Jump to content

Merita sa cumpar un Audi A4 Avant 1,9 TDI-PD 116CP?


b27ctl
 Share

Postare recomandată

Sunt nou pe forum.

Merita sa cumpar un Audi A4 Avant 1,9 TDI-PD 116CP?

Este din 2001, 70 000 km si are toate obtiunile in afara de tapiterie piele.

Se gaseste in stare foarte buna si costa 12 000 E.

Este adus in tara de 12 luni si a circulat cam 12 000 km, restul in Germania.

La ce trebuie sa fiu atent la cumparare?

Ce service imi recomandati? Ce preturi au piesele si care sunt costurile la manopera?

Cu multumiri,

Marian

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci la pretul asta e sigur ca kilometrajul nu e cel original iar cel mai bine ar fi sa faci o scanare cu VAG-comul ca sa iti da seama de starea motorului

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E posibil ca omul sa-si fi adus masina pt el, si apoi sa o vanda. Dar daca nu este primul proprietar din Ro, atunci nu cred ca este kilometrajul original. La banii astia masina ori a fost lovita (nu neaparat f tare) ori are multi kilometri, peste 140-160.000 km. O spun din experienta, nu din auzite. Eu mi-am luat masina din semnatura din Germania anul trecut in vara, si cu toate taxele din Ro si Germania (Toll, carte verde, TUV) am iesit la 10.500 EUR. Audi din 2001 erau acolo la peste 14-15.000 EUR (fara TVA inclus - 16% la nemti) si aveau peste 120.000 km. Deci nu cred ca pretul este f real.

Daca vrei sa vezi preturi din germania intra pe www.mobile.de sau pe www.autoscout24.de Fii atent ca nu toate au TVA inclus (16%-MwSt)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si oricum chestia cu toate optiunile in afara de piele e cam aiurea ca pana sa aiba toate optiunile mai e cale lunga....senzori de ploaie,scaune elctrice cu memorie,oglinzi cu antiorbire,comenzi pe volan,senzori de parcare,ESP,scaune incalzite,trapa,tempomat,sistem navigatie,cd changer,xenon,pana la 10 airbaguri,oglinzi rabatabile electric astea sunt doar cateva din optionalele care fac cu adevarat o masina full option!Oricum sincer cred ca la pretul asta masina a avut o problema ori a fost lovita inainte sau cu probleme la motor ori a avut mai multi km adica peste 150.000km si a fost dat inapoi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Kilometrajul ala nu e real indiferent pentru cine a fost cumparata masina (pt actualul proprietar sau pentru vanzare), cel putin nu din anul ala; daca era 2003 poate.

Verifica mobile.de si autoscout24.de (cum a zis si horgarban), sunt o buna sursa de informare si nu numai. Majoritatea masinilor au TVA inclus, MwSt inseamna TVA deductibil; la cele care nu au TVA inclus este mentionat in anunt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tipul a adus-o in 2003 pentru el. A fost mai mult in Germania plecat si a avut-o in RO. Acum a venit pentru scurt timp si o vinde.

AM INTELES DE LA SERVICE MERCEDES CA ORICE MASINA CARE ARE CALCULATOR, ADUSA LA SERVICE POATE SA VADA ABSOLUT TOTUL DESPRE EA: cand a schimbat uleiul, care a fost turatia, viteza maxima, daca a luat gropi, etc, etc, etc si bine inteles cati km reali are. Si era cea mai moderna reprezentanta si service din Romania. (Toata chestia asta pentru un mercedes costa maximum 1 milion).

Stie cineva un Service pentru Audi si eventual pe cineva care sa ma programeze azi sau cat mai repede. Ii dau si lui cat costa expertiza!

Cu multumiri!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca obtiuni le are pe cele descrise de tine in afara de scaune elctrice cu memorie, trapa, scaune incalzite, tempomat (ce inseamna tempomat?).

Are 8 airbaguri, Sistem Simfony, radio, cas, CD cu magazie, telefon hands free, si tot ce ai zis acolo!

