Jump to content

Modificare unilaterala contract Casco la masinile in leasing - Introducere fransiza obligatorie pe fiecare dauna

Vizitator
 Share

Postare recomandată

Rapier... nu ai avut niciodata senzatia ca la fiecare colt de strada cineva vrea sa-ti fure bani din buzunar? De fapt tu esti mai in tema decat mine, avand in vedere problema cu turbina.

Eu nu sunt dispus sa ma las batut asa usor, asa ca de saptamana viitoare incep lupta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alxrro

24

• Diesel

22

• Cristian

21

• Burady

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ba da...cam asta e impresia care mi se formeaza...si acum am vazut...eu am zis 200 EUR franciza ca exemplu. Da vad ca tu ai 350 EUR. Mai nasol...adica doar daca ai accident ca lumea INCEP sa plateasca ceva si oricum, pe tine TE VA COSTA 350 EUR. Marfa...

Link către comentariu

Iar chestia cu profit-ul nu tine...profitul vine din altele: investitia banilor respectivi (activitati de bursa sau de alt gen...), faptul ca un procent mic de oameni din totalul care isi fac CASCO au si incidente (si daca ar fi 50% si tot le-ar ramane bani)
Vezi ca esti in eroare. Banii incasati de la asigurati pentru politele de asigurare (mai putin pentru politele de asigurare de viata cu componenta investitionala) nu pot fi investiti la "bursa sau de alt gen"
Rapier... nu ai avut niciodata senzatia ca la fiecare colt de strada cineva vrea sa-ti fure bani din buzunar? De fapt tu esti mai in tema decat mine, avand in vedere problema cu turbina.Eu nu sunt dispus sa ma las batut asa usor, asa ca de saptamana viitoare incep lupta.
La tine problema cu fransiza este delicata. Daca tu ai trecut in contractul de leasing ca nu pot fi modificate conditiile de asigurare decat cu acordul tau, atunci poti castiga lejer. Daca nu ai trecut in contract asa ceva atunci ai o mare problema, in sensul ca nu poti face mai nimic (si asta deoarece pana la finalizarea contractului de leasing tu esti doar utilizatorul autovehiculului).
Link către comentariu

:vaidecapulmeu: Se poate sa nu stiu...eu lucrez in banca nu in asigurari. Ai dreptate, m-am interesat in trezorerie la mine, nu au voie sa fie bagati la Bursa. Dar mi-au spus colegii ca banii se investesc cu siguranta dar trebuie sa fie chestii care prezinta solvabilitati (nu ma pricep exact la sata, daca vrei pot cere detalii mai exacte despre modurile in care pot fi investiti). Ideea era ca profitul il scot investind acei bani si nu strangand prime de la oameni si asteptand ca acei oameni sa nu apeleze la CASCO

Link către comentariu

Nu vreu sa intru in polemici, dar iti repet: esti in eroare. O societate de asigurari nu este fond de investitii sau banca. Profitul il scoate din primele de asigurari platite de asigurati. Activitatile conexe nu reprezinta foarte mult in activitatea unei soc. de asigurari.

Banca procedeaza altfel (sunt sigur ca stii): ei investesc, plaseaza sume catre imprumuturi la care percep dobanzi si comisioane etc.

Link către comentariu

:vaidecapulmeu: Nu. Am intrebat clar. In trezorerie colegii mei fac tot felul de tranzactii. Iar ca si clienti au printre altele si companii de asigurari. Si fac tranzactii cu acei bani, e adevarat ca nu la Bursa. Dar nu conteaza asta in acest topic si devenim off-topic rau de tot. Continuam pe PM daca vrei.

Link către comentariu

Nu vreu sa intru in polemici, dar iti repet: esti in eroare. O societate de asigurari nu este fond de investitii sau banca. Profitul il scoate din primele de asigurari platite de asigurati.

