Jump to content

Clema Parbriz Pentru Tichet Parcare

Adee
 Share

Postare recomandată

Presupun ca stiti cu totii acea clema din stanga jos de la parbriz care foloseste la punerea tichetelor de parcare sau a diverselor legitimatii. Ei bine, ieri stergeam parbrizul la masina si cand am dat peste acea clema s-a rupt, dar asa foarte lejer, nu ca am apasat eu tare pe ea. Treaba e ca nu-mi folosea prea mult, dar daca as vrea sa o schimb ce ar implica asta? Vreau sa stiu daca are cineva vreo idee, ca nu as vrea sa-mi demonteze parbrizul pentru a mi se remonta prostia aia, doar daca e vreo operatiune simpla sa o pun la loc. Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca trebuie demontat parbrizul, cred ca este cumva prinsa pe masca de plastic al stalpului.

Poate s-a mai lovit cineva de problema asta care te poate ajuta cu un raspuns mai concret.

Link către comentariu

Desi nu aveam asa ceva din fabrica mi-am montat si eu o astfel de clema la Passat-ul din semnatura. Nu am vazut efectiv cum se monteaza, dar baietii mi-au zis ca e destul de usor si nu se da parbrizul jos. Se scoate numai ornamentul de pe montantul din stanga fata. O astfel de clema costa vreo 2 RON. Si eu am rupt-o exact in acelasi fel si am schimbat-o cand am ajuns in service. Chestia e ca trebuie sa o comanzi dinainte, ca nu cred ca au pe stoc (dar asta poti discuta direct cu cei de la service). Nu ar trebui sa te cost cine stie ce, din moment ce e o actiune de 10 - 15 minute.

Link către comentariu

O sa vi-l spun, dar mai pe seara, daca nu e graba, ca acum tocmai vine platforma de la Buzau sa ma ia, ca mi-a murit pompa de motorina. Si daca tot ajung in service o sa ma interesez si de codul respectiv, iar diseara cand (sper) o sa ajung acasa vi-l trimit.

Link către comentariu

Nu e nicio graba. :lol:

Sa ai bafta, acolo in service.

Link către comentariu

eu pe a mea am demontat-o si am aruncat-o eu nu ii vad rostul acolo , se da stalpul jos prin tragere de el cum vrei tu si apoi cu un torx se desface surubul in care sta prinsa

Link către comentariu

Eu o folosesc atunci cand am nevoie sa-mi pun cate o legitimatie in geam ca sa intru in curtea unui spital. Fara ea era destul de dificil, nu prea veam unde sa o fixez.

Tocmai m-am intors de la Buzau, dar nu am apucat sa intreb despre codul piesei, pentru ca am ajuns cam tarziu cu platforma si toti erau pe picior de plecare. Si asa mecanicul care s-a ocupat de mine a stat pentru ca l-a rugat Vlad. Dar nu am uitat si o sa incerc zilele urmatoare sa aflu codul respectiv si sa-l postez aici.

Link către comentariu

nici eu nu aveam nevoie neaparat de ea, dar cand trebuie sa pui vreo legitimatie sau vreun tichet de parcare mai bine il lasi acolo decat pe bord. Multumesc mult de informatie. O sa merg in service si voi cere sa mi-o aduca si cred ca o sa o montez singur daca e asa usor, sa nu mai pierd vremea aiurea in service, ca pana se urnesc ei......

Link către comentariu

• 3 months later...

Si la mine s-a rupt cand curatam parbrizul pe interior... nu m-a durut, si nici nu cred ca e mare paguba.

Lasa, ca la vreo revizie o sa imi faca cadou baietii una. Sweet dreams.

OT - imi aduc aminte ca la eurial in cj, cand aveam pejo, tot timpul imi spunea cel de la pejo rapid, ca mi-a schimbat un bec de la numarul spate, dar ca a facut-o gratis... sa ma induioseze...in 3 ani, la fiecare verificare se ardea becul ala :lol:

Link către comentariu

sa ne anunti cand primesti cadoul!! :D

Link către comentariu

• 8 months later...

Codul pt. clema sustinere ticket parcare Octavia 2 este 1Z0 867 159 A

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am gasit topicul acesta cautand informatii despre clema cu pricina. Intrebare: cum se desface ornamentul de pe stalp (montantul)? Nu vreau sa il rup daca il fortez aiurea.

c4linutz mi-a trimis schema atasata (ii multumesc), dar nu am priceput cum trebuie sa desfac ornamentul.

post-13400-1230142099_thumb.jpg

Link către comentariu

Daca nu ai airbag trage pur si simplu de el. E prins cu cleme. Stai linistit nu se rup. O sa paraie ca si cand s-ar rupe ceva da` nu se rupe :)

Daca ai airbag, te-as sfatui sa te duci la un service.

Nu e mare inginerie nici acolo....dar...

Link către comentariu

Merci Dan. Eu nu gasisem tutorial :) Da` pana la urma e cum am explicat:P

Link către comentariu

• 4 weeks later...

OK, mi-a ajuns clema si au inlocuit-o in service. Dupa ce am plecat din service am constatat ca montantul nu mai vine la linie cu dunga neagra de la parbriz. Ca sa nu ma mai intorc pentru un lucru asa banal, ghidat de instructiunile de aici, m-am apucat sa-l desfac eu. E foarte simplu de umblat la montant.

Am scos clema (chiar i-am facut o poza cu telefonul, nu e ea foarte clara). Este putin diferita de cea anterioara, in sensul ca are o intaritura la prima curbura, probabil acolo unde se rupe frecvent si cred ca e putin mai lunga, fapt ce determina montantul sa stea putin departat de stalp (aprox. 1 mm).

Codul este scris pe clema si este diferit de cel de mai sus 1U0 867 159 A (U in loc de Z). Intrebarea mea este daca clema aceasta este de Octavia II ?

post-13400-1232434036_thumb.jpg

Modificat de KimDiesel
Link către comentariu

...ce mai conteaza daca se potriveste :)

Link către comentariu

Pai tocmai asta e, ca nu se potriveste perfect .... Nu mai vine montantul la linie din cauza ei.

Link către comentariu

Eh, daca citesti topicul meu cu probleme la franare (cand dau cu spatele) ai sa vezi ca mai sunt si piese foarte importante care la inceput nu aveau intaritura :)

Link către comentariu

Daca e cod cu 1U..... cred ca e de la Octavia I. Din ceea ce stiu eu codurile pt Octavia II sunt de genul 1Z....

Toate bune!

Link către comentariu

A specificat si el lucrul asta. Ca e 1u in loc de 1z.

Eu zic sa te duci la ei sa specifici lucrul asta.

Cand ti-am dat codul din etka am selectat special o2 1z. Deci...

Link către comentariu

...deci a gresit cel care ti-a vandut piesa...ti-a dat de O1

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!