Jump to content

Esp-ul Cateodata Se Decupleaza


marius27
 Share

Postare recomandată

Salut !

De ceva vreme incoace observ ca mi se aprinde martorul la bord pt ESP, se intampla din cand in cand, nu are treaba cu faptul ca rulez sau ca stau la relanti (odata s-a intamplat cand stateam la stop) . Daca opresc motorul si repornesc, beculetul din bord se stinge deci ESP e activ din nou . Problema reapare aleator, dupa cateva zile, sau dupa zeci de km. Are cineva vreo idee ce poate fi ? Asta inainte sa ma duc la tester.... Poate fi un senzor? Sau de la faptul ca mi-am pus roti de iarna ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aceeasi problema o am si eu la passatul tatalui.am schimbat de curand releul alternatorului,si lqa fix 10 minute de la pornire se aprinde.daca opresc si repornesc motorul,nu se mai aprinde,decat dupa 10 minute :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Martorul ESP care se aprinde in alte situatii decat cele in care ar trebui sa intervina (ex: mers la limita, pierdere aderenta) semnalizeaza o alta problema de functionare a motorului... Si parca in cartea masinii spune sa te prezinti la un service. Deci fa o scanare inainte de toate, sa stii la ce te astepti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Martorul esp se mai poate aprinde din cauza lipsei de cuplu in cutia de viteze, acest lucru se intampla de regula din cauza contactelor imperfecte ale injectoarelor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am aceiasi problema

cel putin in cazul meu

micro-contactul de la peda de frana ramane blocat

banuiesc ca, calculatorul nu accepta frana si acceleratie in acelasi timp si decupleaza esp-ul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut aceiasi problema. Dupa o scanare mi-a iesit ca am o eroare la sistemul de frinare. Mi s-a recomandat sa schimb switchul de la pedala de frina. De cind am schimbat switchul (acum o luna) nu au mai aparut problemele. Cost 50 RON switchul + 4 suruburi de desfacut pe sub bord si mult contorsionism.

PS: La mine observasem ca atunci cind actionam frina, desi prindea, pentru a se aprinde si stopurile, trebuia calcata mai mult pedala de frina, iar atunci cind eram in coloane pe la semafoare, la actionari repetate mi se dezactiva ESPul, si trebuia oprit si repornit motorul pentru a se activa din nou.

Modificat de mif
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aprinderea martorului de ESP din bord (din ceasuri) nu indica faptul ca e decuplat decat atunci cand il dezactivezi prin apasarea butonului ESP din consola centrala. In restul cazurilor martorul indica tocmai intrarea in functiune a ESP-ului sau diferite erori/probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am aceeasi problema cu decuplarea esp-ului..la mine apare martorul de obicei in timp ce sunt pe liber si cobor o panta cu pedala de frana actionata usor,.Iar din momentul in care apare led-ul masina nu mai are esp,doar abs.(chiar am testat lucrul acesta).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intrucit nu eram 100% sigur, am luat masina si am plecat pe un drum acoperit cu zapada si multe curbe :) , rezultatul a fost cel la care ma asteptam: ESP atunci cind "lucreaza" se aprinde intermitent (aprox. de doua ori/secunda) :)) .

Deci, daca va ramine aprins, clar nu este activ. Spun asta pentru ca atunci cind aveam probleme cu switch-ul de la pedala de frina am incercat aceiasi chestie si nu am simtit ESP-ul in functiune. Intradevar, stiind ca am probleme, nu am incercat peste pragul de 50 km/h sa vad daca se activeaza automat.

Modificat de mif
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
NU se activeaza automat...

Un prieten de-al meu a avut aceeasi problema la un Passat, adica dupa un anumit timp de la pornirea motorului se aprindea martorul ESP si ABS.( moment in care sistemele deveneau inactive)

Dupa multe cautari a gasit problema. Era din cauza alternatorului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la mine este o eroare la Senzorul lateral de sub volan g200. care face ca sistemul sa se deazactiveze automat si sa reporneasca dupa o pornire. face el asa aleator de beun. deci faceti o scanare si vedeti exact ce are.

Aprinderea martorului de ESP din bord (din ceasuri) nu indica faptul ca e decuplat decat atunci cand il dezactivezi prin apasarea butonului ESP din consola centrala.

cand e aprins in bord poate fi pentru ca sistemul e deconectat automat din cauza unei defectiuni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!