Si un ultim OT, daca nu e cu suparare: 2BB, imi e greu sa cred ca o societate de asigurari, mai ales una mare, tine banii sa zaca in vreun cont. Pur si simplu nu cred, oricat ai incerca sa ne convingi. Cu siguranta nu-i joaca la Bursa, dar de investit si de multiplicat asta poti fii sigur ca o fac. Iar daca, totusi, nu o fac si le apar pierderi, atunci e numai vina lor si a onoratului management. Nu trebuie sa jecmaneasca clientii pentru a-si acoperi pierderile. Daca o firma de asigurari nu este capabila sa iasa in castig decat cu astfel de mizerii cum li s-au intamplat lui CristiN si celorlalti colegi ... parerea mea ca mai bine sa apuca de alte afaceri.

Link către comentariu

@rapier

Da este :vaidecapulmeu: si nu are rost. Totusi :lol: mai am sa zic ceva pe tema asta si inchei (asta pentru ca vreau sa te fac sa intelegi si sa nu mai fii atat de negativist fata de asigurari): daca eu iti spun ca bancile sunt puse pe capatuiala si ofera dobanzi mult mai mari decat cele oferite in afara tocmai pentru a obtine profituri imense, tu ce ai spune? Eu cred ca mi-ai detalia un pic ce inseamna acordarea unui credit, ce cheltuieli implica si as constata ca profitabilitatea nu este chiar asa cum o credeam eu. Acelasi lucru este si in asigurari, de afara se vede altfel decat este in realitate.

Gata :lol:

Modificat de 2BB
Link către comentariu

Nu, ti-as spune ca ai PERFECTA DREPTATE :vaidecapulmeu: Gata si eu.

P.S. Nu eram negativist fata de asigurari. Vroiam doar sa spun ca isi inmultesc banii primiti din prime si nu traiesc doar din ele

Link către comentariu

Si un ultim OT, daca nu e cu suparare: 2BB, imi e greu sa cred ca o societate de asigurari, mai ales una mare, tine banii sa zaca in vreun cont. Pur si simplu nu cred, oricat ai incerca sa ne convingi. Cu siguranta nu-i joaca la Bursa, dar de investit si de multiplicat asta poti fii sigur ca o fac. Iar daca, totusi, nu o fac si le apar pierderi, atunci e numai vina lor si a onoratului management. Nu trebuie sa jecmaneasca clientii pentru a-si acoperi pierderile. Daca o firma de asigurari nu este capabila sa iasa in castig decat cu astfel de mizerii cum li s-au intamplat lui CristiN si celorlalti colegi ... parerea mea ca mai bine sa apuca de alte afaceri.

Acum eu sunt omul rau, care ia apararea asiguratorilor. Totusi, lucrand in interior privesti lucrurile altfel. Eu nu incerc sa te conving de absolut nimic (tu poti crede ce vrei dar sa stii ca banii nu sunt nici la bursa si nici in terenuri la JIJI :vaidecapulmeu:. Este adevarat ca se pot folosi instrumente investitionale cu dobanzi garantate dar nu au nicio legatura cu bursa sau speculatiile. Trebuie sa te gandesti ca 90 % din soc de asigurari de pe piata sunt pe pierderi (daca imi aduc bine aminte doar Allianz, ING, Omniasig sunt pe profit) deci asta ar trebui sa spuna ceva. Acum sa nu imi spui ca e vina managementului ca nu este adevarat.

Link către comentariu

Trebuie sa te gandesti ca 90 % din soc de asigurari de pe piata sunt pe pierderi (daca imi aduc bine aminte doar Allianz, ING, Omniasig sunt pe profit) deci asta ar trebui sa spuna ceva. Acum sa nu imi spui ca e vina managementului ca nu este adevarat.

Stiu ca e OT, da' nu pot sa rezist acestei discutii, asa mai invat si eu lucruri noi: daca 90% din societati merg in pierdere (ceea ce este destul de grav, zic eu), tu spui ca nu e vina managementului :vaidecapulmeu: Dar a cui?! :lol: :lol: Cine se ocupa ca societatile (de orice fel, pana la urma) sa mearga bine si sa aiba profit?

