Jump to content

Cat consuma golful vostru?

dannutz
 Share

Postare recomandată

Eram sigur ca multi vor incepe sa carcoteasca . Am atasat poza pentru a inlatura orice nelamurire ! 7,7% a fost consumul pe Bucuresti-Valcea dus-intors (380km) iar consumul de 8,6% este media pe 3500km . In acesti km (~3800) am facut 2 drumuri la Constanta in care pe tot A2-ul acul a stat peste 210 (nu am spus eu cum a afirmat un user mai sus ca merg cu 240-260 si imi ia 8,6 ca pana sa pot sa va mint pe voi ma minteam pe mine :) )!

Daca vreti ii fac si film cand dau scroll la BC ca sa nu credeti ca ar putea fi media pe 2 km in care eram in panta :(!!!

post-19753-1208248426_thumb.jpg

Modificat de puff
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bungallooo

52

• Dudu

45

• kalu

44

• cda

43

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ti-ai calculat vreodata consumul la pompa?

Modificat de Acidutzul
Link către comentariu

eu nu vad consum din ala pe golful meu, la modul cel mai serios. asta ar insemna ca 2.0 TFSI de 200 de cai e mai economic decat 2.0 TDI de 140, ciudat.

Link către comentariu

Stilul de condus spune tot. In ultima perioada ma arde mai tare piciorul pe pedala...asta cand mai apuc sa plec de pe loc :huh: si vad cum clar imi creste consumul mai mult fata de cum era inainte cand mergeam mai ponderat.

Modificat de deeJayOg
Link către comentariu

Ti-ai calculat vreodata consumul la pompa?

La fel , de fapt de ce sa mint , mi-a dat in unele cazuri cu 0,1% mai mult dar in peste 75% din cazuri mi-a dat corect !

In legatura cu stilul de condus nu stiu ce sa zic , in oras schimb pe la ~3300 iar afara ~4000 (mers normal , cum spun multi "la consum" :D ). In cazul depasirilor nu ma mai uit la ceasuri dar au fost cazuri in care m-am uitat si ajungeam si in limitare deci turatiile nu sunt o problema .

Invit pe cine vrea sa facem o plimbare de gen Baneasa-Snagov si de preferat nu intre prele 12-19 cand se circula bara la bara , nu ca la ora 7:20 cand tot in Baneasa sunt s-ar merge mai bine :(

Link către comentariu

@puff

poate ti se pare absurd, dar avand in vedere ca am masina aproape ca a ta, refuz sa cred ca scoti consumurile alea.

in 24.000km cat are a mea nu am vazut niciodata consumul de bc2 sub 10 si pe bc1 sub 8.5, asta in cazul in care nu treceam de 140.

iar daca la un drum buc - constanta mers cu 200 iti consuma 8.6 .... eu beau diferenta de benzina pana la 11-12 cat consuma a mea.

sa fim seriosi! cu golful vechi 1.9 tdi cu soft am scos 7.8 constanta - tg-jiu noaptea mers sportiv , dar pana in 200 ca ajungea greu acolo.

Link către comentariu

Sorry puff, dar chiar suna mult prea bine. Eu am mers cu masina mea, Bucurest-Ploiesti aproape regulamentar (80-90 in localitati, 120-130 in afara) si mi-a iesit un consum mediu de 7l/100 km. Am mers si foarte brutal un drum de 400 km (Bucuresti-Buzau-Braila-Slobozia-Bucuresti) si aveam un consum mediu la sfirsit de peste 10 l la suta de km. Si este motor de 1.4. No offence , dar chiar pare incredibil.

Link către comentariu

@puff

poate ti se pare absurd, dar avand in vedere ca am masina aproape ca a ta, refuz sa cred ca scoti consumurile alea.

in 24.000km cat are a mea nu am vazut niciodata consumul de bc2 sub 10 si pe bc1 sub 8.5, asta in cazul in care nu treceam de 140.

iar daca la un drum buc - constanta mers cu 200 iti consuma 8.6 .... eu beau diferenta de benzina pana la 11-12 cat consuma a mea.

sa fim seriosi! cu golful vechi 1.9 tdi cu soft am scos 7.8 constanta - tg-jiu noaptea mers sportiv , dar pana in 200 ca ajungea greu acolo.

