori si inafara de scartaitul scaunului de la sofer nu am remarcat niciun altfel de scartait sau greieras

Oricum scartaitul scaunului de la sofer este destul de penibil, mai ales cand mai este cineva in masina :blink:

Ma gandesc oare de la ce masina potriveste ca sa-l schimb, stiti cumva?

Cu respect, Zetea!

Si scaunul meu facea la fel inca de cand am luat masina,adica anul trecut in noiembrie... am fost cu ea la service sa mi-l "repare". si l-au reparat de nu au mai putut... pana la urma nu s-a mai auzit...nu stiu exact de ce... dar am observat ca se auzea mai mult cand tineam scaunul lasat la maxim.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

salut..

masina cumparata in sep 2006.dupa prima luna, scaunul de la sofer scartaia ca dormeza lu' bunica, penibil.pe la 5-6k km silent.suierat de oglinda sofer.

scartait la gropi din suportul de pahare montat ulterior.problema cu chederele frecvent (folosit solutii de mai sus).harait la roti cand aveam presiunea scazuta in cauciuri (vara), la orice presiune pe cauciucuri (iarna, unde se chinuie mai mult directia electrohidraulica).schimbat o siguranta in panou (audio), o clema de plastic alb desprinsa/repusa, se mai aude un scartait harait.ventilatorul huruie mai tare pe viteza mai mare (clima) probabil praf.dupa montare boxe pe spate pe tablie, mai troncane la gropi/sine tamvai....pe de alta parte caroserie este autoportanta si la sosele noastre (in speta bucuresti, canale, sine, gropi, borduri bla bal) caroseria "lucreaza" mult si apar troncaneli scartaituri pe la usi prin borb,peste tot (in speta la masinile mai mici) ca ibiza.cred ca problema reala provine din drumuri, nu neaparat din masa.le-as da niste stradute din buc celor de vw pt incercari (sic!)

Link către comentariu

• 1 month later...

salut ...am o ibiza 1.4 85 de cai si 7000 de km....problema e ca de aproxmativ 200 de km am observat ca s-a schimbat sound-ul motorului...s-a mai ingrosat la turatii mici....inainte la 3000 de rpm sunetul era mai gros...acum de la 1500 rpm face asa...a mai observat cineva acest lucru...e normal?... specific ca toate tobele sunt la locul loc...

Link către comentariu

probabil ai bagat benzina de proasta calitate si motorul dupa rodaj se mai lasa, asa am patit si eu si am constat ca e din cauza benzinei.

Link către comentariu

am o ibiza cumparata de curand si pot spune ca nu ma incanta deloc din punc de vedere a finisajului si nu mai este cum a fost avand iun vedere ca vechea masina a fost tot ibiza. ghreierasi peste tot si ce e si mai rau de la 60km in sus ma cam trage curentul :) fluiera usa soferului zici ca esti in dacie eu cred ca e chedarul prost pus ca altfel nu imi explic. am montat casetofonul si pot spune ca tr sa ma duc cu ea sa imi stranga fetele de usi nu ascult f tare dar zornaie fetele de la usi rau de tot.

Link către comentariu

Nu e nici un cheder, asa fluiera oglinzile, la viteze de peste 80 km/h.

Link către comentariu

de ce se intampla numai la usa de la sofer si nu pe la oglinda si intre usa si stalpul central?

Link către comentariu

Nu stiu ce zici tu... n-am inteles nimic din propozitie. Dar e o problema cunoscuta ca oglinzile de la ibiza/cordoba au un spatiu pe unde fluiera vantul la viteza mare.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare baieti!

Am si eu o mica intrebare: in mers se aude la Ibiza mea un zgomot de metal (un zanganit de metal ca sa zic asa), cand sta pe loc nu se aude nimic, numai in timpul mersului, aveti idee ce ar putea fi? Nu cred sa fie de la motor sau esapament ca atunci cand sta pe loc oricat as tura-o nu se aude nimic, si nici nu pot spune de unde exact se aude din fata sau din spate. Ceva pareri ...?

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

M-am ales cu doua zgomote noi la Ibiza si eram curios daca e ceva cat de cat comun si ma poate lamuri cineva.

