Jump to content

Impresii despre Tiguan 5N & 5N2 (Tiguan 5N & 5N2)


OvidiuV
 Share

Postare recomandată

Tigu2011, multumesc de corectare dar pana la urma DCI, TDI sau CDTI tot Diesel sunt si recunosc ca m-am incurcat putin stiind ca acest motor pe motorina este Comon Rail am crezut ca era logic sa forloseasca si ei un "C" in prescurtare. Oricum cred ca au inteles oamenii despre ce vorbeam.

Referitor la faza cu 15K pe an ...ai cam spus acelasi lucru ce am spus si eu mai inainte.

Iar consumul de Diesel vs Benzina ....ia si tu in calcul mai multe, costuri de intretinere diferite intre modele, revizii, filtre, consumul extra despre care nu se mentioneaza pentru a curata filtrul de particule ( ca motorul din cand in cand baga motorina in plus sa arda filtrul de particule, unde unele modele au un injector in plus numai pentru asta) credema ca sunt patit cu motoarele Diesel si consumul lor extraordinar de mic.

Conduc in toate stilurile sport, relaxat, drum lung si trafic prin Bucuresti. Am experimentat cam tot pe diferite masini cu motoare diferite si mitul despre consumul foarte mic la Diesel se cam duce de rapa.

Acum nu are rost sa argumentam asta....ti-am zis ce am patit eu. Acum altii poate au si alte experiente mai placute.

Oricum la 130kg si 1,97m cred ca mai sunt si eu de vina la consum :))) ca ma aflu in masina.

Treba cu scumpirea la diesel pe viitor ...am auzito din sursa care e ocupa cu importuri auto la nivel national....poate a mintit sa se dea important . Am spus si eu tot la nivel de zvon.

Faza cu revanzarea si pierderea din valoare....Nu mai este valabila de mult. Si cine merge sa cumpere o masina noua cu ideea in cap de a o vinde????? Mai ales cand o cumperi noua. (sti bine ca pierzi 20% cand ai iesit pe poarta.

Multumesc de link.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • eurotig

    21

  • Andy_B

    18

  • Vlad F Buc

    17

  • dadu

    14

Top Posters In This Topic

Posted Images

Zici ca esti "patit cu motoarele diesel si consumul lor extraordinar de mic". Cred ca in curand vei fi patit si cu motoarele pe benzina :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da

Sint aceleasi discutii Benzina versus Diesel si aceleasi zvonuri despre scumpirea motorinei...........

Poate varianta electrica sau hidrogen va face amintire o astfel de discutie

Sint si lucruri adevarare si neadevarate, depinde si de masina pe care o ai

Ce va fi nimeni nu stie acum

O singura dorinta am avut: masina sa nu aiba trapa, mai ales ca era din bucati

Nu am incredere in cauciuc

Imbatrineste ca si omul...... :dry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu inteleg de ce sunt atatea discutii pe tema asta si nici mentalitatea asta...iti cumperi masina cu motor 2.0T,4x4,dsg etc si intrebati de consum!?!?!?Dai 30-35K Euro pe o masina si te uiti la 1-2 Litri de benzina?

Acum iar revenim,ce ai condus tu este diferit de ce este la VAG. Nu are absolut nici o legatura dupa cum ti s-a mai zis.

Daca te consoleaza cu ceva faptul ca dieselul consuma la fel de mult ca benzina, ca e mai scump la intretinere,ca nu merita este problema ta dar asta nu inseamna ca este si adevarat.

Poate o sa ti se pare ceva extraordinar dar diesel-ul consuma mai putin...uite o poza sa te convingi. Dupa ce ridici masina te astept sa pui si tu una si sa facem comparatie. (Pipera-Victoria-Unirea)

post-73788-0-39684000-1333109837_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Voodoo,

Nu am inteles eu bine?

Ai diesel TDI 2 L 140 CP DSG si consum de 11,6 L /100km mediu pe cei 600 km

Nu este cam mult ?

Modificat de dexim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

VooDoo_boy....vad ca nu prea intelegi sau nu citesti tot.

