Jump to content

Bec Bricheta


sebastian stefan
 Share

Postare recomandată

sebastian stefan

Stie cineva cum se poate scoate becul de la bricheta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

va salut

vad acest topic deschis cam demult desi nu e discutat subiectul ,

si pe mine m-ar interesa cum pot schimba becul din scrumiera ?

daca scot scrumiera nu am acces la bec , trebuie sa demontez tot "tunelul" pe care se afla si schimbatorul ,

sau exista vreo alta metoda ?

va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca e cam singura metoda de a schimba becul de la bricheta. Si mie mi s-a ars in primele 2 saptamani de cand am luat masina. Fiind in vizita pe la DEALER am intrebat cum se schimba si am primit raspunsul foarte convingator: Nu are domne POLO bec la bricheta. Nici eu nu l-am schimbat dar oricum trebuie demontat toata coloana aia de la bricheta schimbator etc.

Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sebastian stefan

Eu l-am schimbat dar trebuie sa desfaci toata consola centrala de la frana de mana.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aveti aici modul in care se desface consola centrala; de fapt este modul de instalare a unui schimbator de viteze iluminat cu alimentare de la becul de la bricheta, adica cel pe care vreti voi sa-l schimbati. http://www.polo9n.info/page.php?p=anleitun...nauf%20einbauen

Va doresc spor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Eu m-am chinuit aproape o ora sa-l scot, l-am inlocuit si in aceeasi zi s-a ars iar ;) nici nu-l mai bag in seama.

Ca sa ajungi la el trebuie sa desfaci de tot consola, intai partea din spate cea de la frana de mana, apoi cea de la schimbator. Eu am slabit cablul de la frana de mana ca sa o pot scoate de tot afara.

Sincer nu cred ca merita munca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Jenant! dar cum a reusit sa se arda asa de repede ca in mod normal dai masina la fier vechi si el tot functioneaza. Cred ca sunt special construite, aceste becuri pentru bord, ca sa tina mult fara sa se arda.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...

mie mi s-a ars becul de la bricheta la 1 an jumate de cand am cumparat masina noua. am fost azi la midocar vitan si mi s-a spus ca ma costa cam 80 de ron manopera. becul la ei costa 20 de ron cu tot cu suport. (jaf dupa parerea mea)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sebastian stefan

La magazin becul e max 2 ron ,dar din pacate se arde cam repede.Si eu trebuie sa-l schimb ptr a 2 a oara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se schimba foarte usor.trebuie doar sa scoti suportu de plastic.sunt cateva suruburi.nu e mare lucru.nu are rost sa te duci la reprezentanta.stima

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

si eu am becul ars si vreau sa-l schimb. stie cineva ce tip de bec trebuie acolo? Ca prima data ar trebui sa-l cumpar sa nu merg la magazin cu bordul desfacut :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine nu ardea..nu ma deranja....si dupa un timp a pornit :D...de atunci no problem.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

catalist da nu desfaci nici un bord :icon_thumright: ridici doar plasticu de la schimbator si frana de mana.e prins in cateva suruburi ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Si eu am becul de la bricheta ars,l-am scos dar nu gasesc asemenea bec.Voi de unde ati luat?

Ca metoda de scoatere eu nu am desfacut nimic.Pe deasupra se scoate bricheta din locasul ei.In acel lacas se vad pe pereti doua fante in care intra doua aripioare ale carcasei colorate din jurul brichetei .Se apasa acele aripioare spre exterior si se trage suportul brichetei(partea metalica)in sus si iese cu fir cu tot.Apoi se scoate carcasa colorata care tot asa se tine in doua aripioare de consola masinii,deoarece becul este atasat de aceasta si apoi se demonteaza becul.E mai simplu si dureaza mult mai putin decat sa demontezi toate acele ornamente. :icon_thumright:

Ca masura de precautie puteti scoate mai intai siguranta de la pozitia 49 ca sa nnu faceti vreun scurt deoarece bricheta e alimentata chiar si cand nu aveti cheile in contact,eu am patit-o cand am inpins aripioarele am atins cu surubelnita plusu cu masa din greseala si am arso.

post-65431-1279016208_thumb.jpg

Modificat de likutza
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este vorba de becul W5W care este si la pozitii? Daca este acelasi bec cred ca il gasesti la orice statie PECO.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca e ca cel de pozitii,asta e de 2W .Am gasit la piese auto ,cei de acolo mi-au zis ca se folosesc la unele masini pentru iluminatul bordului probabil tipuri mai vechi care nu au led-uri.Dar e identic cu ce cautam eu asa ca am luat,costa 1 leu,l-am montat si in sfarsit am din nou bricheta luminata(cat o tine si asta).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Am incercat sa scot si eu corpul brichetei conform spuselor lui @ likutza.