Sper la service sa nu ma desumfle!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

....AM INTELES DE LA SERVICE MERCEDES CA ORICE MASINA CARE ARE CALCULATOR, ADUSA LA SERVICE POATE SA VADA ABSOLUT TOTUL DESPRE EA: cand a schimbat uleiul, care a fost turatia, viteza maxima, daca a luat gropi, etc, etc, etc si bine inteles cati km reali are. Si era cea mai moderna reprezentanta si service din Romania. (Toata chestia asta pentru un mercedes costa maximum 1 milion).

.........

Povesti romanesti, snoave de service.

- iti garantez ca la audi-ul respectiv nu poti afla cati km reali are si cate gropi a luat :censur:.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tempomat inseamna ca poti sa setezi sa zicem la 100km/h sa mearga constant cu 100km/h fara sa tii piciorul pe acceleratie.Adica poti accelera de la un buton care se afla pe maneta de semnalizare fara a calca pedala de acceleratie pana la viteza dorita dupa care masina poate rula cu viteza dorita in mod constant fara a tine piciorul pe acceleratie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

iar chestia cu km reali si gropi la fel cum zice si BogMW nu se poate afla.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

KM reali se pot afla numai pe Mercedes? Ieri tipul de la receptie Mercedes mi-a spus ca ei pot face asta si mult mai mult.

Poti sa te duci doar cu cheia de contact, fara masina. (asta am auzit-o pe acest forum cred)

Atunci Audi de ce mai are calculator?

Am inteles ca chiar si pentu nova in service iti scoate un listing foarte mare de date!

Daca este asa pentru Audi, cum ziceti voi, atunci trec pe Mercedes? Sunt oferte bune si acolo!

Marian

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hihi, si de pa Audi scoti listing de date, pagini intregi, dar nu abureli ci date concrete despre parametrii de functionare si eventualele erori aparute.

La Mercedes si BMW nr de Km este stocat in chip-ul din cheie si in cateva module ale reltelei electonice a masinii. De aia zicea mecanicu' lui peste ca ajunge sa mergi cu chei. Partea proasta e ca aceste date pot fi manuipulate le fel ca la Audi, deci nu e nici o diferenta...

Odata manipulate datele, nimeni nu poate vedea in calculator vechile valori. Asta a omis sa-ti spuna domnul de la Mercedes.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La BMW stiu ca se poate alfa daca s-a umblat la kilometraj. Nu se poate afla cel real, dar poti sa stii daca a fost umblat (tot la fel din cheie).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect, avand in vedere ca exista internet de ceva vreme, ar fi ca nimeni sa nu le poata manipula (aceste date).

Un server sa tina minte toate vizitele pe care le faci la service (cel putin in afara vreau sa cred ca majoritatea merg la service-ul masinii) si sa existe o "carte de service" on line. Cand cineva face modificari la softul masinii se rupe filmul de pe server si e clar...

Tehnic asta este extrem de simplu, tehnologia exista si nu cred ca in afara nu au asa ceva.

Imi spune si mie ce inseamna PD de la TDI-PD?

Cu multumiri,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

tempomat = cruise control(regulator de viteza)

PD = pompe duse, adica motor TDI cu pompa-injector.

Audi NU= Mercedes si Mercedes NU= AUDI.

Cat despre kilometrii, sansele de a fi reali sunt mici. :censur:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Personal cred ca e un mare bluf. La urma urmei ala de ti'o vinde poate sa spuna ca a fost a lu' bunica'sa si ca nu prea a mers cu ea...ca isi rupsese picioru'. E la fel de credibil. Apoi, nu zic ca io am facut bine, dar eu am dat pe un Audi ca in semnatura mea, fara mari dotari (cas. standard, geamuri electrice doar fata, 4 airbag'uri, xenon,) 13.000 eur, la 80.000 km reali (pe cartea service), de la unicul proprietar in Romania. Gasisem si eu la fel ca tine, la preturi intre 11.000 si 12.500 eur. Dar eram convins ca nu e ceea ce caut.Nu vreau sa te descurajez, dar in principiu trebuie sa conteze starea masinii. Sgharieturi, semne pe vopsea s.a.m.d (pe afara), si in interior, starea tapiteriei, manerele usilor, s.a.m.d.