Daca tot dai cu poze spune si in ce conditii ai obtinut acest consum. Nu cred ca in prima mie de Km. ai fortat masina , iar pentru condus lent nu cumva este cam mare consumul tau fata de ce se spune in carte????? Dar te cosolez cu ideea ca dupa ce parcurgi 10-15.000km se mai lasa motorul si o sa ajungi pe la un 10-10,5%

Nu ai citit mai sus ca detin doua masini cumparate de noi de la dealer cu 0km. Diesel si una pe benzina???? Sunt patit si am experienta cu toate ca sunt fan Diesel.

Dar m-am cam saturat si nu mai cred in unele povesti despre motoarele pe motorina. Iar despre intretinerea lor mai vorbim cand mai prinzi ceva experienta.

Mai asteapta si tu ca acum ai numai 1111km. Nici nu ai trecut de prima revizie. Dar cand vei merge sa o faci intreaba cat costa un filtru pentru motorul pe benzina? cat costa revizia la masinile pe benzina? Ai idee cam cat costa un filtru de particule?

Asa ca pana ajungi sa vinzi masina "va avea valoare de vanzare mai mare ca una pe benzina" si sti de ce? ca bagi mai mult in timpul utilizarii. :))

Ai idee cat costa benzina si cat costa motorina?

Sti ca masina diesel costa mai mult decat cea pe benzina?

Asa ca sustin ce am spus mai devreme 13-14% motorina ...echivaleaza cu 15-16% benzina.

Nici nu-mi vine sa cred ca am scris toate astea in timp ce detin doua masini pe motorina si iubesc cuplul , puterea si crancanitul de motor diesel.

Modificat de eurotig
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acesta este un topic pentru impresii despre Tiguan. Pentru opinii si versus Diesel - benzina va rog sa folositi topicurile corespunzatoare. Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

voodoo o sa scada consumul ... eu astept sa ajung la 5000km sa pot face un review cat de cat

vreau sa spun ca sunt SUPER multumit de masina ... consumul mediu de la predeal la B a fost 5.7% cu masina full la 4000km / la dus 6.1 - masina full si AC la 2 bare pe 22grade. imi place ca e super silentioasa in mers pentru diesel (fata de batranul golf4 :) ) si la 140km/h credeam ca merg cu 100 :P

daca stau cu ea pe loc se aude un pic pac-pac-ul de diesel dar asta e ... :)

sunt multumit si de suspensie, f. comoda, desi uneori sunt putin timorat - ca-s invatat sa ma dau un pic mai tare pe curbe de la G4 :)

eu acum in oras scot cca. 8l cu motor cald si cca. 10-11-12l la talpa si foit bara-n bara.

pana acum am avut si 6 pene (cauciucuri de iarna etc..) - cuie infipte binisor in ultragrip-uri :)

ce nu imi place e ca nu mi-a venit inca btooth-ul dar cu rabdare cred ca-l pun si pe ala pana dupa Paste cand cred ca o sa trec de 5000.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nexus cred ca o sa fac si eu schema cu bluetooth-ul dar te astept pe tine si dupa aia ma risc si eu :)

Eu am ~2.000 Km cu masina si consumul e in jur de 11-12 l/100. Adevarul e ca circul foarte multe intre orele de varf si numai prin centru asa ca nu ma deranjeaza. Am scos-o de 2-3 ori pe afara dar consumul era in jur de 6-7. Poate voi sunteti putin mai norocosi.

Ma gandeam sa scriu si eu ceva, dar o sa fac un scurt review la masina mea mai tarziu. Eu am ceva nemultumiri la ea....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru link Tigu_2011, m-ai ajutat sa decid sa nu mai iau trapa de sticla deoarece mai toti au tot felul de probleme...despre care dealerul nu-ti spune.

Dar acum stau pe ganduri daca sa mai iau xenon sau nu . Vad tot in acel forum ca se cam ard si ele erau laudate ca te tin toata viata masinii, altul cum ca a ramas cu spalatorul de faruri intepenit afara.

Cat despre consumul de la ultima postare ...cred ca la coborare are atat (observa ca omul locuieste in Brasov)

Tu ai fost mult mai sincer cu poza postata ;).

