Jump to content

Atentificare Talon


cogito
 Share

Postare recomandată

Vineri trebuie sa ma duc la RAR pentru identificare talon, ca sa inscriu masina pe numele meu. Problema e urmatoarea: pe talon am trecute rotile de 15, dar pe masina am roti de 17. O sa am probleme? Daca o sa am probleme o sa fie aiurea, pt ca 28 e ultima zi in care mai pot circula cu masina, daca nu o inscriu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce am citit acolo nu e deloc incurajator. Adica, nu vad cum as putea rezolva vineri, care e ultima zi lucratoare din an. mai bine mi-as pune miine rotile de 15 si as scapa de o grija. as verifica astfel si daca problema discutata la alt topic se rezolva asa :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca e vorba de Leon model 99-05 atunci dimensiunile de brief sunt pt. jante 15" si 16". Pt. a pune jante de 17" iti trebuie omologare separata care nu stiu daca ti-o vor face pe loc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hmm..ciudat.Leon 1 M s-a facut si in 2006.

In certificatul meu de conformitate se mai pot pune:

195/65 R15 91H# M+S 6Jx15 ET 38;

205/50 R17 91V# 7Jx17 ET 35;

205/50 R16 91V# 6.5Jx16 ET 42;

205/50 R16 91V# 7Jx16 ET 42;

205/50 R16 91V# 6.5Jx16 ET 38;

205/50 R16 91V# 6.5Jx16 ET 44.5.

Pana la urma conteaza doar verdictul celor de la RAR, indiferent de ce acte ai.Daca si la ei in documentatie sunt dimensiunile astea, iar tu ai deja pe masina una din ele, cred ca e ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca si la ei in documentatie sunt dimensiunile astea, iar tu ai deja pe masina una din ele, cred ca e ok.

Chiar daca nu le ai pe masina si sunt conforme cu dimensiunile date de producator poti cere sa iti fie trecute in talon.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema era asta: eu am roti de 17 pe masina care nu sint trecute in talon. pomiine ma duc cu masina pt transcriere pe numele meu si mi-e sa nu am probleme pt ca 28 e ultima zi in care mai pot merge cu masina fara sa fie inscrisa pe numele meu. masina mea e din 2003, dar nu stiu ce model, asa ca nu stiu daca rotile de 17 au nevoie de omologare speciala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa cum ti-am raspuns si eu si forceturbo, nu vad nici o problema in a face "autentificarea" la RAR atata timp cat pentru modelul tau sunt omologate deja jante pe 15, 16. si 17. Sa inteleg ca talonul tau va suferi 2 modificari:

1- dimensiunile anvelopelor - unde tii neaparat sa ai si trecute si/ sau pe 17".

2- titularul/propietarul - asta dupa ce pe carte se vor mentiona si noile dimensiuni, iar la Politie sa fii atent cand il ridici sa apara acolo si jante pe 17"

Corect?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai sigur ar fi sa ai la tine si un certificat de conformitate, ca cel despre care amintea colegul Roger mai sus. :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu voiam doar sa trec rarul, nu sa imi trec rotile pe talon. Si l-am trecut, adica autentificarea, nu a fost vorba de itp etc. Cred ca s-au uitat doar la serii etc, nu le-a pasat de roti. Din pacate, nu am rezolvat la politie, deoarece, citez politistul de serviciu, "anul financiar s-a incheiat la ora zece si eu nu pot sa iti mai tai chitanta de 40 de lei pt numere, vino dupa 7 ianuarie", am incheiat citatul. Pot sa solicit atunci sa imi fie trecute pe talon rotile de 17? sau asta se face la rar? Repet, eu la rar nu voiam decit sa scap cu orice pret, pt ca 28 era ultima zi in care mai puteam merge cu masina, credeam eu dupa expirarea celor 30 de zile de la incheierea contractului vinzare cumparare, dar am aflat apoi ca pot merge si dupa cele 30 de zile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Politia iti poate trece in talon doar ceea ce scrie pe hartia de la RAR. Daca pe acea hartie ai trecute toate dimensiunile de anvelope care te intereseaza, a bine. Daca vrei si altele in plus fata de ce e trecut pe hartie, o iei de la capat cu RAR-ul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!