Jump to content

chrome - de luxe

Akebono
 Share

Postare recomandată

Am incercat sa fac niste poze de ambient si nu focalizate pe obiecte, tocmai pentru ca ele au menirea de a completa ambiantza si nu de a atrage privirea, insa nu a fost o idee tocmai buna pentru ca imaginile nu sunt tocmai graitoare.

Problema mare a fost ca nu am gasit sipca respectiva de-a gata. De fapt este o sipca de brad semirotunda de 10 mm invelita in autocolant special de ushi cu folie de crom si folie transparenta protectoare deasupra suficient de gros si scump fatza de alte autocolante ca sa pot spera in durabilitatea acestuia. Sipca de brad este de o finisare impecabila.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este o completare interesanta a ambiantei in spirit Do-It-Yourself. Felicitari pt. realizare!

Sunt "bibilite" la fel ca "inelele" de la ceasuri? Ornamentele de la grilele de aerisire mi-ar placea si mie. Sunt procurate sau sunt tot DIY?

Ar mai merge praguri cromate, schimbator Elegance, buton frana de mana cromat... Le ai in planurile de achizitie sau ai idei de realizare?

Link către comentariu

Le am pe toate in plan :salut: si chiar mai multe.

Tot ce vezi este DIY.

Schimbatorul a fost deja personalizat din stock ( vopsit maciuca in ton aluminiu ) + rama cu autocolant identic cu grilele de aerisire.

Pe plansa de bord nu pot pune crom evident datorita reflexiilor dar imbinarea de crom cu aluminiu eloxat (vorba vine) mie imi da bine, desi este imbinare intre sport si elegantza care teoretic nu s-ar impaca.

O poza, cu prea mult blitz:

Link către comentariu

"Autocolant special de usi cu folie de crom" ce este? Tot cu asta ai facut grilele de aerisire si rama schimbatorului? De unde l-ai luat si cat costa? Ce ai mai facut cu pragurile si cu bumbii de usa?

Eu am clapetele de deschidere cromate (elite = ambiente) si sunt in cautare de idei ieftine pt. "chrome vision".

Link către comentariu

Nu sunt aceleasi tip de autocolante, asta incercam sa explic. Pe grilele de aerisire, rama schimbator, pleoape far, etc este un autocolant mat de culoarea aluminiului fabricat de Oracal cu vreo 3 eur mp.

Ce am pus pe sipcile respective am luat sambata din praktiker cu aproximativ 6 eur mp insa am luat cam 0.5 mp.

Sipca de lemn costa 1 eur 2m tot din praktiker si este lipita pe fatza ushii (asta ar fi singurul dezavanaj). Eu am incercat ca tot ce am facut sa fie reversibil la original si in proportzie de 90% este.

Link către comentariu

Am mai facut un set de poze. Pentru ca sa nu ocup prea mult spatziu le-am lipit intr-un colaj.

Link către comentariu

• 4 months later...

La rugamintea colegilor, anexez pozele care s-au pierdut odata cu migrarea la forumul nou.

Link către comentariu

Cat de greu au iesit grilele de ventilatie? Si cum? Sunt si eu interesat de un astfel de tuning DIY, pt ca cel adevarat costa o gramada de bani, si ce autocolant ai folosit (si cel crom si cel transparent)?

Link către comentariu

Cat de greu au iesit grilele de ventilatie? Si cum? Sunt si eu interesat de un astfel de tuning DIY, pt ca cel adevarat costa o gramada de bani, si ce autocolant ai folosit (si cel crom si cel transparent)?

<{POST_SNAPBACK}>

Nu ies deloc greu, numai dibaci sa fii sa nu le strici. Cu o surubelnitza si atentzie e chiar ushor.

La grile autocolant oracal 3 eur m2.

La sipci vezi mai sus.

Transparent?

Link către comentariu

Problema mare a fost ca nu am gasit sipca respectiva de-a gata. De fapt este o sipca de brad semirotunda de 10 mm invelita in autocolant special de ushi cu folie de crom si folie transparenta protectoare deasupra suficient de gros si scump fatza de alte autocolante ca sa pot spera in durabilitatea acestuia. Sipca de brad este de o finisare impecabila.

