Jump to content

Din Regimul Quattro Squad!


alex_zuz
 Share

Postare recomandată

Vreau sa schimb si eu lichidul din diferentialele tanculetului meu plus cutia de viteze.Am inteles ca in diferentialul spate si in cutia de viteze(tanculetul meu are cutie manuala) lichidul ar trebui sa aiba specificatii 75W90,dar diferentialul fata???Ce specificatii tre' sa aiba lichidul din diferentialul fata?Astept raspunsurile voastre fiindca nu vreau sa arunc banii pe geam pt orice indruga orice vanzator si plus ca vreau sa imi functioneze masina la parametrii cat mai optimi.I love Quattro. lol

Cu respect Alex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru diferentialul fata SAE 75W/90 si daca vrei cod de original: 052 911 A1 la 0.5L sau 052 911 A2 la 1L.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci peste tot 75W90???Nu as vrea sa pun oiriginal dar nici alte firma nu pre a gasesc la specificatia asta...voi unde a-ti vazut alte firme consacrate???

Cu repect Alex.

Modificat de alex_zuz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, aceeasi norma imi da mie calculatorul. Pot sa te intreb de ce nu vrei sa pui original? 69.4ron bidonul de 1L.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu auziem ca in cutie nu se schimba niciodata(manuala 6 trepte) iar in diferentziale cel mult se completeaza ...

Am auzit gresit?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pana la urma este indicat sa schimb lichidul din diferentiale si cutie sau nu?Mentionez ca masina din semnatura are aprox. 150.000km(verificati).Stiu ca Quattro nu are intretinere dar cred ca si acel ulei isi mai pierde din propietati dupa un timp si mai ales dupa multa talpa... de aceea ma gandeam sa il schimb.Voi ce ziceti?

CU respect ALEX.

Modificat de alex_zuz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Categoric ca rau nu are cum sa-i faca sa-i schimbi fluidele in diferentiale.

Totusi, ar fi indicat sa nu se umble la diferentialul central (torsen), ca acolo e putin mai delicat, mai ales daca nu ai scurgeri vizibile de ulei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Inca o intrebare legata de lichidele diferentialelor si cutiei.Eu am pus 75W90 sintetic specificatie GL5 si in cutie si in diferentiale...am inteles ca trebuia sa pun 75W90 GL4+ in cutie si 75W90 sau 75W140 GL5 in diferentiale...alt mecanic audi mi-a spus ca trebuia sa pun 75W90 GL4+ si in cutie si in diferentiale...stiti vorba aia "cati mecanici atatea obiceie" lol Am citit pe forum ca 75W90 GL5 cam dauneaza ca e prea aditivat etc...& am zis ca omul gospodar ce isi iubeste tanculetul Quattro care il scoate din nameti sa pun ce trebuie.Luminati-ma si pe mine va rog mult ce si cum trebuie sa folosesc ca de cand numai merge vin decoder-ul de la oil shop...pe parte asta sunt mort.Astept de la voi cu maxim interes specificatiile uleieurilor pt diferentiale si cutie.Cu respect ALEX.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Deci stau cu Aral 75W90 GL4+ in portbagaj (am 5litri pt cutie si pt diferentialul spate) momentan in cutie si in diferentialul spate am de 3 luni 75W90 GL5 si am inteleles chiar ieri de la un mecanic de incredere ca nu e bun pt masina mea (cea din semnatura) lamuriti-ma va rog...voi.Tin foarte mult la masina mea si nu vreau sa ii fac rau...dauneaza 75W90 GL5 cutiei si diferentialului spate(am Quttro si ma mandresc)...iar daca acesta dauneaza 75W90 GL4+ este indicat?Astept cu maxim interes raspunsurile voastre.Cu respect Alex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si inca o intrebare la schimbul de lichide din cutie & diferential trebuie schimbate si doapele(suruburile de golire si umplere) sau pot fi folosite cele vechi ca la cel de golire a bai de ulei???Cu respect Alex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!