Jump to content

Manson si nuca schimbator de viteze

sorinursubv
 Share

Postare recomandată

Imaginea vectoriala se face cu Adobe Photoshop si ulterior cu Adobe Illustrator. E ceva de lucru. Dar se face. Ca autocolant ar merge facut intr-adevar sa se poata lipi pe plasticul transparent. Ar merge facut din plexiglas transparent un cadru in forma liniilor aferente treptelor de viteza pentru a transfera in mod egal lumina unui led. Nu va sperie taierea in plexiglas...cu traforaj e foarte usor. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vortexo, dar cum se scoate plasticul ala cu tot cu partea cromata?

Se tine doar in cele 3 cleme?

Bagi o surtubelnita sub el si iese?

Link către comentariu

cosmine partea nichelata si cu figurina cu vitezele iese daca bagi surubelnita sub partea nichelata, deci intre inelul nichelat si nuca schimbatorului.

PS : mai bine bagi o unghie mai "tare" decat surubelnita

Link către comentariu

Exact.Se tine doar in cele trei cleme si l-am scos cu unghia.Dupa scoatere ..... surpriza :acel plastic nichelat este de fapt transparent dupa razuire.Am vazut asta dupa ce l-am decupat :blah_: ,asa ca ar fi si alta varianta de lucru.la mine e deja prea tarziu

Link către comentariu

Aoleu vortexo. Cine sa stie ca nu stiai. Eu stiam de vineri ca vazusem "agitatia" din topic si am prevazut ideea ca e din plastic asa ca l-a razuit un pic pe spate. Numai ca e mat alb nu transparent. Sau asa am vazut eu din cat am razuit.

Link către comentariu

Nu are prea mare importanta,oricum decuparea eu cred ca se impune altfel nu voi obtine ce vreau.Pun cateva poze:

un burghiu de 1 mm....

un cutit mic

un pic de acetona

si putina rabdare

iar aproape de final...

post-24975-1240424965_thumb.jpg

post-24975-1240425055_thumb.jpg

post-24975-1240425137_thumb.jpg

post-24975-1240425206_thumb.jpg

post-24975-1240425273_thumb.jpg

post-24975-1240425361_thumb.jpg

Link către comentariu

Ce nu inteleg eu !

Cifrele de pe nuca...alea originale, sunt transparente ? Adica ar merge doar curatat nichelul pe spate si pe fata si ar trece lumina prin ambele?

Link către comentariu

Cred ca vopseaua neagra, de fond, acopera totul si siglele argintii. Deci, nu trece lumina prin ea.

Link către comentariu

vicius in ultima poza deja e ALTCEVA

adica

post-24975-1240427984_thumb.jpg

Link către comentariu

Da este, dar difra de original. in primul rand fontul folosit si apoi marimea "imprimatului", adica mai mic decat originalul. Mai mare nu iti permitea gaura creata de tine in inelul cromat ? Merge folosit un led alb, in dreptul cifrelor o folie rosie si in dreptul liniilor cu folie albastra ori invers. Asta ca sa fie folosit doar un led...alb

Modificat de vicius_the_one
Link către comentariu

asta

Ba permitea dar inca nu e desenul final

post-24975-1240428018_thumb.jpg

post-24975-1240428108_thumb.jpg

Link către comentariu

Da ar merge,dar nu sunt pe deplin multumit de rezultat inca.Sper ca intr-o zi doua sa finalizez.Oricum ideea cu imprimanta laser a fost buna.

Link către comentariu

Deci plasticul ala semisferic pe care il vad acolo e ceea ce a fost inainte emblema originala?

Link către comentariu

Da.Putina acetona si cam asa arata.Cam deranjanta forma lui sferica pentru ca desenul face cute la lipire si necesita taieturi

Link către comentariu

Exact la asta m-am gindit dupa ce am vazut desenul.

Dar cu un feon , si o bila , sau ceva rotund care sa respecte curbura plasticului, cred ca se poate da forma dorita.

Link către comentariu

Eu o sa merg pe varianta confectionarii la un atelier de-ala de firme si gravari. Si asta cat de curand. Asa, imi ramane si emblema originala, pentru orice eventualitate.

Link către comentariu

Si, iti confectioneaza si plasticul acela rotund, concav ?

Link către comentariu

Pai precis. Doar ei au tot felul de scule pentru asta.

Sambata o sa ajung in Cluj si merg sa aflu detalii.

Link către comentariu

Super lucrare, daca fac asta. Deja m-ai bagat in asteptare.

Am vb si eu azi cu astia de la mine, dar nu fac asta, doar inscriptionarea si pe drept.

Link către comentariu

carceacristian

Salutare,

Am vazut ce incercati sa faceti voi si ma mananca si pe mine,sa fac si eu la Seat.Cine se indura sa imi dea si mie va rog,o schema cu treptele de la nuca pentru Golf/Seat cu 5trepte?.Eu nu le am cu Adobe Photoshopu am incercat sa ma uit la el sa fac ceva,da se uita el la mine :salut: .PS:Rezistenta aia sau ce naiba o fii,din imaginea asta pt ce e pusa si cum se numeste/de cat e?(Nu prea le am cu electrica).Mersi baieti,o sa va tin si eu la curent.

post-9811-1240667604_thumb.jpg

Modificat de carceacristian
Link către comentariu

Rezistenta se pune pentru ca alimentarea ledului se face la 12v insa el are nevoie doar de 2-2,5V. O rezistenta de 800Ohm-1KOhm ajunge

Link către comentariu

Limitarea curentului prin dioda Zenner ce stabilizeaza tensiunea pentru LED. :ceuameni:

Pe mine ma nedumereste altceva. Eu cred ca decupajul ala in nuca nu va asigura iluminarea in intregime a pictogramelor.

Vortexo, ai luat asta in calcul?

Plasticul ala cu pictograma e doar lipit pe cel cromat? Sau cum se da jos?

LE: Am fost la firma respectiva din Cluj, dar au program doar de luni pana vineri orele 9-17. Cam greu sa ajung in intervalul asta, dar o sa discut cu ei telefonic, sa vad cum am putea rezolva.

Am vazut ca au multe lucruri interesante gravate in plexiglass transparent si chiar iluminat. Si lucreaza si unicate.

Link către comentariu

Da Cosmine am luat in calcul acest aspect si se incadreaza numai ca am micsorat desenul.Original se incadreaza intr-un cerc cu diametru de 24 mm iar actual diametrul cercului in care ''incape'' este de 22 mm.De fapt eu am cam terminat ,trebuie doar sa-l pun pe masina.Cum termin pun si poze mai putin alea din pdf-ul de sus.

Din pacate nu prea vor baietii sa faca lucrari din astea unicat.Ei vor mii de bucati....Am rezolvat dar foarte greu ...multa migala

Link către comentariu

Am vb cu un prieten sa faca din colant schema. A zis ca o sa scaneze nuca de pe masina si cu un program o sa rezolve. Poate vortexo ne da si noua fisierul sa nu ne mai chinuim.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!