Primul zgomot e un clantanit metalic ce vine parca de undeva din spatele indicatoarelor (vitezometru, turometru, etc). Suna ca un surub pe jumatate desfacut care joaca in locul lui. In fine, stiu ca ar trebui sa fac o vizita la service dar ma apuca groaza la gandul ca o sa trebuiasca sa se bage "meseriasii" pe dupa bord :))

Al doilea zgomot e un scartait sinistru care se aude de undeva din spate in momentul in care drumul e denivelat. M-am uitat pe acolo si eu unul vad doua posibilitati: tampoanele care sprijina haionul sau rotitele de la placa culisanta din spate. Ar mai fi si alte posibilitati? Va suna familiar asa ceva?

Mersi,

Adrian

Link către comentariu

Daca ai spalat masina si e chederul ud sau e pur si simplu e ud din alte motive scartaitul dispare cand acesta se usuca. Nu desface nimeni bordul doar pt. un zgomot, decat daca e foarte pronuntat.

Link către comentariu

Zgomotul facut de cheder il am si eu, doar ca nu dispare... este prezent de o luna, de cand am spalat masina pe frig. Daca apas pe cheder se simte ca e gheata in interior. Ramane sa astept sa se incalzeasca afara.

Si culmea, la denivelari si eu acelasi zgomot la bord, am tot apasat pe plasticele ce acopera ceasurile si nu e de acolo, dar suna ca si cum ar fi un plastic desprins. :))

Link către comentariu

:) ..si fratele meu are la masina lui acelasi zgomot in bord.

Am avut surpriza sa aud acelasi zgomot ieri cand am luat o curba(cu masina lui) si nu stiu de ce m-am dus direct la ghiata care era pusa la stergatoare... hmmm aceeasi intensitate acelasi loc...este posibil sa fi intrat mizerie sub plasticul de la stergatoare.

ShMan si eu am zgomotul de tabla la viteza de peste 70 km/h. Cred ca este folia de langa toba finala, are niste suruburi cu care este prinsa si la viteza este posibil sa se miste. Acele suruburi trebuie stranse mai tare. Poti verifica prin inchiderea haionului daca se aude zgomot de numar prins prost fi sigur ca nu este de la numar ci de la folie. :) :)(astept sa se faca putin mai cald sa imi arunc un ochi sub masina :) )

Link către comentariu

Am rezolvat problema de cand am postat, de sarbatori am fost cu ea acasa si am mers la un mecanic. Partea cu tabla metalica am verificat-o mai demult cand i-am schimbat uleiul, m-am uitat si eu putin asa pe sub ea sa vad ce minunatie de evacuare i-a pus fostul proprietar, ca i-a schimbat toata evacuarea de la catalizator in jos spre bucuria urechilor mele :wub:, si atunci am verificat si eventualele cauze de la esapament. Dupa cum ziceam am fost acasa la Lugoj si acolo am mers la un mecanic cu ea si el mi-a spus ca-i rulmentul spate problema, a inceput sa faca chiar urat de tot in ultimele zile. L-am schimbat si intr-adevar el era problema ca acum nu mai se aude nimic. Multumesc pentru sfaturi totusi :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

:vaidecapulmeu:

Rog un coleg moderator sa modifice denumirea acestui topic, prin care ni s-a creat o mare "nedreptate" noua posesorilor de Cordoba, numele acesteia fiind scris cu litera mica. :D

Adica ce suntem inferiori,daca tragem un portbagaj dupa noi in loc de haion. :wub:

Link către comentariu

la mine nu este rulmentul sigur :vaidecapulmeu: am 33000 km si nu am avut parte de gropi, incidente neplacute, nu am zgomot de rulment. (mi-am dat si eu cu parerea ...aiurea evident :wub: )

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Salut,

M-am ales cu doua zgomote noi la Ibiza si eram curios daca e ceva cat de cat comun si ma poate lamuri cineva.

Primul zgomot e un clantanit metalic ce vine parca de undeva din spatele indicatoarelor (vitezometru, turometru, etc). Suna ca un surub pe jumatate desfacut care joaca in locul lui. In fine, stiu ca ar trebui sa fac o vizita la service dar ma apuca groaza la gandul ca o sa trebuiasca sa se bage "meseriasii" pe dupa bord :D

Al doilea zgomot e un scartait sinistru care se aude de undeva din spate in momentul in care drumul e denivelat. M-am uitat pe acolo si eu unul vad doua posibilitati: tampoanele care sprijina haionul sau rotitele de la placa culisanta din spate. Ar mai fi si alte posibilitati? Va suna familiar asa ceva?