Nexus, ce scheme faceti cu bluetooth-ul??? banuiesc ca nu ati optat pentru pregatirea pentru telefon de la inceput si ati comandat acum? Sau altceva? Spune public nemultumirile ca poate mai invatam si noi cate ceva inainte de a da comanda.

Mai asteptam sugestii de la cei patiti sau multumiti despre optionale care merita toti banii sau cele care nu le folosim mai deloc sau nu merita comandate.

Modificat de eurotig
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Euro nu fac nici o schema ... btooth e mai ieftin oarecum sa-l iau de pe net numai ca trebuie desfacut bordul si pe sus + plasticele

in rest te pricopsesti cu un Btooth premium cu comanda vocala pe RCD 510 (cazul meu)

Eu nu am putut sa ma intind cu bugetul la Btooth la mom. achizitiei. Intr-un fel acum ies mai ieftin - in decrimentul faptului ca desfac bordul... daca puteam sa pun de la inceput puneam 100%.

La toate masinile din fam. am btooth - e indispensabil - pe golf am pus unul de la bury f. dragut ce tine 2 tel. simultan.

In cazul lui Tiggy am vrut alte optionale mai scumpe vazand ca instalarea e oarecum simpla la BTooth pe net.

Vroiam sa fac si miscarea cu camera spate dar m-am lasat de bancuri de-astea ca senzorii sunt super. daca nu am putut sa pun din prima.. asta e

Xenon iti recomand 200% ... daca se arde un bec, asta e, acu la masina de 30k nu-ti faci probleme de un bec ars nu? chiar daca e 100e becul nu o sa se arda asa repede fii sigur - cat despre vizibilitate, uite-te la diferente pe strada sau utube.

La orice trapa apar probleme in timp ... masinile cu trapa/decapotabila merita in ro doar daca ai grija de ea / o cureti si o intretii tot timpul ... la praful si jegul din Buc. parerea mea e ca nu merita. (mai ales ca de aia 1000e mai bine iti pui xenon si ii schimbi si look-ul -> arata mult mai fain cu faruri xenon trebuie sa recunosti)

Modificat de nexus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nexus, multumesc mult de sfaturile sincere.

Nu imi este de 100E pentru un bec dar urasc sa stau pe la service tot timpul cu schibatul si reparatul. ( am citit pe un forum ca cineva sa trezit cu spalatorul de faruri ramas intepenit in afara) si asta vine tot cu xenon.

Cat despre cum arata...daca vezi catalogul de anul asta, mie parca mai mult imi place cum arata Tiguanul negru de la sfarsit cu faruri Halogen.

Am vazut un filmulet pe youtube dar ala era facut mai mult pentru reclama ( aceeasi filmare cu aceleasi miscari numai ca este modificat si intunecat cu ajutorul computerului, as fi vrut sa vad fizic si real diferenta intre xenon si halogen.

Ma gandesc la ingheturi cum au fost anul trecut cum se mai descura mecanismul de de miscare al farurilor in curba?

Din cauza ca nu prea am timp sa merg la service ma gandeam sa comand jantele de 18" si sa platesc in plus pentru cauciucuri All seazon ca sa nu mai stau sa schimb. Dar si aici nu stiu daca nu gresesc alegand jante de 18" reducand marimea talonului sau facand rularea mai zgomotoasa punand all seazon pe ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eurotig.............

Nu exista masini pefecte!

Pina la urma tot ti se va intimpla ceva neplacut la masina

Eu nu iti doresc , dar asa este viata

Totul este sa iti stapinesti nervii la momentul oportun.

