Jump to content

Cat consuma golful vostru?

dannutz
 Share

Postare recomandată

Sunteti :)

Aici se discuta consumul pentru Golf V.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bungallooo

52

• Dudu

45

• kalu

44

• cda

43

Top Posters In This Topic

Posted Images

Incepand cu data de 01/01/2008 am alimentat exclusiv de la plin-ochi la plin-ochi (adica, dupa ce face click pistolul de la pompa, mai bag pana vad ca nu mai intra motorina in rezervor). In regim super-mixt (autobahn, drumuri nationale Romania si afara, A1, urban Bucuresti iarna, urban Cluj primavara) pana acum am consum mediu de 6,173% Pe BC cel mai mare consum mediu l-am vazut joia trecuta in Bucuresti cand eram cu femeia in masina si am facut din cauza ei pe cheiul Dambovitei aproape 2 ore de la Academia Militara pana in Unirii: 15.7%

De regula, in 90% din situatii nu depasesc 140 km/h, insa ieri am mers Bucuresti-Buzau si cu 190 (urgenta). Treptele le schimb de regula peste 2.500 rpm, ca doar n-am 65 de ani sa merg "ca moshii".

Ca sa clarific pentru eventualii sceptici, am toate chitantele de motorina din 01/01 pana in prezent si de fiecare data cand alimentez, notez distanta intermediara, distanta totala si cantitatea de combustibil (rotunjit la doua zecimale).

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

eu pot spune ca tu mergi incet.

p.s. cum stii cand sa te opresti din pus la pompa? eu nu pun niciodata peste ce considera pompa ca e full. e ceva ce-mi scapa?

Link către comentariu

Eu zic ca merge moderat.Eu nu fac consumul never-ever.Sa fim totusi seriosi...1.9 TDI de pe Golf V fie el de 105 fie de 90 nu consuma mai mult de 7-8.5 mediu...sau cel putin eu nu am auzit de consumuri mai mari....

Spre exemplu eu am cam tot timpul pe BC 2 un consum mediu de 6.5-7L....asta insemnand 60%oras si 40% afara...

La acest motor nu o sa ma uit niciodata la consum...

Link către comentariu

Sunteti :vaidecapulmeu:

Aici se discuta consumul pentru Golf V.

Scuze, dar noi despre ce discutam? :) DZI'S are Golf Variant TDI de 131 CP, iar eu desi in semnatura am Laguna (cu ea umblu acum), mai sunt mandrul posesor si al unui Golf V TDI 105CP.

Moreover, daca citeai tot ce am scris ai fi vazut si fraza urmatoare "Si mie mi se parea ca Golf-ul meu de 105 manca mult (~6 afara, 8-8.5 oras)." Simplu, nu?

In aceeasi ordine de idei -cea a consumului - deci strict on topic - l-am intrebat pe DZI cum / de ce a curatat injectoarele. Raspunsul era (sunt convins) scurt si, probabil, interesant si pentru alti posesori de Golf/Jetta pe care-i preocupa problema consumului.

Asadar, este ON sau OFF topic? :offtopic:

Cu respect,

Mircea

Modificat de themircea
Link către comentariu

@c6t9: Pai, nu stiu exact principiul de functionare, insa bunul simt imi spune ca pompa are o siguranta care decupleaza cand ceva de genul unui flotor simte ca nivelul carburantului din rezervor a atins un prag pe care el il considera ca fiind maxim. Daca la acel punct strangi finut de clapa de actionare a pompei, mai intra 2-3-4 litri, depinde cata rabdare ai sa tot faci click-click-click si crede-ma ca e nevoie de rabdare pana apuci sa vezi ca nu mai intra nici 20 ml in rezervor :icon_thumright:

Oricum, eu asta fac de fiecare data.

Referitor la viteza, cred ca mai degraba as putea spune ca eu sofez "rezonabil". De ce? Ultimul exemplu la care ma pot gandi:

Ieri, Bucuresti/Cluj, undeva inainte de Sighisoara depaseam 3 tiruri si cand eram in dreptul celui de-al doilea, ala pune semnal stanga si se baga sa-l depaseasca pe primul. Aveam cam 130 km/h si semnalizam continuu de la inceperea manevrei, avand si faza scurta arprinsa (cu alte cuvinte, mai vizibil de atat nu puteam fi). Am franat puternic fiindca altfel ma arunca in caruta care era pe contrasens si am reusit sa ma opresc complet la vreo 5 metri de ea. Marturisesc sincer ca am cam facut pe mine la faza asta... No comment.

