Jump to content

Spalatoare faruri


crisarkgoth
 Share

Postare recomandată

am si eu o problema la octavia

nu merg spalatoarele de faruri.stiu ca in mod normal cand sunt farurile aprinse si se spala parbrizul ar trebuii sa "scuipe" si ele.ce ar putea fi ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a "scuipa" si stergatoarele de faruri, trebuie tinuta maneta in pozitia de spalare parbriz, ceva mai mult de o secunda. Daca tot nu ies spalatoarele, trebuie verificate sigurantele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vin si eu cu o stupid question: chiar face ceva chestia asta cu spalatul farurilor, sau tot manual e mai bine ? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Face in mod evident.

Interesant e ca nu la orice masina merita.

Exista modele la care farurile sunt mai sensibile la mizerie decat la altele.

Eu la Octavia mea n-am probleme desi n-am spalatoare automate, farurile nu se prea murdaresc si lumina e foarte buna (e alba si puternica).

La o Octavia de exemplu nu e un must buy decat daca ai faruri cu Xenon. La lumina xenonului e foarte important sa ai farurile foarte curate.De fapt cred ca optiunea de xenon e legata obligatoriu de spalatoare de faruri.

Insa cand conduc Subaru Forester a unui prieten (si sunt nevoit destul de des) de multe ori trebuie sa apelez la spalarea automata a farurilor pt ca lumina farurilor devine palida de multe ori datorita mizeriei la care sunt expuse daca circuli in spatele altor vehicule. Probabil din cauza pozitiei mai inalte a masinii si implicit a farurilor. Si cred ca si farurile lummineaza un pic mai slab.

Jetul pe faruri la Subaru e atat de puternic incat la spalarea farurilor (dupa jeturi succesive) pot sa actionez linistit stergatoarele de parbriz si astfel si parbrizul devine curat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@vially Pentru a fi eficiente, stergatoarele de faruri trebuie actionate la o viteza maricica si cand mizeria de pe ele este inca umeda. In caz contrar, nu prea fac mare lucru. Cand ai xenon, dupa cum spune Diesel, trebuie sa ai farurile foarte curate, iar atunci e bine sa treci si pe manual cand ai drumuri luuungi si e "murdara" vremea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spalatoarele de faruri, la Octavia pornesc numai cu faza scurta/lunga aprinsa, nu cu lumina de pozitie sau proiectoare ceata. Cum s-a spus mai sus, maneta trebuie mentinuta inspre sofer mai mult de 1 secunda.

Dupa mine , cele prevazute cu stergatoare sunt cele mai eficiente si nici nu consuma atit lichid.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intr-adevar, la xenon sunt necesare (am ramas surprins de diferenta sensibila de iluminare cu farurile nu exagerat de murdare fata de atunci cand sunt "luna"). In cazul in care instalatia de xenon a fost pusa in fabrica atunci obligatoriu masina respectiva a fost dotata si cu instalatie de spalare (e obligatoriu prin lege).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 years later...

Salut.

 

Am si eu o problema la instalatia de spalat farurile, problema ce a aparut dupa ce am avut un accident. Dupa ce am reparat masina, m-am trezit ca pierd lichidul si am descoperit ca se pierde pe la "teul" ce distribuie lichidul la cele doua duze pentru spalat farurile. "Teul" este de fapt o piesa rotunda si am descoperit ca are o mica gaura in el/ea, gaura ce este perfect centrata, care pare a fi de fabrica. Daca ma iau dupa sagetile ce sunt "desenate" pe "teu", acesta ar trebui sa stea cu gaurica in sus. Acum eu banuiesc ca ala nu este un simplu "teu" si ca ar avea si ceva clapeta / supapa de sens prin el.  Drept urmare nu am astupat gaurica aia pina ce nu aflu ce-i cu ea, ca poate ca are si ea rolul ei. Nu stiu daca are importanta sau nu, dar momentan am o duza lipsa (sa pierdut cind am avut accidentul) si mai dureaza pina ce-mi vine piesa noua. Deocamdata am bagat in locul ei o duza recuperata de la un spray air wick (ambi pur)

 

Ce ma sfatuiti sa fac ?

Modificat de florin71_skoda
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este un simplu "Teu" este in acelasi timp si o supapa de presiune. Se deschide dupa de se acumuleaza o anumita presiune. Nu poti sa o repari.

Trebuie schimbata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma gindeam eu ca nu-i asa de simplu :D

 

Dar de gaura aia micuta din supapa ce poti sa-mi spui ? Asa trebuie sa fie ea ? Nu se poate astupa ? (ca prin gaura aia micuta curge)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Crede-ma nu poti rezolva decat prin schimbare. Cred ca este vb de piesa nr 3a din poza

post-5564-0-49331100-1449222453_thumb.jp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, asa este, este vorba de piesa 3a.

 

Numai ca la mine este montata un pic diferit.

- Furtunul principal vine din stinga si nu din dreapta ca in poza, ca nu ai cum sa faci unghiuri de 90 cu furtunele respective.

- De pozitionat am pozitionat piesa invers, pentru ca gaurica de care vorbesc ca exista in piesa este in partea care in poza ta este in jos.

- Daca tin supapa orientata ca si in poza, curge tot timpul ca am gaurica in jos. Deaia am si pus supapa rotita 180grd, in ideea ca poate ca daca gaurica este in sus nu mai curge.

 

Ma dispera ca nu stiu ce rol are gaurica aia si daca poate sau nu poate fi astupata. Sau daca nu cumva mai lipseste ceva la piesa respectiva, ceva ce a cazut la impact cind am avut accidentul, un capac sau ceva similar, ce astupa gaurica cu probleme in momentul in care nu merge "pompa"/"motorasul".

 

--

Cum se numeste piesa respectiva ? (ca sa stiu ce sa caut sa cumpar)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!