Oricum exista destul de multi frustrati care refuleaza pe soselele din RO, pentru ca nu au unde sa isi arate vaoarea pe care nimeni nu le-o recunoste

Nu cadea si tu in aceasta capcana

Nici nu va imaginati cit de imbecili par soferii romani pentru cineva venit din Vest

Nu ca aici ar fi totul perfect, dar in RO aproape totul este o nebunie generalizata in traficul rutier

deci

- Fara trapa

- Xenon daca ai bani, pt ca merita ( iti spun din experienta )

- Cauciucuri all season ( nici cal nici magar = catir = bineinteles trebuie evitate, nu vor face fata bine in nici un sezon contrar denumirii lor, mai ales la distanta de frinare )

- Janta de 17 este cel mai bun compromis

PS : Eu platesc 80 euro pe luna la programul WE CARE VW si nu am treaba vreo 12 ani cu masina fiind in garantie totala toata Europa ( exceptie cauciucuri )

Vezi poate ofera ceva similar si in RO si vei dormi mai listit

Modificat de dexim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marcelraducluj

Revin din nou....Impresii de la alti posesori de 1,4 TSI 160 de cai....exista? Va rog, am senzatia ca sunt singurul care detine acest motor de pe acest forum...Astept impresii...eu ce sa zic...700 de km si foarte multumit :P...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dexim, fratiorul meu din Belgia sau unde esti. Uite si eu am trait mai la vest decat tine 12ani dar nu am spus asta pana acum si nici nu fac comparatie cu Romania.

Tarisoara noastra este asa cum este si nu este vina soferilor ca nu au strazi bune , sosele marcate sau ca traficul este ca dracu.

Sistemul este de vina ca de acolo pleaca tot. Asa conducatori=asa strazi===> asa trafic cu soferi care incerca sa ajunga si ei unde trebuie.

Nu e salbaticie sau frustrare, hai sa nu mai privim asa lumea de la noi din tara dupa cateva guri de aer din vest.

Vad ca romanasii nostri de aici din tara nu se grabesc sa critice si sa eticheteze pe altii.

Si te sfatuiesc sa stai relaxat ca nu refuleaza nimeni prin Romania. Hai sa nu privim de sus in jos si sa nu dam lectii de vest la concetatenii nostri.

Am cunoscut destui care dupa cativa ani de America nu le mai ajungei cu prajina la nas si spuneau ca nu mai inteleg Romania si ca au venit speriati din vacanta lor pe pamantul natal. Asa ca sunt satul de "harfe de occident" . NU este chiar asa . Este numai o faza prin care treci si te inteleg.

Multumesc mult pentru sfaturi dar nu ai argumentat fiecare punct.

Xenoane- am bani dar nu am timp sa umblu pe la mecanici sa le repar si sunt prea comod. Afara am invatat sa-mi consum timpul profitabil si-l investesc in ceea ce consider eu ca trebuie. (poate de asta doresc sa ajung de la punctul A la punctul B mai repede) ;)

Daca ai xenoane si experienta mare cu ele de ce nu mi-ai raspuns si mie la subiect despre problemele ce le-au semnalat altii si ma pun pe ganduri?

Si nu cred ca exista masina perfecta dar daca tot am selectat de pe piata auto de mini-SUV sau crossover sa iau VW-Tiguan , consider ca e bine sa-mi fac lectiile inainte de a achizitiona masina. Ca sa-mi placa 100% dupa ce o achizitionez.

La cele 3 automobile pe care le detin vreau sa-ti spun ca am optiuni pe care le-am comandat si nu le folosesc si altele pe care nu le-am comandat si acum as fi vrut sa le am.

Din pacate nu am experienta in VW si optiunile Tiguan si de aceea vin aici si incerc sa aflu de la posesorii experimentati cam ce gandesc ei si ce sfaturi dau ei. Si eu la randul meu pot da sfaturi despre Opel si Fiat dar nu cred ca intereseaza pe nimeni traba asta pe aici.

Pentru mine sa schimb Zafira echipata full si cu 16000km la bord pe un Tiguan este mai de graba un moft al meu si motivul nr. 1 este ca vreau garda la sol de 20cm cat are Tiguanul si nu mai vreau 14cm cat am acum , iar motivul nr.2 este ca vreau 4motion ce are Tiguanul si nu tractiune fata ce detin acum. (si astea tot din vina sistemului de la noi din tara, drumuri, zapada...etc.) .