Deci ma repet : drumurile de Constanta in care am mers in forta am spus si mai sus ( dar poate nu m-am expprimat eu bine ) sunt trecute la consumul mediu (al 2-lea cum ar veni , cel de ~3800 de km adunati si cu rodajul si etc.... ) si atunci consumul pe ruta Bucuresti-Constanta si Constanta-Bucuresti era intradevar de peste 13% (pe ~500km) dar trebuia sa merg cu 600km/h si sa am un consum de 125l/100km ca sa pot strica media la rodaj si la inca 3800km . M-ai inteles acum ?

Modificat de puff
Link către comentariu

Stilul de condus spune tot. In ultima perioada ma arde mai tare piciorul pe pedala...asta cand mai apuc sa plec de pe loc :icon_thumright: si vad cum clar imi creste consumul mai mult fata de cum era inainte cand mergeam mai ponderat.

Asa cum zici!

Cand ma caram mai mult cu TDI-ul nu-mi pasa mie de stil de conducere economic si alte asemenea desertaciuni...

Acum cand merg cu Laguna sa vezi ce-am invatat sa folosesc inertia masini si alte trick-uri de consum economic.

Asa ca acum conduc benzinarul asa cum conduceam camionul (mai demult...) si scot consumuri decente.

Link către comentariu

consum mediu pe BC2, acum e 7,1%, pe ultimii 1500 km. Sunt destul de multumit de consum. Extraurban, pe drumuri de 100km, niciodata nu a vazut peste 6% (aproape invariabil consumul mediu era pe la 5,8%). Acum si cateva informatii despere stilul de condus: viteza maxima atinsa: 160 km/h, viteza de lucru extraurban: 120-130 km/h, "intors cu melesteul in ceaun": maxim la 3500 ture, de regula sub 3000 ture. Diferenta de consum fata de vechea masina cu motor 1.6 16V este de 1%. Dar totusi sa vedem cum va fi la vara, cand clima va merge non-stop...

PS: si daca nu am precizat motorizarea, va uitati in stanga ...

Modificat de amadeus2000
Link către comentariu

Mda, nu va inteleg fratilor cum faceti de scoateti cifrele astea...a mea haleste in draci. Amadeus tu o accelerezi din pedala sau din cc ?Glumesc fireste, dar e inexplicabil unele sa consume 6% si altele 10%...

Link către comentariu

Mda, nu va inteleg fratilor cum faceti de scoateti cifrele astea...a mea haleste in draci.

Salut!

Vrei, te rog, sa definesti mai concret "in draci" ...? :) Un pic mai mult ar fi normal sa consume - are totusi vreo 100 kg in plus fata de Golf, nu?

Link către comentariu

Pai amadeus nu are golf,e exact ca a mea de aia m-am adresat asa, mea are total 1700 de km si consumul mediu e de 11% pe ultimii 700 km am resetat la 1000.De la 6% la 11% e ceva diferenta nu crezi ?

Link către comentariu

De la 6% la 11% e ceva diferenta nu crezi ?

Mda... putin...

Si iata ca ne intoarcem la unde conduci (oras /afara), cum conduci (ca Sir Edward sau ca Signor Giancarlo) ... :D

Oricum, ;) nu ne vad bine in cativa ani... Si din pdv al traficului si al pretului combustibilului...

Mircea

Link către comentariu

Pai e mediu, sa zic cam 70% in bucuresti si 30% la sosea.De condus nu sunt Fitipaldi, mai ales ca o protejez fiind "in rodaj"...acu ce sa zic,nu pt consum am luat motorul asta, ci pt feeling ;). Doar ma miram de consumurile scoase de altii, nu ca m-as oftica dar nu-mi explic totusi. Bafta

Link către comentariu

cica azi e un articol printr-un ziar in care se spune ca producatorii de masini isi mint clientii pt ca nu declara consumul real. eu ii contrazic acum. consumul e cat se poate de real, dar e cel minim (DESI, si cu golful si cu forester am reusit consum sub cel dat de producator, deci se poate, dar mergi mai mult purtat de vant).

a, si e dat in conditiile in care te deplasezi, in bucuresti stai pe loc zeci de minute.

