Jump to content

Probleme Haion

iorto
 Share

Postare recomandată

La multi ani tuturor!

Am o problema....acum 3 zile, temperatura fiind negativa afara am spalat masina la exterior. De atunci au inceput problemele....chiar daca inchid haionul, pe bord imi indica ca-i deschis....e inrosit in spatele masinii...la inceput aparea si disparea....Azi am luat spray pt. dezghetat....si nimic...acum sta tot timpul indicatorul cum ca haionul este deschis...bineinteles ca nici stergatorul pe spate si nici dezaburirea nu mai functioneaza....exista vreun contact sau un senzor care ar trebui verificat si as dori sa stiu unde se afla.Mentionez ca haionul il inchid cu telecomanda.Va multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acelasi lucru l-am patit si eu dar la o Jetta :) era foarte frig afara, zapada se desghetase si se topise....In fine dimineata am incercat sa deschid portbagajul, si bineinteles nu am reusit.problema e ca in bord in apare ca acesta era deschis(desi acesta practic era inchis).

Rezolvare: m-am strecurat eu cu mana in portbagaj(din interior)si am tras de o "chestie"(un fel de maneta din spate) iar portbagajul sa deschis iar eroarea din bord a disparut. :)

Link către comentariu

Contactul se afla in broasca, trebuie dat jos plasticul de pe haion, nu te sfatuiesc sa faci asta acum deoarece esta frig si plasticul casant si se vor rupe clemele de prindere.

Link către comentariu

poate o fi inghetat vre-un contact ceva.. las-o pana intr-o zi mai calduroasa si vezi daca si-a revenit.

Link către comentariu

• 3 years later...

Salut, vad ca topicul asta a "inghetat" de ceva ani buni :)

Azi dimineata cand am deschis haionul, am auzit cum "circula" apa prin el :wacko: Prima impresie WTF?! Intrebare, stie cineva sa imi spuna: de ce si pe unde a intrat apa; cum pot sa o scot si ce sa fac sa nu mai intre apa acolo? "Acolo" asta este aproximativ, ca sincer nu stiu pe unde este, dar se aude "circuland" prin haion cand ii schimb pozitia.

Am vazut de asemenea, ca limba aia de pe haion care intra in caroserie ca sa inchida este umeda, dar totul merge (inchidere/deschidere/dezaburire/stergator).

Mersi frumos

Link către comentariu

Cred ca are.

Golf 5 are trecut in descriere.

Sa fie stropgel `apa` care circula prin el?

Modificat de madutzu22
Link către comentariu

Se poate, la G5 sare acel furtun care intra in sprituitor si se aduna apa in haion, la fel si la o2.

Link către comentariu

Da am stergator pe spate, care merge :) apa scoate, totul este OK din punctul asta de vedere. Ce inseamna "sare acel furtun"??

Link către comentariu

Ca nu mai sta fix la locul lui, sta doar in "buza" si se pierde apa pe acolo . daca ar fi asa at trebui ca jetul de pe luneta sa fie anemic.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Un lucru pe care mi l-am amintit este ca sambata, cand ploua, am observat, cand am deschis haionul, ca apa se scurgea destul de abundent printre haion (partea metalica) si captuseala din plastic care este pe interior, dar asta doar cand am deschis prima data haionul - toate astea in timp ce am sesizat "circulatia" apei prin el. Am crezut ca are niste sine/santuri de drenaj si atunci cand deschizi haionul apa se scurge... dar ma tem ca nu este asa.

Stiu ca jetul de pe luneta este consistent (cam pe la jumatatea ei, daca nu un pic mai sus) - o sa mai verific odata si anunt, dar banuiesc ca nu sare asa de azi pe maine.

Link către comentariu

Inseamna ca la ploaie intra apa pe undeva in haion. Verifica daca mansoanele de cauciuc, cele prin care trec firele dintre haion si caroserie, sunt fixate la locul lor.

Link către comentariu

@ Catalin_AC

mie mi-a intrat un pic de apa pe la clapeta de deschidere hayon. cand am dat jos capacul de plastic se vedea urme de umezeala pe la garnitura acelei clapete. poti verifica si aspectul asta..

