Jump to content

LITROMETRU

slider
 Share

Postare recomandată

e si pe trabant si pe wargurg asa ceva...

Si taica-miu si-a facut pentru dacia si merge bine pe leduri.

numai bine

o turbina din aia e ieftina pe la astia cu dezmembrarile....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• slider

13

• notchman

11

• MishuL

9

• niq_ro

7

Baiiiiiii in ce sens merjea, ce draci semnaliza, clipaiau ledurile doar asha sa'ti arate cam cata benzina trece prin furtun, ce rost are asa ceva?!?!?, daca vretzi orgi de lumini , sau vumetre va fac io, cate vretzi.

Ganditziva bine, la ce vretzi sa indice chestia, ca doar asha de fandoseala, estem prea scump, ori fatci ceva care sa indice exact, si sa fie folositor, ori umpli mashina de led'uri, si beculetze, doar sa arate "cool", mai ramane sa va punetzi neshte cd'uri legate de oglinda, si gata avetzi mashini de "show ROM". (ROM vine de la ti...an)

Link către comentariu

Notch, are mai multe LED-uri, puse pe un arc de cerc, se aprind treptat, cu cat consumul e mai mare.

Am fost pe Fainari. 100.000 ceasul, 100.000 traductorul. Acum n-avea decat ceas, da' o sa aduca si traductor. Schema o am io. :ok:

Link către comentariu

Da' sa va invetze moshu' :) . demaratzi ushurel, schimbati vitezele repede (nu le duceti mult, ca sa demaratzi mai tare), scoateti din viteza si nergeti din inertie cand vedeti ca in zare e stopul pe rosu sau nu apucati sa prindeti verdele, nu depasiti, nu fiti nervoshi si.... nu va mai trebuie indicator.

Io personal aplic doar partial regulile astea. Adun asfaltul ca pe presh cand plec, duc vitezele... da' scot din vit. cand e roshu si opresc mot. la stopurile f. lungi. Cu Mobra cel putin merg ca diliu', da' nu ma deranjeaza ca in loc de 2,5 ia 3% 8) .

Link către comentariu

Iarashi leduri....................................

Io sunt cam batut in cap...., si ce rezolvi cu asta?!?!?, stii cat "suge" atuncea, dar cum ramane cu statistica (adicatelea litrajul mashinii, inseamna dupa capul meu cat consuma la 100km, in anumite conditzii date), si daca stii cat consuma in anumite conditzii la 100km, potzi sa adaptezi mersul......., asta nu inseamna ca dupa 100km, afli si tu cat ai consumat, ci toata treaba estem in timp real, dar revin si spun ca fara vitezometru electronic, nu ai facut nimic (poate sa adaptezi senzorul ala al meu de kilometraj, la senzorul de consum , si raportul sa se faca pe km, parcurs)

Sau pentru a lua impulsuri de la ceasul mecanic original, fatci o mica modificare , si de cate ori se schimba afishoru cu 1km , trimite un impuls, la senzorul de litraj, si raportul dintre litrii si km, da consumul...

Dar putetzi sa va punetzi cate leduri vretzi, treaba vostra, nu vreau sa fac polemica pe tema asta, si sa tastez in draci aicea , acelashi lucru.

Link către comentariu

E nesemnificativ ca ai consumat "tz" grame pe ultimul km. Cu led-urile alea, daca ai grija sa stai pe cele verzi si sa intri cat mai putin pe alea roshii, consumul va fi mic. Ideea: cum o calci, cum fuge pe roshu.

Link către comentariu

Eu spuneam de modificat chestia asta de la trabi si pus acolo ceva memorie sau eu stiu ce care sa-ti permita sa vezi si consumul instantaneu, si cit ai consumat de la ultimul plin si alte chestii din astea.

Iar afisajul sa fie numeric nu pe led-uri.

Link către comentariu

Ioiii, pai estem de lucru nu gluma...........