Repet: Parerea mea! (cum zice ala in melodie)

Personal nu as cumpara'o.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci el poate afla km care sunt pe cipul de la cheie dar vreau sa zic ca nu poate afla si km care au fost dat-i inapoi,el poate vedea numai daca a fost umblat in calculatorul masini si la kilometraj dar nu va stii niciodata cat sa dat inapoi.Cred ca 100 eur se da inapoi km si la ultimul tip de BMW sau Mercedes care vorba aia au cipuri si in cheie si sub bancheta si in roti peste tot ca sa nu mai vorbim de un A4

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Baieti, am luat-o. M-am risct si am luat-o. 61000 km, 2001, 11400E. Merge si arata impecabil. Vin direct de pe Dacia 1410, 1999 si ma simt ca intr-un avion. Trebuie sa stau cu ea mult pentru a ma obijnui.

Daca-i vand obtiunile separat, cred ca0mi scot banii. Apropos, pentru pilotul automat am CD-ul cu Europa de vest si centrala, insa va rog sa ma lamuriti: trebuie platita vreo taxa pentru a beneficia de aceste servicii sau doar trebuie sa intri in zona aceea si e ok???

Azi am fost cu ea la diagnosticare la Avia Motors Pantelimon. (Este un service modern, dar cred ca tot cu ciocanul se lucreaza!) Am bagat-o la testul de noxe si a primit nota 10 cu felicitari de la examinator. (Service-ul eu l-am ales, deci nu era o susa, mai ales ca erau si aparatele). Te pune sa semnezi pentru acest test pentru ca la diesel o accelereaza in gol pana la podea de 4 ori timp destul de indelungat; daca motorul e "aranjat" poate sa cedeze. A semnat tipul fara sa clipeasca. Normal admis este 3.0. La primul test 0.35, al doilea 0,32, iar al treilea 0,30. media: 0, 32 (de aproape 10 ori mai mic decat maximul adins). A mers rotund si fara vibratii. A facut cineva testul asta? Este destul de dur pentru masina si faptul ca te pune sa semnezi ca nu ai pretentii daca se strica motorul te cam pune pe ganduri....

Dupa aceea a fost ridicata si au fost verificate rotile, partea de dedesupt (mi-au garantat ca nu a fost lovita) Vopseaua OK. S-au mirat si ei de pret si au zis ca s-ar putea sa aiba mai multi km, insa dupa cum arata si se misca poate sa aiba si 61K. Oricum, dupa cum merge si se prezinta interior si exterior eu sunt multumit, mai ales ca eu cred ca Audi este ceva mai "elevat decat VW". Asa cred eu ca nespecialist. Si la finisaje si la imagine generala.

La ce consum ar trebui sa ma astept in Bucuresti si in afara? Voi cum stati cu consumul?

Cam atat acum, va multumesc si va asigur ca mi-au fost utile sfaturile voastre. Sunt sigur ca pe viitor voi avea foarte multe intrebari si sper sa fiti la fel de promti si precisi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce decizie prompta! :)