In plus, masina din semnatura nu e tocmai material de Porsche, asa ca prefer sa conduc astfel incat sa nu simt adrenaline kick :Driver:

Link către comentariu

mai..vad ca va mandriti cu consumurile ca lumea

eu in schimb nu ma prea pot lauda

in oras in mare parte am consumu peste 10%

in afara..am facut ieri, sambata, un drum cluj napoca -> tg mures -> cluj napoca

5 oameni in masina( si subwoofer-ul in portbagaj :Driver:)...mediu 6.7

nush de ce am impresia ca a mea consuma un pic cam mult

treptele le schimb la ~ 3000 rpm, cutie in 5 viteze.

:icon_thumright: referitor la faza cu condusu ca un mos de 65 de ani...

nu subestimati mosii..la tuning contestu de la polus cluj de week-end-ul trecut un mos de 75 de ani o luat locul 2 la traseu :D

astept impresii (despre consum)

numai de bine

Modificat de angel eye
Link către comentariu

Bwwlan - ideea e sa nu te pierzi si sa nu faci vreo manevra brusc. eu in general ma astept la faze din astea. m-am obisnuit de mult cu soferii romani. e bine sa mergi cat simti tu si sa nu faci curse cu altii.

am si eu exemple de mosi care dau lectii :)

Modificat de c6t9
Link către comentariu

Scuze, dar noi despre ce discutam? :) DZI'S are Golf Variant TDI de 131 CP, iar eu desi in semnatura am Laguna (cu ea umblu acum), mai sunt mandrul posesor si al unui Golf V TDI 105CP.

Raspunsul era (sunt convins) scurt si, probabil, interesant si pentru alti posesori de Golf/Jetta pe care-i preocupa problema consumului.

Asadar, este ON sau OFF topic? :)

Cu respect,

Mircea

Ce e asa de greu de inteles ca aici se discuta despre Consumul Golf V&Jetta...nu despre Golf 4 de 130 cp.Aici se termina cu offtopicul....ca altfel se lasa cu sanctiuni.

Va multumesc de intelegere!

Link către comentariu

Cluj-Napoca - Brasov, umbat putin prin Brasov si Brasov - Cluj-Napoca cu 6.2% mers normal (localitati 80, afara pana in 170) foarte multumit de consum!

Consum prin Cluj-Napoca pe 700km: consum 10,2%.

Link către comentariu

Pe A2, cu viteza a sasea, 120 km/h, 2650 rpm, cruise control on, AC on, fara depasiri, am scos 8,1 %. La mers normal mi-a luat 10,5%.

In Buc, mers moderat, schimbat la 3000 rpm, uneori la 4000 rpm (acum chiar ii inteleg pe cei care ziceau ca nu ai cum sa te abtii), mai cate un kick-down (dar tot cu rpm <= 4000), am scos 15,5% azi la ora 11:00-11:30. Nu vreau sa aflu ce se intampla la ora 8 dimineata; noroc ca pot sa ma duc la serviciu cand vreau (aprox. :offtopic:).

Link către comentariu

Bucuresti (Metro Militari) - Tg-Jiu plecare aseara la 21.15 - ajuns in Tg-Jiu la 23:40, adica 280km in 2h25min - consum 11.5 cu 2 pers in masina si 2 sacose. drumul foarte liber, adica mai liber de atat ar fi insemnat gol.

Link către comentariu

Rezultatul ultimului plin: Din 48,29 L am mers 481 km.

Consum mediu: 10.03 L/100km. Drumurile parcurse au fost zi de zi DN1 (in apropiere de Snagov)-Bucuresti la orele de maxima aglomeratie, mers mai sportiv.

Pe ultimele 3 plinuri 9.51 L/100km.

Modificat de Andrei JSE
Link către comentariu

Am reusit si un record negativ ieri:

Tineretului - Titulescu - Tineretului si Tineretului - Universitate - Tineretului 10km/h medie, consum 12 %

Link către comentariu

• Administrator
Am reusit si un record negativ ieri:

Tineretului - Titulescu - Tineretului si Tineretului - Universitate - Tineretului 10km/h medie, consum 12 %

Asta record negativ?? Haide omule ca ai mers totusi... parerea mea....