E ultimul mesaj OT din partea mea, scuze moderatorilor!

Link către comentariu

Deci, nici eu nu pot sa rezist :vaidecapulmeu:.

Exista un numar asa mare de soc care merg pe pierdere deoarece isi doresc sa castige cota de piata in dauna profitului. Asta ce inseamna : prime mici --> clienti mai multi --> daune multe --> pierderi (vorbesc la modul general; totusi exista si societati de asigurari care sunt pe pierdere pentru ca sunt prost conduse dar sunt foarte putine si le putem exclude). In acest caz, nu este vorba de un management prost ci de o strategie de dezvoltare.

Link către comentariu

Scuze, nici eu. M-am abtinut cat am putut. Asadar: or fi existand asiguratori pe pierderi, insa - in marea lor lacomie - cat "si-au bagat coada" in elaborarea legislatiei privind asigurarile??? Romanul e inventiv, stiti povestea - unii sar peste lege, altii o ocolesc, numai prostii se opresc in ea. Un exemplu ilustrativ (din categoria "tre' sa mananca si gura lor" : http://www.sfin.ro/articol_11176/profit_as...e..._casco.html

Si mai off topic decat atat: mie mi s-a furat o masina pe care o cumparasem de doua luni. Gasita de politie dupa doua zile. Reparat - completat lipsuri pe casco pluuuus platit fransiza (cu sh, franciza e altceva) la furt de subsemnata, conform contractului. Buun. Pana aici e bine. Prins hotul peste 6 luni. La hot acasa gasit bancheta spate (parca dormisera gainile pe ea), roata mea de rezerva folosita pe masina lui, bara mea fata pe masina lui - usor crapata, nu mai era ca noua - si alte maruntisuri - toate pe masina lui. Le recupereaza fain-frumos politia de la hot si ce zic asigurarile? Le luati acasa, ca-s de la masina dv., daaaar le platiti. Si-mi baga sub nas o lista de evaluare... cu preturi "ca noi" - totalul era mai mult de jumate din cat facuse repararea/completarea pe casco! Bineinteles ca nu le-am luat, nu le-am platit, si le-a luat asiguratorul, ca mai stim si noi pe la ce usi sa ne plangem!

Am casco la Generali - dar nu leasing, ci credit. Abia astept vreun "cadou" de la ei :(

Modificat de Skorrida Red
Link către comentariu

Oameni buni, sunt multi baieti destepti acolo in firmele de leasing, dar si in partea noastra (clienti) se mai gasesc cate unii.

"Leasing-ul hotaraste ce asigurare si in ce conditii se face" - COMPLET ERONAT

In Romania functioneaza Legea Concurentei Neloiale : "Nici un produs sau serviciu nu poate fi vandut impreuna cu alt produs sau serviciu".

Daca ar fi fost altfel eu personal nu as fi lucrat in bransa in care lucrez intrucat firmele de asigurari ar fi avut service-urile sale. Dar din fericire principiul de mai sus functioneaza. Daca observati cu atentie peste tot "SE RECOMANDA" nu se obliga sa te duci la service-ul ala, sa inchei asigurare cu firma aia , prin broker-ul ala samd.

Daca soliciti in scris sa te oblige poti sa astepti hartia 1 an si nu va veni intrucat este ilegal si ei stiu asta.

Iei masina in leasing, semnezi contractul si le dai pe fax ca tu inchei polita prin brokerul Gica la una din firmele agreate de asigurari si sa vezi ca va merge...

Mult succes

Link către comentariu

Iei masina in leasing, semnezi contractul si le dai pe fax ca tu inchei polita prin brokerul Gica la una din firmele agreate de asigurari si sa vezi ca va merge...

