Jump to content

Antigel A4


KOPETDAG
 Share

Postare recomandată

astazi mi-a aparut mesajul de verificare a lichidului de racire. verific si vad ca mai am o urma (mai putin de jumatate de cm) de antigel pe fundul vasului. culoare portocalie. pe la OMV-uri, MOL-uri nici urma de G12. tocmai am citit procedura de inlocuire a antigelului, insa nu stiu exact cat intra la agregatul meu (din semnatura). voi pune 50% - 50% antigel/apa distilata. cat trebuie sa cumpar? e nevoie sa completez sau ar fi mai bine sa golesc totatl/reumplu? multumesc anticipat de sfaturi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consider ca ar trebui intii sa verifici pe unde ai pierderea de lichid de racire.

G12 sau G12 Plus poti gasi rapid si la orice service autorizat VAG -Porsche,Seat,Skoda,VW

Si 3 litri de antigel sunt suficienti - apoi amestec 50-50% cu apa distilata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu din ce stiam, antigelul G12 care se gaseste de vanzare nu necesita diluare cu apa distilata. Se pune asa cum este. Stiu ca amestecul trebuie sa reziste la -30/-35 grade. Verifica inainte de a il dilua, temperatura care este scrisa pe bidon si eventual verifica temperatura pana la care rezista cel de la tine din instalatie (se face cu o pompita asemanatoare cu cea cu care se verifica concentratia acidului la baterie). Nu e nevoie neeaparat sa il schimbi pe tot, se poate doar completa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se pare ca G12 asta e marfa de contrabanda... nu-i pe nicaieri... doar volksman mi-a confirmat ca are. a, si-am mai gasit un havoline (sic) in orhideea, "made in EU" si "complying - printre altele - cu VW G12". cel mai probabil dau o fuga la volkspart si iau de acolo. vreau, oricum, sa cumpar si uleiul de motor.

doar la service-uri se gaseste G12 asta sau si la dealeri VW/Audi/Skoda/Seat? pana una alta, are ceva daca merg prin oras (1-2 ore) fara antigel? intre Ploiesti si Bucuresti imi aparea la 5-10 minute avertizarea pe bord si ma cam stresa/ingrijora...

in functie de ce scrie pe bidon (cand il voi vedea) decid daca voi combina sau nu cu apa distilata.

alta chestie: ala ce-a ramas e portocaliu si, se pare, G12 e roz. e fro' chestie la mijloc?

OT 1: desi am cauciucuri good year ultra grip (cu tinte), azi nu le-am putut pune la incercare... motive: n-am lopata + mi-era sa nu se intample ceva cu motorul, in conditiile lipsei (totale, aproape) de antigel.

OT 2: este vreun binevoitor prin zona Garii de Nord (sau sectorul 1) cu VAG COM, care sa-mi schimbe deutsche sprache de pe BC in english? contra cinste, desigur.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca s-a mai discutat:

Aral Antigel Antifreeze Silikatfrei

Specificatii/Aprobari: VW/Audi/Seat/Skoda (VW TL 774D=G12)

Se gaseste fara probleme...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dadui fuguta la dezrobirii 37 si luai 3 litri HEPU. rezolvat cu antigelul. nice guys there.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

intrebare : ANTIGELUL trebuie schimbat la 2 ani ? asa auzisem.... Insa al meu arata inca ... ca ar suporta temperaturi de pana la -40grade. Trebuie sa-l schimb totusi ?

merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se verifica nivelul si temperatura pana la care rezista si se poate doar completa. Daca exista insa impuritati multe, depuneri, etc (vizibile in vas), este recomandata schimbarea. De asemenea nu este indicat sa fie nici prea concentrat (-40 este cam mult, producatorul recomanda pana la -30/-35 grade) pentru ca are o actiune coroziva in timp. Recomandarea de a fi schimbat din 2 in 2 ani tine cont si de verificarea de care am spus mai sus. Se considera ca proprietatile lichidului se modifica in acest interval si nu mai sunt identice cu cele recomandate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi permit mici completari la cele corect spuse de Rapier.

Am discutat la 2 service Audi in Germania ref.la schimbare antigel

Ei recomanda verificare proprietati antigel la inceputul fiecarui sezon de iarna.

chestia cu 2 ani era valabil la Dacia :))

Cei de la Audi spuneau ca antigelul G12 sau G12Plus e "for life" ,deci daca isi mentine proprietatile la -30grade si nu are depuneri, nu trebuie schimbat niciodata ,ci doar facute completari cu amestec antigel-apa dudurizata in amestecul prevazut pe bidon

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu l-am schimbat acum la 2 ani....adica inainte de incepe sezonul rece.Asa scrie in carte asa am facut.Operatia a fost facuta la reprezentanta Vw si a costat 100 ron cu tot cu antigel...nu stiu cum e mai bine insa cred ca nemtii nu scriu in cartea serivice asa aiurea... :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Unde scrie de antigel? Scrie de lichidul de frana doar. Cum nu scrie nici de uleiul din cutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt foarte curios de cele zise de Ian .

Ian , poate faci o poza la pasajul unde scrie asta. Eu unul, ti-as fi recunoscator, intrucat nu am nici un fel de manual pt masina. Si nici nu am gasit pe postul deschis pe forum.

Eventual, cei care au A4 B6 - 1.9, pls, atasati undeva manualul, faceti poze la fiecare pagina... nu am gasit nicaieri, si sunt f. multi doritori.

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!