Jump to content

Pornire Motor Dupa Ce A Stat Mult Timp


mastertech
 Share

Postare recomandată

Desi stiu ca s-a mai discutat acest subiect, as vrea sa stiu exact ce trebuie sa fac cand vreau sa pornesc broscuta care a stat cam 1 an de zile (motor de 1,3). Daca trebuie mutat sau considerati ca nu era cazu sa deschid un topic nou, va rog sa o faceti si imi cer scuze.

De altfel orice sugestie ar fi binevenita, datorita faptului ca nu sunt prea familiar cu broscutele (mult mai familiar cu batrana Dacie). Pe scurt: masina trebuie inmatriculata (a fost inmatriculata in Ro, intre timp i s-a schimbat motorul de la 1,2 la 1,3, motorul a fost adus din Ungaria, dar nu am acte pe el) - credeti ca va fi o problema? Masina e din 1962.

Cu ce probleme credeti ca o sa ma lovesc la RAR si la verificare?

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca motorul e la locul lui si nu ii lipseste nimic (doar "antrenamentul"), atunci -din pacate- sunt profi: Broscutzu meu din tzara porneste o data la muuuuulte luni :( , dar porneste!!!

Deci asa fac io:

- verific mai intai fire, fishe, furnune de benzina, daca nu a iesit nimic de la loc. (Bineinteles - verific ulei, verific daca face clink contactul. si inainte de toate trebuie sa pun bateria care nu mai e la locul ei)

- scos din viteza, invart un pic motorul cu mana. de obicei se lasa usor rotit

- un capacel- doua de benzina direct in carburator...

si... brrrrrrrrrrrruuuuuummmmmmmm! :icon_bounce: :beerchug: :P (de cele mai multe ori :P )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine-Bine..asta cand vruuuum.. :lol:vruuuum.. .Da' cand nu...?? ce se face???asta vrea el sa stie... :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

misu ploiesteanu

daca masina nu a fost in conservare banuiesc ca algoritmul de mai sus e suficent. dar daca masina a fost in conservare, adica ulei in capul pistoanelor rotit motor la rece pt ungerea cilindrilor, ulei schimbat(ala uzat contine acizi rezultati din arderea benzinei) etc ,situatia e mai complicata trebuie scoase bujiile curatate dat o cheie fara ele, montate la loc...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc tuturor pentru raspuns.Masina a venit prin iunie acasa vreo 1-2 km cu motorul pornit care functiona(eaza) foarte bine. De atunci nu a mai fost pornita deoarece i-am dat jos rotile, iar acum va trebui sa o pornesc din nou.Inainte de a circula 1-2 km, masina mai statuse cam 6 luni nepornita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

inseamna ca va porni fara probleme. schimba totusi uleiul de motor. daca nu porneste atunci o iei metodic, scanteie....si ce presupune...inclusiv pana la bujii, si pe de alta parte daca vine benzina..si iar ce presupune pana la pompa de benzina si carburatie etc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!