Jump to content

Modificare unilaterala contract Casco la masinile in leasing - Introducere fransiza obligatorie pe fiecare dauna

Vizitator
 Share

Postare recomandată

Am trimis pe data de 4 dec o cerere direct pe faxul lor : 021 / 208 26-36 si am cerut si nr de inregistrare.

Mi-au retrimis polita si asa cum stiam nu este nici o modificare pe ea si nici pe verso ( partea care nu o aveam ) nu scrie ceva in sensul asta. Mi-au trimis pe mail informatia ca polita este echivalenta cu contractul, adica nu are fi si alteceva in plus.

Va scriu mai jos cateva din afirmatiile mele:

".....Pe polita atasata de dvs. nu se specifica acest lucru, fransiza mea este zero indiferent de daunalitate.

Care sunt conditiile sa schimb Asiguratorul in acest caz ?

Si ce se intampla daca refuz sa platesc - pana se rezolva neintelegerea - prima de asigurare lunare ?

Conform informarii trimise de dvs scrie clar in alineatul 4 :

" In acest context exista posibilitatea maririi drastice a primei de asigurare, a denuntarii contractului de asigurare sau adoptarea unor alte masuri pentru imbunatatirea situatiei existente"

Ca atare am facut cererea nr x23/04.12.2007 in care solicit aceasta denuntare.

Va rog luati in considerare cele de mai sus altfel ma voi adresa COMISIEI DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR cu o plangere impotriva PORSCHE BROKER DE ASIGURARE SRL. "

Ca atare puteti si voi sa faceti acelasi lucru sa fim mai multi si sa se vada ca treaba este nu este asa cum vor ei.

Daca doriti sa trimiteti mail, am gasit deja o persoana de contact la ei.

MULTA BAFTA SI VOUA !

EU NU RENUNT !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alxrro

24

• Diesel

22

• Cristian

21

• Burady

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai de ce nu faceti ceva sa se denunte contractul?

Link către comentariu

Printre membrii acestui site nu gasim si un avocat care se ne reprezinte drepturile ?

Eu incerc prin mijloacele uzuale, incerc chiar sa fac rost de bani sa achit integral masina si sa ma descotorosesc de ei.

Dar mai rapid ar fi sa ne strangem mai multi si sa actionam impreuna.

ABUZURI LA GREU !

Link către comentariu

Am mai vorbit si azi la ei si trebuie trimise electronic sau prin fax cereri prin care cerem REZILIEREA CONTRACTULUI CU GENERALI SA.

Pe baza lor vor putea si ei sa solicite acest lucru si din cate am inteles viitoarea polita se va incheia intre utilizator si societatea de asigurari.

BAFTA !

Link către comentariu

N-ai incercat sa vezi daca nu cumva poti obtine anularea fransizei?

Eu as incerca intai varianta asta si apoi as merge pe varianta cu rezilierea contractului cu asiguratorul.

Link către comentariu

N-ai incercat sa vezi daca nu cumva poti obtine anularea fransizei?

Pai fransiza e deja politica de asigurare la Generali...deci nu vor renunta la fransiza in urma unei cereri unui utilizator.

Link către comentariu

Da, exact.

Pai asta era obiectul cererii de reziliere de fapt, modificare politei prin introducerea fransizei. Desi in instiintarea trimisa prin curier rapid ei prevedeau cele 2 posibilitati, cum ar fi "marirea drastica a primei de asigurare si denuntarea contractului ".

Eu am ales varianta a doua.

Astept raspuns de la ei. Oricum prin neplata primei de asigurare se rezilia contractul.

Link către comentariu

• 1 month later...

A trecut deja 1 luna de cand am depus si cererea pe fax si am trimis-o si electronic si d-na Alina Valcereanu - responsabila cu probleme legate de CASCO la Porsche Broker - nu catadicseste sa dea nici o socoteala. Cata nesimtire la firma asta !

Ma imping de la spate sa cumpar masina si sa-i dau naibii de nesimtiti.

Ma mira ca sunt singurul care ma preocupa problema asta !

Link către comentariu

Si pe mine ma preocupa, dar am avut altele pe cap. Am luat in considerare foarte serios si problema achitarii valorii ramase din contractul de leasing, dar de problema cu fransiza nu scap, va trebui sa inchei un nou contract de asigurare facultativa. IN acest moment aproape ca nu mai exista contract de asigurare facultativa fara fransiza.

