Jump to content

Consum Exagerat De Benzina :(


mariusihu
 Share

Postare recomandată

masina mea, cea din semnatura, consuma intre 6-6,5 l maxim in oras si cam 5 afara, media fiind undeva intre 5,6-6 litri, rareori o turez peste 3000 si circul afara intre 80-100 km/h. Asadar, un regim al turatiilor intre 2000-3000 cred ca este optim in privinta consumului, nu stiu insa daca nu are efecte negative asupra motorului pe termen lung. unii afirma ca de la turatiile mici se trag celebrele probleme referitoare la evacuare si sondele lambda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

In anotimpul rece,este normal sa creasca consumul cu 1-1.5 litrii,in special iarna cand este zapada iar aderenta este cum este,plus ca motorul ajunge la temperatura optima(90 grade) mai greu si toate astea au mare influenta asupra consumului.Mie, vara imi ia max. 7.5 l in oras iar iarna....8.5-9 l.Asta este,stiti voi:"Iarna nu-i ca vara"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Imi place topicul asta. Ma face sa ma simt bine, citindu-l :)

Am avut si eu un Polo 6N2 999cc 50 de cai. Consum ~10% in oras, ~6% in afara. Mici variatiuni pe aceasta tema au existat, in functie de trafic si anotimp. Dar concluzia mea finala a fost ca orice as fi facut si oricum as fi mers, turat, subturat, mediu, consumul meu tot acolo se`nvartea.

Sa nu uitam ca unii considera "in localitate" si localitatile unde nu sunt semafoare. Altii, considera acelasi "in localitate" Bucurestiul, sau alte orase aglomerate, unde treapta de viteza este predominant a`ntaia sau a doua, la orele potrivite cand traficul e aglomerat. Parerea mea este ca nu poti compara consumul a doua masini diferite pe doua trasee diferite. Acelasi Polo 1, 1.2 sau 1.4 nu va consuma, pe aceeasi ruta, mai mult de un 0.5 poate 1l la suta la doi oameni diferiti (in conditii de mers normale, nu la raliu ;) )

Nu vreau sa deviez f mult dar eu nu am vazut prea multe masini sa consume putin. Am avut dupa Polo un Renaul Laguna 2, 120 cai, 1.9dCI. Consum in oras: 10-11%. Am prieteni cu seria 3 2007 - 2000 diesel 163 de cai: ~10% oras. Passat, A4, toate trec, aici in Targu Mures, de cifra 9 ca medie de consum. Singurele masini pe care le-am vazut cu consum intre 6.5 si 7 sunt: Golf 4, 5, Jetta cu motoare Diesel de 90 sau 105 cai (1.9 TDI). Acum am cumparat un Golf 4 GTI, la 180 de cai pot sa va spun ca sub 12-13% nu reusesc sa-l tin. In zile aglomerate ajung la serviciu, la 5 km departare, cu 18-20% consum mediu pe bord.

Cat despre discutia voastra anterioara cu turatiile raportate la consum, golfului meu ii plac turatiile mai joase atunci cand principala grija ti-e consumul. Dar are turbo, cuplul maxim de la 1900 rpm in sus, asa ca nu prea cred ca ma inscriu in discutia respectiva. Celui care a intrebat la 6n2 ce turatie ii place la 50km/h nu pot sa-i raspund, pentru ca pe polo nici eu nu aveam computer de bord.

O alta idee: orice mecanic iti spune sa o tii in ture. Citisem un post cum ca asta ar fi nefavorabil masinii. Daca nu ajungi la turatii mari accelerand puternic, banuiesc ca motorul se va simti ca acasa :) Aici trebuie facuta diferenta intre acceleratie si turatie. Poti ajunge la 3000 de ture in 1 sec sau 3 sec. Alegeti varianta doi si ramaneti la 3000 ture/minut cat mai constant. Motorul vostru va va multumi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Masina este cea din poza si din descriere, o am de 2 ani si va pot spune un consum destul de exact.

Cum am condus eu:

-Oras: minim 9 L/100, Maxim 12,4 L/100

-Extern: minim 5,8 L/100 , Maxim 11 L/100 ("autostrada", 4 pers in masina, portbagaj full, AC pornit si 145 Km/h)

-Mixt: 6,4 L/100 (proportie mai mare extern, undeva la 60% extern 40% oras)

Cum a condus un sofer profesionist (20 ani de camion):

-Oras: undeva la 7,5

-Extern: 5,1

Deci conteaza ENORM stilul de condus. Chiar nu ma asteptam la asa diferente.