<{POST_SNAPBACK}>

De aceasta folie era vorba. Sau aceasta este numai la sipci?

La grile nu se poate?

Link către comentariu

Si pe mine m-ar interesa... atat autocolantul "aluminiu" (vreau sa imbrac la golf consola centrala) cat si cel crom. Si ar mai fi interesant sa ne spui cum ai finisat marginile si mai ales cum ai facut sa se muleze pe zonele in relief (incalzire cu foehn-ul?). Sincer nu am vazut in Praktiker autocolant aluminiu dar mai caut. Peste el trebuie aplicat inca un autocolant transparent pt protectie?

Link către comentariu

Autocolantul crom are folie transparenta peste el. Asa se vinde si nu trebuie facut nimic fiind un intreg. Deci daca se zgarie ceva se zgarie acea folie. Bine, daca vrei sa incerci cu cheia o sa-l strici clar. Este autocolant de usha, deci are un grad de durabilitate sporit. Este gros avand suport de hartie. Nu rezista la intemperii iar adezivul acestuia nu este tocmai stralucit.

Cel de aluminiu, oracal, este un autocolant subtzire cu un adeziv perfect, itzi da batai de cap daca nu lucrezi atent. Se intinde ushor, prinde bule de aer si praf foarte ushor sub el, este manevrabil si la rece dar mai ales la cald se comporta bine. Finisajele la margini le-am facut cu o lama, adezivul fiind bun nu necesita intoarcerea foii de autocolant sub margini.

Precizez ca nu as fi reusit sa pun autocolantul cromat pe aeratoare pentru ca nu ar fi rezistat din cauza adezivului. Se poate pune autocolant cu adeziv bun si cel cromat peste, ajutat cu superglue sau ceva mai bland, peste primul autocolant. Bineintzeles asta pentru a ramane plug&play.

Totusi nu as pune autocolant lucios pe bord datorita reflexiilor.

Link către comentariu

Am uitat sa mai spun ca pentru aceste sipci cromate se gaseste sipca de plastic cromata si cu adeziv pe spate. Mai ieftin si cu mai putzina munca decat ce am facut eu. :rolleyes: Eu am facut asa pentru ca nu am avut alta solutie nestiind de existenta acestor sipci. Ideea mi-a venit in praktiker cand am vazut sipca de lemn. Toni si Noodles au sipca de plastic, cred ca este pentru rame de oglinzi, si este ieftina. 30 RON metrul iar adezivul este foarte bun.

Link către comentariu

Saptmana asta ajung sa iau respectivul ornament si il pun. Am avut o bucata de 10cm si am pus de proba, arata bine iar adezivul este incredibil de bun; am lipit pe materialul textil al usii si are priza foarte buna si mai mult de atat l-a dezlipit si relipit de cateva ori si si-a pastrat aderenta buna.

btw: pretul este 3 RON (30.000 lei/m)

Link către comentariu

Arata excelent, pacat ca nu se gaseste si aluminum look. Personal, nu-mi place ideea amestecului de crom cu aluminiu :), asa ca ramane sa improvizez cu autocolant pentru ornamentele de usi.

Link către comentariu

Salut,tuturor!

Am un Passat 1.8T Highline,an fabricatie 1997,la care am piele crem,dar nu am ornamentele (masca consolei centrale,capacul scrumierei si manerele interioare de la usi) originale cu aspect de lemn asa cum am vazut la seria Highline de dupa 1998.

Din pacate,nu am gasit componente originale,insa am dat peste o firma(sediul in Istanbul) care importa din DE seturi de autocolante pentru diverse marci si modele.Setul pentru Passat era format din 20 de componente,la pretul de 55 USD.Am avut ocazia sa vad un Passat care suferise o astfel de cosmetizare,dar nu mi-a placut faptul ca dupa aplicare era evidenta grosimea autocolantului(cca.1-1/2 mm,cu o suprafata ce pare lacuita),motiv pentru care am renuntat.In plus,mi s-a parut ca s-a cam exagerat cu nr. componentelor(20),cand modelul original are doar 6-7(sper ca nu gresesc) ornamente cu aspect lemn.