Link către comentariu

Daca creditul pentru achitarea restului sumei din contractul de leasing (inclusiv valoarea reziduala ) nu este credit auto, nu mai suntem obligati sa facem CASCO daca nu ne convin conditiile contractuale. Bineinteles cu riscurile de rigoare.

Eu analizez varianta asta, ca pana la urma pentru zgarieturile platite pe CASCO, la banii platiti de mine lunar imi permit si eu sa le platesc la service daca-i pun deoparte pentru orice eventualitate.

Link către comentariu

:soare: Si uite asa revenim la ce ziceam eu mai devreme :unsure:

S-ar parea ca si altii privesc lucrurile in acest fel. Burady, uita-te mai la inceputul topicului si o sa vezi la ce ma refer.

Interesant o sa fie cand firmele de asigurari or sa observe ca vor fi din ce in ce mai multi care vor gandi asa. Mai ales cei cu masini de pana la un anumit nivel. Daca ai o masina prea scumpa, la care un far de costa cat o Dacie, OK, iti faci CASCO.

Link către comentariu

IN acest moment aproape ca nu mai exista contract de asigurare facultativa fara fransiza.
Cam asta e marea problema. Au tergiversat raspunsurile si v-au pus in fata faptului implinit...Oricum, avand in vedere ca au modificat unilateral termenii contractului, ar merita sa denuntati contractele de casco si sa va faceti casco la alta firma.In semn de protest.
:soare: Si uite asa revenim la ce ziceam eu mai devreme :unsure: S-ar parea ca si altii privesc lucrurile in acest fel. Burady, uita-te mai la inceputul topicului si o sa vezi la ce ma refer.Interesant o sa fie cand firmele de asigurari or sa observe ca vor fi din ce in ce mai multi care vor gandi asa. Mai ales cei cu masini de pana la un anumit nivel. Daca ai o masina prea scumpa, la care un far de costa cat o Dacie, OK, iti faci CASCO.
Ce vorbesti tu despre Casco nu se potriveste unui leasing. Nu exista leasing fara Casco. Nici macar credit auto.
Link către comentariu

Ce vorbesti tu despre Casco nu se potriveste unui leasing. Nu exista leasing fara Casco. Nici macar credit auto.

Stiu. Nici nu am afirmat ca ar fi pentru cei cu leasing. Ma refeream la cei liberi de a-si face sau nu asigurare si la cei care au libertatea de a-si alege asiguratorul, precum si conditiile de asigurare.

Link către comentariu

Stiu. Nici nu am afirmat ca ar fi pentru cei cu leasing.

Pai in cazul asta esti off-topic. Pt ca problema in discutie e modificarea unui contract de casco prin introducerea de fransize la contracte de leasing.

Link către comentariu

Pai in cazul asta esti off-topic

Daca asa consideri scuza-ma! O sa ma retrag de pe acest topic.

Pt ca problema in discutie e modificarea unui contract de casco prin introducerea de fransize la contracte de leasing.

Eu credeam ca franciza se introduce la contractele de asigurare CASCO, indiferent ca sunt pentru masini in leasing sau nu. In plus am vazut ca au fost colegi care au dezbatut problema si pentru cei care nu au masini in leasing, ca, pana la urma, e si problema lor, e o problema de interes general.

Anyway, eu am iesit. Bafta!

Link către comentariu

In plus am vazut ca au fost colegi care au dezbatut problema si pentru cei care nu au masini in leasing, ca, pana la urma, e si problema lor, e o problema de interes general.

Anyway, eu am iesit. Bafta!

Well...e suficient sa postezi ON TOPIC.

Inca nu am citit despre modificarea vreunui contract de CASCO ( persoana fizica sau juridica fara leasing sau credit auto) pe parcursul derularii lui, in sensul schimbarii unor clauze, nici pe forumul asta nici in alta parte.

De fapt asta se discuta aici...modificarea unor clauze la contractul de Casco care trebuiau sa se respecte in forma initiala pe toata durata contractului de leasing.

Link către comentariu

Inca nu am citit despre modificarea vreunui contract de CASCO ( persoana fizica sau juridica fara leasing sau credit auto) pe parcursul derularii lui, in sensul schimbarii unor clauze, nici pe forumul asta nici in alta parte.