Tu cum ai pentrcut iarna trecuta prin Belgia? a fost iarna usoara acolo? Chiar ma intreb de ce ai nevoie de Tiguan acolo pe strazile alea fara gropi si curatate de zapada...dar daca asta ai vrut ...este placerea ta si nu o comentez ci o respect.

Hai ca nu mai discut off topic ca iar da Andy_B cu biciul :)) Si vreau sa ma informez de la posesorii de Tiguan despre ce am eu dubii, Uite exemplu un baiat fericit "marcelraducluj" care este foarte multumit de ce are , este fericit de felul cum functioneaza si mia dat cateva raspunsuri scurte si la obiect pline de adevar din care multi pot trage concluzii.

Marcel ma bucur ca-ti place si te satisface, insemna ca face toti banii....sa ai parte de ea si la multi km. Dexim si tie iti urez la fel.

Modificat de eurotig
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu vreau sa ma dau mare, dar sa stii ca imi pare sincer rau de ce se intimpla in RO, de greutatile de aici RO%20flag.gif

Si sa stii, ca fapt divers, ca gura mea de aer in Occident este destul consistenta si va mai dura ceva timp, dar atunci cind revin in RO realizez nervozitatea soferilor produsa de situatia dificila in care se afla ( cei mai multi ) .

Si ceilalti prieteni romani de aici au exact aceiasi impresie. Deci nu mi s-a parut !!!!

Am inceput sa nu mai venim decit o data pe an de la 3-4 ori inainte

Clacsoane in intersectii, flashuri, injuraturi, bite si cutite, bagat in fata, depasiri periculoase aiurea....cite ai vazut tu pe aici in 12 ani de occident?

Citi te lasa sa intri pe autostrada din drum lateral ? Aici din cei ce intra lateral pe autostrada 90% nici nu se asigura.....le fac ceilalti loc automat!

Insa posesorii de Tiguan din Ro nu cred ca fac parte din oamenii necajiti si au ( probabil ) cu totul alte probleme decit ceilalti ...... afaceri etc.

Nu este rau , din contra este ffff bine , cineva trebuie sa miste tara

De aceea Tiguanu' nu este ca Loganu ' , sau invers :lol:

Multi chiar cred ca marca masinii le da drepturi in plus pe sosea

Unii posesori de BMW , Audi, Mercedes spun chiar ca masina lor se vinde cu prioritate inclusa.... :bom:

Partea proasta este insa ca oamenii au inceput sa nu se mai respecte in trafic intre ei si cu atit mai putin legile......

Si nu sint de vina neaparat drumurile sau numai politicienii !

Acum despre tehnica:

Despre xenoane .....BMW seria 5 echipat cu xenon . Asta conduc acum si nici o problema in afara de gasirea unui loc de parcare pe marimea ''portavionului''.

Prieten cu Volvo XC 60 de 4 ani nici o problema .

Despre cauciucuri ALL ....e plin internetul de filmulete privind comaparatia acestora......rezultate proaste la frinare ....si asta poate face diferenta

Despre trapa........sint multe plingeri si e clar o gaura in acoperis ramine o gaura :icon_cheesygrin:

De ce mi-am luat TIGUAN ?

Pai la cit am dat ( 45.000 euro ) i-am cam bagat in ceata pe cei de la VW cu echiparea care am cerut-o.

Muncesc la el din ianuarie si poate mi l-or da prin Iunie-iulie.........

Evident imi putea lua, cum spunea un coleg de pe forum, chiar si Tuareg .....

Dar mie asta imi place.....o masina destul de confortabila, pe care o voi folosi 90 % la drumuri foarte lungi prin Europa si posibil Nordul Africii.

Sper sa se termine si cu ''revolutiile '' lor mai repede :sly:

Si crede-ma m-am gindit bine si la multe aspecte inainte de a da comanda

Plus ca am facut vreo 10 teste pe la concurenti

Aici la unele marci iti lasa masina si o zi intreaga sau citeva ore bune pt teste

La Tigu am testat toate variantele, unele de 3 ori chiar.

