Jump to content

Directie 1302/1303


Alex_B
 Share

Postare recomandată

De vreo luna de zile sunt pe cautat. Cautat sa rezolv marea problema a 1032-ului meu si anum zgaltaiala din timpul mersuluila viteze de 60-70 de km la ora. Am schimbat cam tot ce era de schimbat la directie. Caseta de directie, nu pare sa mai aiba joc.

Dupa cautari indelungate, am gasit un link http://www.vw-resource.com/wobble.html unde oamenii explica foarte simplu diverse operatiuni in incercarea de a rezolva fenomenul.

Mai intai o sa incerc sa pun rotile originale, sa vedem daca se comporta la fel. daca da, inseamna ca problema este pe masina.

In alta ordine de idei, ma tot gandesc serios sa adaptez o caseta de directie cu cremaliera, cum au fost echipate modele 1303 din 1975. Am inteles ca este identica cu cea de la modelele passat din anii '70. Daca are cineva poze, schite cu directia de la un 1303 cu cremaliera, v-as ruga sa pe puneti pe aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate-i si cremaliera, dar la a mea erau bucsele prin care se prind bratele pe sasiu si amortizorul de directie. Le-am schimbat si nu se mai zgiltiie (incepea zdranganeala pe la 90 km/h, in ultimul timp la 80, mai rau in curbe). Toate bucsele de p-acolo merita schimbate, de fapt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cautat sa rezolv marea problema a 1032-ului meu

:rolleyes: ce broasca o mai fi si asta?? :rolleyes:

on topic.incepe si tu cu verificarea rotilor.echilibrarea lor fata+spate.daca nu,fa-i unghiul de fuga,posibil sa se fi schimbat putin mai ales ca a intervenit uzura la bucse,pivoti,capeti de bara.daca nu,atunci chiar poti verifica starea capetilor de bara si a pivotilor.verifica si telescoapele avand in vedere ca ai punte mcPH.la acest timp de punte( care este asemanatoare ca la golf2,la care am avut si eu probleme cu directia din cauza telescoapelor uzate) telescoapele uzate pot da senzatia de wooble daca ele sunt uzate foarte tare.O bataie la punte nu se aude cand dai in vreo groapa???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dilaru glumeste, tocmai unghiul de fuga nu e reglabil la suspensia asta :rolleyes: . In rest are dreptate; am uitat sa zic c-am schimbat si amortizoarele, putea sa fie si din alea.

N-am poza cu suspensia '74--, dar difera brate, pivoti, fuzete, amortizoare, si parca si partea din capul de sasiu in care se prind bratele. E o operatie de amploare :rolleyes:.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate regla si unghiul de fuga la brotacel cu suspensie mcPH.Suruburile care prind bratele de sasiu au saibe excentrice.Prin acele suruburi tragi sau impingi fuzeta :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Superb, numai ca de acolo se regleaza unghiul de cadere. Ma rog, daca acceptam ca au importanta denumirile astea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

totul e sa fugi fara sa cazi :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... telescoapele uzate pot da senzatia de wooble daca ele sunt uzate foarte tare.

ce cuvant o fi asta :D ? :P

si...ca si completare... telescoapele is noi, tocmai de la dilar.... :D

ideea este ca am montat telescoapele, amortizorul de directie si cuplajul dintre coloana si caseta, noi. Mai am si toate bucsele aferente puntii fata, tot noi, dar nu am apucat sa le schimb. problema ciudata este ca inainte de reparatie nu facea asa...si de mers merge foarte frumos, fara zgomote, chiar si in gropi.

Partea nasoala este ca face aiurea rau in curba sin panta, si cand pui frana... e combinatia dracului. tre sa o rezolv cumva. pana cu o saptamana eram convins ca e din caseta de directie, si de aceea ma tenta sa fac modificare, si sa pun cremaliera. dar acu, cred ca mai bine le iau prin eliminare... sa vedem cu timpu asta, ca a inceput sa fie din ce in ce mai putin.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

alex -- wobble am vrut sa scriu.

uitash ca ai tot nou :D.incearca sa schimbi tambure de pe fata intre ei si dute neaparat la un echilibrat de roti.cauta la din aia care lipesc plumbul pe interiorul jantei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!