Jump to content

De Ce E Mai Scumpa O Limuzina Decat Un Variant


yo_napster
 Share

Postare recomandată

De ce costa mai putin de exemplu un vw passat 2004 variant decat un vw 2004 berlina ????, kiar nu pot sa-mi dau seama , doar e mai mollt material intrat la variant , need a fast answer :)):-?? .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Variantul nou este mai scump , dar deobicei sh au mai multi km decat cele berlina...nu cred ca un Passat variant e mai ieftin decat unul normal la acelasi numar de km.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-ar putea sa fie o explicatie si economia de piata,adica numarul mai mare de Passaturi Variant la vanzare si crescand oferta scade pretul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu , acuma sincer kiar asha am observat , eu am un logan din 2005 ( pe kre l-am looat de nou eu de la DACIA ( Daca.Ai.Cap.Iti.Iei.Alta.) )e varianta ambition , si nush km kat ar trebui sa cer pe el , are revizile la zi , si km 60000 de km reali :)) .

nush de ce , ori sunt paranoic si e doar in mintea mea , sau varianturile sunt mai ieftine ,

sincer nu prea am avut cutie automata , poate sa-mi povesteasca cineva avantajele/dezavantajele acestei inventii :D.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De acord cu danM, oferta de passat variant este mai mare decat cea de passat limuzina, asadar si preturile variaza invers proportional.... legile economiei :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

variantu si berlina , care consuma mai mult ???

deci , eu , m-am orientat spre un 1.9 Tdi , km kre e diferenta intre motoarele 101cp si 131 cp ????

si km kre-s diferentele de la 5+1 trepte la 6+1 ???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diferente sunt destule, in primul rand consumul dintre 5 trepte si 6 trepte (aici parerile sunt impartite), apoi de la 101 la 131 iarasi diferente clare de putere (iar parerile sunt impartite) si tot asa, putem face o lista intreaga dar nu voi fi eu acela care sa o expuna aici, insa o rugaminte as avea, sa lasam deoparte limbajul de mirc (si km kre-s), multumesc anticipat.

Modificat de Alex_vvx
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

imi pare rau , greseala mea , ar fi trebuit sa scriu corect , promit asa sa fac :))

deci , ma lamureste si pe mine cineva ???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

FLORIN_SPEEDER
De ce costa mai putin de exemplu un vw passat 2004 variant decat un vw 2004 berlina ????, kiar nu pot sa-mi dau seama , doar e mai mollt material intrat la variant , need a fast answer :Driver::-?? .

DE OBICEI ...LOOMEA ZICE CA VARIANT ESTE O MASINA MAI DE FAMILIE...SI ASTA SI ESTE...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

DE OBICEI ...LOOMEA ZICE CA VARIANT ESTE O MASINA MAI DE FAMILIE...SI ASTA SI ESTE...

Ai CAPS LOCK apasat sau de ce scrii posturile (nu numai asta) cu CAPS?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si de cand lumea = loomea ????

Scuze de off topic

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O explicatie mult mai apropiata de adevar cred ca este urmatoarea:

Passaturile variant ca si golfurile variant si ca orice masina care este model break, sunt in general masini de flota, adica achizitionate de firme.

Eu am ambele masini variant, si golf si passat, si ambele au ca proprietari cate o firma, pe care n-o intereseaza prea mult aspectul design care e mai placut

la cele berline si mai mult de aspectul practic, adica masina tre sa munceasca.

Astfel o firma vinde flota la expirarea leasingului, de aici cantitatea de variant-uri mai mare pe piata. Aici intervine aspectul cererii si ofertei care scade pretul.

Dar eu cred ca mai important este faptul ca, provenind de la firme, valoarea acestor masini trebuie sa acopere doar avansul pentru modelul care va inlocui respectiva flota, spre deosebire de persoanele fizice care au achizitionat un passat sa zicem cu 30.000 euro si care dupa doar 3-4 ani n-o sa-l poata vinde cu 10.000 cum isi permite firma. De aici pret crescut pentru berline.

Desigur, probabilitatea exceptiilor de la ce-am expus eu este evidenta, dar in linii mari cred ca asta explica diferentele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pretul de fabricatie este clar mult mai mare deoarece intra mai mult material si alte accesorii (metal, geamuri laterale, stergaror parbriz, amortizoare mai tari, tapiterie mai multa, etc)

Insa cand vine vorba de second hand, e vorba si de gustul fiecaruia (care in general nu se prea discuta)

Si anume unora le plac berlinele spunand ca variantul este "tractor" si ca nu suporta ca orice pun in portbagaj sa le miroasa in habitaclu (ex: o canistra de motorina) si nu dau 2 bani pe variant (oricat de ieftin ar fi). Model preferat de tineri.

Altora pur si simplu le place modelul variant spunand ca au tot ce le poate oferi o berlina si mai au ceva in plus: spatiu si confort pentru locurile din spate si se bucura de faptul ca celorlalti le displace modelul si astfel pretul scade sub nivelul unei berline. Model prederat de familisti.

Acum lasand parerile personale la o parte (si tinand cont strict doar de date concrete) este intr-adevar mai mult loc de bagaj la un variant, din constructie boxele pe spate sunt de putere mai mare pentru a compensa volumul de aer in plus, pasagerii din spate au spatiu mult mai mare deasupra capului. Este cu cca 120 kg mai grea (deci practic mai ai o persoana sanatoasa cu tine tot timpul in masina oriunde te-ai duce) si acest lucru se simte la accelerari. Parca nu "da bine" sa apari cu "vagonul" la o nunta sau alta petrecere fata de feelingul celor din berlina. Berlina este clar mai aerodinamica si aceasta se reflecta la consum.

Deci in final trebuie sa-ti faci o introspectie si sa iti inchipui cum "ti-ar sta" in amandoua. Cum spuneam: e chestie de gusturi si ce anume doresti de la ea (masina)...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!