Oricum, felicitari si multi km fara probleme de nici un fel. Iti stam la dispozitie cu raspunsuri la ce intrebari vei avea (daca le stim :) ).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pentru a folosii sistemul de navigatie de care dispui trebuie sa intrii in raza de functionare a acestui sistem de fapt nu iti merge in Romania din cauza ca tu nu ai hartile cu Europa de est sistemul tau functionand doar de la granita Ungaria cu Austria si nu ai spune pilot automat ci Sistem de navigatie GPS,pilot automat se numeste tempomat cel care iti pastreaza viteza constanta fara a tine apasata pedala de acceleratie si care ar trebuii sa il ai pe maneta de semnalizare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Felicitari pentru achizitie. Cateva idei: dupa parerea mea, masina a fost cu siguranta fabricata si umblata in Germania datorita navigatiei pe care romanul nu prea si-o pune pe masina; kilometrii pot fi reali, exemplu este fostul meu golf care a trecut prin mana mamei mele si a mea si din 99 pana in vara 2004 am facut 89.000km si asta datorita multor iesiri din tara; diferenta vw/audi o vei recunoaste cu adevarat dupa ce vei experimenta masini din ambele marci; consumul ar trebui sa fie undeva pe la 6.5 -7 in oras(la carte) si vreo 5 inafara. Daca mergi sportiv si cu clima pornita mereu, ajungi la 8 in oras si 6 afara. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost din pacate extrem de ocupat in ultima vreme... Am o masina frumoasa de 3 zile si am facut doar 30 de km :salut:

Merge foarte bine si arata super!. Nu am spalat-o inca pentru ca am inteles ca nu e bine sa mergi la orice spalatorie. Dupa ce o voi spala am sa va trimit cateva fotografii (sper de buna calitate pentru ca am un Nikon D100 cu blit SB 800).

Vreau sa ii fac si CASCO, pentru ca din pacate va sta in fata blocului... si cred ca este necasar; ce parere aveti despre CASCO? Trebuie facut? Daca da, ce firma imi recomandati? Eu as vrea sa o evalueze cam la 10 000E, pentru ca m-ar costa mai putin. E bine ce vreau s-au trebuie sa-i las sa o evalueze ei?

As vrea sa-mi raspundeti punctual la urmatoarele intrebari:

1. Ce tip de spalatorii trebuie folosite (are o vopsea foarte bine conservata). Recomandari pentru bucuresti (unde sa merg?)

2. Despre CASCO

3. Ce motorina trebuie sa folosesc (eventual, daca este cazul de la ce benzinarii)

Cu multumiri,

Marian

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

b27ctl, toate informatiile astea le gasesti pe forum, s-au discutat. Foloseste functia "search si sigur vei gasi raspunsul.

CASCO este chiar necesar, eu de exemplu mi-am gasit masina lovita in parcare de 2 ori.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@b27ctl Uite, repede, sa nu se supere Bogmw :salut:

1. Spalatorii cu jet, fara burete, iar in cazul in care masina e f f murdara, intai jet pentru indepartarea grosului si apoi burete.

2. Casco e necesara, valoarea unei reparatii la o masina straina fiind babana + te scuteste de un ban in plus cand ti-o zdrelesti tu singur, in altceva decat alta masina :D

3. OMV pare a fi calitatea cea mai buna.

Succes. :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt nou pe forum.

Merita sa cumpar un Audi A4 Avant 1,9 TDI-PD 116CP?

Este din 2001, 70 000 km si are toate obtiunile in afara de tapiterie piele.

Se gaseste in stare foarte buna si costa 12 000 E.

Este adus in tara de 12 luni si a circulat cam 12 000 km, restul in Germania.

La ce trebuie sa fiu atent la cumparare?

Ce service imi recomandati? Ce preturi au piesele si care sunt costurile la manopera?

Cu multumiri,

Marian

Kilometri nu cred ca sunt reali...dupa parerea mea 170.000 ar fi cei reali.

Pretul e mare, atata vreme cat in Germania o masina ca asta , cu scaune RECARO, piele full, mahon...adusa in 20.12.2004 a fost 10.500 EURO (pretul in GERMANIA). Era impecabila recunosc.NELOVITA, NEZGARIATA!!! Pe proprietar il mai costa in jur de 2500 EUR inmatricularea + schimb consumabile (curele, role, intinzatoare, filtre, ulei)...

Parerea mea...FFF SCUMPA pentru vechimea in tara si pentru dotari. Nu e de cumparat la mai mult de 10.500 EUR. SI asa, la cate mai schimbi la ea tot pe la 12.000 EUR ajungi...Doamne-fereste de probleme pe la motor...turbina , pompa de injectie..etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!