Jump to content

Seat Leon Vs Fiat Bravo


consmat_2004
 Share

Postare recomandată

Salut,

Deschid acest topic deoarece sunt intr-o dilema: doresc sa-mi schimb masina actuala cu una din cele doua (Leon sau Fiat).

Configuratia celor doua masini este cam asa:

Seat Leon 2.0 TDI / 140CP SPORT-UP

Optionale: ESP; geamuri fumurii; mufa USB; Pachet vizibilitate (senzor ploaie, lumina, si oglinda electrocroma); Bi-xenon; Audio 1 (comenzi radio pe volan, 8 difuzoare, bluetooth); culoare metalizata

Pret: 20.873 CIP

Fiat Bravo 1.9 Mjet / 150CP SPORT

Optionale: geamuri fumurii; cotiera anterioara cu spatiu de depozitare; Bi-xenon; Cruise control; Sezori ploaie, lumina, parcare fata -spate; Sitem Blue-Me; Sistem Audio HI-FI; vopsea metalizata

Pret: 18.788 CIP

Am facut drive test si cu Bravo si cu Leon. Bravo 1.9 Mjet 120CP si Leon 2.0 140CP. La prima impresie Leonul mi s-a parut mai stabil in curbe fata de Bravo.

Totusi nu ma reusit sa ma hotarasc la care din cele doua modele sa ma opresc.

Ceea ce vreau eu prin acest topic este sa primesc oarece raspunsuri pro sau contra pentru cele doua modele, chiar daca Fiatul Bravo este o aparitie mai nou in peisaj.

Astept raspunsurile voastre :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu vrei sa iti iei masina sau... Fiat? :icon_thumright:

;) :D Eu vreau sa-mi iau masina...... si Fiatul din pct. meu de vedre tot masina este!

Te rog argumenteaza...... afirmatia ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uita-te ce preturi au Fiat la second hand fata de cele noi si iti dai seama de calitatea lor....

Modificat de Costin Chiriac
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In care dintre ele te-ai simtit "ca acasa". Care te-a atras mai mult? Nu uitati ca 1.9 Mjet se gaseste si pe Opel, si pe Alfa,si sunt motoare bune. Intradevar Fiatul ca si marca se depreciaza foarte repede si prezinta numeroase probleme tehnice,dar prin noul Bravo ei incearca sa demonstreze ca pot produce masini fiabile,insa timpul si calitatea produsului pot decide asta. Amandoua au un look cat de cat sportiv,putere si dotari similare insa daca apreciezi calitatea grupului VAG, si vrei o masina fiabila si de care sa te bucuri ramai la Seat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si inca un minus despre fiat :rolleyes: sa stii ca au costurile de intretinere destul de piperate, stiu de la o persoana care era responsabila de parcul auto la o firma si care nu a fost deloc multumit de fiat

Modificat de Kicker
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Seat'u e Seat si Fiat'u e Fiat ! nimic mai mult gandeste'te la pretul la revanzare si care iti place tie mai mult si la design si motor restu decizi eu zik sa'ti iei Seat dai mai mult da stii ca merita

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aveti impresii gresite despre noul fiat. are un design frumos, motor f bun si economic si de-asemenea interiorul este super tare. eu unul l-as prefera in fata leonului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

kiko nu avem impresii gresite ci doar o parere diferita de a ta!

si mie imi place design-ul lui bravo dar pana cand nu o sa aud si vb bune despre fiabilitatea marcii(de la oameni care au avut si au de-a face cu ele) si un service bun nu o sa fiu clientul lor...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

JTD-ul de la Fiat este senzational, printre cele mai bune diesel-uri common-rail de pe piata: demaraj f bun, consum mic, zgomot+trepidatii mici fata de TDI-uri ale VAG. Am auzit insa ca platforma Bravo este veche - nu stiu detalii. Costuri cu revizii + intretinere mari, valoare de revanzare mica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ambele arata f bine. Bravo are motorizari mai bune dar ca model e la inceput si tot ce e posibil sa aiba bolile copilariei. Ca si tinuta de drum nu am fost multumit de bravo la test drive si am mers pe seat.

Ca revanzare si seatul se depreciaza mai mult ca un vw dar f putin in comparatie cu fiatul.

Inca o chestie care nu imi place la fiat e faptul ca nu au pana acum un model care sa fie inca in productie la a 2-a 3-a generatie si sa se vanda bine. Singurul posibil sa fie punto/grande punto.

ca dimensiuni exterioare leonul e putin mai mic dar in interior e compartimentat mai bine si e mai mult loc decat in bravo.

Alta problema este cu piesele pentru ca am auzit 2-3 persoane care avand probleme cu fiatul au trebuit sa astepte destul de mult pana a venit comanda cu piesele.

Si daca discutam de design interior bravo mi-a placut mai mult dar cu un singur - , la o masina compacta are un bord mai iesit in afara decat cel de passat ceea ce nu da bine si mai iti taie si din spatiul liber.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu nu am mers decat cu Fiat-ul (exact 1,9 150CP sport) si pot sa spun ca:

-imi place cum se misca, demaraj bun, consum ok. Imi mai place ca ai destule accesorii pe bord. Sistemul audio este BES-TI-AL (unul ca pt o masina de 40.000 E)

INSA

sunt si niste chestii puse aiurea: de exemplu, daca tii mana stanga pe volan (ca dreapta o ai pe schimbator - sport, deh) acoperi cu pumnul exact zona superioara a kilometrajului; apoi "granulatia" ca sa zic asa a afisajului radio este EXTREM de mare (parca vad un joc de Windows de la mijlocul anilor '90), ceea ce mi se pare un-cool

atat Seat-ul cat si Bravo sunt 2 masini ff frumoase din exterior... asa ca pana la urma conteaza cum iti place tine ca se misca, de pe locul din stanga

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!