@ likutza, tu faceai referire la locasurile (scoburile metalice) din corpul metalic al prizei de 12V, situate pe la jumate. In acele 2 loacasuri par sa fie 2 cleme mici de plastic negru ce tin coprul prizei metalice fix. Asa ai eliberat partea metalica a prizei?

Ulterior ar trebui sa iasa afara partea metalica cu firele dupa ea, pentru ca mai apoi sa poti desface si carcasa de plastic ce inglobeaza atat priza cat si scrumiera propriu-zisa?

Te intreb pt ca am vrut sa fac o miscare acolo, si ca evit sa mai demontez iar consola centrala am incercat metoda ta si nu am reusit decat sa ma ard siguranta ca si tine si sa ma tai la deget :P

LE: uite si o poza pe fuga... Sageata indica orificiul cu clema. Diametral opus este sora ei.

post-17144-1282233419_thumb.jpg

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

............. In acele 2 loacasuri par sa fie 2 cleme mici de plastic negru ...............

Acelea sunt clemele mai bine spus doi zimti ai corpului colorat in rosu din exteriorul partii metalice.Practic partea metalica intra in partea colorata printr-un mecanism clic-clac in acele cleme.Ele nu sun negre ,au aceeasi culoare cu partea colorata rosie din jur(se vede si in poza).Ca sa o scoateti trebuie sa fortati putin mai tare cu o surubelnita acei zimti si in acelasi timp cu o alta bagata sub partea superioara a partii metalice sa o trageti pe aceasta in sus.Eu am fortat asa tare in zimti ca sa deformat corpul metalic spre interior in dreptul dintilor si nu mai facea clic,intra si iesea foarte usor ca nu o mai tinea nimic,dar am rezolvat-o usor cu un spit am indreptat putin si merge ca nou.Eu zic ca metoda e mai buna si mult mai usoara decat sa desfaci toate ornamentele.Succes! :))

P.S.

Am desenat in poza ta doua sageti unde sa bagi surubelnitile iar linia groasa e partea deformata spre interior ca sa scape din zimti,la fel in partea opusa.

Si ca un sfat de la unu patit scoate totusi siguranta inainte ca e foarte usor sa iti alunece surubelnita cand apesi si o sa arzi mult sigurante.

post-65431-1282498014_thumb.jpg

Modificat de likutza
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merci mult de raspuns :)

O sa incerc cu mai multa incredere...daca nu o sa desfac ornamentele caci as vrea sa leg in loc de bec o placuta cu leduri sau ceva, pe care sa o atasez strategic cu banda dubluadeziva. Sa iasa lumina peste tot :blah_: Sa vad cu da.

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dupa 60.000 de km (~ 2 ani) timp in care mi-a fost foarte lene sa fac aceasta operatiune care de altfel este destul de migaloasa (acum am 67.000 km si 2 ani jumate).....iata ca in seara asta mi-am facut ambitie.....si sa stiti ca trebuie ceva ambitie pentru a desface toate suruburile, clemele si plasticele aferente.

Sa citez din consilierul de service de la dealerul local VW cand am intrebat de becul de la bricheta:

El: - "Fugi domne de aici ca POLO nu are bec la bricheta !"

Eu: - "Sa mori tu......fratimio are la POLO si eu nu ? Si pana acum 1 saptamana s-a aprins si acum nu mai are in dotare masina ?"

A fost foarte tare raspunsul lui........in fine.

Aditu...nu te sfatuiesc sa scoti bricheta prin metoda amintita mai sus. Ea este buna metoda insa mi se pare casant plasticul ala rosu ca sa bagi o surubelnita intre el si metal. Plus ca trebuie sa apesi foarte tare pe cleme alea....bla bla bla.

Operatiunea facuta de mine:

-am desfacut plasticul ala de la frana de mana (cel cu suporturile de pahare).

-am desfacut cele 2 suruburi de la consola apoi am tras de plastic caci e prins in niste cleme destul de moi.