PS : mai la vest de Europa sint ceva Tiguanuri ....poti vedea si la ei pe forumuri ce parere au de Tigu

Sa auzim numai de bine

Modificat de dexim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut dexim, pai vad ca spui aceleasi lucruri in mare parte si toate pornesc tot de sus, daca ai trai aici ti-ai da seama mai bine.

Nu or sa iasa soferii sa faca benzi adiacente pentru autostrazi sau sa-si traseze drumurile.

dar hai sa lasam asta ca tu pana la urma te referi la baietii de bani gata care au primit cate o masinut cadou de la parinti , cei cu girfar sau astia de se mai cred interlopi. (aici sunt de acord cu tine) dar nu generaliza, ca uite ne descurcam si cu ei pe strazi.

Te cred si eu ca l-ai bagat in ceta pe ala de la dealerul VW , cred ca i-ai cerut si ce nu avea. Eu am pus cam tot ce e putea pe el cu exceptia trapei si a ajuns la 36.000Euro.....tu ce ai cerut pe el de a urcat la 45k? Diamante? Motor de Hummer?

Intra la noi pe configurator si vezi ca ti-au dat Belgienii tzeapa.

Cu Tuaregul si aici ai probleme sa-l parchezi, e bun numai daca traiesti la tzara. Asa ca ai dreptate.

Si eu am testat aici destule modele de SUV si crossovere dar m-am oprit la Tiguan. Aici nu-ti da masina cateva zile numai daca esti client de flota. Dar o masina care nu-ti place de obicei o depistezi in primele 10min,

Zici ca ai testat toate variantele de Tiguan.

Ai testat cumva si modelul TSI 2.0 cu 210CP???

Cum se comporta dupa viteza a-4-a???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Teapa.......chiar crezi????

Dupa configurator depaseste 45000

Cu o mica reducere a fost .....45 ooo pt ca are aproape toata lista de optiuni plus ceva accesorii

In plus in configurator nu apar toate optiunile........................

Despre probe

Simplu Toate TIGU sint ff bune

Fac exact ceea ce astepti de la modelul respectv si ce promite VW

Consumurile se apropiau de media data

Acceleratiile foarte bune ( nu le-am putut testa decit pe portiuni scurte pina la 140-150 , din motive de .......camere si aglomeratie )

Daca chiar nu iti pasa de consum 210 CP e ffbuna

170 diesel manual prea putin diferita de 140 DSG in mod sport, cel putin asa mi s-a parut mie

de fapt diferentele de 1-2-3 secunde cu greu le poti sesiza

in schimb simti diferenta 140 manual si DSG mai ales pe sport

interesant

http://www.gds.ro/Eveniment/2012-04-02/Razie+de+proportii+in+trafic

Modificat de dexim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Offtopic

Nu exista masini pefecte!

Pina la urma tot ti se va intimpla ceva neplacut la masina

Eu nu iti doresc , dar asa este viata

Despre probe

Simplu Toate TIGU sint ff bune

Fac exact ceea ce astepti de la modelul respectv si ce promite VW

Consumurile se apropiau de media data

Pe undeva te contrazici singur. Nu vreau sa-ti tai elanul dar nici o masina nu face exact ceea ce promite (fie ca e vorba de confort, consum, probleme tehnice etc). Ipotetic da, toate te duc din punctul A in punctul B. VW e una dintre marcile care fac cel mai putin din ce promit. "Toate TIGU sint ff bune". Depinde cum ti-e norocul. Deja te astepti la prea multe de la o masina pe care inca nu o conduci zilnic si n-as vrea sa fii dezamagit. In test drive marea majoritate sunt ok, la urma urmei la nivel de test drive e o dorinta. Cand o pornesti zilnic si o conduci, e o dorinta implinita si incepi sa-i vezi hibele mai mari sau mai mici. Inteleg ca ai dat pe ea o suma considerabila, prohibitiva pentru mine. Prohibitiva pentru ca acelasi motor e si pe o masina de 23k (pentru mine motorul e cel mai important la o masina). Cred ca nici dealerul VW nu se astepta la asa comanda, dar nu astepta perfectiunea. Eu personal as fi mandru sa detin o raritate ca cea comandata de tine (din dpdv al optiunilor). Consumul cu tempomat pe autostrada se aproprie de media data. In rest, diferenta e destul de mare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa este, norocul ( soarta ) ne guverneaza viata............