Mult succes

Eu stiu ca si ei iti pot refuza acordarea creditului daca tu nu esti de acord cu firma de asigurari cu care ei au protocol.

Link către comentariu

Mie mi se pare aberant, asadar daca am evenimente (pentru care sunt asigurat), ar fi bine sa mi le platesc eu ca daca nu imi vor introduce fransiza (in cazul in care sunt vinovat sau cu autor necunoscut). Daca nu totul e ok, pentru ca se va repara oricum pe RCA-ul vinovatului. Eu nu mai inteleg atunci unde mai e ASIGURARE cand de fapt nu o pot folosi. Se numeste IMPOZIT.

Modificat de GtSport
Link către comentariu

Daca fransiza ar fi 100 Euro nu cred ca ar mai fi atatea discutii. Dar cand ma gandesc cate daune poti avea sub 350Eur nu inteleg cum o mai pot numi asigurare.

Link către comentariu

Asa cum am promis, revin cu documentul primit de la Porsche Leasing scanat:

17563110ok8.jpg

97797299oq9.jpg

Link către comentariu

Adica vor sa-ti spuna ca pt daunele platite, suma enorma de altfel (aprox 2200 ron din care 1850 ron din "vina" ta) te pun sa platesti de acum incolo 1000 RON pt fiecare dauna?

Absurd

Link către comentariu

Eu stiu ca si ei iti pot refuza acordarea creditului daca tu nu esti de acord cu firma de asigurari cu care ei au protocol.

Partial eronat - vrei un credit / leasing de la noi - ok - acestea sunt firmele (atentie la plural) . Teoretic in abuzul lor spun doar una dar daca descosi problema vor fi mai multe. Niciodata nu vei primi o hartie prin care leasingul cutare se face doar cu asiguratorul cutare. Cred ca vb amandoi romaneste si ai citit cu atentie postul meu de mai sus.

Asa cum am promis, revin cu documentul primit de la Porsche Leasing scanat:

Corect , conform contractului, modificarile clauzelor sunt notificate si daca nu le denunti, le accepti. Tu nu stii, taci si inghiti. Daca stii, tipi, notifici , nu accepti si se rezolva.

Link către comentariu

Per total cu fransiza asta la daunele alea tu ai vedea de la ei doar 130RON. Misto nu?

Ce pot sa mai zic, as dori sa vad un raport in care sa vedem cat la % din daunele din vina utilizatorului sau unui autor necunoscut sunt sub 350E. Banuiesc ca mult peste 50%.

Link către comentariu

Daca stii, tipi, notifici , nu accepti si se rezolva.

Sper sa se rezolve asa pentru ca e de speriat ce se intampla. Eu tocmai am avut o dauna de 1600 de ron (janta, cauciuc) pentru ca m-am intalnit cu o bordura lasata aiurea in drum de cei care le inlocuiesc si ma tem sa nu ma trezesc si eu cu o scrisorica de instiintare: Hop ... stiti .... platiti fransiza.

Link către comentariu

Sper sa se rezolve asa pentru ca e de speriat ce se intampla. Eu tocmai am avut o dauna de 1600 de ron (janta, cauciuc) pentru ca m-am intalnit cu o bordura lasata aiurea in drum de cei care le inlocuiesc si ma tem sa nu ma trezesc si eu cu o scrisorica de instiintare: Hop ... stiti .... platiti fransiza.

Hehe...la o astfel de dauna Generali nici nu te despagubeste...prin contract.:D

Link către comentariu

:D Eu cred ca te despagubesc fara probleme. Bordura era lasata in mijlocul drumului. E accident cu autorizatie de reparatie de la politie.

Bine ca am la casco Allianz. :D

Link către comentariu

Bine ca am la casco Allianz. :D

Daca aveai la Generali stiai ca ei nu despagubesc janta si/sau anvelopa daca in acel eveniment nu sunt afectate si alte parti ale automobilului.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!