Mentionez ca aceste cifre sunt aproximative si nu sunt calculate (erona) conform calculatorului de bord (pt ca nu am :dry: ) ci sunt la pompa si dupa multe alimentari.

Drum bun si grija la stilul de mers daca vreti cativa km in plus cu combustibilul disponibil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Incredibil pentru mine ca Polo-ul [1.2, 12V] mi-a consumat in 200 de kilometrii 11 litrii de benzina. Si din acestia, 50 de kilometrii prin oras, iar viteze: de la 100 - 110 km/h pana la 60 - 80 km/h dupa ce drumul bun s-a terminat.

Ma gandeam sa imi schimb masina ca e prea inceata dar la asa consum, iarasi imi place.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Buna tuturor. Vrau sa imi spun si eu problema, mi se pare ca am consumul foarteeee mare la poloul meu, este vb de un polo fun 1.4 benzina, de 101 cp , din 2004, Pe computeru de bord imi rarata un consum mixt prin oras de 11/12 l , si in afara nu imi mananca mai putin de 6, . Cand ii dau pedala , in 1 si in a 2 , chear si in a 3 imi arata un consum instant de 35/50 %, mi se pare exagerat de mult, oaredin ce cauza ? Ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai consumul ala cu AC pornit nu-i chiar exagerat. Cand spui "consum mixt in oras" presupun ca te referi la consum strict oras. La drum lung ar fi putut sa fe ceva mai mic, minim 6 pare totusi cam mult. Cat iti consuma vara trecuta, daca il aveai atunci?

Media pe ultima mie de Km cam care e? Uite aici niste consumuri relevante.

Modificat de bausto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dane, important sunt urmatoarele lucruri:

Sa ai sistemul de aprindere in stare bune de functionare, anume bujii, bobine de inductie si conductorii electrici sa aiba izolatia nealterata.

Filtre aer, benzina bune

Benzina de calitate.

Daca acestea sunt in ordine, atunci afla ca consumul tau nu e exagerat deloc.

E absolut normal ca consumul raportat de CB sa fie mai mare in doar cativa km, deoarece intervin mai multi factori ce-ti dau valori mari: cat timp stai cu motorul pornit pana pleci de pe loc, cat de rece e afara, respectiv cat dureaza pana motorul ajunge la temperatura optima de regim, cat de greu ai piciorul.

Pentru ca, daca esti curios, eu daca ii dau in tr.1 pedala la fund, am un consum instantaneu de 65 l.

Dar, pt a fi realist, un consum trebuie facut pe o distanta cat mai mare si de obicei e considerat normal daca in ultimii 2-3 km el nu s-a schimbat prea mult.

Pentru ca dupa 1-2 km, si daca stai la semafor cateva minute, deja iti creste vazand cu ochii consumul instant.

Incearca sa-ti schimbi putin stilul de condus, nu apasa prea tare pe acceleratie, nu accelera cand nu e nevoie, incearca sa folosesti si frana de motor si ai sa vezi ca o sa reusesti consum f bun, demn de un diesel.

Eu, cu 1.6, reusesc la mers absolut normal, nicidecum mosnegesc, un consum in oras de 8l, chiar si 7, iar in afara 5.5-6 in mod constant, chir daca merg si prin munti.

Totul e sa simti masina si sa dozezi pedala atat cat trebuie.

Insa daca merg 1-2 km, in oras imi arata f bine chiar si 13, depinde f mult si de temperatura externa, de cate ori te opresti smdp.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ms mult baieti pt sfaturi , dar : Sa va spun si vou cate ceva, Benzina bag doar De la OMV, de nici unde altuncdeva nu am bagat in viata mea, sub talpa ma mai manaca dar nu de foarte multe ori sunt genul de sofer foarte constant, cand merg sportiv nu ma deranjeaza consumul mare , (sunt constient ca,creste), Iar ca si probleme, simt ceva ciudat la motor, simt un tremurat usor in masina ,cand sta la relanti, nu mi se misca deloc turometru acesta sta undeva pe la 650 ture, dar cand plec de pe loc simt un fel de pierdere de putere daca plect usor si dupa aceea dau sa o accelerez mai tare(masina nu se ineaca )doar pierd aceleratia pt o sec, dupa care merge normal, facand o paranteza offtopic ( acum vreo 2 sapatamani mi-a murit motorul in mers aveam vreo 90 si pur si simplu a muri) , mi sa aprins beculetul de la sonda lambda dupa care mi sa stins singur. Nu stiu ce sa mai cred dar totusi mie la consumul instant cand plec tare de pe loc imi arata 99 % consum si chear nu glumesc. Ms mult si ma scuzati daca am scris asa mult dar trebuia sa imi zic oful.

masina o am de 1 luna si am conduso doar in vara asta, motorul in 5 min este la 80 grade.