Link către comentariu

Sustin parerea ta. Si eu am reusit sa scot consumuri sub cele declarate cu O1 TDi si cu Bora TDI. Cu Golful inca nu am reusit dar nici nu m-am ambitionat. Eu nu cred ca ar avea cum sa minta deoarece sunt nist consumuri orientative.

:P Eu am mers cu Scenic care declara in carte ca ar avea 110 cai putere si el mergea de parca avea maxim 80. Asta mi se pare ca este intradevar o minciuna din parte constructorului deoarece poate fi masurata exact, consumul depinde de prea multe chestii ca sa poata fi stabilit cu exactitate.

Link către comentariu

Subscriu la ce a spus Devastator, consumurile date de producator sunt orientative si corecte (pentru un anumit regim de condus, chiar daca acesta nu e specificat alaturi de cifrele furnizate). Cu toate acestea, conditiile in care aceste consumuri sunt obtinute de producator sunt rar intrunite, de aici si opinia generala ca producatorul minte.

In alta ordine de idei, citeam pe site-ul cu Car & Maintenance Bibles ca cel putin in SUA, diferenta este data de compozitia combustibilului, care la pompa contine etanol (iar acesta se "consuma" mult mai repede decat benzina pura); evident, testele de consum ale producatorilor de acolo se fac cu benzina pura, fara etanol. Stiti daca si in UE/Romania benzina contine asa ceva?

Link către comentariu

Daca s-a ajuns iar la consumuri declarate de producatori, nu uitati sa revedeti documentul spre care am pus un link in postul #531.

Si tineti cont de faptul ca producatorii sunt obligati sa respecte legislatia, si afara cam o fac ...

Problema apare in conditiile in care consumul nostru zilnic nu se poate incadra in prevederile stricte ale legislatiei care reglementeaza testarea cunsumului standard..

Link către comentariu

diferenta este data de compozitia combustibilului,

Da! Ai perfecta dreptate! Si nu doar in ceea ce ce priveste compozitia, ci mergnd mai departe, si CALITATEA combustibilului. Prin analogie - focul din soba - cu lemn prost nu da caldura, cu lemn bun da caldura.

E clar ca la un combustibil "imbunatatit" cu toate fluidele posibile (...) cum de multe ori gasesti chiar si la benzinarii cu "staif" de pe la noi, nu poate sa-ti consume masina atat cat zice producatorul. Nu ca el s-ar inghesui sa-ti zica chiar tot...

Cei care ati avut ocazia sa alimentati pe dincolo (spre vest ma refer...) banuiesc ca ati simtit ca merge altfel, se aude altfel si, DA, si consuma altfel.

Link către comentariu

prin feb am fost in austria ... am alimentat la ei cu shell v power diesel mi se pare... super motorina...a consumat masina cu 1-1,5 l mai putin

Link către comentariu

ieri am fost in capitala(la aeroport baneasa)...am consumat doar 6.3l%...dar am mers ca un om de 65 de ani :rolleyes: :)

astazi am consumat adevarat...numai 7.8% si totusi am facut 184 km :) se vede ca am curatat injectoarele...

Link către comentariu

Am fost ieri la Buzau. Plecare din Dr. Taberei la 07.00, oprit la bancomat, la peco si mers cu a I-a pe centura (!!!); la 08.00 intram pe E85 :). La 8.48 eram in parcare la ElcarGid Buzau. Consum pe BC 7,5.

La incoarcere am mers 60-70 localitati si 100-110 afara. In Afumati, unde m-am oprit, media scazuse la 6,6 64 km/h viteza medie, 230 km mersi.

Bafta.

Link către comentariu

ieri am fost in capitala(la aeroport baneasa)...am consumat doar 6.3l%...dar am mers ca un om de 65 de ani :) :vaidecapulmeu:

astazi am consumat adevarat...numai 7.8% si totusi am facut 184 km :offtopic: se vede ca am curatat injectoarele...

Mama... Nu-i cam mult? Ok, ai 130 de CP, dar totusi... Si mie mi se parea ca Golf-ul meu de 105 manca mult (~6 afara, 8-8.5 oras). Sau cei 7.8 ai tai sunt tot in oras?

Cum ai curatat injectoarele? Si de ce? (bun... nu-s tolomac- e clar de ce, dar cum ai simtit tu ca trebuie curatate?)

Modificat de themircea
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!