Dar o sa ma documentez, si vad daca se poate fatce un mic computer de bord pt broscutze si Dacii.

Link către comentariu

statuim io si ma gandii.... pai nu putem considera ca si benzina brostelor se duce prin cadere libera? :shock: :shock: :shock:

Link către comentariu

Pai nu prea se duce, carburatorul e mai sus decat rezervorul, (sau aproximativ, n-am masurat)

Link către comentariu

pai daca nu ma insel eu... rezervorul are un furtun in partea de jos... si parca pe acolo baga :)

Link către comentariu

Pai e in partea de jos, normal. Dar ca sa ajunga benzina in carburator, trebuie "urcata" cu pompa....

Link către comentariu

pai da.. da' vreau sa zic ca se poata pune o cidatenie din aia ca la trabant c turbinuta si led-uri sa-ti arate un consum aproximativ

Link către comentariu

Probabil, intre pompa si carb. In caz ca ai retur, cum am eu, e obligatoriu, altminteri iti masoara benzina care trece prin pompa, nu pe cea care ajunge efectiv in carburator

Link către comentariu

pai pun 2 turbinute si scad ce revine pe retur.. asta daca voi face vreodata chestia asta.. da' se poate realiza

Link către comentariu

Da' la Broscute returul nu iese direct de la pompa de benzina ca la dacie?

Adicatelea daca monteze turbina pe furtunul care vine de la pompa la carburator nu masoara doar ceea ce se consuma?

Link către comentariu

Pai asta ziceam si eu; modelul meu de broasca, 64, n-are retur, returul l-am pus eu, din cauza pompei de Dacia. Si, sincer, dupa ce am pus returul ala, i-a mai scazut un pic consumul...Modelele mai noi, mi se pare ca au circuitul de retur inglobat in pompa.

Link către comentariu

Singura diferentza care e intre alim. prin cadere si cea cu pompa ar putea fi presiunile diferite, dar nu cred ca presiunea data de pompa poa' sa strice divaisu' facut pt. Trabant, alim. prin cadere.

Link către comentariu

• 2 years later...

am si io o problema ... cred ca mi s-a stricat sonda aia care arata nivelu in rezervoru de benzina ... ca imi arata uneori iar alte ori ... CANCI ...

are cineva vreo solutie ? cu ce l-as putea inlocui ?

Link către comentariu

13 Todesengel

...nu prea se repara,trebuie alta sonda,cred ca la fel am si eu la broasca care am cumparat-o de curind...

Link către comentariu

si la mine se comporta ciudat sonda de benzina. Adica nu arata niciodata bine.

am mers mult tare dupa ce a trecut acul de R si nu am ramas fara benzina. Iar cand pun 10 litri ajunge aproape de jumatate (ar trebui sa am 20l la jumatate).

se gasesc sonde din astea prin Romania de vanzare sau trebuie comandate?

Link către comentariu

la mine problema e ca nu imi arata decat cateodata acu ala de la ceas ... si in cea mai mare parte a timpului sta cuminte la 0 si nu se misca ...

... problema care ma determina sa umbluu cu canistra de benzina plina dupa mine peste tot :lol:

Link către comentariu

Contactele si firele la-ai verificat????????

Link către comentariu

la mine problema e ca nu imi arata decat cateodata acu ala de la ceas ... si in cea mai mare parte a timpului sta cuminte la 0 si nu se misca ...

... problema care ma determina sa umbluu cu canistra de benzina plina dupa mine peste tot :beerchug:

<{POST_SNAPBACK}>

Incearca sa depistezi cauza cea mai simpla: un contact electric imperfect pe traseul dintre sonda si ceas. De vina e vreun papuc. Daca astea-s brici, atunci treaba se impute. Mai ai 3 componente de verificat: sonda, stabilizatorul de tensiune, indicatorul analogic (cesucul).

Daca ceva din lantzul asta e defect, e clar ca tre' sa dai motorul jos! :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!