Mersi,

Adrian

Salut

Am si eu o Cordoba din mai 2007 cu vreo 4000 KM. De vreo cateva saptamani am sesizat si eu niste scartaituri in spate,cand trec peste denivelari,parca ar fi de la bancheta...din alta parte nu cred ca ar putea fi. Se aud cand in stanga,cand in dreapta...chiar si in ambele pat! Si inca ceva...am sesizat ca in partea stanga a bordului,la "unirea" cu fata de usa s-a marit oarecum distanta si nu mai e la fel de mica ca in partea dreapta...oare de ce s-o fi deformat?

Sper sa aflu raspunsurile!

MS ANTICIPAT

Link către comentariu

Eu am o Ibiza din 2007 care are exact aceeasi problema. Este adevarat ca roata de rezerva are un sistem rudimentar de prindere, ca si sculele pentru depanare a ei, dar mie imi pare ca nu de acolo provine zgomotul - similar si generat in aceleasi conditii ca ale tale.

si am ami observat ceva, sunt momente in care apare, si momente in care nu se mai aude.

Link către comentariu

se rezolva cu un spray dat pe la bascule si pe la amortizoare. am avut si eu la fel odata cu venirea frigului...dar acum au disparut

Link către comentariu

Salutare,

Sper ca este thread-ul cel bun :D. Apropo la mine functia search nu functioneaza, dar ne descurcam si fara.

Recent, de vreo 2 sapt, am intalnit un zgomot nou si sunt foarte ingrijorat. S-a manifestat de 2 ori in aceasta perioada asa ca nu am reusit sa imi dau seama care este problema.

Povestea e urmatoarea: ma iau intr-o noapte sa dau o fuga pana la mcdrive iar in drum spre casa o cam calc putin, urc un deal, curba 80 grade in panta in viteza, totul bine, iar cand ajung intre blocuri la o viteza de vreo 13-15km/h fac dreapta 90 grade cu piscat usor pe frana si aud cum "cauciucul imi freaca de aripa". Eu am dedus ca ar fi cauciucul dar poate sa fie si altceva :rolleyes: . M-am uitat daca s-a deplasat ceva, sau am agatat vreo sarma sau un placaj sau orice ar putea fi si nimik. Ma mai plimb sa vad si am observat ca se aude doar la viteza mica si la viraje mai mari de 60 grade. Freaca si nu stiu ce. Ma gandeam ca poate e murdar ceva, sau am gheata depusa. A doua zi ma duc si o spal si nu mai suna nimik. Nu suna nici in drum spre spaltorie !! Au trecut 2 sapt fara sa mau aud nimik, pana ieri cand tot asa, in centru pe aglomratie aud iarasi. Acuma se auzea mai intens si la viteza putin mai mare. Cu o zi inainte ninsese. Un prieten ce era in masina a spus ca sigur e mizerie, dar unde? M-am uitat putin dupa ce am parcat-o si n-am observat nimik. Cred k ma duc sa o spal din nou. Dar nu cred ca asta ar fi solutia !! Pe drum denivelat, invarteli, franat brusc, NIMIK!!

Astept pareri si sugestii :lol:.

Numai bine.

Link către comentariu

Este posibil sa intampini aceasta problema din cauza unui plastic care trebuie putin ajustat. Mie mi s-a intamplat iarna trecuta cam acelasi lucru, adica atunci cand luam viraje cu volanu total dreapta (sau stanga, nu mai tin minte exact :) ) se auzea de parca ar fi batut planetara. Masina avea pe atunci 10-11 000 km.

Am urcat masina si pe rampa, dar eu unul n-am vazut nimic. Am dus-o la Metrotehnica, reclamand problema aceasta + alte vreo 2 (un tacanit la motor si un zgomot la franare), iar in final s-a dovedit a fi alarma falsa. (am mai scris asta intr-un post dar search-ul ... :censur: ). Cu ocazia respectiva am facut si revizia periodica, prima dealtfel.

Mergi totusi la un service pt o verificare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!