Si nu merg cu aerul conditionat, nu il suport. doar cu geamul si trapa deschisa merg.

Revizia am facuto de 1000 de km, si am pus doar filtre MANN.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doar pentru ca e de la OMV nu inseamna ca e cea mai buna benzina / motorina. Eu unul bag benzina de la Aral de un an jumate (de cat au fost protestele cu carburantii) si nu am nici cea mai mica problema. Si e cu vreo 10 bani mai ieftina decat la OMV.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cluj nu este Aral din cate stiu, sau nu stiu eu pe unde este.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Citesc si eu parerile voastre (unele mai vechi dar totusi) si ma minunez.... Normal o masina noua v-a consuma mai mult. Normal in oras o masina gen polo 1.2 cu o caroserie grea v-a consuma mai mult dar normal ca in afara v-a consuma foarte putin. Romanii nu inteleg raportul dintre cat de tare se apasa pedala si consum. Normal ca daca am ture putine apas pedala mai mult deci voi avea si consum mai mare. Sunt in treapta potrivita apas putin pedala si am mers constant, masina "suge" putin. Am facut si eu consumul la polo 1.2 12v distanta 700 km (pitesti-valcea-sighisoara-paltinis) si a iesit un consum de 4.9 mixt. Nu ma crede prea multa lume dar pe rampe aveam a3-a cu 30 la ora, pantele cu a 4-a 40 la ora si drum drept a 5a cu 65-70 la ora. Trebuie sa mentionez ca au fost doar 2 persoane in masina, bagaje si masina este foarte ok mecanic. Benzina eu bag 95 de unde apuc (evit statii peco "parasite") . Pe scurt polo indiferent de motorizare consuma foarte bine daca esti in treapta/turatiile/viteza corecta. Personal polo-ul meu nu este o masina de raliu- la 90-100 deja face urat si mananca mult, dar pentru oamenii care tin la viata lor si merg rezonabil (si limitele acelea au un scop) si consumul va fi ok.

Modificat de tzontzolino
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Consumul are mulţi factori:

1. Cel mai important şoferul, eu am consumul pe bord 6,4 cel din fabrică, mixt mă refer. Polo 1.4 75CP benzină

2. Starea tehnică a maşinii.

Eu tot bag benzina de 95, consum în oraş cam 7, dar depinde dacă merg 1km are si 11, iarna in oras 7,5.

Depinde si de anvelope pe ce dimensiune, una e pe 14 165 70 14 si alta e 195 50 15.

Nu merg subturat, schimb la 3000 rotatii, merg la 2500-3000, asta ca nu vreau sa apara sonda lambda sau EGR in bord. Motorul trebuie curăţat şi menţinut în parametri.

Şi referitor la vitezele de deplasare, merg corect cu 9km h peste viteza legală, anume 59, 99, 109, 139.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 months later...

Dupa jumatate de an de testat tipuri de benzina am ramas uimit de rezultate. Dupa cum scriam intr-un alt thread, cu benzina 95 de la Petrom aveam lejer 10% consum iarna. Pe cand cu benzina 95 de la OMV sau Efix-ul Rompetrolului, am avut si 8%, maxim 8,5%.

 

Cum a venit vara m-am gandit sa ma diversific si sa iau de la MOL. La mers cu aer conditionat la discretie (cam 80% din timp) ma asteptam la un maxim 9%. Fals, 9,3%.

 

Acelas oras, cam aceleasi drumuri de 4 sau mai multi kilometri. Cu faza scurta si ventilatorul pe 2. Oglinzile incalzite cand ploua/ningea. Cu schimbat de viteze pe la 2 500 - 2 800 cu maxim 70 km/h. Nu sunt genul care sa mearga cu 80 sau mai mult ca drumul e gol si abureli. Sunt in oras, 60 - 70 daca e bulevard cu mai multe benzi lung si gol.