Cu toate am zis ca ma abtin de la acest topic:

"Fransiza (e bine, nu?) nu o baga PLR-ul, o baga Generali Asigurari. Se baga si la masinile leasing si la cele proprietate personala cand daunele depasesc suma X (6.000 ron mi se pare sau procent din suma asigurata).

Nu este un caz singular, numai eu stiu cateva zeci de persoane, iti dai seama ca nu o bagau daca nu erau acoperiti cu niste acte semnate." (post/at de @Bamse cu o pagina mai inainte).

Gata!

Link către comentariu

• Administrator

"Modificare unilaterala contract Casco la masinile in leasing - Introducere fransiza obligatorie pe fiecare dauna"

Am modificat titlul topicului in asa fel incat discutia sa ramana DOAR pentru Casco/leasing . :frigbaitata:

Link către comentariu

Cu toate am zis ca ma abtin de la acest topic:

"Fransiza (e bine, nu?) nu o baga PLR-ul, o baga Generali Asigurari. Se baga si la masinile leasing si la cele proprietate personala cand daunele depasesc suma X (6.000 ron mi se pare sau procent din suma asigurata).

Ma citezi dar nu citesti ce scriu. Generali nu a modificat un contract de Casco aflat in derulare decat la cele in leasing.

In restul cazurilor, s-a modificat oferta de asigurare la un nou contract sau la expirarea celui vechi. La fel au procedat si alte firme de asigurare.

Link către comentariu

Totusi, daca eu refuz sa platesc factura venita de la Porsche Broker ( care mi-a fost emisa azi) ce se poate intampla?

Termenul de plata este de 15 zile si ei specifica in partea de jos a facturii:

"IN cazul intarzierilor de plata vor fi facturate penalizari conform contractului si percepute taxe de somatie."

Adica unde pot gasi in contract penalizarile astea si cam care ar fi ?

Taxele de somatie sunt arbitrare? nu se pot stie dinainte ? care ar fi astea? si daca totusi nu platesc nici una nici alta unde ajung cu ei ?

De ce nu facem pana la urma front comun sau sa apelam la o asociatie si avocatul ei sa ne sustina? Ca fiecare separat nu stiu ce poate rezolva pana la urma.

Chiar este un abuz daca eu am incheiata polita datata ( valabila din data X si pana la data Y ) cu anumite conditii, adica fransiza zero si 10 % la furt total, sa ma trezesc ca sunt acum altele conditiile respective.

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Totusi, daca eu refuz sa platesc factura venita de la Porsche Broker ( care mi-a fost emisa azi) ce se poate intampla?

Termenul de plata este de 15 zile si ei specifica in partea de jos a facturii:

.....................................

Chiar este un abuz daca eu am incheiata polita datata ( valabila din data X si pana la data Y ) cu anumite conditii, adica fransiza zero si 10 % la furt total, sa ma trezesc ca sunt acum altele conditiile respective.

Daca nu platesti asigurarea nu va mai fi valabila in cazul in care nu plateste Porsche Broker din banii lor...

Penalitatile trebuie ca sunt scrise undeva...

Sigur ca e un abuz....de aia Generali nu se opun denuntarii contractelor, ca actiunea lor e unilaterala si abuziva...si ca ei prefera sa nu va asigure masinile in alti termeni decat cei noi.

Link către comentariu

• 1 month later...

Este prevazut in contractul de leasing faptul ca in caz de plata partiala (sau de neplata pt o anumita perioada, primele sume platite) se va acoperi in primul rand costul politelor de asigurare (casco, rca) si apoi ratele aferente creditarii.

Link către comentariu

Allianz a introdus fransiza la asigurarile CASCO facute pe masinile aflata in leasing la Porsche Leasing?

Link către comentariu

Inca nu

Din cate stiu e cam singura companie care inca nu a introdus fransizele obligatorii pentru persoanele juridice. Deocamdata doar tinerii pana in varsta de 35 de ani au fransiza obligatorie pentru orice dauna

Link către comentariu

:D ce bine. am comis si eu o mica boacana si trebuie sa ma duc la ei sa rezolv o "slefuire" din trafic. :sick: :scratch:

referitor la tineri... fransiza la cei care incheie contractul ca persoane fizice. si ca idee... cat e la allianz? ca tata are casco la bcr si e 100e reintregirea, iar din ce am citit aici, la generali este 350e. cam exagerat.

Modificat de audi_fan
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!