Ieri urgie tot Militariul (starea "naturela" de altfel), la fel Panduri, iar "fantanile" facute in 45 min... nu mai stiu vit medie dar consumul mediul era 22.1... :(

Per total Militari - Unirea - 2:15

Link către comentariu

Salut!

Mai putin de-atat n-am reusit (inca) - Golf V TDI 105 - mers normal, 380 km afara din oras, fara climatronic: media 4.8%. Bun, era noaptea, soseaua goala, iar orasele pe care le-am traversat nu erau aglomerate.

Las' c-o sa-mi revin cu urmatorul 6.5...normalul pentru masinuta asta...

Link către comentariu

Asta record negativ?? Haide omule ca ai mers totusi... parerea mea....

Ieri urgie tot Militariul (starea "naturela" de altfel), la fel Panduri, iar "fantanile" facute in 45 min... nu mai stiu vit medie dar consumul mediul era 22.1... :(

Per total Militari - Unirea - 2:15

Eu ieri dimineata am reusit 1 ora si vreo 20 de minute, 8 km (Obor-Aviatiei) cu un consum mediu de 25 de l/100 km. Undeva pe Stefan cel Mare, BC arata un consum mediu de 38,8 litri la suta pentru 4 km parcursi. Am vrut sa fac o poza dar prefer sa nu-mi mai amintesc.

;) Pacat ca nu mai candideaza Videanu, l-as vota sigur acum. :lol:

Link către comentariu

Dupa 1000km consumul incepe sa se stabilizeze la o medie de ~11,5%, urban, mijlocul zilei, Iasi (i.e.: destul de aglomerat, nu ca in Bucuresti, dar destul, stil de condus normal).

Seara, cand se mai elibereaza orasul, media e pe la 8,5%.

Pe BC2 am media 9,5% de cand am luat masina, pentru 350km extraurban, 660km urban.

Link către comentariu

Dupa 6000 km,

climatronic non stop,

3000 rot/min (uneori intre 3500-4000),

in oras (aglomerat),

consumul mediu este de aproximativ 12 L/100 km.

Link către comentariu

am scos un 6.1% extraurban, in conditii de drum relativ aglomerat. am mers normal, cu varfuri de 180, dar in general in jurul lui 110-120. sunt f multumit.

asta la intors, ca la dus a fost 7.6, dar drumul a fost ingrozitor de aglomerat, s-a mers bara la bara in mijlocul campului. plus masina cu 4 oameni si bagaje plus vant.

per total 7.0

Link către comentariu

Drum Brno - Viena aeroport - Brno 309,3 Km.

Consum metoda plin-plin: 5,28 %

Computerul de bord

Total: 10018 Km

BC1 5,3 %

fara AC, doar ventilatia si RCD 300

Durata 4:39 h

Viteza medie BC1: 66 Km/h

Am facut si calculul la un consum numai in oras pentru 634,9 Km si a iesit: 7,491 % (facuti in mare parte pentru a merge la munca si inapoi acasa ~ 5 Km /zi si

La dus am fost 3 oameni, 2 la intors; mers civilizat cu exceptia ~ 15 de Km unde am mers "cit a tinut" masina :rolleyes: . Temperatura a fost de ~ 16 grade afara, soare.

Concluzia: am la usa o felina care toarce placut si "zgomotos" in oras si zgirie rau in afara orasului. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Salut,

eu am totusi o mare nelamurire... sa consume G 4 mai putin decat G 5?!:Driver:

Am incercat metoda cu "plinul" pe 2 masini: un g4 1.9 TDI 90 CP si g5 1.9 TDI 105 CP,au rezultat urmatoarele diferente: G4 a parcurs 1100 KM urbani,iar g5 meu doar 750 KM..."urbani". :) :)

Link către comentariu

in primul rand se poate... :)

in al doilea rand la G 4 e motorul de 90 cai

In al treilea rand depinde de stilul de condus (poate ca asta ar trebui sa fie primul rand... :Driver: )

un nou consum...de vreme buna : 6,4% la condus relativ normal...multumit...:)

Link către comentariu

• Administrator

Un drum dus-intors Buc-Paltinis (Sb) pe Valea Oltului, o medie de ~7.7 in conditii de trafic relativ ok (cat de ok poate fi pe V Oltului), A1 mers 140-160, pe VO condus sportiv (doar asa razbesti), 2 pers in masina

Multumit

Link către comentariu

Valentin M.

bucuresti - viena - bucuresti = 2250 km, 4 persoane, portbagaj plin ~ 7,1 %

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!