 

---

Acuma ca cifra octanica e un mister vreau sa incerc si benzina cu cifra octanica superioara celei de 95. Mai intai o sa iau de la Petrom, aia 99+ si mai vad daca merita sa incerc si cele de la OMV/Rompetrol.

 

Motoarele AZQ am inteles ca merg si cu cifra octanica de 91 (dar cu performante reduse) asa ca daca aia de 95 e de 92-94 consider clar ca pica in categoria asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Referitor la benzina alimentata din diferite benzinarii, eu unu am rezerve in privinta asta. Si eu ca  multi dintre noi am incercat toate tipurile de benzina. 

Pana acum 1 saptamana eram foarte convins ca benzina de la Petrom nu ma ajuta cu nimic nici la performantele masinii nici la consum...la nimic.

 

M-am hotarat insa intr-o zi sa fac un ultim plin acolo, am parcurs in jur de 400 km, A/C pornit, 3 persoane in masina, mers normal(legal) viteza medie pe tot parcursul trip-ului in jur de 90 km/h. In lipsa unui computer de bord care sa imi indice valorile consumului, cand am ajus din nou la benzinaria unde alimentasem prima data, am facut din nou plinul si am constatat ca masina a consumat mult mai putin decat ma asteptam, anume 4,7/100 km.

Am mai alimentat de acolo(Petrom) si a consumat mult mai mult.

In general eu am in consum cam de 8,5 oras, 5 in afara. Nu merg aproape deloc sportiv...cred ca e un factor destul de important.

Precizez ca reviziile au fost facute la timp cum trebuie, consumabile schimbate, bujii etc.

 

Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adica la un drum a consumat 4,7, dar cu alte ocazii a consumat mai mult? "Aceeasi" benzina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exact asta s-a intamplat cu "aceeasi" benzina...Ce cred eu, si asta e parerea mea personala, benzina din benzinarii(OMV, PETROM, MOL etc.) difera si la ei. Nu cred ca e aceeasi mereu...dar cum spuneam asta e o simpla parere pana la proba contrarie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt de acord. Nu numai ca benzina de 95 difera de la un "brand" la altul, ci cred ca si acest caz este perfect valabil. Difera si momentul/lotul din care se cumpara. :/ Tara de haiduci.

 

Am pus azi niste benzina de aia ieftina de 99 de la Petrom (6.25 RON/Litru). Acuma nu zic ca e o discrepanta totala intre ce scrie pe site si ce scrie la pompa (pe site: minim 99, < 1% etanol; la pompa: minim 100, 5% etanol), ca zic. Asa ca pot afirma ca Dumnezeu stie ce e de fapt in benzina asta. Insa. Insa... Masina merge mai bine. Nu vreau sa detaliez acuma, sa vad zilele urmatoare.

 

Insa. Insa...

 

Tare mi se pare ca ne batem joc unii de altii de parca e proba de olimpiada.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rezultatul Petrom 99:

 

7,6% (164,5 km cu 12,5 litri). Cu 20% AC, numai oras.

 

Masina trage mult mai bine si e mult mai silentioasa. La 3000 turatii toarce. Nu am dus-o la 4000 insa consider ca si acolo e mult mai linistita decat cu benzina de 95.

 

Cand motorul imi este cald si sta la relanti, cu benzina de 95 facea ca un mic tractoras de ma gandeam ca e o problema cu distributia schimbata la sfarsitul anului trecut. (Sau tachetii?) Insa cu benzina asta de 100 sau cat o fi nu face asa.

 

Doar in ultimii 40 de kilometri a reinceput sa mai faca si suspectez ca a ajuns niste benzina veche de 95 ce mai era in rezervor. Nu stiu cum difera densintatile lor.

 

Despre cat de repede s-a obisnuit motorul, pot zice ca instant. Poate 20 de kilometri, desi in ziua alimentarii am facut vreo 50 de kilometri (mers, stat, mers, stat, etc.).

 

---

Acum cativa ani cu benzina de 95 mi se comporta cam la fel motorul dar de un an incoace benzina aici in oras a devenit, vad ca, foarte proasta.

---

Ca si diferenta de pret nu mi se pare chiar un capat de lume. Un plin pentru mine echivaleaza vreo 30 de litri. Asa ca 6,25 - 5,8 = 45 de bani diferenta ori 30 de litri ar inseamna sa dau vreo 15 lei in plus pe luna (13,5 lei mai exact).