Pe situl lor am vazut ca au si pentru Fabia(desi au poze doar pentru Octavia):modelul de dupa 09/99,24 bucati/set la 67 USD.

YED Performance Equipment

Oricum,tot respectul si admiratia pentru priceperea si curajul lui Akebono in domeniul tuning-ului DIY :)

Toate bune!

Link către comentariu

Arata excelent, pacat ca nu se gaseste si aluminum look. Personal, nu-mi place ideea amestecului de crom cu aluminiu :), asa ca ramane sa improvizez cu autocolant pentru ornamentele de usi.

<{POST_SNAPBACK}>

Ornamentul pe care il iau eu, daca il freci cu smirghel fin iese un aspect de aluminiu eloxat, am incercat pe o bucata mica si mi-a placut cum a iesit. Desi pana acum am numai crom in masina (manere usi, buton frana de mana, ornamente aeratoare) astea as vrea sa le fac sa arata a aluminiu. Vedem ce iese.

Link către comentariu

Multumesc pt aprecieri. Vially potzi incerca cum a zis Toni sau cu autocolant de genul celui pe care l-am pus pe bord care este exact aluminiu. Nu-mi pot inca imagina acele sipci in aluminiu, dat fiind ca suprafatza este destul de mica dar sunt sigur ca unul dintre voi ne va arata curand :).

Legat de combinatia crom aluminiu, eu sunt de parerea cealata, ofera un usor contrast si imi place la nebunie. Desigur a nu se exagera cu cromul sau cu aluminiul.

Multumesc de corectura Toni, 3 RON. Eu calculasem 1 RON = 1000 ROL, se pare ca voi fi o victima a monedei noi.

Link către comentariu

Azzuro, un set de genul celui pe care l-ai vazut pentru Fabia am eu pe Fabia si arata foarte bine. E drept ca Aluminum Look, nu "Lemn Look" ;). Mai multe vezi la www.milotec.de, ce e drept numai pt Skoda.

O sa fac sapaturi sa vad cum arata autocolantul aluminiu, dar sunt destul de sceptic, fiindca am deja setul acela de bord, si va fi greu sa le impac, cred eu. Ramane de cercetat ce autocolant se gaseste, dar asta cand am timp :(. Si-asa n-am montat plafoniera aia nici acum...

Link către comentariu

Gata. Poze gasiti aici.

Pana la urma am mers pe "chrome look", pe aluminiu nu mi-a placut.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut.

Sunt nou pe aici si dupa multa lectura iata-ma inscris.

Mai am putin si vine si masina dar am o mare dilema.

Cred ca nimeresc bine postand aici iar daca nu indrumati-ma voi.

Subiect: CHROME WINDOW TRIM STRIPS

Duc negocieri cu aviamotors sa imi comande asa ceva, nu stiu daca reusesc.

La superb se poate dar eu vreau si pe Octavia 2

Intrebare: Daca avia nu ma rezolva ce solutii as avea sa pot pune aceste ornamente pe masina?

Motiv: Octavia 2 1.9 TDI Ambiente+cateva optionale+Negru Magic Perlat

Tin foarte mult la acest ornament exterior si am fost foarte dezamagit negasind pana acum lamuriri concrete pe aceasta tema.

Va multumesc anticipat si repet daca nu am postat corect va rog mutati postul acolo unde iar fi locul.

;)

Link către comentariu

• 2 months later...

saluater!

Mai exact, ce este exact aceasta folie cromata? Se poate aplica si pe oglinzi? Daca da, cum o pliezi pe rotunjimi? Sau ce alte variante sunt de a imbraca oglinzile in crom?

Multam

Link către comentariu

Este vorba de dungile cromate din jurul usilor sau a geamurilor mai bine zis nu este vorba de folie sau altceva :wub:

Link către comentariu

Este vorba de dungile cromate din jurul usilor sau a geamurilor mai bine zis nu este vorba de folie sau altceva :)

<{POST_SNAPBACK}>

eu mi-am pus pe grila si sub numar ca alea negre stock erau nasoale. Inclusiv pe ornamentele alea negre de sub faruri. Pica foarte bine pt ca si masina e argintie..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!