-am contorsionat putin plasticul pana am reusit sa il scot de sub bord si sa il rotesc putin, caci te impiedici putin la scoatere de frana de mana.

-sub el are 4 cleme de plastic pentru scoaterea chenarului cu pielea de la schimbatorul de viteze. Treaba usoare de altfel.

-apoi ai si tu acces din orice pozitie la bricheta si daca te enervezi poti pleca cu el sus in casa.

Acum urmeaza pasii de scoatere a brichetei, pasi mentionati mai sus de colegul/a likutza. Trebuie doar indemanare ca sa apesi strasnic pe cleme si sa ai grija sa nu iti iei grupa sanguina cu surubelnita :RO flag:.

Dupa scoaterea brichetei mai ramane pe "plasticul-consola" doar inelul de plastic rosu si becul cu suportul lui legat de plasticul rosu.

Acum poti sa scoti si plasticul rosu de pe consola ... el avand 2 cleme ce se apasa usor si chiar iese usor de acolo. Cred ca e cea mai usoara operatiune asta.

Suportul becului iese si asta de pe inelul rosu, el avand niste cleme finute care de altfel am reusit eu sa rup una la pasul urmator :(.

Eheee......acum e acum cu desfacerea suportului cel mic si negru. Chinuri, injuraturi, rupere de urechiuse (mai tarziu mi-am dat seama ca era utila acea urechiusa dar sta si in una)....pana la urma identificati voi cum se desface....oricum mare atentie sa nu rupeti ceva pe acolo. Becul este destul de bine incapsulat in acel plastic dar pana la urma...cu o mana dibace reusiti sa il desfaceti.

Dupa schimbarea becului .... o luati in semn invers cu operatiunile pana ce "blink" ... lumineaza.

Costurile operatiunii:

- 2 lei ca mi-am luat 2 becuri :wacko: sa am si de rezerva.

- pielea zgariata

- o portie de injuraturi

- dar in final multumirea sufleteasca pentru reusita operatiunii.

"Succesuri"

Modificat de ionut_slatina
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu prin metoda colegului Likutza am scos bricheta insa la un momentdat nu mai iesea pt ca am impresia ca se tinea in fire, si ulterior in conectori.

Ca urmare am renuntat ca sa nu risc sa smulg firele din mufe.

Asa ca atunci cand voi avea dispozitie o sa demontez tunelul median, nu ar fi prima data si de asta nu am chef sa mai ma complic. Apropo? ai scos si nuca schimbatorului?

Eventual o sa caut si eu un bec (apropo, pe unde se gaseste si ce ceri? ) sau daca nu asa cum am zis o sa alimentez in locul becului niste leduri. Sau si mai bine...o sa pun in locul lui un led de 12V de dimensiuni asemanatoare. Oare ar merge?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

............................................. pe unde se gaseste si ce ceri? .......

Se gaseste la piese auto costa cam 1 leu si trebuie sa ceri bec pentru iluminat bord ca la unele modele mai vechi asa ceva se folosea pana sa apara led-ul,dar cel mai bine e sa mergi cu cel ars si sa-l arati vanzatorului ,eu asa am facut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aditu.....nu am mai scos nuca schimbatorului. Am scos rama de plastic ce tine pielea aia de la schimbator si apoi am scos tunelul fara probleme. Nu e necesar sa mai scoti si nuca schimbatorului ca iese foarte repede rama aia....e prinsa in 4 cleme de plastic destul de mari pe care le poti da cu degetul la o parte. Referitor la montarea unui led acolo.....daca faci operatiunea asta sa ne spui si noua cum e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Clar o sa fac rost de un bec dar o sa mai incerc si ceva cu led/leduri.

Acum o sa vad cand o sa am un weekend doar pentru mine. Pardon pentru masina :D

As vrea sa studiez si in ce conditii se aprinde - cand pui contactul, cand aprinzi pozitiile... pentru ca ma bate gandul sa leg si ceva pentru lumini ambientale la picioare pe baza de led.

Ramane de studiat, si o sa las un fir alimentat de la acel bec, pentru aplicatii ultrioare, ca sa nu mai desfac iar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Am schimbat si eu becul de la bricheta, nu a fost greu de demontat consola,mai greu a fost de scos becul din bricheta. Apropo e 1.4 lei un bec de ala micutz.toata operatiunea a durat cam 10 min ,ca aveam becul deja cumparat ;) .Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!