In rest TIGU-ul meu va avea parte 90 la suta din parcurs de autostrazi ...............

Si inca ceva ....in RO masina este ceva mai iefina.

Insa politica firmei este de a nu oferi chiar aceleasi variante in piete diferite

Te mai joaca si din oferte, le denumesc si altfel si intr-un final te zapacesc.

De exemplu nu am vazut disponibil un sport style 2 TDI 140 CP DSG 7 cu BMT in Romania

In schimb aici nu e disponibil nici un fel de track and style :exclaim:

Asa ca sint multe de spus ........................

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salut baieti. O sa incep de acum sa citesc si in aria aceasta.

Astazi am facut o configuratie pt viitoarea masina a mamei, Tiguan Sport&Style. Ca motorizare am ales 2.0TSI 4M DSG7 (aici a venit replica prietenului de la vanzari care ne-a vandut si Polo: sunteti familie de vitezomani? :)) ).

Cutia o stiu foarte bine pentru ca o am si eu pe Polo. De motorizarea nu stiu destule pentru ca doar am fost plimbat si era Golf. Ma gandesc ca sunt diferente de feeling destul de reale si nu date doar de masina sport vs masina care tinde spre siguranta si confort

Legat de motorizare chiar astept feedback cum se comporta pe Tiguan si de ce nu, informatii reale despre consum. Aici fac referire in mod direct la scoalaveche pentru ca doar pe el l-am remarcat cu motorizarea asta.

Pe lista de optiuni am aplicat acelasi principiu ca si atunci cand am configurat-o pe a mea. Sa fie lucruri care cu adevarat sunt folositoare zi de zi.

O sa enumar cele mai importante care imi vin acum in minte:

Culoare Titanium Beige Metalic

Culoarea tapiteriei: tanamibeige

Jante aliaj "New Orleans" 7JX17

Aer conditionat "Climatronic"

Blocare electronica a diferentialului

Camera Rear Assist

Cotiera centrala spate tapitata

Cruise Control

Faruri bi-xenon cu lumina de viraj

Instalatie spalare faruri

Lumini ambientale: oglinzi make-up

Oglinzi exterioare rabatabile electric

Pachet Iarna- duze instalatie parbriz

Park Assist

Pregatire telefon "Premium" cu bluetooth

Radio RCD 510 cu functie mp3

BC Color

Sistem calitativ control presiune pneuri

Volan multifunctional piele,comenzi

Nu cred ca am uitat nimic. Astept si eu feedback legat de masina per total si in special de motorizare + 4Motion. Asta e... sufeltul masinii imi starneste cel mai mare interes :). Banuiesc ca reviziile si consumabilele sunt ca la orice VW. Aproximativ 600RON revizia la Dealer s.a.m.d

post-16307-0-28405000-1343151534_thumb.j

post-16307-0-61464100-1343151567_thumb.j

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am motorul 2.0 TSI de 170 CP pe masina si cutie automata 6 trepte. Sunt incantat de masina, din tote punctele de vedere (poate un minus la consum, insa cand pornesc la drum nu ma mai intereseaza). Avand in vedere calitatile cutiei DSG, in mod cert masina ar trebui sa fie superioara variantei pe care o conduc eu. Poti sa intrebi chestiuni punctuale si iti voi raspunde cu mare placere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu personal ma gandeam la 2.0TSI de 180cp insa pt o diferenta de 1000E am tras concluzia ca mai bine 210cp.

Au fost probleme cu turbinele sau ceva hibe de fabrica la aceste motorizari? Mai sunt interesat de consumul real urban-extraurban-si instantul la 130km/h. Si nu in ultimul rand, pretul unei revizii la dealer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce sa dai 1000euro doar pentru o modificare de soft? Diferente mecanice intre 2.0TSi de 180 si cel de 210 nu cred sa fie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Doomy changed the title to Impresii despre Tiguan 5N & 5N2 (Tiguan 5N & 5N2)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!