Link către comentariu

Mersi pentru pont - dar cum ajung la acea garnitura? Sau cer prea mult? :D

Link către comentariu

Ca sa verifici acea garnitura ( sau furtun care e iesit ) trebuie sa demontezi imbracamintea din plastic de pe hayon care prinsa in 2 suruburi ( in interiorul locasurilor maner al imbracamintei din plastic) si cleme pe conturul acelui plastic. Desfa cu mare atentie si in sparele clapetei de deschidere se vor vedea urme de infiltrare sau acel furtun care poate fi iesit. Garnitura este intre hayon ( tabla) si clapeta. Clapeta e prinsa in 2 - 3 suruburi.. nu stiu exact cum se desface, dar cred ca e intuitiv, daca nu poate gasesti vreun DIY in sensul asta.

Astept vesti....

Link către comentariu

Buna.

problemele au inceput asa.

Dimineata cand am vrut sa deschid portbagaju, apas pe buton si nimik, dau din telecomanda nimik, am deschis capacelu ala acolo am miscat putin de fire si gata. a mers

cand se face seara observ ca nu se aprinde becu in porbagaj.ma uit mai atent si opserv cand il inchid ca se aprinde si cand il deschid se stinge :), si problema nu isi revine nici cum , deci cand il deschid , se aprinde pana se ridica haionu pana la un anumit nivel si dupaia se stinge, si lafel se intampla si cand inchid, am desfacut acolo in spate plasticu la haion, unde e broasca, ca problemele au inceput de cand nu sa decshis portbagaju, stie cineva ce pot face?

Si precizez pentru ce au probleme in zona aia sa aibe grija cum desface , ca se desface foarte greu, sunt niste cleme de otel ce ies greu afara, si poti sa rupi plasticu, la mine sa fisurat putin, dar nu se vede ca norocu. atentie la desfacut.

Link către comentariu

Nu trebuie desfacut plasticul de pe haion, ci trebuie verificate firele in mansonul dintre haion si caroserie, acolo sunt cateva intrerupte. Nu se remediaza ruptura in manson, ci se introduce un alt fir de aceeasi grosime in manson , se scot capetele firului rupt afara din manson si re inadesc cu capetele firuluio introdus acolo. Astfel ca inaditurile sa fie in afara mansonului.

Link către comentariu

Am rezolvat problema, aveam 1 fir rupt acolo in burdufu ala pe unde trec firele.multumesc

Link către comentariu

• 4 weeks later...

voua iarna nu va ingheata emblema haionului ceea ce face imposibila deschiderea acestuia? daca da cum procedati sa il deschideti fara sa mai asteptati sa vina vara?

:)

Link către comentariu

mie cand imi ingheata, pur si simplu il fortez, sau chiar il lovesc mai tare ( dar se intampla rar, de obicei cand spal masina si afara sunt grade cu minus ).

Insa de o saptamana nu mai pot deschide hayonul. in bord imi apare ca e deschis, deci nu functioneaza nici stergatorul. am desfacut capitonajul, si am deconectat mufa de la broasca, iar martorul din bord a disparut. acum merge stergatorul. Am fost la un service si mi-a zis ca ar fi broasca, iar la alt service mi-a zis ca incuietoarea. a mai patit cineva asa?

Link către comentariu

eu nu pot sa fortez ca risc de rup acolo orice este de plastic. nu este din cauza la spalatorie neaparat, insa daca mergi cu masina si se incalzeste habitaclul tot ce este zapada/gheata se topeste si apoi dupa ce ingheata la loc asa ramane pana vine iar vreme buna. asta e, un future.

:)

Link către comentariu

@sobv9-Pai broasca si incuietoarea e una si aceeasi treaba in cazul tau. Ia legatura cu colegul Hremus ca e tot din Brasov si poate te ajuta cu schimbarea switch-ului din broasca ca sa nu ajungi sa cumperi toata broasca

Modificat de kelu
Link către comentariu

Salut Kelu. cred ca m-am exprimat eu gresit. Stiam ca broasca e butonul pe care apesi, respectiv semnul VW. iar incuietoarea este aceasta : http://arch6.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/03/14/4/5/69177095740910820980616-5862195-700_700.jpg (a nu fi considerata reclama). Deci nu ar fi acelasi lucru, Multumesc oricum pentru sugestie, chiar voi lua legatura cu colegu'.

Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva. Am un Golf V din 2007, modelul Goal si mi s-a rupt polita de la portbagaj. Am incercat pe la dezmembrari, dar nu cu foarte mult succes. Am fost la dealerul autorizat si mi-au facut un pret de 88o ron. Stiti cumva unde as putea gasi unul SH, parca nu as da 800-900 ron pe o bucata de carton.

Multumesc anticipat,

Link către comentariu

• Ioana a închis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!