---

O sa mai pun benzina de-asta, cum a ramas benzina mai veche in rezervor poate reusesc sa scot un 7,4% dupa ce se consuma. Altfel raman cu parerea ca tare mare bataie de joc este in tara asta. Ma uitam la clipuri cu accidente rusesti si mai trec unii pe langa LukOil-uri. La ei cel scump carburant am vazut sa fie 32 de ruble. Si cum 10 ruble oarecum echivaleaza 1 leu, inseamna ca, haide, cel mai scump carburant e 3,5 RON/litru. Aici platim 5,75 pana la 6,48 (am vazut azi benzina aia 98 de la Rompetrol) si iti si face masina cand accelerezi ca si Godzilla cand iese din mare.

Modificat de redguard
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Dupa inca 162,5 km cu vreo 11,75 litri, rezulta un consum superb de 7,2%.

 

Nu pot decat sa spun ca sunt incantat in conditiile in care motorul a mers intr-un mic interval la 4500 - 5000 rpm (unde credeam ca 1 litru de benzina clar s-a dus) si, cu alta ocazie, a mers vreo 10 kilometri pe drum plin de gropi, in rampa si plin de viraje cu 3 persoane in masina de nu puteam accelera in viteza a 3-a.

---

 

Si cum acest motor nu ar trebui sa simta vreo diferenta intre o benzina de 95 sau mai mare, adica puterea si consumul ar trebui sa fie la fel, consider un simplu fapt: ce proasta e benzina de pe aici. Din oras (dar apoi am luat si din alte orase) sau de prin zona aceasta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E incredibil cum se comporta motorasul acesta in plaja 3000 - 5000 de ture. Pedala de acceleratie se intareste si e un feeling total diferit fata de 1000 - 3000. Si cu benzina asta minune si la 5000 de rotatii pe minut motorul este silentios, chiar daca eram in rampa si in accelerare.

 

---

Pacat de toti soferii care nu respecta nici o regula de bun-simt. Eram poate pe singurul drum de 4 benzi din Cluj, mergand cu un linistit 55 km/h si cineva din dreapta mea se hotaraste sa intre pe banda mea fara se semnalizeze si exact cand eram langa el. Si nu a fost singurul. Ar trebui sa aflu si eu unde se vand masini pe 10 lei de multora nu le pasa daca li se accidenteaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am consumat la 270 km nu mai putin de 19 litri de benzina. Nu am mers prea agresiv cu ea dar in schimb am parcurs o distanta destul de mare in treptele 1-2 (drum forestier) si nu stiu cum e consumul in situatia asta tinand cont ca am mers mai bine de 20km in situatia asta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...
petrisorionut86

Salut ma alatur voua si vreau sa va zic ca la polachele meu din semnatura 1.4 16v din 2003 consumul in Bucuresti este in jur de 9-10 doar urban, In Constanta este 8 cu acelasi still de condus doar ca sunt mai libere soselele, iar Bucuresti Constanta cu 100-110 km la ora 5,4 - 6,5 cand depaseam. Trebuie sa mentionez ca vorbesc strict de consumul INSTANT afisat in bord in perioada condusului. Daca vreti mai multe detalii cat ar trebui sa consume buburuzele voastre in functie de motorizarea de pe ele aveti aici un link: http://www.auto-data.net/ro/?f=showSubModel&modeli_id=888  conform acestui site polonicul meu ar trebui sa consume: 8.8 -10 maxim URBAN, si 5.2 - 5.8 EXTRA-URBAN. Dar tinand cont de vechimea masini >10 ani + 160K la bord si fara reviziile facute care abia acum urmeaza, eu sunt multumit. Ca si TIPS & TRICKS eu folosesc benzina numai de la OMV 100 care imi da ceva mai multa putere la masina care o simt iar consumul este un pic mai mic, mentionez ca eram fan PETROM 95 pana mi-a dat in nas la un plin de rezervor de vreo 10 ori pe drumul Bucuresti-Constanta A2 de atunci am pus numai omv 100 si merge brici nu au mai fost probleme.Sper ca am fost de ajutor macar putin colegilor de pe wforum care si pe mine m-au ajutat enorm in unele situatii. :D

DRIVE SAFE and don't worry it's a wolkswagen...DAS AUTO :RO flag:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!